top 10 bezienswaardigheden

de beste bezienswaardigheden per bestemming

bezienswaardigheden van Orlando, Verenigde Staten

Verenigde Staten
top 10 bezienswaardigheden:

Alaska
Arizona
Boston
Californië
Chicago
Colorado
Dallas
Denver
Detroit
Florida
Hawaii
Idaho
Key West
Las Vegas
Los Angeles
Miami
Miami Beach
Montana
New York City
Orlando
Philadelphia
Salt Lake City
San Diego
San Francisco
Seattle
Utah
Verenigde Staten
Washington
Washington DC
Wyoming
Yellowstone N.P.

Overzicht
Top 10 bezienswaardigheden
categorieën:
 
bezienswaardigheden alle bestemmingen
bezienswaardigheden bezienswaardigheden
bezienswaardigheden top 10 specials

Praktische informatie
Alles over het weer, het klimaat en de veiligheid van deze bestemming vind je op de volgende websites:
 
klimaat & weer klimaatinfo Orlando
reisadvies reisadvies V.S.

... meer handige websites

 

OrlandoOrlando is een stad gelegen in het centrale deel van de Amerikaanse staat Florida. De ruim anderhalf miljoen inwoners tellende stad is een belangrijke toeristische bestemming. Dit dankt de stad aan de aanwezigheid van verschillende grote themaparken zoals Walt Disney World Resort, Universal Studios en SeaWorld Orlando. Niet voor niets dat Orlando vooral bij gezinnen met kinderen hoog op het lijstje staat van plaatsen die tijdens een rondreis door Florida aangedaan worden. Wie geen zin heeft om bij tropische temperaturen in een pretpark rond te moeten lopen die kan de zomervakantie beter vergeten. Het kwik loopt hier dan dagelijks op naar tropische waardes van dertig graden of hoger. Naast de grotere attractieparken heeft Orlando meer te bieden. Wij hebben een top tien samengesteld van de bezienswaardigheden van Orlando.

De stad Orlando wordt helaas steeds minder vaak als pakketreis aangeboden. Veel mensen moeten daarom zelf vlucht en hotel regelen. Dat gaat tegenwoordig uitstekend via internet.

 


Top 10 bezienswaardigheden van
Orlando

bezienswaardigheid nummer 1 Walt Disney World Resort
Na alle successen van de heer Walt Disney zijn er op entertainment gebied veel uitstapjes gemaakt. Zo werd er bijvoorbeeld omstreeks 1955 het themapark Disneyland opgericht in Californië. Pas in 1971 werd het Walt Disney World Resort geopend in Orlando Florida. Het begon met Magic Kingdom, twee hotels en een camping. Nu vandaag is het grootste entertainmentpark van Florida haast een stad op zich. Er zijn nu vier pretparken, twee waterparken, een sportcomplex, diverse winkels, restaurants en maar liefst bijna dertig ressorts en hotels te vinden. Alles is er tot in de puntjes goed geregeld. Zelfs over het vervoer in en naar dit amusumentsparadijs is goed nagedacht. Vanaf de luchthaven is er zelfs een speciale Disney Magical Express te boeken die je direct bij één van de ressorts aflevert. In het park loopt een Monorail tussen de parken Epcot en Magic Kingdom en zijn er veerpont verbindingen te benutten.
disneyworld.disney.go.com
   
bezienswaardigheid nummer 2 SeaWorld Orlando
Per jaar bezoeken een paar miljoen mensen dit waterrijke park van Orlanda. De overweldigende show met orka’s staan bovenaan het lijstje van topbezienswaardigheden binnen dit park. Indrukwekkende shows met dolfijnen, zeehonden en andere dieren worden afgewisseld met attracties zoals achtbanen, wildwaterbanen en andere spectaculaire ritten. Bij alles staat het zeeleven centraal. Naast de hoge amusement waarde zijn er ook leerzame programma’s te volgen en exposities te bewonderen. In het 3D theater wordt je mee op reis genomen met een tocht door de oceaan. Zowel voor jong als oud is SeaWorld Orlando een top bezienswaardigheid.
seaworldparks.com
   
bezienswaardigheid nummer 3 Universal Studios
Dit themapark staat geheel in het teken van film en televisieprogramma’s. Sommige attracties zijn dan ook geheel gebaseerd op films en tekenfilms zoals E.T., Men in Black, The Simpsons en Revenge of the Mummy. Andere delen van het park zijn een kopie van steden zoals New York, San Francisco of Hollywood. De shows in dit park zijn van grote klasse. Soms waan je je zelfs midden in opname van een film. Tevens krijg je in het Universal Studio park een kijkje in de keuken over hoe een strip of tekenfilm tot stand komt. Net zoals in de Parken Seaworld en Disney is ook hier alles goed geregeld en keurig verzorgd.
www.universalorlando.com
   
bezienswaardigheid nummer 4 International Drive
Dé straat van Orlando is International Drive, ook vaak simpelweg aangeduid als i-Drive. Deze belangrijke hoofdweg loopt voor een groot dele parallel aan Interstate 4. Aan International Drive liggen de meeste hotels, diverse attractieparken en hét uitgaansgebied voor toeristen Pointe Orlando. Aan Internationale Drive vind je ook ene tweetal enorme outlet shopping malls, waar je de beste koopjes kunt vinden van allerlei merkkleding. www.allesoverflorida.nl/internationaldrive.htm
   
bezienswaardigheid nummer 5 Downtown Orlando
De meeste toeristen komen niet in het centrum van Orlando. Jammer, want het historische centrum is zeker een wandeling waard. Liefhebbers van brandweerwagens kunnen prachtige exemplaren zien in de brandweerkazerne van Orlando. Het oude station is ook een plaatje om te zien. Liefhebbers van een wandeling door de natuur kunnen terecht in het park dat rondom Lake Eola ligt.
   
   
bezienswaardigheid nummer 6 Wet ‘n Wild Water Park
Wild en nat zijn prima steekwoorden voor de pret die in dit park centraal staat. Allerlei dolle ritten door het water brengen heerlijke verkoeling in het doorgaans warme Florida. Het is dan ook een prima tijdsbesteding om dit park te bezoeken als het erg warm is. George Millay die ook de oprichter van Seaworld is, heeft hier slim op ingespeeld. Het familiepark heeft voor jong en oud de juiste invulling gevonden. Voor de kleintjes is er een aparte waterspeeltuin met kastelen, glijbanen en watersproeiers. En de oudere kinderen kunnen leren waterskiën, surfen of van een haast verticale glijbaan naar beneden glijden. Een topper onder de attracties is ‘The Black Hole’. Per twee personen ga je in een donkere lange tunnel naar beneden waarbij licht en geluid voor de verrassing zorgen.
www.wetnwildorlando.com
   
bezienswaardigheid nummer 7 Islands of Adventure
Dit zeer populaire attractiepark ligt binnen de muren van Universal Orlando Resort. De thema’s van Island of Adventure zijn verdeeld over zeven gebieden: Port Entry, Marvel Super Hero Island, Toon Lagoon, Jurassic Park, The Wizarding World of Harry Potter, The Lost Continent en Seuss Landing. De thema’s worden ook hier zeer ver doorgevoerd wat de beleving zeer ten goede komt. Je kunt je hier dus echt in Harry Potter’s Zweinstein wanen en wandelen door de klaslokalen. Of ga eens oog in oog staan met één van de vele dinosaurussen uit Jurassic Park. Het park staat garant voor vele avonturen.
www.universalorlando.com
   
bezienswaardigheid nummer 8 Gatorland
Een watergevecht vanaf de rug van een krokodil, hangend aan een touw door de jungle zweven, worstelen met alligators of wordt een dag trainer van de krokodillen. Dit is een greep uit de mogelijkheden die Gatorland zijn gasten biedt. Het park is ongeveer 110 hectare groot met daarin dieren als alligators, panters, slangen, vogels en schildpadden. Gatorland is een leuk uitje voor het hele gezin.
www.gatorland.com
   
bezienswaardigheid nummer 9 WonderWorks
Misschien is dit pand wel het meest gefotografeerde pand van Orlando. Dit huis staat namelijk alsof het op zijn kop geland is vanuit het heelal. De legende verteld met een knipoog dat dit huis ooit als onderzoekshuis op een eiland in de Bermuda Driehoek stond. Daar werkten allerlei geleerden aan het kunstmatig opwekken van tornado’s. En je raadt het al, dit lukte. Het ging vervolgens zo goed dat dit onderzoekslaboratorium vervolgens op z’n kop landde in Orlando Florida. Eenmaal binnen gaat dit avontuur gewoon verder.
www.wonderworksonline.com
   
bezienswaardigheid nummer 10 Legoland Florida
Op ongeveer drie kwartier rijden van de pretparken opende in 2011 Legoland Florida haar deuren. Dit is het vijfde themapark dat op het populaire speelgoed LEGO gebaseerd is. Met een oppervlakte van bijna 0,6 vierkante kilometer is het het grootste Legopark ter wereld. Legoland Florida is weggezet op de plek waar van 1946 tot en met 2009 attractiepark Cypress Gardens Adventure zich bevond. De botanische tuin van dit voormalige park is behouden gebleven en nu geïntegreerd in Legoland.
florida.legoland.com
   
  TIP: Betaal niet teveel voor je hotel

De afgelopen jaren zijn er tientallen hotelboekingssites gekomen die je online hotels laten boeken in steden zoals Orlando. Wil je in één keer alle aanbieders met elkaar vergelijken en de voordeligste kamer vinden? Ga dan naar Trivago Orlando. Daar kun je per hotel, appartement, motel en B&B meteen zien waar je op dat moment de goedkoopste kamers kunt boeken voor jouw reisdata!

Meer informatie over Orlando:

Orlando fly & drive
Orlando informatie
Orlando informatie
waar overnachten in Orlando

  ...meer handige websites
   

 voorpagina top 10 bezienswaardigheden.nl over deze site top 10 bezienswaardigheden van alle bestemmingen privacy en cookies