top 10 bezienswaardigheden

de beste bezienswaardigheden per bestemming

bezienswaardigheden van Stockholm

Zweden
top 10 bezienswaardigheden:

Malmö
Stockholm
Zweden

Overzicht
Top 10 bezienswaardigheden
categorieën:
 
bezienswaardigheden alle bestemmingen
bezienswaardigheden bezienswaardigheden
bezienswaardigheden top 10 specials

Praktische informatie
Alles over het weer, het klimaat en de veiligheid van deze bestemming vind je op de volgende websites:
 
klimaat & weer klimaatinfo Stockholm
reisadvies reisadvies Zweden

... meer handige websites

 

Stockholm is de hoofdstad en tevens grootste stad van Zweden. Het gehele stedelijk gebied telt ongeveer twee miljoen inwoners. De stad vind haar oorsprong in de dertiende eeuw en heeft haar belangrijkste groei meegemaakt in de zestiende eeuw. In de oude binnenstad zijn nog voldoende straatjes die herinneren aan vroegere tijden. Stockholm is echter vooral een goed opgezette moderne stad, waar voldoende plaats is voor een aantal ruime pleinen en het nodige groen binnen de stad. Stockholm biedt haar gasten een goede infrastructuur, fraaie musea en prachtige bouwwerken zoals het Stadhuis en het Stockholms Slot.

Stockholm tickets en excursies

Wil je optimaal genieten van je bezoek aan Stockholm? Via internet kun je alvast je toegangskaarten kopen zodat je wachtrijen ontloopt. Ook kun je stadstours met gids boeken of alvast goedkope ticket kopen voor de hop-on-hop-off bus.
Ga naar de Stockholm tickets, rondleidingen en excursies bij TicketBar Stockholm.

 


Top 10 bezienswaardigheden van
Stockholm

bezienswaardigheid nummer 1 Gamla Stan
In het centrum van de wereldstad Stockholm ligt het eiland ‘Stadsholmen’. Op dit eiland is eigenlijk het oorspronkelijke en inmiddels oude centrum ‘Gamla Stan’ van de stad te vinden. Het is daarom niet vreemd dat het koninklijk paleis zich hier bevindt. Sommige delen van de oude stad dateren uit de 13e eeuw. Er zijn een aantal historische gebouwen te vinden waaronder de domkerk Storkyrkan, een groot plein Stortorget en een Duitse kerk Tyska Kyrkan.
   
bezienswaardigheid nummer 2 Koninklijk Paleis
Op de fundering van een voormalig middeleeuws kasteel is het Koninklijke Paleis van Stockholm gebouwd. Ongeveer 57 jaar is er gebouwd aan dit oudste paleis ter wereld wat nog altijd bewoont is door de koninklijke familie. In de kelder van dit paleis is een museum gecreëerd waar je meer over de koninklijke familie te weten kunt komen. De wisseling van de wacht trekt jaarlijks vele bezoekers. Je vindt dit paleis in de oude stad ‘Gamla Stan’ aan het water.
   
bezienswaardigheid nummer 3 Sergels Torg
Het meest bekende en grootste plein van de stad is ‘Sergels Torg’. Regelmatig worden hier verschillende markten georganiseerd of demonstraties gevoerd. Het plein is eigenlijk opgesplitst in drie delen. Een voetgangerszone, een rotonde en een open ruimte richting de drukste weg van het centrum ‘Sveavägen’. Midden op de rotonde staat de obelisk Crystal, welke ‘s avonds prachtig is verlicht.
   
bezienswaardigheid nummer 4 Stadhuis
Het bijzondere stadhuis van de stad heeft een prominente plaats aan het water. Er zijn verschillende zalen te bewonderen, waaronder de blauwe zaal. Deze zaal, die overigens niet blauw is, is vaak het toneel voor het bekende ‘Nobelfest’ wat er elk jaar op 10 december wordt gehouden. Als je zin hebt om de toren te beklimmen, wordt je getrakteerd op een spectaculair uitzicht over de stad.
   
bezienswaardigheid nummer 5 Vasamuseum
In dit zeer interessante museum bevindt zich een schip uit de 17e eeuw. Dit schip ‘Vasa’ is in 1628 gezonken op zijn eerste tocht. Je kunt nog altijd zien dat het schip minstens 300 jaar onder water heeft gelegen alvorens het in dit museum werd tentoongesteld. De gehele geschiedenis van dit schip is terug te vinden in dit museum. Het schip Vasa werd gebouwd onder leiding van de Nederlandse scheepstimmerman Henrik Hybertsson. Regelmatig zijn er verschillende wisselende exposities te vinden in dit maritiem museum.
www.vasamuseet.se
   
   
bezienswaardigheid nummer 6 Operagebouw
In het stadsdeel Norrmalm in het centrum van de stad, ligt het fraaie Koninklijke Opera gebouw ‘Kungliga Operan’. Op het toneel van dit imponerende gebouw komen de grootste ballet en opera stukken van de wereld voorbij. Zowel van buiten als van binnen is er zorgvuldig omgegaan met uiterlijk.
www.operan.se
   
bezienswaardigheid nummer 7 Slot Drottningholm
Net even buiten de stad Stockholm ligt het vorstelijke landgoed van slot Drottningholm. Het paleis is gebouwd in opdracht van Hedwig Eleonora van Holstein-Gottorp, de weduwe van Karel X Gustaaf van Zweden. Later is er het park en de Engelse tuin bij ontworpen. Bijzonder is het Chinese paviljoen ‘Kina Slott’ wat totaal niet bij het geheel past.
   
bezienswaardigheid nummer 8 Noords Museum
Als je niet zou weten dat dit majestueuze gebouw een museum is, dan zou je waarschijnlijk denken dat dit het Koninklijke Paleis van Stockholm is. In dit prachtige gebouw zit namelijk het Noords Museum wat je alles verteld over de Scandinavische geschiedenis.
www.nordiskamuseet.se
   
bezienswaardigheid nummer 9 Skogskyrkogården
Deze begraafplaats is zo bijzonder dat het cultuurerfgoed is en is opgenomen op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Je vindt dit kerkhof in een buitenwijk van de stad. Het meest opvallend is de sublieme combinatie tussen landschap en architectuur. Volgens velen is dit kerkhof dan ook een voorbeeld geweest voor vele andere over de wereld.
www.skogskyrkogarden.se
   
bezienswaardigheid nummer 10 Djurgården
Dit groene deel van de stad vind je ten oosten van het centrum. Op dit voormalige jachtgebied zijn een aantal bijzondere musea te bezoeken, waaronder het maritieme Vasamuseum, het Skansen openlucht museum en het Noords Museum. Voor kinderen is het er ook erg leuk. Er is namelijk ook een pretpark ‘Grona Lund Pretpark’ en een dierentuin te vinden
   
  TIP: Betaal niet teveel voor je hotel

De afgelopen jaren zijn er tientallen hotelboekingssites gekomen die je online hotels laten boeken in steden zoals Stockholm. Wil je in één keer alle aanbieders met elkaar vergelijken en de voordeligste kamer vinden? Ga dan naar Trivago Stockholm. Daar kun je per hotel, appartement en B&B meteen zien waar je op dat moment de goedkoopste kamers kunt boeken voor jouw reisdata!

Meer informatie over Stockholm:

waar overnachten in Stockholm

  ...meer handige websites
   

 voorpagina top 10 bezienswaardigheden.nl over deze site top 10 bezienswaardigheden van alle bestemmingen privacy en cookies