top 10 bezienswaardigheden

de beste bezienswaardigheden per bestemming

bezienswaardigheden van Utah, Verenigde Staten

Verenigde Staten
top 10 bezienswaardigheden:

Alaska
Arizona
Boston
Californië
Chicago
Colorado
Dallas
Denver
Detroit
Florida
Hawaii
Idaho
Key West
Las Vegas
Los Angeles
Miami
Miami Beach
Montana
New York City
Orlando
Philadelphia
Salt Lake City
San Diego
San Francisco
Seattle
Utah
Verenigde Staten
Washington
Washington DC
Wyoming
Yellowstone N.P.

Overzicht
Top 10 bezienswaardigheden
categorieën:
 
bezienswaardigheden alle bestemmingen
bezienswaardigheden bezienswaardigheden
bezienswaardigheden top 10 specials

Praktische informatie
Alles over het weer, het klimaat en de veiligheid van deze bestemming vind je op de volgende websites:
 
klimaat & weer klimaatinfo Utah
reisadvies reisadvies V.S.

... meer handige websites

 

Utah is een westelijk gelegen Amerikaanse staat die tussen Nevada en Colorado in ligt. Utah heeft wat typische kenmerken die je niet in ander staten vindt. Het is bijvoorbeeld onderdeel van het enige vierstaten punt in de Verenigde Staten wat bekend staat als ‘Four Corners. Hier raken de streken Utah, Colorado, New Mexico en Arizona elkaar. En Utah kent een grote gemeenschap van kerkelijke aanhangers van ‘The Church of Jesus Christ of Latter-day Saint. In Utah zijn maar liefst vijf indrukwekkende natuurparken te bezoeken, namelijk Bryce Canyon, Capitol Reef, Canyonlands National Park, National Park Arches en Zion National Park. In de regio’s van de Rocky Mountains, de Great Basin en de Colorado Plateau kun je woestijnen treffen, besneeuwde bergen, uitgestrekte meren, groene dalen en ruige rotsformaties. Deze afwisseling trekt jaarlijks enorm veel toeristen naar dit deel van Amerika. De meeste avontuurlijke toeristen combineren hun vakantie vaak met intensieve tochten waarbij ze allerlei sporten kunnen beoefenen als klimmen, wandelen, paardrijden en raften. Behalve natuur en geweld kun je er natuurlijk ook voor kiezen om met een auto of camper het gebied uit te kammen. Hierbij kun je dan interessante dorpen en steden bezoeken als Salt Lake City, Moab, St. Georg, Provo en Springville. Er zijn meer dan voldoende gelegenheden tot kamperen of het huren van een verblijf in een lodge of hotel.

 
 


Top 10 bezienswaardigheden van
Utah

bezienswaardigheid nummer 1 Bryce Canyon National Park
Dit fotogenieke park staat bekend om de grillige rotsformaties die hoodoos worden genoemd, de prachtige zonsondergangen en de haast magische kleurschakeringen die daarmee gepaard gaan. Het constant bevriezen en ontdooien van water tussen de rotspartijen van Bryce Canyon, heeft door de jaren heen voor heel wat brokstukken en scheuren gezorgd. Op natuurlijke wijze is zo een indrukwekkend landschap ontstaan waarin haast absurde vormen zijn ontstaan die bijnamen dragen als ‘the naked woman’. Je fantasie kan er aardig op los gaan. Bryce Canyon National Park kent een aantal mooie wandelroutes. Deze ‘trails’ voeren je langs de meest mooie uitzichtpunten zoals bijvoorbeeld Fairyland Point, het Amphitheater en de Natural Bridge. Het is tevens mogelijk om met de auto door het park te rijden. De bijna dertig kilometer lange weg door Bryce Canyon National Park voert je langs verschillende bezienswaardigheden. Je kunt er ook voor kiezen om met de daarvoor beschikbare bussen mee te gaan. Op deze manier heb je tijdens de drukke periodes ook geen probleem om te parkeren. Maar de meest memorabele manier op dit park te verkennen is echter per paard.
www.nps.gov/brca/planyourvisit/index.htm
   
bezienswaardigheid nummer 2 Zion National Park
Het natuurlijke kleurenpalet in Zion National Park zul je niet snel meer vergeten. Tussen de bergen , rivieren en rotsformaties zijn prachtige plekken te ontdekken waarin de meest uiteenlopende kleuren zichtbaar zijn. Aan de rand van Zion National Park nabij Zion Canyon ligt de plaats Springdale. Omgeven door bergen en bossen is dit een paradijs voor toeristen die graag mooie wandelingen maken, een uitdagende fietstocht niet uit de weg gaan of gewoon genieten van de pracht en praal in de natuur. Emerald Pools Trail, Hidden Canyon Trail en Angels Landing Trail zijn namen van de meest populaire routes die bewandeld worden. Personen die iets minder uitdaging zoeken in een vakantie, kunnen ook gewoon per shuttle bus het park verkennen. Zion National Park is daarnaast ook uitermate geschikt om bergen te beklimmen. Verschillende routes en gradaties zijn echter alleen geschikt voor ervaren klimmers. Bij het bezoekerscentrum is meer informatie verkrijgbaar.
www.nps.gov/zion/planyourvisit/index.htm
   
bezienswaardigheid nummer 3 Temple Square in Salt Lake City
Tussen de jaren 1898 en 1905 is de ruim opgezette Temple Square in Salt Lake City ontstaan. Vele aanhangers van de ‘Kerk van Jezus Christus van de Heiligen der Laatste Dagen’ kwamen omstreeks 1869 vanuit Illinois en andere plekken uit de wereld naar Utah om zich te vestigen in Salt Lake City. Deze gelovigen worden mormonen genoemd. Een aantal jaar later is hier in Salt Lake City de hoofdzetel gevestigd die wij nu kennen als Temple Square. Het meest in het oog springend is de Salt Lake City Temple. Deze granieten kerk met vele torentjes werd gebouwd tussen 1853 en 1893. Helaas worden hier geen rondleidingen gegeven. Andere indrukwekkende bouwwerken aan de Temple Square zijn de gotische Assembly Hall, het moderne Church History Museum, het huis van de voormalige leider Brigham Young - The Lion House en het auditorium Mormon Tabernacle Choir.
www.templesquare.com
   
bezienswaardigheid nummer 4 Canyonlands National Park
Omstreeks 1964 werd de omgeving bij Moab verklaard tot Canyonlands nationaal park. Dankzij de stromingen van de rivieren Colorado River en Green River zijn er door de jaren heen heel wat kloven en rotspartijen ontstaan. Erosie, regen en wind hebben eeuwen lang hun kracht kunnen uitoefenen op de kleurrijke bergen waardoor er een bijzonder fraai en kleurrijk landschap is ontstaan. Canyonlands National Park is dusdanig ruw, dat je beter goed voorbereid op pad kunt gaan. Het gebied is dan ook immens populair bij backpackers, mountainbikers en rafters. De mooiste delen van het park bevinden zich in de omgeving van Horseshoe Canyon, The Needles en The Maze.
www.nps.gov/cany/index.htm
   
bezienswaardigheid nummer 5 Arches National Park
In het oosten van Utah ligt het park van de bogen, Arches National Park. De natuurlijk gevormde bruggen en bogen zijn een attractie op zich. Het is duidelijk te zien waar de kracht van de natuur toe in staat is. Waar eens een zee stroomde zijn nu fantastische wandelpaden te volgen die je alle mooie plekjes van dit park laten zien. Het is zelfs mogelijk om met een gids op pad te gaan. De wandelingen worden duidelijk weergegeven en zijn al mogelijk vanaf 0,5 kilometer. De langste wandelingen zijn zo’n twaalf kilometer. Wanneer de zon langzaam ondergaat komt Arches National Park pas echt tot leven. De rotsformaties kleuren dan dieprood en tekenen prachtig af tegen de blauwe lucht. De beroemde zestien meter hoge Delicate Arch is volgens vele de mooiste boog van Arches National Park. Deze is helaas niet met de auto te bereiken, maar via een wandelpad. Andere beroemde bogen in Arches Park zijn Landscape Arch, Double Arch en skyline Arch.
www.nps.gov/arch/index.htm
   
   
bezienswaardigheid nummer 6 Capitol Reef National Park
Dwars door het zuidelijk gelegen Capitol Reef National Park, stroomt de Fremont River. Deze rivier loopt langzaam af naar Muddy Creek om uiteindelijk uit te komen in Dirty Devil River. Capitol Reef National Park is een park die vooral tussen de maanden maart en september veelvuldig wordt bezocht. Er worden allerlei activiteiten aangeboden zoals paardrijden, klimmen en autotochten. Met de auto is het heel goed te doen om langs allerlei bezienswaardigheden van de Waterpocket Fold te rijden. Het bezoekerscentrum is vlakbij Fruita Historic District gevestigd.
www.nps.gov/care/index.htm
   
bezienswaardigheid nummer 7 Grand Staircase-Escalante National Monument
De drie gebieden Grand Staircase, Kaiparowits Plateau en Canyons Escalante vormen sinds 1996 samen de Grand Staircase-Escalante National Monument. Ruim zevenhonderdvijftig hectare land is sindsdien beschermd grondgebied. Er zijn dan ook opvallend mooie natuurlijke bezienswaardigheden te ontdekken, zoals Devil’s Garden, Willis Creek, Spooky Gulch, Peek-a-Boo Gulch en Harris Wash. Ook in dit park van Utah heeft erosie en verschillende weersinvloeden hun sporen nagelaten. En dat leveren spectaculaire foto’s op.
www.utah.com/nationalsites/grand_staircase.htm
   
bezienswaardigheid nummer 8 Lake Powell
Het kunstmatig aangelegde meer Lake Powell vlakbij de Glen Canyon Dam, trekt elk jaar opnieuw veel toeristen aan. Het uitgestrekte meer is dan ook bij uitstek geschikt voor leuke vaartochten, verschillende watersporten of gewoon om te chillen aan de waterkant. Ook worden er verschillende tochten en excursies georganiseerd waarbij je bijvoorbeeld ook kunt leren vissen.De ligging in Glen Canyon National Recreation Area is mooi meegenomen natuurlijk. Dit park heeft veel kampeer mogelijkheden, bezienswaardigheden als de Rainbow Bridge National Monument, Orange Clifffs en nog heel veel meer.
www.lakepowell.com
   
bezienswaardigheid nummer 9 Natural History Museum of Utah
In de hoofdstad van Utah, Salt Lake City, bevindt zich sinds 1969 het natuurhistorisch museum van deze regio. The Natural History Museum of Utah is gevestigd in het Rio Tinto Center wat in 2011 werd gebouwd. Dit uniek stukje moderne architectuur sluit prachtig aan bij het bergachtige landschap. Het museum probeert op allerlei manieren de natuur, de cultuur en het natuurlijke erfgoed van Utah onder de aandacht te brengen. Maar bovenal het belang om het in tact te houden. De collectie van het Natural History Museum of Utah bestaat uit verschillende fossielen, handgemaakte voorwerpen uit de geschiedenis, schelpen, mineralen, planten- en insectenverzamelingen.
https://nhmu.utah.edu
   
bezienswaardigheid nummer 10 Big Cottonwood Canyon
Dit gebied van Utah kenmerkt zich met hoge al dan niet besneeuwde bergtoppen, groene beboste heuvels, uitgestrekte weides en waterstromen. Elk jaargetijde levert hier bijzondere plaatjes op. Big Cottonwood Canyon ligt in het Wasatch Range gebied, niet ver van Salt Lake City. De hoge besneeuwde bergen zorgen voor een groot deel van het drinkwater in de regio. Big Cottonwood Canyon is erg geliefd bij wandelaars, bergbeklimmers en vissers. Tijdens de wintermaanden kun je er ook nog eens skiën en zijn er dus ook veel wintersporters te vinden in de resorts bij Brighton en Solitude.
www.utah.com/byways/big_cottonwood.htm
   
  Meer informatie over Utah:

Utah voor beginners
Utah in 24 foto's
bijzondere plaatsen in Utah
mooiste dorpjes in Utah

  ...meer handige websites
   

 voorpagina top 10 bezienswaardigheden.nl over deze site top 10 bezienswaardigheden van alle bestemmingen privacy en cookies