top 10 bezienswaardigheden

de beste bezienswaardigheden per bestemming

bezienswaardigheden van Washington DC, Verenigde Staten

Verenigde Staten
top 10 bezienswaardigheden:

Alaska
Arizona
Boston
Californië
Chicago
Colorado
Dallas
Denver
Detroit
Florida
Hawaii
Idaho
Key West
Las Vegas
Los Angeles
Miami
Miami Beach
Montana
New York City
Orlando
Philadelphia
Salt Lake City
San Diego
San Francisco
Seattle
Utah
Verenigde Staten
Washington
Washington DC
Wyoming
Yellowstone N.P.

Overzicht
Top 10 bezienswaardigheden
categorieën:
 
bezienswaardigheden alle bestemmingen
bezienswaardigheden bezienswaardigheden
bezienswaardigheden top 10 specials

Praktische informatie
Alles over het weer, het klimaat en de veiligheid van deze bestemming vind je op de volgende websites:
 
klimaat & weer klimaatinfo Washington DC
reisadvies reisadvies V.S.

... meer handige websites

 

Washington DC is de hoofdstad van de Verenigde Staten van Amerika. Binnen de stadsgrenzen van dit politiek kloppend hart van Amerika zijn veel historische en wetenschappelijke bezienswaardigheden te vinden. Denk aan alle overheidsgebouwen zoals ‘the White House’, US Capitol, Thomas Jefferson Building, NASA Headquarters, Ronald Reagan Building en het Eisenhower Executive Building. Het meest interessante deel van de stad ligt aan de ‘National Mall’. Hier zijn de prominente gebouwen van de stad samen gecentreerd met aansluitende dit park vol musea, monumenten en waterpartijen. De historische wijk Georgetown in het noordwesten van de stad is zeker de moeite waard om te bezoeken, net zoals Chinatown en de Eastern Markt in de Capital Hill wijk.

 
 


Top 10 bezienswaardigheden van
Washington DC

bezienswaardigheid nummer 1 The White House
Iedereen kent hem eigenlijk wel vanuit een film. Het witte huis is de ambtswoning van de regerende president. Het gebouw uit 1800 staat in het ‘President’s Park’ aan de Pennsylvania Avenue. Het is ontworpen door de Ier James Hoban. Er zijn over 6 verdiepingen verdeeld 35 badkamers, 132 kamers, 28 open haarden en meer dan 400 deuren.
www.whitehouse.gov
   
bezienswaardigheid nummer 2 US Capitol
Dit enorme bouwwerk ligt vlakbij het Witte Huis. Het wordt daarvan gescheiden middels de National Mall. In het Capitool zetelen de Amerikaanse Senaat samen met het Congres. De enorme witte koepel is van ver al te zien. De diameter telt zeker dertig meter. Aan de binnenkant is een fresco geschilderd met de titel ‘de apotheose van Washington’. Het Capitool is geïnspireerd op de Romeinse architectuur.
www.aoc.gov/cc/visit/index.cfm
   
bezienswaardigheid nummer 3 National Mall
Anders dan de naam doet vermoeden hebben we het hier over een park. Dit nationale park ligt tussen het Lincoln Memorial en het Capitool in. Binnen dit gebied liggen een aantal musea, zoals het National Museum of American History, National Museum of Natural History, National Gallery of Ar Sculpture Garden, National Air and Space Museum, Smithsonian Institute Building en het Museum of African Art. De lange rijen met bomen geven het een prachtig groen karakter.
   
bezienswaardigheid nummer 4 Washington Monument
Deze obelisk wordt door de National Mall gescheiden van het Capitool. Hoewel het ontwerp van de hand van Robert Mills komt, is het pas dertig jaar na zijn overlijden voltooid. Weliswaar is het ontwerp op meerdere punten aangepast. De burgeroorlog die zich afspeelden tijdens de bouw heeft aan de vertragen meegeholpen.
Het monument is geplaatst om de eerste president George Washington te herdenken. De totale hoogte van het monument bedraagt bijna 169 meter. Het monument is van binnen te bezichtigen.
   
bezienswaardigheid nummer 5 Ford’s Theater en Petersen House
Hoewel dit theater meesterlijke stukken presenteert, is het echter bekender om de moordaanslag op president Abraham Lincoln. In 1865 werd hij tijdens een opvoering neergeschoten. In het tegenovergelegen Petersen huis is hij, nadat hij daar werd gebracht, ‘s morgens overleden. Beiden gebouwen zijn nu bekend als Ford’s Theatre National Historic Site.
www.fordstheatre.org
   
   
bezienswaardigheid nummer 6 Washington National Cathederal
De prachtige kathedraal van Saint Peter en Saint Paul staat op de lijst van grootste kathedralen ter wereld. De eerste steen werd in 1907 gelegd en vervolgens was hij in 1990 af. Tot in de kleinste details is geprobeerd om de kathedraal zo veel mogelijk allure mee te geven. Met verschillende gotische stijlen is hier een bijzonder bouwwerk neergezet wat een middeleeuws uiterlijk vertoont.
www.nationalcathedral.org
   
bezienswaardigheid nummer 7 Eisenhower Executieve Office Building
Dit majestueuze pand is gelegen aan de 17th Street ten westen van het Witte Huis. Het is eigenlijk het werkadres van de regerende president en zijn medewerkers. Het werd tussen 1871 en 1888 gebouwd in een keizerlijke stijl. Zeventien jaar is er gebouwd met producten als graniet, staal, gietijzer en leisteen om dit gebouw het allure te geven wat het tegenwoordig ruimschoots uitstraalt. Veel historische gebeurtenissen zijn binnen de muren van dit gebouw besproken, bedacht en uitgevoerd.
   
bezienswaardigheid nummer 8 Smithsonian Institution
Binnen dit instituut staan onderzoek en onderwijs hoog bovenaan de lijst van prioriteiten. De meerderheid van de faciliteiten die onder dit instituut vallen, zijn te vinden aan de National Mall. Er zijn een aantal zeer interessante musea te vinden zoals het National Museum of American History. Maar niet alleen geschiedenis komt er aan bod. Ook wordt er veel aandacht gegeven aan kunst en bijvoorbeeld de dieren in het National Zoological Park. De Britse mineraloog en scheikundige James Smithson heeft na zijn dood een behoorlijk kapitaal nagelaten aan de regering van Amerika om hiermee zijn kennis en wetenschap te delen met het volk. Sinds 1846 is dit Smithsonian Instituut geopend.
www.si.edu/
   
bezienswaardigheid nummer 9 Chinatown
In het oosten van de stad ligt dit betrekkelijk kleine multiculturele deel van Washington. Naast de vele Chinese, Indische, Indiaanse en andere heerlijke restaurantjes zijn er kleine winkeltjes, een Chinese poort en kleurrijke kunstobjecten te vinden. De meest bijzondere bezienswaardigheden in de gebied zijn: de Friendship Archway (Chinese poort), Penn Quarter (uitgaanswijk met veel kunst galeries) en de jaarlijkse Chinese Nieuwjaarsparade.
   
bezienswaardigheid nummer 10 Arlington National Cemetery
Deze militaire begraafplaats is ontstaan tijdens Amerikaanse Burgeroorlog van 1861 tot 1865. Het terrein van 624 hectare is verdeeld in 70 secties. Naast de vele militaire slachtoffers en veteranen ligt hier ook het graf van John F. Kennedy en zijn gezin en zijn broer Edward F. Kennedy.
www.arlingtoncemetery.org
   
  TIP: Betaal niet teveel voor je hotel

De afgelopen jaren zijn er tientallen hotelboekingssites gekomen die je online hotels laten boeken in steden zoals Washington, DC. Wil je in één keer alle aanbieders met elkaar vergelijken en de voordeligste kamer vinden? Ga dan naar Trivago Washington DC. Daar kun je per hotel, appartement, motel en B&B meteen zien waar je op dat moment de goedkoopste kamers kunt boeken voor jouw reisdata!

Meer informatie over Washington DC:

wikipedia

  ...meer handige websites
   

 voorpagina top 10 bezienswaardigheden.nl over deze site top 10 bezienswaardigheden van alle bestemmingen privacy en cookies