top 10 bezienswaardigheden

de beste bezienswaardigheden per bestemming

bezienswaardigheden van Zuid-Holland, Nederland

Nederland
top 10 bezienswaardigheden:

Amersfoort
Amsterdam
Apeldoorn
Breda
Delft
Den Bosch
Den Haag & Scheveningen
Drenthe
Eindhoven
Flevoland
Friesland
Gelderland
Gouda
Groningen
Haarlem
Leiden
Limburg
Maastricht
Middelburg
Nijmegen
Nederland
Noord-Brabant
Noord-Holland
Overijssel
Roosendaal
Rotterdam
Utrecht
Valkenburg
Vlissingen
Waddeneilanden
Zeeland
Zuid-Holland

Overzicht
Top 10 bezienswaardigheden
categorieën:
 
bezienswaardigheden alle bestemmingen
bezienswaardigheden bezienswaardigheden
bezienswaardigheden top 10 specials

Praktische informatie
Alles over het weer, het klimaat en de veiligheid van deze bestemming vind je op de volgende websites:
 
klimaat & weer klimaatinfo Zuid-Holland
reisadvies reisadvies Nederland

... meer handige websites

 

Een aantal zeer aantrekkelijke steden van Nederland zijn te vinden in de provincie Zuid-Holland. Zo is de Nederlandse regering gevestigd in Den Haag. De belangrijkste haven ligt in Rotterdam en Leiden is bekend om zijn goede universiteiten. Maar ook de Bollenstreek waar onze tulpen veelal vandaan komen ligt in deze provincie. Plaatsen als Delft, Zoetermeer en Gouda hebben veel historische bezienswaardigheden te bieden. Kortom er is genoeg te zien, te doen en te beleven.

 
 

Top 10 bezienswaardigheden van Zuid-Holland

bezienswaardigheid nummer 1 Keukenhof
Het fleurigste bloemenpark van Nederland is te vinden in Lisse. Dit ligt tussen Amsterdam en Den Haag. Verschillende inspiratietuinen met uiteenlopende thema’s maken van dit park een boeiend dagje uit. Ook voor de aankleding van uw eigen tuin lopen de inspiraties hoog op. Zo is er een patiotuin, vlondertuin, stadstuin en ronde tuin te vinden. Regelmatig zijn er show en exposities te bewonderen. Meer dan zeven miljoen bloemen verspreid tussen allerlei kunstobjecten en paviljoens wachten om ontdekt te worden.
www.keukenhof.nl
   
bezienswaardigheid nummer 2 Naturalis Leiden
Binnen de muren van dit enorme museum is alles te vinden over de geschiedenis van de natuur. Er zijn veel natuurhistorische collecties te zien en is er veel informatie te verwerven met betrekking tot de biodiversiteit van de wereld. De collecties bestaan onder andere uit fossielen, (on)gewervelden, insecten, mineralen, gesteenten, edelstenen en het enorme skelet van een dinosauriër. Tevens zijn er een aantal opgezette dieren te bewonderen.
www.naturalis.nl
   
bezienswaardigheid nummer 3 Rijksmuseum van Oudheden
Aan de Rapenburg in Leiden is dit zeer interessante archeologisch museum van Nederland te vinden. Een aantal afdelingen binnen dit museum zijn: Prehistorie Nederland, Romeins Nederland, Middeleeuws Nederland, Egypte, Romeinse Rijk en het Oude Nabije Oosten. Op zeer inspirerende wijze wordt je mee terug in de geschiedenis genomen en kun je zien hoe culturen elkaar raken en verbinden.
www.rmo.nl
   
bezienswaardigheid nummer 4 Bollenstreek
Tulpen zijn onlosmakelijk verbonden aan Nederland. In deze Bollenstreek zijn ze dan ook veelvuldig terug te vinden. Al sinds het einde van de 16de eeuw kenmerkt dit gebied zich met de bloembollenvelden. Felgekleurde velden sieren de streek die van Leiden tot Haarlem loopt. Naast de tulpen bloeien er ook narcissen, krokussen en de heerlijk geurende hyacinten. Het Bloemencorso wat plaatsvindt op de derde zaterdag van April, trekt jaarlijks duizenden bezoekers naar Zuid-Holland. De veertig kilometer lange route loopt van Noordwijk naar Haarlem langs plaatsen als Voorhout, Sassenheim, Lisse, Hillegom, Bennebroek en Heemstede. De tientallen praalwagens zijn geheel versierd met de kleurige bloemen uit de regio.
www.bloemencorso-bollenstreek.nl
   
bezienswaardigheid nummer 5 Euromast
Als symbool van de stad staat de Euromast prominent in de skyline van Rotterdam. Omstreeks 1960 werd deze uitkijktoren geplaatst naar een ontwerp van H.A. Maaskant. In 1970 werd besloten de toren te verhogen met een uitkijkplatform. Hierdoor kreeg het een afmeting van 185 meter. Het is mogelijk om per lift naar boven te gaan, maar ook de trap is nog altijd een optie. Er zijn diverse mogelijkheden om de toren te beleven of te ontdekken. Wat te denken van abseilen of tokkelen?

Meer info over de Euromast

 

 

bezienswaardigheid nummer 6 Diergaarde Blijdorp
Sinds 1855 is deze dierentuin gevestigd in Rotterdam. Hoewel het eerst werd opgezet als ingerichte tuin voor voornamelijk vogelsoorten als fazanten en allerlei watervogels, is het een paar jaar later uitgemond in een steeds beter lopende dierentuin. Tegenwoordig behoort het zeker tot de mooiste dierentuinen van Europa. Alle windstreken van de wereld zijn er vertegenwoordigd. Niet alleen met de diersoorten maar ook hun oorspronkelijke leefomgeving worden er zo goed mogelijk gereconstrueerd. In het park is een grote speeltuin en zijn er voldoende drink- en eetgelegenheden te vinden.
www.blijdorp.nl
   
bezienswaardigheid nummer 7 Scheveningen
De levendige badplaats Scheveningen behoort toe aan de stad Den Haag. Het heeft een gezellige en deels autovrije boulevard met daaraan de Pier. Aan de boulevard en op het strand zijn veel gezellige eetgelegenheden, winkels en bars te vinden. Er is aansluitend een overdekt winkelcentrum, het Circustheater, een zeeaquarium en het museum ‘Beelden aan Zee’ te vinden. Het Kurhaus hotel heeft veel aanzien en staat dan ook op een prominente plaats aan de boulevard.
www.beeldenaanzee.nl
   
bezienswaardigheid nummer 8 Mauritshuis Den Haag
In een monumentaal pand op Plein 29 te Den Haag is dit Rijksmuseum gehuisvest. Je vindt hier voornamelijk schilderijen uit de Gouden Eeuw. Naast de schilderkunst zijn er ook beeldhouwwerken en tekeningen te vinden van uiteenlopende kunstenaar. Het mooiste en beroemdste werk is het schilderij ‘Meisje met de parel’ van Johannes Vermeer. Het pand waarin het Mauritshuis zich vestigt is een Hollands-classistisch gebouwd stadpaleis uit de 17de eeuw.
www.mauritshuis.nl
   
bezienswaardigheid nummer 9 Oude Haven van Rotterdam
In het hart van de bruisende stad Rotterdam ligt deze oude en eens belangrijke haven van de stad. Omstreeks de 14de eeuw had de haven een belangrijke functie voor de stad. Nog altijd heeft hij die niet verloren. Al is het tegenwoordig dan wel meer bekend als uitgaansgebied. Tegenover het prachtige ‘Witte Huis’, wat ooit de eerste wolkenkrabber van Europa was, liggen de gezelligste café’s, bars en restaurants. Met name ‘s avonds komt de haven echt tot leven.
www.oudehaven.nl
   
bezienswaardigheid nummer 10 Stranden
De gezelligste en mooiste stranden van Zuid-Holland zijn te vinden bij Noordwijk en Katwijk aan Zee. De kilometers lange stranden zijn voorzien van gezellige strandpaviljoens en diverse watersport mogelijkheden. In de nabijheid van de stranden zijn voldoende parkeergelegenheden en/of pendeldiensten naar het centrum.
   
  Meer informatie over Zuid-Holland:

de mooiste dorpjes van Zuid-Holland

  ...meer handige websites
   
 

 voorpagina top 10 bezienswaardigheden.nl over deze site top 10 bezienswaardigheden van alle bestemmingen privacy en cookies