top 10 bezienswaardigheden

de beste bezienswaardigheden per bestemming

bezienswaardigheden van New York, Verenigde Staten

Verenigde Staten
top 10 bezienswaardigheden:

Alaska
Arizona
Boston
Californië
Chicago
Colorado
Dallas
Denver
Florida
Hawaii
Key West
Las Vegas
Los Angeles
Miami
Miami Beach
New York City
Orlando
Salt Lake City
San Diego
San Francisco
Seattle
Utah
Verenigde Staten
Washington DC
Yellowstone N.P.

Overzicht
Top 10 bezienswaardigheden
categorieën:
 
bezienswaardigheden alle bestemmingen
bezienswaardigheden bezienswaardigheden
bezienswaardigheden top 10 specials

Praktische informatie
Alles over het weer, het klimaat en de veiligheid van deze bestemming vind je op de volgende websites:
 
klimaat & weer klimaatinfo New York
reisadvies reisadvies V.S.

... meer handige websites

 

New York CityNew York City wordt gezien als het financiële centrum van het rijke westen. Door de aanwezigheid van de Amerikaanse beurs wordt de wereldeconomie voor een redelijk deel gestuurd vanuit de Big Apple. New York is daarom allereerst een gigantische metropool waar miljoenen Amerikanen en expats wonen en werken. Omdat de stad met de wolkenkrabbers op Manhattan zo'n eigen gezicht heeft is het ook een populaire bestemming voor een stedentrip. Men vliegt van heel de wereld naar New York om te genieten van de stadse architectuur, de musicals op Broadway en het gevoel dat je op een filmset loopt.

New York Pass

Als je meerdere bezienswaardigheden en attracties in New York City wilt bezoeken, dan is het aan te raden om een New York Pass aan te schaffen. De New York Pass biedt u gratis 'Skip-the-Line' toegang tot meer dan 70 attracties, zoals the Empire State Building, het Vrijheidsbeeld, de New York Skyride, de Circle Line River Cruise, het Guggenheim Museum, het Museum voor Moderne Kunst, Madame Tussaud's, Rockefeller Center Tour, NBC Studio Tours, Food on Foot Tours, het Top of the Rock Observation Deck, CitySightseeing Cruises & en nog veel meer.
Bestel je New York Pass vooraf via internet

 


Top 10 bezienswaardigheden van
New York

bezienswaardigheid nummer 1 Times Square
Times Square wordt ook wel de grote binnenstad van New York genoemd. Het is een cultureel centrum vol met billboards en neon verlichting. Met oud en nieuw volgen vele miljoenen mensen het feest op Times Square via de televisie. Theater fanaten vinden hier Broadway met al zijn theaters. Als er iets te vieren is, wordt dat hier gedaan. Voor fotografen is het hier vlak na zonsondergang smullen als de donker wordende lucht een prachtig contrast vormt met de vele neon- en videoreclames.
www.bijzondereplaatsen.nl/verenigde-staten/new-york-city/timessquare.htm
   
bezienswaardigheid nummer 2 Het Vrijheidsbeeld
Dit geschenk uit Frankrijk als teken van vriendschap, dateert uit 1886. Deze “Statue of Liberty” ofwel vrijheidsbeeld is onder andere te bezoeken met een veerboot vanaf Battery Park, waarvoor je vooraf een ticket moet bestellen. De toegang tot het vrijheidsbeeld en Ellis Island Immigration Museum zijn inbegrepen bij het ticket. Om het mooie uitzicht te hebben vanuit de kroon, moet je wel 354 treden beklimmen. Ook zijn er verschillende tours en is er een speciale tour voor kinderen. Het bezoeken van het museum in de sokkel is niet gratis. Door veiligheidsprocedures kan de wachttijd voor het instappen van de veerboot ongeveer oplopen tot zo’n 45 minuten. Wie het vrijheidsbeeld alleen van buitenaf wil fotograferen voldoet met het nemen van de veerpont tussen Staten Island en Manhattan.
   
bezienswaardigheid nummer 3 Uitzicht: Empire State Building, Hotel Marriott Marquis en Top of the Rock
Met 102 verdiepingen was het Empire State Building van 1931 tot 1971 de hoogste toren ter wereld. In 1971 was het World Trade Centre de hoogste tot deze in 2001 werd verwoest. De Empire State Building heeft de naam van hoogste toren in de wereld niet terug gekregen, want dat is nu de Burj Khalifa in Dubai. Wel staat de Empire State Building op de lijst van zeven moderne wereldwonderen. De spitse top van Empire State Building is een veelvuldig verschijnsel in vele films. Op de 86ste verdieping kan je op het buitendek een blik werpen over New York City. Op verdieping 102, wat tevens de hoogst bezoekbare verdieping is, is van binnenuit een zicht te bewonderen over New York City. Het verkleuren van het licht in de avond is sensationeel om te zien.
www.empirestatebuilding.com

Wil je geen uren in de rij voor de kassa staan dan kun je je toegangskaarten voor het observatiedek van het Empire State Building vooraf kopen.

Het schitterende Marriott Marquis hotel staat op de meest bruisende plek van New York City, namelijk op Broadway. Op de 48ste verdieping van dit hotel ligt een 360˚ roterend restaurant. Hier heb je onder het genot van een drankje en/of diner een spectaculair uitzicht over deze wereld beroemde stad. Het restaurant doet er exact een uur over om de complete draai van 360 graden te maken.
www.theviewnyc.com

Top of the Rock is het observatiedek van 30 Rockefeller Plaza. Vanaf de 70e verdieping heb je een prachtig 360 graden uitzicht over New York City. Je hebt een prima zicht op Central Park en het Empire State Building.
www.topoftherocknyc.com

   
bezienswaardigheid nummer 4 Central Park
Het groene hart van New York City ligt op het schiereiland Manhattan. Dit park van de VS wordt jaarlijks bezocht door ongeveer 25 miljoen toeristen en maakt is hiermee het meest bezochte park van de Verenigde Staten. Het park heeft een oppervlakte van 341 hectare. Vaak vinden er allerlei activiteiten plaats en kun je er rondleidingen boeken, naar de speeltuin, een fiets huren, naar de dierentuin of een ritje maken in een carrousel.
www.newyorktop10.nl/centralpark.htm
   
bezienswaardigheid nummer 5 Fifth Avenue
Als je flink wilt gaan shoppen, dan moet je op 5th Avenue zijn. De meest waanzinnige etalages proberen je aandacht te trekken. Bekende exclusieve zaken als Saks, Tiffany, Fendi, Versace en Cartier zijn hier te vinden. Verder vind je hier ook de Empire State Building en St. Patrick’s Cathedral.
   
   
bezienswaardigheid nummer 6 High Line Park
In 2009 is er in New York een uniek park ontstaan: High Line Park of kortweg High Line. Dit stadspark ligt in de Lower West Side op Manhattan en is aangelegd op een oude bovengrondse spoorlijn die buiten gebruik geraakt was. Hierdoor is er een uniek stadspark ontstaan dat je zeker gezien moet hebben als je New York bezoekt. Je wandelt tussen het groen met uitzicht over de straten van New York.
www.thehighline.org
   
bezienswaardigheid nummer 7 Broadway theatre
De meest mooie producties op het gebied van toneel en/of musical beginnen hun tournee in een Broadway theater. Vaak zijn de zalen uitverkocht en is het dus raadzaam op tijd een ticket te bemachtigen. Soms is het mogelijk dezelfde dag nog aan een goedkoper ticket te komen via de TKTS-kramen die je vindt op Times Square, South Street Seaport en Downtown Brooklyn.
www.nytix.com
   
bezienswaardigheid nummer 8 Chinatown
Op Manhattan vind je de grootste Chinese wijk ter wereld buiten China. Met ongeveer 300.000 Chinezen is Chinatown in New York inmiddels Chinatown in San Francisco voorbijgestreefd. Een bezoek aan Chinatown betekent typisch Chinese winkeltjes, masseurs en natuurlijk restaurants.
www.bijzondereplaatsen.nl/verenigde-staten/new-york-city/chinatown.htm
   
bezienswaardigheid nummer 9 Museum Mile
Museum Mile beslaat een deel van Fifth Avenue in Manhattan, waar zeer geslaagde New Yorkers leven in hun puissante woningen. De naam zegt het al, het is een mijl aan musea vlak bij elkaar. De volgende musea zijn er te vinden: Guggenheim Museum, Whitney Museum of American Art, Metropolitan Museum of Art, Neue Galerie New York, National Academy of Design, Cooper-Hewitt International Design Museum, Jewish Museum, Museum of the City of New York, El Museo del Barrio.
   
bezienswaardigheid nummer 10 Yankee Stadium
Sinds 2009 hebben de New York Yankees een nieuwe thuisbasis gevonden. Dit stadion van deze wereldberoemde honkbalclub is bijna een stad op zich. Er zijn verschillende rondleidingen te boeken, verschillende bars en restaurants te bezoeken en natuurlijk club winkels.
www.yankees.com
   
  TIP: Betaal niet teveel voor je hotel

De afgelopen jaren zijn er tientallen hotelboekingssites gekomen die je online hotels laten boeken in steden zoals New York City. Wil je in één keer alle aanbieders met elkaar vergelijken en de voordeligste kamer vinden? Ga dan naar Trivago New York. Daar kun je per hotel meteen zien waar je op dat moment de goedkoopste kamers kunt boeken voor jouw reisdata!

Meer informatie over New York:

5 hoogtepunten van New York City
bijzondere plaatsen in New York City
New York in één dag
New York informatie
New York tips
New York top 10
New York vakantienieuws
New York voor beginners
nu direct een ESTA aanvragen
toeristische info
vliegtickets New York

  ...meer handige websites
   

 voorpagina top 10 bezienswaardigheden.nl over deze site top 10 bezienswaardigheden van alle bestemmingen privacy en cookies