top 10 bezienswaardigheden

de beste bezienswaardigheden per bestemming

bezienswaardigheden van Zuid-Korea

Zuid-Korea
top 10 bezienswaardigheden:

Zuid-Korea

Overzicht
Top 10 bezienswaardigheden
categorieën:
 
bezienswaardigheden alle bestemmingen
bezienswaardigheden bezienswaardigheden
bezienswaardigheden top 10 specials

Praktische informatie
Alles over het weer, het klimaat en de veiligheid van deze bestemming vind je op de volgende websites:
 
klimaat & weer klimaatinfo Zuid-Korea
reisadvies reisadvies Zuid-Korea

... meer handige websites

 

Het democratische Zuid-Korea is sinds 1945 gesplitst met het dictatoriale Noord-Korea. De grens wordt nog altijd aan beide zijden militair bewaakt. De zuidelijk gelegen Republiek Korea is een land waar je als toerist uitstekend vakantie kunt vieren. Zuid-Korea heeft onder andere een aantal bijzondere plekken die je tegenkomt op Unesco’s lijst van werelderfgoederen. De Joseon dynastie heeft een bijzondere erfenis achtergelaten met indrukwekkende paleizen en tempels. En ook het landschap van Zuid-Korea is benoemenswaardig. Het bergachtige landschap, de groene heuvels, de vele eilanden en prachtige meren bieden voldoende afwisseling met de soms erg drukke steden. Met name Seoul en Pusan kunnen erg overweldigend overkomen, maar zijn zeker een bezoekje waard. En wist je dat je zelfs op wintersport kunt in Zuid-Korea? In Gangwon-do is er in totaal honderdvijfentwintig kilometer aan piste te vinden. Zuid-Korea mag dan ook oprecht een bestemming worden genoemd die van alle markten thuis is.

 


Top 10 bezienswaardigheden van
Zuid-Korea

bezienswaardigheid nummer 1 Gyeongbokgung
Het eerste paleiscomplex op deze locatie in Seoul werd eind veertiende eeuw gerealiseerd. Helaas verwoeste een brand het grootste deel. Vervolgens werd er tijdens de negentiende eeuw een nog groter koninklijk paleiscomplex gerealiseerd. In totaal telde het vorstelijke gebied Gyeongbokgung ruim vijfhonderd gebouwen die samen goed waren voor duizenden kamers. Na de Japanse bezetting in 1911 is het grootste deel hiervan volledig vernietigd. Nu vandaag kun je er nog enkele gerestaureerde bouwwerken bewonderen, waaronder het paleis van de kroonprins, overheidsgebouwen, het Gyeonghoeru paviljoen en Geoncheonggung paleis. www.royalpalace.go.kr/html/eng/main/main.jsp
   
bezienswaardigheid nummer 2 Hwaseong fort
In de Zuid-Koreaanse stad Suwon zijn prachtige restanten uit het verleden te bewonderen. Hwaseong fort en de bijbehorende stadsmuren zijn een uitstekend voorbeeld van de Joseon dynastie, die duurde van 1392 tot 1897. Het defensieve fort Hwaseong werd gebouwd tijdens de achttiende eeuw, onder leiding van de architect Jeong Yak-yong. In de bijna zes kilometer lang tellende muur werden tevens verschillende uitkijktorens, vier stadspoorten en een aantal geheime toegangspoorten gerealiseerd. Tijdens de Koreaanse oorlog heeft het Hwaseong fort het zwaar te verduren gehad. De oorlog liet er duidelijk zijn sporen achter. Met verscheidene reconstructies is er zo goed mogelijk gelet op het oorspronkelijke ontwerp. Wel zijn er enkele toegangswegen aangepast. Het mag geen verrassing zijn, dat het Hwaseong fort inmiddels onderdeel is van Unesco’s werelderfgoederen. In het Suwon Hwaseong Museum kun je meer te weten komen over de geschiedenis van het fort en de bewoners.
   
bezienswaardigheid nummer 3 Seoraksan National Park
Het immens grote Seoraksan National Park ligt in het noord-oosten van Zuid-Korea. Het is een habitat voor vele dieren. Het bijna vierhonderdduizend vierkante kilometer tellende park geeft onderkomen aan bijvoorbeeld de Aziatische zwarte beer, de Korea goral, muskusherten, otters en uiteenlopende vogelsoorten. In verschillende bezoekerscentra kun je informatie inwinnen over diverse activiteiten, zoals eco-tours, wandeltochten, hikingtoers en excursies naar bijvoorbeeld de Biryoung watervallen.
   
bezienswaardigheid nummer 4 Cheju
Dichtbij de zuid-westkust van Zuid-Korea is het prachtige eiland Cheju te bezoeken. Het eiland, wat ook wel bekend staat als Jeju Island of Jeju-do, trekt veelal natuurliefhebbers en rustzoekers aan. De mix van een vulkaanlandschap met grillige rotsformaties, watervallen en romantische zonsondergangen geven het eiland een geheel eigen karakter. Het is dan ook niet zo raar dat er veel pas getrouwde stellen verblijven. Maar het eiland is ook uitermate geschikt voor een actieve vakantie. Je kunt er namelijk leuke fiets- en wandeltochten maken of een bezoek brengen aan historische steden bezienswaardigheden zoals het huis van Kim Cheong-hi of het openluchtmuseum in het bergdorp Seongeup.
   
bezienswaardigheid nummer 5 N Seoul Tower
In de hoofdstad Seoul kun je niet om de N Seoul Tower heen. De toren, die ‘s avonds prachtig mooi verlicht wordt, is ongeveer tweehonderdzevenendertig meter hoog. Doordat de N Seoul toren op de Namsam berg is gebouwd, oogt deze nog veel groter. Het ontwerp van de N Seoul toren is toe te schrijven aan Jong Youl Chang. Er zijn twee restaurants in de toren gevestigd en er zijn vier observatiedesks waarvandaan je kunt genieten van een adembenemend uitzicht over de stad. Op de tweede verdieping is er een wensfontein waar vele bezoekers hun munten achterlaten.
www.nseoultower.co.kr/eng
   
   
bezienswaardigheid nummer 6 Dongdaemun Poort
Als ‘Great East Gate’ heeft de Dongdaemun poort een belangrijke functie vervuld tijdens de Joseon dynastie. Het was namelijk één van de belangrijkste toegangspoorten in de muur, die rondom de stad Seoul lag. Het oorspronkelijke ontwerp dateert uit de veertiende eeuw. De huidige Dongdaemun poort is echter in de negentiende eeuw vervaardigd.
   
bezienswaardigheid nummer 7 Myeongdong
Het meest toeristische gebied van de hoofdstad Seoul, bevindt zich in het stadsdeel Jung-gu. De straten van dit centrale district zijn gevuld met een veelvoud aan winkels, theaters, bars, clubs en restaurants. De meest bezochte straat is Myeongdong. Allerlei merknamen zijn in deze populaire straat aanwezig. Tevens kun je hier een bezoek brengen aan verschillende winkelcentra. Tussen het winkelen door kun je ook een bezoek brengen aan de negentiende eeuwse Myeongdong kathedraal. Deze katholieke kathedraal wordt zowel door bezoekers als door de inwoners van de stad Seoul bezocht. Als je denkt dat het niet drukker kan worden? Dan moet je zeker een bezoek brengen aan het Myeongdong Festival. Dit muzikale dans- en feestfestijn vindt twee keer per jaar plaats, in het voorjaar en in het najaar.
   
bezienswaardigheid nummer 8 Chuncheon
De stad Chuncheon ligt in de provincie Gangwon-do, in het noorden van Zuid-Korea. De ligging aan de meren Uiamho en Soyangho maken de stad erg toegankelijk voor toeristen en dagjes mensen. Daarnaast is het ook mogelijk om een bezoek te brengen aan één van de kleine eilandjes zoals Jungdo Island en Namiseom Island. Cultuursnuiver moeten zeker een bezoek brengen aan de Cheongpyeongse tempel. De tempel wordt genoemd in een mooie legende waarin een slang en een prinses de hoofdrol spelen. De stad Chuncheon staat in Zuid-Korea goed bekend om de vele fantastische festivals die er worden georganiseerd. Zo trekt het Chuncheon Puppet Festival en het Soyanggang Culture Festival elk jaar opnieuw duizenden bezoekers aan.
   
bezienswaardigheid nummer 9 Pusan
Na Seoul is Pusan (Busan) de tweede stad van Zuid-Korea. Voor toeristen is Pusan een interessante bestemming vanwege de traditionele markten, de mooie stranden en een aantal fraaie tempels. Pusan is vooral ook een goede bestemming voor lekkerbekken. In Pusan kun je alle facetten van de Koreaanse keuken ontdekken, zowel op marktjes als in soms zeer luxe restaurants
   
bezienswaardigheid nummer 10 Everland
Het themapark Everland weet haar bezoekers te bekoren. Het park wat in 1976 haar deuren openden, is verdeeld in vijf zones: Global Fair, American Adventure, Zootopia, European Adventure en Magic Land. Het is een plek waar jong en oud kennis kunnen maken met oost en west. Het park is ingericht met uiteenlopende architectonische stijlen vanuit de gehele wereld. Onder de attracties begeven zich een aantal achtbanen, waarvan de T Express de grootste is. Tussendoor kun je even bijkomen in één van de eetgelegenheden of tijdens een wervelende show.
www.everland.com/web/multi/english/everland/main.html
   
  Meer informatie over Zuid-Korea:

Zuid-Korea vakantienieuws

  ...meer handige websites
   

 voorpagina top 10 bezienswaardigheden.nl over deze site top 10 bezienswaardigheden van alle bestemmingen privacy en cookies