top 10 bezienswaardigheden

de beste bezienswaardigheden per bestemming

bezienswaardigheden van Yellowstone N.P., Verenigde Staten

Verenigde Staten
top 10 bezienswaardigheden:

Alaska
Arizona
Boston
CaliforniŽ
Chicago
Colorado
Dallas
Denver
Detroit
Florida
Hawaii
Idaho
Key West
Las Vegas
Los Angeles
Miami
Miami Beach
Montana
New York City
Orlando
Philadelphia
Salt Lake City
San Diego
San Francisco
Seattle
Utah
Verenigde Staten
Washington
Washington DC
Wyoming
Yellowstone N.P.

Overzicht
Top 10 bezienswaardigheden
categorieŽn:
 
bezienswaardigheden alle bestemmingen
bezienswaardigheden bezienswaardigheden
bezienswaardigheden top 10 specials

Praktische informatie
Alles over het weer, het klimaat en de veiligheid van deze bestemming vind je op de volgende websites:
 
klimaat & weer klimaatinfo Yellowstone
reisadvies reisadvies V.S.

... meer handige websites

 

Yellowstone National Park is een beroemd natuurpark in Amerika, die behoort tot de staten Wyoming, Montana en Idaho. Nergens ter wereld vind je zoín hoge concentratie van natuurlijke bronnen als hier in Yellowstone National Park. Het inmiddels bijna negenduizend vierkante kilometer tellende park wordt hierom jaarlijks door miljoenen toeristen bezocht. Sommige experts noemen Yellowstone National Park een tikkende tijdbom. Het is namelijk gelegen op een slapende vulkaan die eens in de zeshonderdduizend jaar tot leven komt. De statistieken hadden een eruptie al een paar duizend jaar geleden verwacht. Desondanks trekt het park heel veel bezoekers die er graag al het natuurschoon komen bewonderen. De vele wandelroutes, autowegen en rivieren brengen je naar de vele mooie plekjes die dit park rijk is. Denk hierbij aan watervallen, rotsformaties, warmwaterbronnen, geisers, meren en rivieren. Het park heeft verschillende mogelijkheden om er te overnachten, waarbij kamperen voor veel toeristen het meest aantrekkelijk is. Daarnaast zijn er ook hotels en lodges beschikbaar. In Yellowstone National Park kun je aan verschillende activiteiten deelnemen. Er worden allerlei tours georganiseerd waarbij je wandelend, per boot, in de kano, op een paard of per bus of fiets kunt genieten van al het moois wat hier te vinden is. Een bezoek aan Yellowstone National Park zul je zeker niet snel meer vergeten.

 


Top 10 bezienswaardigheden van
Yellowstone N.P.

bezienswaardigheid nummer 1 Grand Prismatic Spring
Op een open vlakte aan de Midway Geyser Basin van Yellowstone National Park kun je met eigen ogen de grootste warmwaterbron van Amerika bewonderen. De Grand Prismatic Spring heeft een doorsnede van ruim honderd meter. De micro-organisme die rondom de randen van het mineraalrijke water groeit, zorgt tijdens de lente en zomer voor een prachtig kleurenpalet. Denk hierbij aan kleuren als van oranjerood tot fel geel en van turquoise tot intens blauw. Het groene landschap er omheen maakt het plaatje daarna compleet.
   
bezienswaardigheid nummer 2 Great Fountain Geyser
In de Lower Geyser Basin bevindt zich de Great Fountain Geyser van Yellowstone National Park. Dagelijks verzamelen er hier honderden toeristen om het omhoog spuitende water op foto vast te kunnen leggen. Het geweld waarmee dit gepaard gaat zorgt meer dan eens voor een adrenaline stoot die alom hoorbaar is. Menig bezoeker staat dan ook vol verwondering te kijken naar de kracht van deze natuurlijke fonteingeiser, die dikwijls een uur lang de bezoekers weet te bekoren. De frequentie ligt gemiddeld tussen de negen tot vijftien uur. Het blijft daarom spannend of je getuigen bent van een eruptie.
   
bezienswaardigheid nummer 3 Abyss Pool
De magische kleuren van de in West Tumb Geyser Basin gelegen Abyss Pool zullen voor altijd in je geheugen gegrift zijn. Deze diepste warmwaterbron van Yellowstone Park werd omstreeks 1920 ontdekt door Daniel T. Potts, een Amerikaanse pelsjager. De aanwezige zwavel en micro-organisme zorgt ervoor dat de klei verkleurd in tinten als roze, violet, rood en geel. Het kraakheldere water van de ruim vijftien meter diepe Abyss Pool, maakt het vervolgens helemaal af. Je kunt vanaf de uitkijk meters diep het water inkijken. De Abyss Pool is niet geheel onterecht door veel mensen tot een sprookjesachtige bron verklaard.
   
bezienswaardigheid nummer 4 Wildlife
Een park als Yellowstone National Park heeft behalve heel veel natuurschoon ook nog eens een diversiteit aan dierenleven. De uitgestrekte graslanden, grillige rotsformaties, kolkende rivieren en dicht beboste bossen zijn bij uitstek heel geschikt voor beren, elanden, bizons, (roof)vogels, bergleeuwen en ja zelfs wolven. Enkele van deze dieren hoop je waarschijnlijk op gepaste afstand te treffen. Helaas, het park is hun habitat en je kunt ze dan ook echt overal tegenkomen. Er zijn dan ook duidelijke regels in het park opgesteld, waarbij de nadruk ligt op het naleven hiervan. Een gewaarschuwd mens telt voor twee.
   
bezienswaardigheid nummer 5 Chromatic Spring en Beauty Pool
In de omgeving van de Upper Geyser Basin in Yellowstone Park kun je genieten van het prachtige samenspel van de warmwaterbronnen Chromatic Spring en de vlakbij gelegen Beauty Pool. Het waterniveau gaat tussenbeiden op en neer en ook de temperatuur is erg variabel. De aanwezige bacteriŽn zorgen voor een wederom prachtig kleurenpalet. Via een houten vlonder pad kun je een fantastische route volgen langs andere bronnen in de omgeving. Een andere beroemde geiser in dit gebied is de Old Faitful.
   
   
 
bezienswaardigheid nummer 6 Union Falls
Hoewel er meerdere prachtige watervallen zijn te ontdekken in Yellowstone Park, mag deze zeker niet ontbreken in het lijstje van mooiste bezienswaardigheden. Union Falls in Yellowstone National Park is ťťn van de grootste watervallen die je er kunt bewonderen. De stroming van het water is onder andere afkomstig van Mountain Ash Creek. De ruim vijfenzeventig meter hoge Union Falls zijn bereikbaar via verschillende wandel- en klimpaden, zoals Grassy Lake trailhead, Fish Lake trailhead en Cace Falls trailhead.
   
bezienswaardigheid nummer 7 Upper Falls Viewpoint
Deze ruim dertig meter hoge Upper Fall waterwal is een beroemdheid in het Yellowstone National Park. Vanuit verschillende richtingen kun je het kletterende water in hoge snelheid naar beneden zien razen. De meeste bezoekers kiezen er voor om de Upper Falls via de Uncle Tomís Lookout te bewonderen.
   
bezienswaardigheid nummer 8 Canyon Vistor Education Centre
In Canyon Village maak je een prima start door het Canyon Visitor Education Centre te bezoeken. Er wordt namelijk op boeiende wijze verteld hoe de Yellowstone vulkaan allerlei geisers, warmwaterbronnen en het landschap gevormd heeft. Daarnaast kun je er een film bekijken waarin de geologie van het park duidelijk zichtbaar wordt gemaakt. Het Canyon Visitor Education Centre is erg leerzaam en leuk voor jong en oud.
www.nps.gov/yell/planyourvisit/canyonvc.htm
   
bezienswaardigheid nummer 9 Tower Suspension Bridge
Tijdens een spannende wandeling over de Yellowstone River Trail die overgaat in de Hellroaring Creek Trail, passeer je de Tower Suspension Bridge. Deze deels aan kabels hangende brug, loopt over de Yellowstone River bij Mammoth Hot Springs. Vanaf de brug heb je een waanzinnig uitzicht over het landschap en de sterk stromende Yellowstone River.
   
bezienswaardigheid nummer 10 Fly Fishing
Wanneer je van plan bent te gaan vissen in het Yellowstone National Park, dan doe je er verstandig aan om bij het betreden van het park meteen een vergunning te kopen. Daarnaast gelden er verschillende regels per gebied omtrent de hoeveelheid je mag vissen en de afmeting van de vissen. In het bezoekerscentrum kunnen ze je hier meer over vertellen. Het vliegvissen is een andere hengelsport dan wat wij in Nederland gewend zijn. Voor je uitrusting heb je bijvoorbeeld een waterdichte broek, een speciaal vest, een vliegenhengel, een vliegenlijn en speciaal aas nodig. Het is daarom zeker een aanbeveling waard om met een speciaal georganiseerde Fly Fishing Tour mee te gaan. Ze leggen je duidelijk uit hoe het werkt, wat de beste locaties zijn en je bent meteen voorzien van de juiste uitrusting, vergunning en andere benodigdheden.
www.yellowstonefish.com
   
  Meer informatie over Yellowstone N.P.:

Yellowstone N.P.
Yellowstone N.P.

  ...meer handige websites
   

 voorpagina top 10 bezienswaardigheden.nl over deze site top 10 bezienswaardigheden van alle bestemmingen privacy en cookies