top 10 bezienswaardigheden

de beste bezienswaardigheden per bestemming

bezienswaardigheden van Hué, Vietnam

Vietnam
top 10 bezienswaardigheden:

Hanoi
Ho Chi Minh City
Hoi An
Hué
Nha Trang
Vietnam

Overzicht
Top 10 bezienswaardigheden
categorieën:
 
bezienswaardigheden alle bestemmingen
bezienswaardigheden bezienswaardigheden
bezienswaardigheden top 10 specials

Praktische informatie
Alles over het weer, het klimaat en de veiligheid van deze bestemming vind je op de volgende websites:
 
klimaat & weer klimaatinfo Hué
reisadvies reisadvies Vietnam

... meer handige websites

 

De centraal gelegen stad Hué is een geliefde bestemming onder reizigers die van cultuur en natuur houden. De Vietnamese stad Hué was ooit de keizerlijke hoofdstad van het land. Sinds Unesco de voormalige Keizerlijke Stad heeft onderstreept als werelderfgoed is het niet meer weg te denken uit de top bezienswaardigheden van Vietnam. De stad Hué heeft in het verleden behoorlijk wat ellende moeten doorstaan. Tijdens de Vietnamoorlog werd dit deel van Vietnam zwaar gebombardeerd en raakte een groot deel van de stad zwaar beschadigd. Executies en zware gevechten hebben de bevolking destijds enorm uitgedund. Inmiddels krabbelt het land en ook de stad Hué aardig op. Op verschillende plaatsen worden er fraaie nieuwe gebouwen neergezet en neemt de modernisering snel toe. Verschillende moderne musea, de Cho Dong Ba Markt, Hué University, de Truong Tien brug en het zeer geliefde Hué Festival zijn hier mooie voorbeelden van. Daarnaast leveren de vele monumentale bezienswaardigheden, waaronder ook de keizerlijke tombes, tempels alsmede de prachtige natuur in en om het nabij gelegen Nationale Park Bach Ma en de Parfumrivier, de stad veel toerisme op. Mede hierdoor wordt er voldoende geld gegenereerd om verloren schoonheden uit het verleden in eer te kunnen herstellen.

 


Top 10 bezienswaardigheden van
Hué

bezienswaardigheid nummer 1 Keizerlijke Stad
Aan de westelijke oever van de Parfumrivier ‘Song Huong’ ligt de oude Keizerlijke Stad van Hue. Dit ommuurde deel uit de geschiedenis staat sinds 1993 geregistreerd bij Unesco op de lijst van werelderfgoederen. De voormalige Keizerlijke Stad van Hué was lange tijd het middelpunt van de Nguyen dynastie, de laatste koninklijke familie van Vietnam. Het werd aan het begin van de negentiende eeuw gesticht door keizer Gia Long. De ruïnes van de ‘Verboden Purperen Stad’ en de keizerlijke paleizen, pagodes, bastions, overdekte wandelgangen, grachten en theater zijn top bezienswaardigheden van Vietnam. Sommige onderdelen van de Keizerlijke Stad zijn in het verleden gerestaureerd. Want ook hier werden bommen gegooid tijdens de Indochinese Oorlogen. Het eerste gebouw die je betreedt achter de toegangspoort, is het hoofdpaleis ‘Thai Hoa’. Hier bevindt zich een maquette van de Keizerlijke Stad en wordt er onder andere een film over de geschiedenis getoond. Tijdens de Nguyen dynastie vonden hier de kroningen en andere belangrijke ceremoniële feestelijkheden plaats. Hierachter ligt het ‘Paviljoens der Mandarijnen’. Tijdens je bezoek moet je beslist een bezoek brengen aan het Keizerlijke Theater, de Keizerlijke Bibliotheek en het Dien Thopaleis.
www.bijzondereplaatsen.nl/vietnam/hue/keizerlijke-stad-van-hue.htm
   
bezienswaardigheid nummer 2 Tombe van Tu Duc
De keizerlijke tomben uit de Nguyen dynastie bevinden zich ten zuiden van Hué bij het dorpje Thuong Hai. De vierde en tevens langst regerende keizer, Tu Duc, heeft hier zelf opdracht gegeven tot het bouwen van zijn graftomben. De bouw hiervan duurde zo’n drie jaar. Uiteindelijk werd het landgoed ook een verblijfplaats waar de keizer en zijn vele vrouwen regelmatig verbleven. Op het landgoed tref je dan ook onder meer ook het paviljoen Xung Khiem, de Hoa Khiem tempel en het Minh Khiem Duong complex met daarin het koninklijk theater. Toch wordt er gespeculeerd over de echte begraafplaats van keizer Tu Duc. Deze zou namelijk in het grootste geheim begraven zijn op een geheime plaats in Vietnam. Iedereen die hier aan mee heeft gewerkt en op de hoogte was, werd daarna geëxecuteerd. Andere keizerlijke tomben in de omgeving zijn die van Minh Mang, Dong Khanh, Thieu Tri, Khai Dinh en Gia Long. De tombe van Tu Duc is echter de allermooiste.
www.bijzondereplaatsen.nl/vietnam/hue/tombe-van-tu-duc.htm
   
bezienswaardigheid nummer 3 Thien Mu Pagode
Aan de andere zijde van de Parfumrivier, prijkt het gestalte van de Thien Mu Pagode. Deze pagode betekend vrij vertaald, de Pagode van de Hemelse Witte Dame. Dit ommuurde complex bevat onder andere een zeven verdiepingen tellende stoepa ‘Thap Phuoc Duyen’ die vanaf de waterzijde duidelijk te zien is. Op elke verdieping is een beeltenis van Boeddha te zien. Hier omheen bevinden zich vier kleine vierkante gebouwen met onder meer een bronzen klok uit 1707 en in een ander gebouw een marmeren schildpad die een tablet draagt met daarop tekst uit het Boeddhisme. Verderop bevindt zich de Thien Mu Pagode, een kloosterverblijf waar nog altijd monniken verblijven en een blauwe Austin die eens toebehoorde aan Thich Quang Duc. Met deze auto liet Thich Quang Duc zich in 1963 naar Saigon vervoeren. Eenmaal aangekomen stak hij zichzelf in brand, uit protest tegen het regime van Diem. Hij vocht hiermee tegen de discriminatie waar veel boeddhistische monniken destijds mee te maken hadden. Velen volgden zijn voorbeeld. Helemaal achterin de tuin tref je een kleine toren wat het graf van de boeddhistische leider Thich Don Hau aangeeft.
www.bijzondereplaatsen.nl/vietnam/hue/thien-mu-pagoda.htm
   
bezienswaardigheid nummer 4 Tombe van Dong Khanh
De graftombe van keizer Dong Khanh is te vinden binnen het complex van de Tu Doc tombe. Deze keizer overleed al op vijfentwintig jarige leeftijd en regeerde slechts drie jaar. Dit overlijden kwam geheel onverwachts. Hij was in die tijd bezig om Ngung Hy tempel te laten bouwen naast de graftombe van diens vader. Zijn eigen graftombe werd pas gebouwd in 1916, in opdracht van zijn zoon Khai Dinh. Om de tombe van Dong Khanh te bereiken, dien je een aantal treden te beklimmen. Het plein voor het complex wordt gedomineerd door fraaie beelden van soldaten, een olifant, een paard en andere Aziatische figuren.
   
bezienswaardigheid nummer 5 Tombe van Khai Dinh
In het jaar 1916 werd Khai Dinh, een nazaad van Dong Khanh, gekroond als keizer. Hij volgde als twaalfde keizer Duy Tan op. Khai Dinh was een veel besproken keizer van Vietnam die stierf op één-en-veertig jarige leeftijd. Zijn regeerperiode liep hiermee af op zes november 1925. Hij stond bekend als flamboyant persoon die graag gokte en een voorliefde voor make-up had. Ook diens graf is anders dan de andere tombes in de omgeving. De graftombe van Khai Dinh laat bijvoorbeeld duidelijke Europese invloeden zien. De graftombe van Khai Dinh is gelegen binnen de keizerlijke muren van het landgoed waarin de tombe van keizer Tu Duc zich ook bevindt.
   
   
bezienswaardigheid nummer 6 Notre Dame kathedraal
Aan de Nguyen Hue, bevindt zich de Notre Dame van de stad. Waar je een enorme imposante kerk verwacht, kom je hier in Hué iet wat bedrogen uit. De Notre Dame van de stad is niet meer dan een niet al te grote en bescheiden blauw met wit geschilderde kathedraal. De vormgeving is misschien het meest bijzondere aan dit bouwwerk. De in Frans-Aziatische stijl opgetrokken kathedraal werd omstreeks het jaar 1937 gebouwd.
   
bezienswaardigheid nummer 7 Museum van Keizerlijke Oudheden
Net buiten de stadsmuren van de voormalige Keizerlijke Stad van Hué, heb je de mogelijkheid om het Museum van Keizerlijke Oudheden te bezoeken. Dit museum aan de Le Truc straat is een uitstekende aanvulling op je bezoek aan de Verboden Keizerlijke Stad. Het werd in 1923 opgericht in het voormalige Long An paleis. Je treft er onder meer traditionele koninklijke kleding, zilveren voorwerpen, antieke beelden uit het Cham tijdperk, authentieke meubelen waaronder koninklijke bedden, bronzen vazen en bellen, schilderijen en prachtig porselein. Op maandag is het museum gesloten.
   
bezienswaardigheid nummer 8 Parfumrivier
De Song Huong rivier staat tegenwoordig beter bekend als de Parfumrivier. De rivier stroomt door de Vietnamese provincie Thua Thien-Hue en de stad Hué zelf. De naam is afgeleid van het feit dat er aan het eind van de zomer en in de herfst bloemen in het water vallen en meegevoerd worden met de stroming. De Parfumrivier is erg geliefd bij toeristen. De rivier is vaak een gekozen route om je per drakenboot te vervoeren naar de Thien Mu Pagode en het verderop gelegen dorp Thuong Hai. Bij dit dorpje kom je aan wal bij stukje jungle waar veel gezinnen zich bezig houden met het maken en verkopen van wierook. Langs de kant van de weg zijn meerdere stalletjes te vinden waar je zelf wierookstokjes kunt maken, schilderijen of ander met de hand vervaardigde spulletjes kunt kopen. De meeste mensen bezoeken het dorpje Thuong Hai echter voor een bezoek aan de Keizerlijke Tombes uit de Nguyen dynastie.
www.bijzondereplaatsen.nl/vietnam/hue/parfumrivier.htm
   
bezienswaardigheid nummer 9 Thanh Toan brug
Net even buiten het centrum van de stad Hué is de prachtige oude houten Thanh Toan brug te bezoeken. De eerste Thanh Toan brug werd hier in het dorpje Thanh Thuy Chanh omstreeks de achttiende eeuw gebouwd. Inmiddels hebben er al verschillende renovaties plaatsgevonden. Op de brug wordt de vrouw Tran Thi Dao aanbeden. Als nakomeling uit de invloedrijke Tran familie, schonk zij persoonlijk kapitaal om het dorp te voorzien van deze brug, zodat het kanaal gemakkelijk overgestoken kon worden. De brug is zeventien meter lang en vier meter breed. De liefde voor deze brug heeft de inwoners van het dorp meerdere malen doen besluiten om hem opnieuw te bouwen en te restaureren wanneer deze keer op keer getroffen werd door stormen en oorlogen. Het is vanuit Hué een bijzonder leuk stukje om per fiets af te leggen. De rust en de uitzichten maken de tocht meer dan aangenaam.
   
bezienswaardigheid nummer 10 Ho Chi Minh Museum
Het museum ‘Bao Tang Ho Chi Minh’ is gelegen aan de Le Loi in de stad Hué. Het gehele museum is opgericht om de revolutionaire leider Ho Chi Minh te eren. Op de begane grond tref je regelmatig wisselende exposities. De vast collectie van het museum laat voornamelijk ruimtes en voorwerpen zien die Ho Chi Minh tijdens zijn leven in gebruik had. Je kunt er zijn slaapkamer, vergaderzalen en ook een bunker bewonderen. Ook zijn er foto’s en documenten beschikbaar die iets meer over hem als persoon vertellen.
   
 

Meer informatie over Hué:

Hue informatie
bijzondere plaatsen in Hué

  ...meer handige websites
   

 voorpagina top 10 bezienswaardigheden.nl over deze site top 10 bezienswaardigheden van alle bestemmingen privacy en cookies