top 10 bezienswaardigheden

de beste bezienswaardigheden per bestemming

bezienswaardigheden van Miami, Verenigde Staten

Verenigde Staten
top 10 bezienswaardigheden:

Alaska
Arizona
Boston
Californië
Chicago
Colorado
Dallas
Denver
Detroit
Florida
Hawaii
Idaho
Key West
Las Vegas
Los Angeles
Miami
Miami Beach
Montana
New York City
Orlando
Philadelphia
Salt Lake City
San Diego
San Francisco
Seattle
Utah
Verenigde Staten
Washington
Washington DC
Wyoming
Yellowstone N.P.

Overzicht
Top 10 bezienswaardigheden
categorieën:
 
bezienswaardigheden alle bestemmingen
bezienswaardigheden bezienswaardigheden
bezienswaardigheden top 10 specials

Praktische informatie
Alles over het weer, het klimaat en de veiligheid van deze bestemming vind je op de volgende websites:
 
klimaat & weer klimaatinfo Miami
reisadvies reisadvies V.S.

... meer handige websites

 

Miami bezienswaardighedenMiami is een stad in het zuidoosten van de Amerikaanse staat Florida. Miami vormt samen met het ten oosten van de stad gelegen Miami Beach het belangrijkste deel van de metropool Zuid-Florida, ook wel aangeduid als Greater Miami and Beaches. Hier wonen maar liefst zo’n zes miljoen inwoners, waarmee het tot de top tien grootste stedelijke gebieden van de Verenigde Staten behoort. Miami is een belangrijke toeristische bestemming binnen de Verenigde Staten. Men komt hier naartoe voor het warme klimaat, de fantastische stranden en de mix van Amerikaanse cultuur met Caribische invloeden. Omdat zowel de haven van Miami als die van het vrijwel aangrenzende Fort Lauderdale belangrijke vertrek- en aankomsthavens zijn voor cruiseschepen, spenderen veel cruisepassagiers enkele dagen voor of na hun rondvaart ook enkele dagen in Miami.

 


Top 10 bezienswaardigheden van
Miami

bezienswaardigheid nummer 1 South Beach
Het zuidelijke deel van Miami Beach heeft de toepasselijke naam South Beach. Het strand behoort tot de bekendste stranden ter wereld. Hier kom je niet alleen om te zonnen en te zwemmen, maar ook om te sporten en vooral om te zien en gezien te worden. De bijbehorende boulevard Ocean Drive biedt een fraaie combinatie van art deco hotels, fraaie auto’s, drukke terrassen en veel levendigheid, met name in de avonduren. Rondom South Beach concentreert zich tevens het uitgaansleven van Miami en Miami Beach.
www.allesoverflorida.nl/southbeach.htm
   
bezienswaardigheid nummer 2 Art Deco District
Het Art Deco Historic District is een wijk gelegen in een deel van South Beach waar meer dan achthonderd gebouwen te vinden zijn die tot de streamline en art deco architectuur gerekend kunnen worden. De gebouwen die veelal uit de eerste helft van de vorige eeuw stammen zijn kenmerkend voor Miami (Beach).
http://www.miamitop10.nl/miami/artdecodistrict.htm  
   
bezienswaardigheid nummer 3 Freedom Tower
De gele toren die aan de rand van het centrum van Miami staat heeft de naam Freedom Tower, omdat de Cubaanse immigranten hier destijds hier moesten zijn om de administratieve rompslomp rondom de immigratie in orde te maken. De naam Freedom Tower heeft de 78 meter hoge toren te danken aan het feit dat deze toren het eerste gebouw was voor Cubanen op weg naar vrijheid. In de loop der jaren heeft de toren haar functie als overheidsgebouw verloren en rest slechts een fraai plaatje in combinatie met de achterliggende hoogbouw en een stukje historie van Miami.
   
bezienswaardigheid nummer 4 Little Havana
Deze Cubaanse wijk die redelijk centraal gelegen is in Miami is vernoemd naar de hoofdstad van Cuba: Havana. Hier zul je vooral Spaans moeten spreken, want vrijwel de gehele bevolking in deze wijk is Spaanstalig en meestal van Cubaanse origine. Hier koop je sigaren volgens Cubaans recept, kun je de dominee spelende mannen bekijken en tijdens het carnaval kun je meefeesten in Calle Ocho, waar dan één van de grootste carnavalsfeesten ter wereld gevierd wordt.
   
bezienswaardigheid nummer 5 Coconut Grove
Centraal in de wijk Coconut Grove staat ontspanning centraal. Het openlucht winkelcentrum Cocowalk biedt een combinatie van winkeltjes met horeca en ook in de straten rondom Cocowalk is het aanbod van restaurants en terrasjes de moeite waard om hier eens een kijkje te komen nemen. Andere bezienswaardigheden in de wijk Coconut Grove zijn het Miami Science Museum en het Vizcaya Museum and Gardens.
www.coconutgrove.com

www.steden.net/verenigde-staten/miami/coconut-grove/
   
   
bezienswaardigheid nummer 6 Lincoln Road Mall
Het autovrije deel van Lincoln Road is een aaneenschakeling van winkels en horecagelegenheden. Sinds het einde van de jaren negentig is de Lincoln Road Mall, zoals dit voetgangersgebied heet, één van de hotspots van Miami. Aan Lincoln Road Mall vind je verder twee theaters (Colony Theater en Lincoln Theater), het Ritz-Carlton hotel en enkele kunstgaleries.
www.lincolnroad.org
   
bezienswaardigheid nummer 7 Bayside Marketplace
In downtown Miami vind je behalve veel banken, bedrijven en winkelstraat Flagler Street ook een vooral op toeristen gericht winkel- en recreatiecentrum: Bayside Marketplace. Dit semi-overdekte winkelcentrum heeft winkelaanbod waarbij souvenirs, gadgets en snuisterijen centraal staan. Bayside Marketplace ligt aan het water (vandaar de naam), van waaruit er diverse rondvaarten te doen zijn. Deze boottochten varen langs de kunstmatige eilanden vol villa’s in Miami Beach (waar ook de sterren wonen), door Biscayne Bay en soms ook door de haven van Miami.
www.baysidemarketplace.com

www.steden.net/verenigde-staten/miami/bayside-marketplace/
   
bezienswaardigheid nummer 8 Coral Gables
De wijk Coral Gables is nog geen honderd jaar geleden ontworpen om als goed bewaakte woonwijk met uitstekende leefomstandigheden het hogere marktsegment aan te spreken. Het resultaat is een prachtige wijk met een geheel eigen gezicht, waar ruimte, veiligheid en schoonheid de belangrijkste pijlers vormen. In de wijk Coral Gables staan prachtige bezienswaardigheden zoals het Biltmore Hotel en de Venetian Pool. Andere publiekstrekkers zijn winkelstraat Miracle Mile en de Fairchild Tropical Garden.
www.coralgables.com
   
bezienswaardigheid nummer 9 Everglades
Op slechts een kwartier rijden van de westelijke rand van Miami kom je in het natuurpark Everglades National Park. Dit moerasgebied vormt nog steeds het leefgebied van indianen, krokodillen, alligators en een groot aantal reptielen en vogelsoorten. Een must-do is om de Everglades per airboat te verkennen. Met soms hoge snelheid en veel lawaai glijd je als het ware over het water en moerasbegroeiing.
www.allesoverflorida.nl/everglades.htm
TIP: reserveer je Everglades excursie nu online!
   
bezienswaardigheid nummer 10 Miami Metrozoo
Deze subtropische dierentuin biedt op een oppervlakte van drie vierkante kilometer meer dan twaalfhonderd wilde dieren (zo’n 400 soorten). Je kunt de dierentuin wandelend bekijken over de meer dan vijf kilometer aan wandelpaden. Het is echter ook mogelijk om een fiets te gebruiken of per tram door het park te reizen.
www.zoomiami.org
   
  Meer informatie over Miami:

5x zien & doen in Miami
Miami informatie
Miami rondreis
Miami tips
Miami startpagina
Miami top 10
Miami voor beginners
winterzon in Miami

  ...meer handige websites
   

 voorpagina top 10 bezienswaardigheden.nl over deze site top 10 bezienswaardigheden van alle bestemmingen privacy en cookies