top 10 bezienswaardigheden

de beste bezienswaardigheden per bestemming

bezienswaardigheden van West-Kaap, Zuid-Afrika

Zuid-Afrika
top 10 bezienswaardigheden:

Johannesburg
Kaapstad
West-Kaap
Zuid-Afrika

Overzicht
Top 10 bezienswaardigheden
categorieën:
 
bezienswaardigheden alle bestemmingen
bezienswaardigheden bezienswaardigheden
bezienswaardigheden top 10 specials

Praktische informatie
Alles over het weer, het klimaat en de veiligheid van deze bestemming vind je op de volgende websites:
 
klimaat & weer klimaatinfo West-Kaap

... meer handige websites

 

West-Kaap is een provincie in Zuid-Afrika waar veel culturen tezamen komen. Daarnaast heeft dit gebied een gevarieerd landschap welke zich kenmerkt door kusten, witte stranden en ongerepte natuur. Het is dan ook niet voor niets dat dit deel van Zuid-Afrika ook wel de Fairest Cape wordt genoemd. In West-Kaap heerst een aangenaam klimaat waarbij het in het noordelijke deel van de provincie wat warmer is. De hoofdstad van Kaapstad herbergt veel bezienswaardigheden waaronder er enkelen wereldwijd bekend zijn. Voorbeelden hiervan zijn Stellenbosch en natuurlijk Kaap de Goede Hoop. West-Kaap heeft daarnaast veel Nationale Parken waar je kunt genieten van wildlife en bijzondere flora. Ook op culinair gebied heeft de West-Kaap veel te bieden. De bovenstaande combinaties zijn voor veel mensen een reden om hun vakantie in dit deel van Zuid-Afrika door te brengen.

 


Top 10 bezienswaardigheden van
West-Kaap

bezienswaardigheid nummer 1

Kaapstad

Tijdens je bezoek aan de West-Kaap mag een bezoek aan Kaapstad niet ontbreken. Deze grote stad in Zuid-Afrika herbergt veel bezienswaardigheden die absoluut de moeite waard zijn. De stad is zeer herkenbaar aan de grote berg die hoog boven de stad uittorent. De Tafelberg is maar liefst 3000 meter lang en zeer geschikt voor een mooie wandeltocht. Maar, je kunt ook met de kabelbaan omhoog waar je bij McLear’s Beacon van het uitzicht kunt genieten. Kaapstad staat tevens bekend om Robbeneiland wat zijn bekendheid weer dankt aan de gevangenschap van Nelson Mandela. Je vindt het eiland ten noorden van Kaapstad. Op Robbeneiland kun je tevens een museum bezoeken waarin je alles te weten komt over het ontstaan van Zuid-Afrika.

Op deze site:
top 10 bezienswaardigheden van Kaapstad

Meer info:
www.kaapstadvoorbeginners.nl

   
bezienswaardigheid nummer 2

Boulders Beach

Boulders Beach is een strand van West-Kaap dat bekend staat om haar pinguïn populatie. Een bezoek aan het strand is wel verbonden aan entree. Het strand is vlakbij Cape Point en Simonstad gelegen. Je kunt de dieren vanaf een uitkijkpunt bezichtigen die je bereikt door een speciaal aangelegde wandelroute. Vanaf het plateau kun je de duizenden pinguïns van Boulders Beach in alle rust bekijken. Maar, ook de imposante granieten inhammen van de baai zijn meer dan het bezichtigen waard.

   
bezienswaardigheid nummer 3

Wijngebieden rond Stellenbosch

Voor de echte liefhebbers van wijn mag een bezoek aan de wijngebieden rond Stellenbosch niet overgeslagen worden. De omgeving in dit wijngebied is naast groen ook behoorlijk indrukwekkend. Daarnaast vind je er veel wijnhuizen waar je naast het proeven van diverse wijnen, ook gebruik kunt maken van een goede maaltijd. De wijngebieden rond Stellenbosch zijn behoorlijk uitgestrekt. Ze herbergen wijnhuizen zoals Delaire Graff Estate en Peter Falke Wines. Bij Warwick Wine Estate kun je tevens genieten van een heerlijke picknick. Een overnachting in één van de accommodaties is dan ook een aanrader. Je vindt de wijngebieden op ongeveer een uur rijden vanaf Kaapstad.

   
bezienswaardigheid nummer 4

Walvissen spotten bij Hermanus

Hermanus ligt op ongeveer 1,5 uur rijden van Kaapstad. Deze plaats staat bekend om de veelvuldige aanwezigheid van walvissen. Zeker in de maanden augustus, september, oktober en november kun je hier prima walvissen spotten. Dit kan vanaf het strand met behulp van een verrekijker, maar voor de echte waaghalzen bestaat er ook een mogelijkheid om de walvissen vanuit een kajak te bezichtigen. Er zijn ook diverse rederijen die boottochten organiseren zodat je de walvissen van heel dichtbij kunt zien. Als je walvissen wilt spotten in Hermanus, kun je dit tevens combineren met een wandeling over het 12 kilometer lange pad vlak naast de kustlijn. Ook vanaf deze route langs het water kun je de walvissen bekijken.

   
bezienswaardigheid nummer 5

Kaap de Goede Hoop

Kaap de Goede Hoop wordt door de locals ook wel Cape of Good Hope. Je vindt het rotsachtige schiereiland in het zuidelijkste gedeelte van de West-Kaap. Dit is de plaats waar vele VOC schepen ten onder zijn gegaan, inclusief de Vliegende Hollander. Als je Kaap de Goede Hoop bezoekt, is de wandelroute van ruim 30 kilometer een aanrader. Onderweg kom je langs onherbergzame gebieden en kun je genieten van indrukwekkende uitzichten, rotspartijen en stranden. Als je de route loopt, kom je langs Cape Point. Op een hoogte van 200 meter, vind je een eetgelegenheid en een aantal leuke winkeltjes. Ook de natuur en de uitzichten zijn hier de moeite waard.

   
   
bezienswaardigheid nummer 6

Tuinroute

De Tuinroute in West-Kaap kun je het beste per auto afleggen. het startpunt van de Garden Route ligt in Mossel Bay. De route is een aaneenschakeling van diverse landschappen, bijzondere stadjes, stranden en natuurgebieden. Zo kom je langs George. Een plaat in de West-Kaap welke zeer geliefd is onder golfers. De Tuinroute voert je ook langs de stranden van Plettenberg Bay én de groene bossen van Knysna. De landschappen zijn gedurende de route zeer uiteenlopend wat het rijden van de Tuinroute in West-Kaap tot een onvergetelijke ervaring maakt. De route eindigt in Jeffrey’s Bay welke bekend staat als surfgebied.

   
bezienswaardigheid nummer 7

West Coast National Park

Het West Coast National Park vind je aan de kust, ten noorden van Kaapstad. Het betreft een moerassig gebied met een indrukwekkende oppervlakte van ruim 27.000 hectare. West Coast kenmerkt zich door het blauwe water, de rotsen en de mooie stranden. Hier kun je tevens een glimp opvangen van de aanwezige zeehonden populatie. Vooral aan het einde van de zomer en het begin van de herfst kun je hier genieten van tierig bloeiende planten en bloemen die in combinatie met de zandduinen voor een fraai plaatje zorgen. West Coast National Park omvat tevens het gebied rondom Postberg waar veel dieren zoals bijvoorbeeld de eland, gnoe en bontebok hun thuishaven hebben gevonden. Ook biedt het park plaats aan meer dan 250 vogelsoorten. Daarnaast kun je in West Coast National Park ook kajakken, surfen, wandelen of een fietstocht maken.

   
bezienswaardigheid nummer 8

Oudtshoorn

Oudtshoorn is dé struisvogel hoofdstad van de wereld. Je vindt deze stad in de West-Kaap in de omgeving Little Karoo. Je kunt er een bezoek brengen aan de vele struisvogelboerderijen. Deze dieren hebben in de geschiedenis als grote bron van inkomsten gediend door de verkoop van onder andere struisvogelveren. Er is tevens een struisvogel museum in de stad. Oudtshoorn heeft daarnaast nog meer bezienswaardigheden te bieden. Zo vind je er de Cango Caves welke bekend staan als de oudste grotten ter wereld. Ze staan niet voor niets bekend als één van de wereld wonderen. Hier kun je deelnemen aan verschillende tours waarbij je de grotten vanuit een heel ander perspectief kunt bekijken.

   
bezienswaardigheid nummer 9

Bontebok National Park

Bontebok National Park is een relatief beknopt park vlakbij Swellendam. Het park is vernoemd naar het dier, de Bontebok. Deze antilopensoort werd vroeger met uitsterven bedreigd, maar is nu met ruim 200 dieren volop vertegenwoordigd in het park. Naast deze dieren kun je in het Bontebok National Park ook andere diersoorten zoals zebra’s, hyena’s en vossen spotten. In het park vind je ook veel vogelsoorten zoals de watergriel, de visarend en de kraanvogel. De flora bestaat uit ruim 470 verschillende plantensoorten. Het landschap wisselt zich ook af met diverse rivieren en waters. Voor een bezoek aan Die Stroom in het Bontebok National Park is een aanrader. Hier kun je zwemmen of tijdens een picknick genieten van de bijzondere omgeving.

   
bezienswaardigheid nummer 10

Karoo National Park

Het Karoo National Park is een ruige omgeving welke zich in de Great Karoo bevindt. Het landschap is woestijnachtig en kent zijn eigen moeilijke klimaat. Toch herbergt Karoo National Park veel diersoorten zoals de springbok, jakhals en het rode hartebeest. Ook de flora is op zijn minst bijzonder te noemen. Ondanks de droogte vind je hier plantensoorten zoals de vijg, agave en euphorbia. In het Karoo National Park kun je tevens deelnemen aan de zogenaamde Fossil Trail. Tijdens de trail kom je meer te weten over de opgravingen van fossielen in het park. Sommige zijn zelfs miljoenen jaren oud. In het park kun je wild spotten vanuit een 4x4, diverse wandelroutes lopen of deelnemen aan een excursie met gids.

   
 

Meer informatie over West-Kaap:

West-Kaap in 12 uur: een rondje over de kaap

  ...meer handige websites
   

 voorpagina top 10 bezienswaardigheden.nl over deze site top 10 bezienswaardigheden van alle bestemmingen privacy en cookies