top 10 bezienswaardigheden

de beste bezienswaardigheden per bestemming

bezienswaardigheden van Los Angeles, Verenigde Staten

Verenigde Staten
top 10 bezienswaardigheden:

Alaska
Arizona
Boston
Californië
Chicago
Colorado
Dallas
Denver
Detroit
Florida
Hawaii
Idaho
Key West
Las Vegas
Los Angeles
Miami
Miami Beach
Montana
New York City
Orlando
Philadelphia
Salt Lake City
San Diego
San Francisco
Seattle
Utah
Verenigde Staten
Washington
Washington DC
Wyoming
Yellowstone N.P.

Overzicht
Top 10 bezienswaardigheden
categorieën:
 
bezienswaardigheden alle bestemmingen
bezienswaardigheden bezienswaardigheden
bezienswaardigheden top 10 specials

Praktische informatie
Alles over het weer, het klimaat en de veiligheid van deze bestemming vind je op de volgende websites:
 
klimaat & weer klimaatinfo Los Angeles
reisadvies reisadvies V.S.

... meer handige websites

 

Los Angeles in Californië: stad van dromen, Stad der Engelen. De op één na grootste stad van de Verenigde Staten heeft verschillende bijnamen. De meest gebruikte naam is de afkorting L.A., waarmee het grootste deel van de wereldbevolking zonder na te denken weet om welke stad het gaat. Dat dankt Los Angeles vooral aan de aanwezigheid van de entertainment industrie. Hollywood staat natuurlijk bekend als dé plek waar de internationale films vandaan komen . De vele sterren wonen in Los Angeles en dan met name in de exorbitant dure wijk Beverly Hills. Wie Los Angeles bezoekt zal op een manieren verrast zijn. Hoewel de totale metropool inmiddels zo'n dertien miljoen inwoners telt is er eigenlijk geen sprake van een grote stad met voorsteden maar eigenlijk van een samensmelting van steden die samen het grotere L.A. vormen. Downtown L.A. is feitelijk niet meer dan het zakelijke en financiële hart van de stad. Wie Los Angeles bezoekt zal zich er op voor moeten bereiden dat de bezienswaardigheden redelijk verspreid liggen. Je zult nogal wat kilometers moeten maken om alles te bekijken. Een huurauto is daarom eigenlijk onmisbaar als je L.A. bezoekt, maar nog handiger is het om Los Angeles met een hop-on-hop-off bus te ontdekken. Je hoeft je dan niet druk te maken over het verkeer en parkeren.

 


Top 10 bezienswaardigheden van
Los Angeles

bezienswaardigheid nummer 1 Venice Beach
Met zijn bruisende boulevard is Venice Beach één van de populairste standen van Californië. Op en om het strand zijn vele sporten te beoefenen. Voor surfers is dit een prima plek om hun kunsten te showen. Doordat er door de jaren heen vele artistieke en creatieve mensen getrokken werden naar Venice Beach, zijn er genoeg galeries te bezoeken en kunsten te bewonderen. Velen beschouwen Venice Beach als meest relaxte plek van Los Angeles.
www.venicebeach.com
   
bezienswaardigheid nummer 2 Hollywood
Hollywood staat vooral bekend om zijn filmindustrie. Een ander bekend stuk van Hollywood is de Sunset Strip. Dit stuk van ongeveer anderhalve mijl bestaat vooral uit boetieks, restaurants en vele billboards. Het symbool van Hollywood ligt in de Hollywood Hills en dat zijn natuurlijk de grote letters HOLLYWOOD. Als laatste mag je de Hollywood walk of Fame niet vergeten. De sterren van vele beroemdheden liggen in het trottoir langs Hollywood Boulevard en Vine Street.
www.bijzondereplaatsen.nl/verenigde-staten/los-angeles/hollywood-boulevard.htm

Zie waar de sterren wonen
Wil je zien waar filmsterren, beroemde muzikanten en andere bekendheden wonen? Boek dan een speciale tour waarbij je langs de huizen van de sterren rijdt. Op deze manier krijgt een bezoek aan Los Angeles net een beetje extra (sterren)glans.
Reserveer hier jouw rit langs de sterrenwoningen

   
bezienswaardigheid nummer 3 Beverly Hills
Deze stad in Californië is vooral bekend door zijn vele beroemde inwoners. Er staan veel enorm luxe huizen en andere panden. Beverly Hills is daarom ook veel terug te vinden in verschillende films als decor. ‘s Werelds meest bekende postcode-zone waar ook een televisieserie naar vernoemd werd komt uit Beverly Hills, 90210. Verder zijn er verschillende luxe restaurants met wereldklasse keuken. Ook is het mogelijk verschillende tours te doen. Het winkelhart van Beverly Hills concentreert zich rondom Rodeo Drive. Rodeo Drive is een stuk winkelgebied met wat meer luxe designer winkels en exclusieve boetieks. Namen als Louis Vuitton, Prada, Chanel zijn hier orde van de dag. Het is ook een lust voor het (mode)oog om te zien hoe de etalages hier tentoongesteld worden. Natuurlijk heb je hier de kans om beroemdheden te spotten.
www.lovebeverlyhills.com
   
bezienswaardigheid nummer 4 Mulholland Drive
In 2001 regisseerde David Lynch de film Mulholland Drive. Deze cultfilm begint op Mulholland Drive, waar een ongeluk van de hoofdrolspeelster het begin van het verhaal vormt. Uit nieuwsgierigheid hebben wij (de schrijvers van deze site) Mulholland Drive bezocht omdat het er op de kaart van Los Angeles wel interessant uitzag. De kronkelige weg door de heuvels van Los Angeles was zeker de moeite waard. De reden dat wij Mulholland Drive in deze top 10 plaatsen heeft het te danken aan de prachtige uitzichten die je hebt over San Fernando Valley en op het Los Angeles basin.
www.bijzondereplaatsen.nl/verenigde-staten/los-angeles/mulholland-drive.htm
   
bezienswaardigheid nummer 5 Santa Monica
Santa Monica ademt een sjieke bohémien style uit. Ten zuiden van Mainstreet vind je voornamelijk boetieks en restaurants. En aan de Santa Monica State Beach ligt de wereldberoemde Santa Monica Pier waar je een geweldig uitzicht hebt en er altijd veel vertier is. Het heerlijke strand van Santa Monica is dankzij het aangename klimaat van L.A. vrijwel het hele jaar door een heerlijke plek om te vertoeven.
www.santamonica.com
   
   
bezienswaardigheid nummer 6 Bezoek de filmstudio's
Los Angeles is dé stad waar Amerikaanse films en televisieprogramma's gemaakt worden. Een groot deel van wat er wereldwijd op televisie en in bioscopen te zien is komt uit Los Angeles. Sommige filmstudio's zijn te bezoeken, zoals Warner Bros. Als een echte VIP kun je een kijkje nemen achter de schermen van een heuse filmstudio.
reserveer jouw plek bij de Warner Bros VIP tour
   
bezienswaardigheid nummer 7 Los Angeles County Museum of Art (LACMA)
Het Los Angeles County Museum of Art is een museum met meer dan 100.000 kunstwerken van verschillende landen. De Japanse collectie heeft zijn eigen paviljoen. Er zijn verder Europese sculpturen, moderne kunst, kostuum en textiel, prenten en tekeningen en nog veel meer.
www.lacma.org
   
bezienswaardigheid nummer 8 Getty Center
Oliemagnaat Jean Paul Getty kwam op het idee om zijn privécollectie van kunst tentoon te stellen in een eigen museum. Dit gebeurde en in 1953 werd het J. Paul Getty museum geopend. Later werd het Getty Center ontworpen door Richard Meier (ontwerper van stadhuis in Den Haag) en mag dit zeker niet ontbreken in de lijst bezienswaardigheden. Dit zeer imposante gebouw met een nog indrukwekkendere tuin is een lust voor het oog. En dan is er nog de indrukwekkende collectie binnen te bewonderen.
www.getty.edu
   
bezienswaardigheid nummer 9 Pretparken
De stad Orlando staat bekend als dé pretparkhoofdstad van de wereld. Maar ook in Los Angeles kunnen liefhebbers van pretparken hun hart ophalen. Met grote themaparken zoals Universal Studios, Six Flags en Disneyland kun je je dagenlang vermaken. Bij ons minder bekend maar ook absoluut de moeite waard is Knott's Berry Farm. Dit is een heerlijk pretpark dat voor alle leeftijden geschikt is. Tussen Los Angeles en San Diego ligt het Legoland California Resort. Dit pretpark is prima te doen vanuit Los Angeles.
boek dagtours met vervoer en entree naar attractieparken in en rond Los Angeles
   
bezienswaardigheid nummer 10 Chinatown
Binnen Los Angeles zijn verschillende etnische wijken te vinden. Eentje die voor toeristen ook interessant is, is de Chinese wijk Chinatown. Je vindt Chinatown binnen Downtown L.A., vlak bij Union Station waar China Town vroeger te vinden was.
www.bijzondereplaatsen.nl/verenigde-staten/los-angeles/chinatown.htm
   
  TIP: Betaal niet teveel voor je hotel

De afgelopen jaren zijn er tientallen hotelboekingssites gekomen die je online hotels laten boeken in steden zoals Los Angeles. Wil je in één keer alle aanbieders met elkaar vergelijken en de voordeligste kamer vinden? Ga dan naar Trivago Los Angeles. Daar kun je per hotel meteen zien waar je op dat moment de goedkoopste kamers kunt boeken voor jouw reisdata!

Meer informatie over Los Angeles:

Los Angeles in één dag
Los Angeles in 24 foto's
Los Angeles tips
Los Angeles voor beginners
bijzondere plaatsen in Los Angeles
winterzon in Los Angeles

  ...meer handige websites
   

 voorpagina top 10 bezienswaardigheden.nl over deze site top 10 bezienswaardigheden van alle bestemmingen privacy en cookies