top 10 bezienswaardigheden

de beste bezienswaardigheden per bestemming

bezienswaardigheden van San Diego, Verenigde Staten

Verenigde Staten
top 10 bezienswaardigheden:

Alaska
Arizona
Boston
Californië
Chicago
Colorado
Dallas
Denver
Detroit
Florida
Hawaii
Idaho
Key West
Las Vegas
Los Angeles
Miami
Miami Beach
Montana
New York City
Orlando
Philadelphia
Salt Lake City
San Diego
San Francisco
Seattle
Utah
Verenigde Staten
Washington
Washington DC
Wyoming
Yellowstone N.P.

Overzicht
Top 10 bezienswaardigheden
categorieën:
 
bezienswaardigheden alle bestemmingen
bezienswaardigheden bezienswaardigheden
bezienswaardigheden top 10 specials

Praktische informatie
Alles over het weer, het klimaat en de veiligheid van deze bestemming vind je op de volgende websites:
 
klimaat & weer klimaatinfo San Diego
reisadvies reisadvies V.S.

... meer handige websites

 

In een stad als San Diego raak je haast niet uitgekeken. Alleen al de enorme kustlijn biedt uiteenlopende mogelijkheden voor vertier. De vele stadsparken, winkelcentra, Torrey Pines Golf Course, parken als SeaWorld en Legoland en pareltjes van plaatsen als Balboa Park maken van deze kustplaats tegen de grens van Mexico een waar toeristenparadijs. Zowel overdag als ‘s avonds is er eigenlijk altijd wat te doen of te bezichtigen. Zo zie nabij de wijk Embarcadero de sculpturen ‘Urban Trees’ of klim je aan boord van een schip bij het USS Midway Museum. Jong en oud zullen het prima naar de zin hebben in deze allround vakantiebestemming van Amerika.

 


Top 10 bezienswaardigheden van
San Diego

bezienswaardigheid nummer 1 Balboa Park
Wie dit park gaat bezoeken zal het beamen dat dit opmerkelijk genoemd mag worden. Sommige majestueus uitziende panden zoals Casa de Balboa hebben een spectaculaire uitstraling. Niet voor niets staat het geregistreerd op de National Register of Historic Places. Het gebied is een soort dorp met daarin verschillende musea, een dierentuin, parken, tuinen, een golfbaan, speeltuinen en theaters.
www.balboapark.org
   
bezienswaardigheid nummer 2 SeaWorld San Diego
Al in 1964 werd dit grote park opgericht en was het direct een succes. Al snel verwerkte het park duizenden bezoekers per dag. Allerlei dieren uit de oceaan zijn hier te bewonderen. De uitgevoerde shows zijn tot in de puntjes verzorgd. De grootste publiekstrekker is nog altijd de orka show. Op het park zijn tevens een aantal attracties te doen zoals de Wild Artic Ride waar je middels een vliegsimulator door de landschappen van de poolcirkel vliegt. Of maak een rit in de Manta achtbaan. Voor wie iets meer te besteden heeft, is het zelfs mogelijk om interactie te hebben met dieren zoals een Beluga walvis of dolfijnen.
www.seaworld.com 
   
bezienswaardigheid nummer 3 Mission Bay Park
Dit waterrijke deel van San Diego staat bekend als watersport paradijs. Er wordt hier veel sport op het water beoefend. Het meest populair is waterskiën en wakeboarden. Maar ook zeilen is een veel beoefende sport. De stranden zijn heerlijk om te zonnebaden of te gebruiken als tribune om allerlei georganiseerde wedstrijden te bekijken. In het park gebied vind je tevens attractieparken zoals Seaworld, Het Aquatic Center en nog heel veel meer.
   
bezienswaardigheid nummer 4 Torrey Pines State Reserve
In het noorden van San Diego is een adembenemende stuk natuurpark te vinden. De grillig gevormde kust met ruige kliffen in dit Torrey Pines State Reserve park is regelmatig getuige van de mooiste zonsondergang, waarbij de kleuren in de omgeving snel veranderen. Een enkele keer is het zelfs mogelijk om van hieruit een passerende walvis te spotten. In het Torrey Pines State Reserve zijn verschillende wandelroutes te volgen en kun je zelfs overnachting in het plaatselijke hotel. Vlakbij vind je de stranden Torrey Pines State Beach en Black’s Beach.
www.torreypine.org
   
bezienswaardigheid nummer 5 Museum of Man
In het prachtige Balboa Park ligt dit even prachtige museum. Met name de pre-Columbiaanse geschiedenis komt hier ruimschoots aan bod. Daarnaast worden er verschillende culturen belicht zoals de Maya’s, het oude Egypte en de Meso-Amerikaanse beschavingen. Het museum is gehuisvest in de overweldigende California Building. Ondanks zijn historische uitstraling is het pas in 1915 gebouwd ter gelegenheid van de Panama-California Exposition. Het geheel heeft nog het meest weg van een Mexicaanse kerk.
www.museumofman.org
   
   
bezienswaardigheid nummer 6 Westfield Horton Plaza
Mede dankzij de speelse bouwstijl, kleurgebruik en vormgeving valt dit winkelcentrum goed op in de stad. De locatie is altijd al een belangrijk deel van San Diego geweest. Hier vormde zich namelijk het hart van het centrum. Pas omstreeks 1985 is het een winkelcentrum geworden. Nu vandaag zijn er veel moderne winkels, eetgelegenheden en een bioscoop te vinden.
www.westfield.com/hortonplaza
   
bezienswaardigheid nummer 7 Petco Park
Gevangen tussen grote gebouwen ligt het grote openlucht stadion Petco Park. De immens populaire honkbal wedstrijden van San Diego worden hier gespeeld. Er worden ook regelmatig concerten gegeven of allerlei andere festiviteiten. Er zijn verschillende restaurants te bezoeken, sporten te beoefenen en rondleidingen te volgen.
www.petcoparkevents.com
   
bezienswaardigheid nummer 8 Ocean Beach
De kleine badplaats Ocean Beach ligt ongeveer 10 kilometer ten noorden van het centrum van San Diego. In tegenstelling tot de stad is het hier een stuk rustiger en eenvoudiger leven. Je vindt hier wat meer antiekwinkels, galeries en kleine gemoedelijke barretjes. Elke woensdag is er een markt met voornamelijk streekproducten. De zeer lange pier, die oorspronkelijk San Diego Fishing Pier heette, wordt elke dag weer door heel veel mensen bezocht. Het is dan ook een echte bezienswaardigheid van Ocean Beach.
   
bezienswaardigheid nummer 9 Fashion Valley Mall
In het belangrijke winkel- en uitgaansgebied Mission Valley is een waar paradijs te vinden voor fashionata’s. Dit openlucht winkelcentra telt ruim tweehonderd (mode)winkels, verschillende restaurants, een bioscoop en een aantal warenhuizen.
   
bezienswaardigheid nummer 10 Fort Resecrans National Cemetary
Wat deze nationale begraafplaats zo indrukwekkend maakt is met name zijn liggen en zijn omvang. Hier aan de baai van San Diego uitkijkend over de zee liggen om en nabij zo’n 96.000 hoofdzakelijk militairen graven. Veelal zijn het soldaten, hun echtgenotes, en veteranen die hier liggen. Veel van de soldaten hadden gediend tijdens de Slag van San Pasqual in 1846, de USS Bennington in 1905 en de Tweede Wereldoorlog.
   
  TIP: Betaal niet teveel voor je hotel

De afgelopen jaren zijn er tientallen hotelboekingssites gekomen die je online hotels laten boeken in steden zoals San Diego. Wil je in één keer alle aanbieders met elkaar vergelijken en de voordeligste kamer vinden? Ga dan naar Trivago San Diego. Daar kun je per hotel, appartement, motel en B&B meteen zien waar je op dat moment de goedkoopste kamers kunt boeken voor jouw reisdata!

Meer informatie over San Diego:

San Diego informatie

  ...meer handige websites
   

 voorpagina top 10 bezienswaardigheden.nl over deze site top 10 bezienswaardigheden van alle bestemmingen privacy en cookies