top 10 bezienswaardigheden

de beste bezienswaardigheden per bestemming

bezienswaardigheden van Rotterdam: Euromast

Rotterdam
top 10 bezienswaardigheden:

De meest indrukwekkende, mooie en interessante bezienswaardigheden van Rotterdam vind je hier.

Overzicht
Bezienswaardigheden in andere landen en plaatsen:
 
bezienswaardigheden alle bestemmingen
bezienswaardigheden bezienswaardigheden
bezienswaardigheden top 10 specials

Praktische informatie
Alles over het weer, het klimaat en de veiligheid van deze bestemming vind je op de volgende websites:
 
klimaat & weer klimaatinfo Rotterdam

... meer handige websites

© teksten: top10bezienswaardigheden.nl
© foto: Silver Media.nl
alle rechten voorbehouden

De Euromast

In de provincie Zuid-Holland ligt de stad Rotterdam. De naam Rotterdam is afgeleid van veenrivier de Rotte. Daarnaast ligt de stad ook nog eens aan de Maas. Het heeft ertoe geleid dat Rotterdam ooit de grootste haven ter wereld was en een grote speler voor wat betreft het vervoeren van goederen over water. Inmiddels is er veel veranderd, maar in de havenindustrie wordt nog altijd veel handel gedreven. Veel bezoekers van de stad Rotterdam komen er om een dagje te shoppen of lekker uit eten te gaan. Maar de stad heeft zo veel meer te bieden. De skyline van Rotterdam weerspiegelt de ambitie die er leeft. Tijdens de Tweede Wereldoorlog is Rotterdam vaak getroffen door bombardementen. Om die reden zijn er, in tegenstelling tot Amsterdam, veel moderne gebouwen te vinden. De afwisselende architectuur trekt in Rotterdam dan ook veel architectuurliefhebbers aan. Zo mag De Markthal steevast op veel bekijks rekenen. Bezoekers van de bruisende stad Rotterdam kunnen zich te goed doen aan het bezoeken van boeiende musea, een wedstrijd bij Feyenoord, Diergaarde Blijdorp, Stoomschip SS Rotterdam, slenteren door de Witte de Withstraat of een boottocht door het havengebied.

Euromast

Al het moois wat Rotterdam te bieden heeft, is eigenlijk in één moment te vangen. Vanaf de honderd-vijf-en-tachtig meter hoge Euromast heb je namelijk een waanzinnig mooi uitzicht over de stad en alles wat het te bieden heeft. De Euromast, welke in het Scheepvaartkwartier staat, werd op 25 maart 1960 op feestelijke wijze geopend. Op die dag werd ook de bloemen- en tuinbouwtentoonstelling ‘Floriade; gehouden. Architecten Maaskant en van Eesteren zijn verantwoordelijk voor het ontwerp van de Euromast. Al meteen vanaf de eerste dag heeft deze uitkijktoren vele bezoekers mogen ontvangen. Bij het uitwijkplatform is ook een restaurant gevestigd. Echte ‘thrillseekers’ kunnen overwegen om te abseilen van de Euromast. Een andere bijzondere manier om de Euromast te beleven is er slapen. Je kunt boven in de Euromast overnachten.

Reserveren verplicht

Vanwege COVID-19 zijn er alleen online tickets te koop voor de Euromast. E-tickets moeten vooraf worden aangeschaft. Er worden geen tickets meer verkocht aan de deur. Dit geldt ook voor Mastkaarthouders en vooraf aangeschafte entreebewijzen/vouchers (tenzij anders vermeld op de voucher).

GetYourGuide is een officiële partner waar je online Euromast tickets kunt reserveren.

Het Park

Vlakbij de Euromast, ten zuiden van de Westzeedijk, ligt het Park. Dit overwegend groene deel van de stad Rotterdam wordt veelvuldig gebruikt voor het organiseren van allerlei festivals. Ooit werd een deel van het Park in Engelse landschapsstijl aangelegd, naar een idee van landschapsarchitect en stedenbouwkundige Jan David Zocher jr. en diens zoon Louis Paul. Het Amsterdamse Vondelpark werd ook door hem ontworpen. Het Park bij de Euromast in Rotterdam heeft zijn huidige omvang verkregen na de toevoeging van landgoed ‘De Heuvel’. Sindsdien kun je er heerlijke wandelingen maken langs fraaie waterpartijen, monumentale bomen, verschillende bruggetjes, een oude zeemanskerk en de uitwijkheuvel vanwaar je uitzicht hebt over de Nieuwe Maas. 

 
Meer informatie over Rotterdam:

5x zien & doen in Rotterdam
Rotterdam in één dag
Rotterdam voor beginners

...meer handige websites
...alle bezienswaardigheden op top10bezienswaardigheden.nl
 

 voorpagina top 10 bezienswaardigheden.nl over deze site top 10 bezienswaardigheden van alle bestemmingen privacy en cookies