top 10 bezienswaardigheden

de beste bezienswaardigheden per bestemming

bezienswaardigheden van Seattle, Verenigde Staten

Verenigde Staten
top 10 bezienswaardigheden:

Alaska
Arizona
Boston
Californië
Chicago
Colorado
Dallas
Denver
Detroit
Florida
Hawaii
Idaho
Key West
Las Vegas
Los Angeles
Miami
Miami Beach
Montana
New York City
Orlando
Philadelphia
Salt Lake City
San Diego
San Francisco
Seattle
Utah
Verenigde Staten
Washington
Washington DC
Wyoming
Yellowstone N.P.

Overzicht
Top 10 bezienswaardigheden
categorieën:
 
bezienswaardigheden alle bestemmingen
bezienswaardigheden bezienswaardigheden
bezienswaardigheden top 10 specials

Praktische informatie
Alles over het weer, het klimaat en de veiligheid van deze bestemming vind je op de volgende websites:
 
klimaat & weer klimaatinfo Seattle
reisadvies reisadvies V.S.

... meer handige websites

 

Seattle is de grootste stad van de staat Washington in het noordwesten van de Verenigde Staten van Amerika. In deze bruisende stad is veel te beleven en te doen. Er zijn een aantal zeer toonaangevende musea te vinden zoals het Asian Art Museum, de Burke Museum of het Seattles Children Museum. Tijdens een bezoek aan de Pike Place Market zal je verbaast zijn over de gezellige sfeer en vele ambachten die er te vinden zijn. Of zoek de ontspanning aan het Waterfront. Hier kun je heerlijk genieten van het prachtige uitzicht over de skyline van de stad. Muziek is ook altijd belangrijk geweest in deze stad. De wieg van rock legende Jimi Hendrix heeft bijvoorbeeld hier in Seattle gestaan.

 
 


Top 10 bezienswaardigheden van
Seattle

bezienswaardigheid nummer 1 Space Needle
Het symbool van de stad Seattle staat is te vinden in Seattle Center, een park vol met kunst en entertainment. De toren is 184 meter hoog en is zo gebouwd dat het aardbevingen en stormen zou moeten kunnen trotseren. Bezoekers kunnen door middel van een lift naar boven om al daar te genieten van een bijzonder fraai uitzicht over de stad. Ook is het mogelijk om onder het genot van een heerlijk diner al draaiend de stad te overzien.
www.spaceneedle.com
   
bezienswaardigheid nummer 2 Pioneer Square
Eigenlijk is Seattle rondom dit deel van de stad ontstaan. En dan met name vanuit Alki Point in het westen. Dit driehoekige plein en zijn omgeving staan bekend om hun historische karakter. De wijk wordt ook wel Pioneer Square Skid Road Historic District genoemd. Zo staat hier de oudste wolkenkrabber van de stad, Smith Tower uit 1914. En het Amerikaanse Nationale historische park ‘Klondike Gold Rush National Park’ is hier te vinden. Verspreid over de wijk vind je veel negentiende eeuwse gebouwen waarin tegenwoordig veel galeries, musea en winkels gehuisvest zijn.
   
bezienswaardigheid nummer 3 Woodland Park Zoo
De al meer dan 110 jaar oude dierentuin heeft al meerder awards mogen ontvangen. Kwaliteit staat er hoog in het vaandel. Het park is ongeveer een negentig hectare groot. Met de hulp van veel vrijwilligers en fondsen worden alle dieren, hun verblijven en de grond in en rondom het park goed verzorgt. Er zijn zo’n 11.000 dieren te bewonderen.
www.zoo.org
   
bezienswaardigheid nummer 4 Pike Place Market
Verdeeld over ongeveer negen hectare is deze fascinerende markt van Seatle te vinden. Het wordt ook wel ‘de ziel van Seattle’ genoemd. Sinds 1907 worden hier allerlei producten zoals bloemen, vis, vlees, fruit, groente, kruiden, sieraden, kleding en veel oude ambachten aangeprezen. Vaak zijn het lokale boeren die hier hun producten aan de man brengen. De ruime 10 miljoen bezoekers per jaar worden ook nog geëntertaind door vele straatartiesten en muziekanten. Deze markt is daarmee geen gewone markt, maar een echte belevenis.
www.pikeplacemarket.org
   
bezienswaardigheid nummer 5 Boeing Plant Tour
Net buiten Seattle ligt de fabriek van de Boeing vliegtuigen. In het enorme gebouw is te zien hoe de vliegtuigen bedacht, ontwikkeld en gemaakt worden. Of maak een virtuele vlucht naar een leuke bestemming. Misschien heb je zelf ideeën over een leuk ontwerp van een vliegtuig. Dan kun je die hier digitaal creëren. Kortom, alles wat je over vliegtuigen wilt weten is hier te vinden.
www.boeing.com/commercial/tours/index.html
   
   
 
bezienswaardigheid nummer 6 Fisherman’s Terminal
Deze haven is voornamelijk voor plezierjachten en vissersboten. Er zijn ongeveer 250 ligplaatsen beschikbaar. Rondom de haven zijn veel gezellige restaurants, bars, winkels en een vismarkt te vinden. De vismarkt heeft een zeer gevarieerd aanbod van zeer verse vis en andere schaaldieren. Vanuit de haven zijn er verschillende excursies op of aan het water te beleven. In de haven staat ook het monument van Fishersmen’s Memorial. Deze is geplaatst als herdenking aan de ruim vijfhonderd lokale vissers en vrouwen die op zee zijn verdronken.
   
bezienswaardigheid nummer 7 Tillicum Village
Hier op Blake Island vind je een culturele ervaring over de Salish stammen. Zij leefden omstreeks 1800 in Seattle en leefden voornamelijk van de visserij en de jacht. In dit park wordt alles verteld over hun geschiedenis en het leven destijds. In de Heritage Room zijn veel houtsnij voorwerpen te vinden zoals maskers en totempalen. Ook krijg je te zien hoe zij hun veel gegeten zalm bereidden. Verspreid over de dag zijn er verschillende shows te bezoeken.
www.tillicumvillage.com
   
bezienswaardigheid nummer 8 Duck tour
Een zeer bijzondere manier om Seattle te bewonderen is vanaf het water. Al rijdend in de ‘Duck-bus’ dwars door de stad en hoor je alle ins en out over Seattle. Vervolgens ga je met deze zelfde bus te water om vervolgens al varend allerlei leuke details over de stad te horen. Een bijzonder aspect is dat deze amfibische voertuigen zijn gemaakt van voertuigen uit de Tweede Wereldoorlog.
www.ridetheducksofseattle.com
   
bezienswaardigheid nummer 9 Seattle Art Museum
Dit museum staat in de stad beter bekend als ‘SAM’. Op ongeveer 29.000 m² zijn verschillende items verdeeld over dit museum. De collecties zijn zeer uiteenlopend. Zo is Afrikaanse kunst, Amerikaanse kunst, Inheemse kunst, Japanse kunst en kunst van de Australische Aboriginals. Allerlei culturen worden middels kunst met elkaar verbonden. Zo gaan de moderne en hedendaagse kunst hier ook prima samen.
www.seattleartmuseum.org
   
bezienswaardigheid nummer 10 5th Avenue Theatre
Liefhebbers van het theater moeten zeker een bezoek brengen aan deze lokatie. Het interieur van dit theater is zeker uitmuntend te noemen. Sommige delen zijn gebaseerd op historische en beroemde plaatsen zoals Beijing en bijvoorbeeld Chinese tempels en draken.
www.5thavenue.org
   
  TIP: Betaal niet teveel voor je hotel

De afgelopen jaren zijn er tientallen hotelboekingssites gekomen die je online hotels laten boeken in steden zoals Seattle. Wil je in één keer alle aanbieders met elkaar vergelijken en de voordeligste kamer vinden? Ga dan naar Trivago Seattle. Daar kun je per hotel, appartement, motel en B&B meteen zien waar je op dat moment de goedkoopste kamers kunt boeken voor jouw reisdata!

Meer informatie over Seattle:

Seattle voor beginners

  ...meer handige websites
   

 voorpagina top 10 bezienswaardigheden.nl over deze site top 10 bezienswaardigheden van alle bestemmingen privacy en cookies