top 10 bezienswaardigheden

de beste bezienswaardigheden per bestemming

bezienswaardigheden van Noord-Brabant, Nederland

Nederland
top 10 bezienswaardigheden:

Amersfoort
Amsterdam
Apeldoorn
Breda
Delft
Den Bosch
Den Haag & Scheveningen
Drenthe
Eindhoven
Flevoland
Friesland
Gelderland
Gouda
Groningen
Haarlem
Leiden
Limburg
Maastricht
Middelburg
Nijmegen
Nederland
Noord-Brabant
Noord-Holland
Overijssel
Roosendaal
Rotterdam
Utrecht
Valkenburg
Vlissingen
Waddeneilanden
Zeeland
Zuid-Holland

Overzicht
Top 10 bezienswaardigheden
categorieŽn:
 
bezienswaardigheden alle bestemmingen
bezienswaardigheden bezienswaardigheden
bezienswaardigheden top 10 specials

Praktische informatie
Alles over het weer, het klimaat en de veiligheid van deze bestemming vind je op de volgende websites:
 
klimaat & weer klimaatinfo Nederland
reisadvies reisadvies Nederland

... meer handige websites

 

Vlakbij de grens met BelgiŽ ligt het gemoedelijke Brabant. De provincie Noord-Brabant kenmerkt zich met een grote diversiteit aan bezienswaardigheden. Er zijn ontelbaar veel fiets- en wandelroutes te vinden, waarbij sommige je voeren langs authentieke ijsboerderijen en knusse cafeetjes. Grote steden met veel historische gebouwen worden afgewisseld door landelijke gelegen knusse dorpjes. Juist die afwisseling maakt van Noord-Brabant een bestemming met oneindig veel mogelijkheden waarin voor een ieder iets leuks te vinden is.

 


Top 10 bezienswaardigheden van
Noord-Brabant

bezienswaardigheid nummer 1 Nationaal Park De Biesbosch
Sinds 1994 heeft dit bos- en waterrijke gebied de status van nationaal park toebedeeld gekregen. Het zoetwatergebied wordt afgebakend door de Beneden Merwede in het noorden en de Nieuwe Merwede in het zuiden. De hoeveelheid kleine eilandjes geven het gebied een boeiend uiterlijk. Veel vogel en andere waterdieren leven hier onder prima omstandigheden. Zo zie je er regelmatig zeearanden, otters en bevers. Er zijn verschillende mogelijkheden voor het maken van een tocht over het water.
www.np-debiesbosch.nl
   
bezienswaardigheid nummer 2 De Efteling
Voor vele behoort dit park tot de mooiste van Nederland. Menig volwassene is er al sinds de kinderjaren geweest. Sinds 1952 is dit sprookjespark in Kaatsheuvel geopend voor publiek. Het sprookjesbos met onder andere het kasteel van Doornroosje is er nog altijd erg populair. Langzaam heeft het park zich van daaruit uitgebreid naar een zeer groot pretpark waar je al gillend een ritje in de Python kunt maken. De tovernar en parkmascotte Pardoes is het gezicht van de Efteling. Zijn taak is om de fantasie en het geloof in sprookjes in leven te houden. En sinds 2005 heeft hij daarin gezelschap van prinses Pardijntje.
www.efteling.nl
   
bezienswaardigheid nummer 3 Bloemencorso Zundert
Al sinds 1936 wordt er elk jaar in het dorpje Zundert de grootste bloemencorso van Nederland gehouden. De meest mooie en indrukwekkende creaties komen tijdens de optocht voorbij. Het spectaculaire zit hem in het feit dat alle uitgedoste wagens volledig versierd zijn met verse bloemen. Duizenden bezoekers trekken de eerste zondag van september naar de bont gekleurde straten van het pittoreske landelijke dorpje Zundert om het spektakel te aanschouwen.
www.bloemencorsozundert.nl
   
bezienswaardigheid nummer 4 Ďs-Hertogenbosch
De indrukwekkende historische binnenstad van Den Bosch heeft meer dan 500 rijks- en gemeentemonumenten. Met name de Sint-Janskathedraal, vestingwerken en de Binnendieze (grachten) trekken jaarlijks vele bezoekers naar deze Bourgondische stad. In de binnenstad zijn veel gezellige terrassen, winkels en restaurants te vinden. Ook qua musea is Den Bosch goed bedeeld. Zo is hier het Museumkwartier een voorbeeld waar kunst en cultuur prima samen gaan. Daarnaast heeft de stad een prima reputatie opgebouwd als het om culturele evenementen gaat. Met name de podiumkunsten zijn er van hoge kwaliteit.
www.steden.net/denbosch
   
bezienswaardigheid nummer 5 Basiliek van de Heiligen Agatha en Barbara
In het dorp Oudenbosch staat een grootse kathedraal. Deze Rooms-Katholieke kerk werd tussen 1867 en 1880 gebouwd. Echter pas sinds 1912 mag het een basiliek noemen. Wie eerder de Sint-Pietersbasiliek in Rome heeft gezien, zal direct de gelijkenis treffen. Al is deze basiliek iets kleiner. De groene koepel van twintig meter doorsnede is van ver al te zien. De Brabantse zanger Frans Bauer is in deze basiliek getrouwd. Voor de liefhebbers zijn er rondleidingen te boeken.
www.mooistedorpjes.nl/nederland/noord-brabant/oudenbosch 
   
   
bezienswaardigheid nummer 6 Breda
Binnen de oude stadskern van Breda zijn een paar oude pareltjes bewaard gebleven. Het kasteel van Breda wat midden in het centrum staat, is daar een goed voorbeeld van. Het is door de jaren heen regelmatig aangepast en bijgebouwd. De laatste eeuw heeft het voornamelijk gediend als Koninklijke Militaire Academie. Andere bezienswaardigheden zijn de Onze Lieve Vrouwekerk, het Begijnhof, de Sint-Anthoniuskathedraal en de haven. De binnenstad kenmerkt zich met een groot winkelhart en daarnaast veel terrassen en restaurants aan de Grote Markt.
top 10 bezienswaardigheden van Breda
   
bezienswaardigheid nummer 7 Het Markiezenhof
Dit stadspaleis ligt midden in het centrum van Bergen op Zoom. Het is omstreeks 1485 gebouwd en was bedoeld om belangrijke en invloedrijke gasten te ontvangen. Het imposante bouwwerk heeft nog altijd een meesterlijke grandeur. Al sinds de jaren tachtig is het opengesteld voor publiek. Er is onder andere een museum te vinden waar je terug kunt zien hoe men als markies leefden. Sommige kamers zijn aangekleed met oorspronkelijke meubels en voorwerpen van tussen de 16de en 18de eeuw. Het is tevens mogelijk om er te trouwen.
www.markiezenhof.nl
   
bezienswaardigheid nummer 8 Sneeuwattractiepark SkidŰme
In het gemoedelijke dorpje Rucphen is een complex weggezet waarin zich een tweetal skipistes bevinden, een glowgolf, midgetgolfbaan en een ice-kartbaan. Zelfs wanneer het hoogzomer is, is het mogelijk om hier te skiŽn of te snowboarden. Voor de kleintjes zijn er slee banen en voor de snelle boarders zijn er schansen. Om je uitrusting hoef je je geen zorgen te maken, alles is er te huur.
www.skidome.nl
   
bezienswaardigheid nummer 9 Safaripark Beekse Bergen
Als een safari in Afrika te hoog gegrepen is, is het een goed alternatief om dit gezellige dierenpark te bezoeken. Een deel van het park is toegankelijk om te betreden per auto of per safaribus. Je rijdt dan letterlijk door de verblijfplaats van onder andere leeuwen, tijgers, giraffen en zebraís. Helaas worden delen hiervan steeds kleiner, omdat er met regelmaat mensen zijn die zich niet aan de regels houden en hierdoor een gevaar voor zichzelf en de dieren vormen. Ook is het mogelijk om een rit door het park per safariboot of te voet af te leggen. Dit Wildlife dierenpark behoort tot de grootste van de Benelux.
www.beeksebergen.nl
   
bezienswaardigheid nummer 10 Skydive
In dit eerste indoor skydive centrum van de Benelux is het mogelijk om het ultieme gevoel van vrijheid te ervaren. Zonder dat je uit een echt vliegtuig hoeft te springen kun je hier ervaren wat voor gevoel het geeft om te zweven door de lucht. Met twaalf turbines wordt er een windkracht gecreŽerd waarop je in een verticale tunnel zweeft. Dit bijzondere centrum vind je op recreatiepark de Stok in Roosendaal. Aan dit park liggen eveneens een golfbaan, openlucht zwembad en daarnaast het outlet centrum Rosada.
www.indoorskydive.com
   
  Meer informatie over Noord-Brabant:

de mooiste dorpjes van Noord-Brabant
Nederland voor beginners
Noord-Brabant officiŽle site

  ...meer handige websites
   

 voorpagina top 10 bezienswaardigheden.nl over deze site top 10 bezienswaardigheden van alle bestemmingen privacy en cookies