top 10 bezienswaardigheden

de beste bezienswaardigheden per bestemming

bezienswaardigheden van San Francisco, Verenigde Staten

Verenigde Staten
top 10 bezienswaardigheden:

Alaska
Arizona
Boston
Californië
Chicago
Colorado
Dallas
Denver
Detroit
Florida
Hawaii
Idaho
Key West
Las Vegas
Los Angeles
Miami
Miami Beach
Montana
New York City
Orlando
Philadelphia
Salt Lake City
San Diego
San Francisco
Seattle
Utah
Verenigde Staten
Washington
Washington DC
Wyoming
Yellowstone N.P.

Overzicht
Top 10 bezienswaardigheden
categorieën:
 
bezienswaardigheden alle bestemmingen
bezienswaardigheden bezienswaardigheden
bezienswaardigheden top 10 specials

Praktische informatie
Alles over het weer, het klimaat en de veiligheid van deze bestemming vind je op de volgende websites:
 
klimaat & weer klimaatinfo San Francisco
reisadvies reisadvies V.S.

... meer handige websites

 

San Francisco is een stad gelegen in de staat Californië, aan de westkust van de Verenigde Staten van Amerika. Tot de agglomeratie San Francisco behoren naast de gelijknamige stad ook de steden San José, Oakland en Berkeley, die allemaal rondom de Bay of San Francisco liggen. Typerend voor San Francisco zijn de vele heuvels. De stad is in totaal op 43 heuvels gebouwd, waardoor je in televisieprogramma's en films die zich in San Francisco afspelen bijna altijd hoogteverschillen ziet. Volgens velen die Amerika een beetje kennen is San Francisco één van de leukste steden. Dat heeft het vooral te danken aan de voor Amerikaanse begrippen zeer liberale sfeer. Op drugs en homoseksualiteit heerst hier geen taboe. Europeanen die een rondreis door het westen van de VS maken slaan San Francisco eigenlijk zelden over, omdat deze fraaie stad zoveel te bieden heeft op het gebied van cultuur en bezienswaardigheden.

 


Top 10 bezienswaardigheden van
San Francisco

bezienswaardigheid nummer 1 Alcatraz
Dit eiland in de baai van San Francisco werd van 1934 tot 1963 gebruikt voor een zeer zwaar beveiligde gevangenis. Een beroemde gevangene uit die tijd was Alphonse “Al” Capone. Er zijn meerdere films gemaakt van deze bekende Alcatraz gevangenis. Tegenwoordig is het een museum en nationaal park. Vaak zijn er diverse tentoonstellingen. Het eiland is alleen per ferry te bereiken.
www.sanfranciscovoorbeginners.nl/alcatraz.htm

Reserveer je kaarten vooraf!
Alcatraz is een enorm populaire bezienswaardigheid. Het aantal mensen dat per dag Alcatraz kan bezoeken is beperkt. Niet zelden staan mensen daarom voor niets in de lange wachtrij en kunnen ze vervolgens Alcatraz niet bezoeken. Deze ellende voorkom je door vooraf je tickets te kopen. Dat kan gemakkelijk via internet.

Reserveer hier je tickets voor Alcatraz vooraf via internet

   
bezienswaardigheid nummer 2 Golden Gate Bridge
Deze Golden Gate Bridge verbindt het schiereiland van San Francisco met Marin County. De brug wordt jaarlijks bezocht door ongeveer negen miljoen bezoekers. Het is een bijzondere brug die een grote indruk maakt met zijn afmeting, kleur, licht en geluid. De brug is voorzien van een trottoir van maar liefst 1,7 mijl lang. Rolschaatsen en honden zijn niet toegestaan. Vlakbij ligt het stadspark “Golden Gate Park”.
www.goldengatebridge.org
   
bezienswaardigheid nummer 3 Alamo Square
Alamo Square is een woonwijk, maar ook een park. De huizen die er staan zijn bijzonder en kenmerkend voor San Francisco door hun Victoriaanse architectuur. Doordat deze wijk op een heuvel ligt, heb je ook nog eens een fantastisch uitzicht over de stad San Francisco. De huizen worden ook wel “painted ladies” genoemd, omdat ze vaak meerdere kleuren hebben. 
   
bezienswaardigheid nummer 4 Chinatown
Deze oudste Chinatown van Noord Amerika heeft veel te bieden voor bezoekers. Veel Aziatische gebouwen sieren de straten in dit stukje van San Francisco. Het beste om alles te zien is met een heuse Chinatown tour, waarbij je langs een fortune cookie (gelukskoekjes) fabriek komt. Binnen is te zien hoe deze gemaakt worden en vanuit hier de wereld over gaan.
www.bijzondereplaatsen.nl/verenigde-staten/san-francisco/chinatown.htm
   
bezienswaardigheid nummer 5 Fisherman’s Wharf
Wie zeer luie zeehonden wil spotten, moet zeker naar Pier 39 gaan. Tientallen zeehonden liggen hier te genieten van de zon en vinden het best om bekeken te worden. Natuurlijk is er meer op Pier 39. De Pier ligt in een oude zeeliedenbuurt genoemd “Fisherman’s Wharf”. Tegenwoordig is het een bezienswaardigheid met veel visrestaurants, winkels, wat attracties en vaak live entertainment.
www.fishermanswharf.org
   
   
bezienswaardigheid nummer 6 Golden Gate Park
Dit zeer grote stadspark van San Francisco ligt naast de Golden Gate Bridge. Het park is zo’n 4,1 km² en behoort tot de één van de meest bezochte parken van de Verenigde Staten. Er is ook een groot natuurwetenschappelijk museum en botanische tuin.
www.golden-gate-park.com
   
bezienswaardigheid nummer 7 San Francisco Jazz festival
Jazz liefhebbers kunnen elk jaar op het San Francisco Jazz Festival los gaan. Grote namen worden geboekt voor het festival, wat jaarlijks met fenomenale optredens het publiek vermaakt.
www.sfjazz.org
   
bezienswaardigheid nummer 8 Transamerica Pyramid
De hoogste wolkenkrabber van San Francisco is niet te missen. Zijn hoogte van 260 meter en bijzondere vormgeving trekt de aandacht van vele aanwezigen. Diverse bedrijven zitten in deze Transamerica Pyramid met een totaal van ongeveer 1500 werknemers. Helaas is het niet toegankelijk voor bezoekers die geen gast van één van de bedrijven is.
www.thepyramidcenter.com
   
bezienswaardigheid nummer 9 Fine Arts Museum of San Francisco
Het museum voor schone kunsten in San Francisco bestaat uit 2 locaties. Het ene museum “de Young Museum” staat in het Golden Gate Park. Het museum biedt voornamelijk kunst uit de 17e tot 21e eeuw en internationale hedendaagse kunst. Het gebouw van de Young Museum op zich is al een bezichtiging waard. Het andere museum staat in Lincoln Park en heeft de naam Legion of Honor. Dit museum met veel allure lijkt op het Paleis de la Legion d’Honneur in Parijs. Het biedt onder andere schilderkunst, fotografie en grafische kunst.
www.famsf.org
   
bezienswaardigheid nummer 10 Tram
Een zeer authentieke manier van verplaatsen in San Francisco is met de tram. Er zijn drie routes die te herkennen zijn per kleur voor op de tram. Een kaartje kopen is onder andere mogelijk bij de conducteur.
www.sfcablecar.com
   
  TIP: Betaal niet teveel voor je hotel

De afgelopen jaren zijn er tientallen hotelboekingssites gekomen die je online hotels laten boeken in steden zoals Dan Francisco. Wil je in één keer alle aanbieders met elkaar vergelijken en de voordeligste kamer vinden? Ga dan naar Trivago San Francisco. Daar kun je per hotel meteen zien waar je op dat moment de goedkoopste kamers kunt boeken voor jouw reisdata!

Meer informatie over San Francisco:

San Francisco in één dag
San Francisco foto's
San Francisco tips
San Francisco voor beginners
bijzondere plaatsen in San Francisco
winterzon in San Francisco

  ...meer handige websites
   

 voorpagina top 10 bezienswaardigheden.nl over deze site top 10 bezienswaardigheden van alle bestemmingen privacy en cookies