top 10 bezienswaardigheden

de beste bezienswaardigheden per bestemming

bezienswaardigheden van Key West, Verenigde Staten

Verenigde Staten
top 10 bezienswaardigheden:

Alaska
Arizona
Boston
Californië
Chicago
Colorado
Dallas
Denver
Detroit
Florida
Hawaii
Idaho
Key West
Las Vegas
Los Angeles
Miami
Miami Beach
Montana
New York City
Orlando
Philadelphia
Salt Lake City
San Diego
San Francisco
Seattle
Utah
Verenigde Staten
Washington
Washington DC
Wyoming
Yellowstone N.P.

Overzicht
Top 10 bezienswaardigheden
categorieën:
 
bezienswaardigheden alle bestemmingen
bezienswaardigheden bezienswaardigheden
bezienswaardigheden top 10 specials

Praktische informatie
Alles over het weer, het klimaat en de veiligheid van deze bestemming vind je op de volgende websites:
 
klimaat & weer klimaatinfo Key West
reisadvies reisadvies V.S.

... meer handige websites

 

Key West, FloridaIn de Amerikaanse staat Florida zijn leuke steden te bezoeken zoals het immens populaire Miami, Orlando, Fort Lauderdale, Tampa, Saint Petersburg, Port Saint Lucie en de zuidelijke gelegen Keys. De verschillende kleine eilanden van de Keys bevinden zich langs de Straat van Florida, een zeestraat ten zuidoosten van Florida. Het meest zuidelijk gelegen eiland is Key West. De rit vanuit Miami bijvoorbeeld, is al een belevenis op zich. Soms is de weg waarop je rijdt slechts enkele meters van de zee vandaan gelegen. De sfeer op het eiland Key West is niet te vergelijken met het vaste land van Florida. Er heerst hier een soort ‘hippie’ gevoel en de sfeer is uiterst relaxt. Het is een thuishaven voor vele kunstenaars, schrijvers en andere artistieke personen. De diversiteit aan personen komt ook terug in de architectuur. Colombiaanse en andere Spaanse invloeden zijn duidelijk zichtbaar in verschillende bouwwerken. Prachtige voorbeelden hiervan zijn de mooie Victoriaanse houten herenhuizen die de straten sieren in de oude binnenstad. En horeca gelegenheden als ‘Sloppy Joe’s’ houden de herinneringen van weleer goed vast. Key West in Florida is een eiland die je beslist een keer gezien moet hebben.

 


Top 10 bezienswaardigheden van
Key West

bezienswaardigheid nummer 1 Dry Tortugas National Park
Dit nationale park ligt ten westen van Key West. De zeven eilanden vormen een archipel in de Golf van Mexico en huisvesten prachtige gekleurde koraalriffen. De vele bezoekers van Dry Tortugas National Park komen dan ook graag hier om te duiken, te snorkelen of gewoon kamperen in de natuur. De flora en fauna heeft daarnaast een bijzondere aantrekkingskracht op natuurliefhebbers. Als broedgebied kun je hier zo’n driehonderd verschillende vogelsoorten tegenkomen. En de zeeschildpadden ‘Las Tortugas’ verkiezen graag het strand van dit park om hun eieren te plaatsen.
En met een bezoek aan het negentiende eeuwse Fort Jefferson kom je meer te weten over de Amerikaanse militaire architectuur.
www.nps.gov/drto/index.htm
   
bezienswaardigheid nummer 2 Sunset Pier
Het is haast een traditie op Key West om in ieder geval één keer tijdens je verblijf een drankje te nuttigen op de beroemde Sunset Pier. Regelmatig treed er een band op die je muzikaal begeleid tijdens het ondergaan van de zon. Ook hier tref je een sfeer die perfect aansluit op de rest van het eiland. De pier is gelegen tussen de haven ‘Key West Harbor’ en Mallory Square.
www.steden.net/verenigde-staten/key-west/sunset-pier/
   
bezienswaardigheid nummer 3 Key West Butterfly and Nature Conservatory
Dichtbij het meest zuidelijke puntje van Key West in Duval Street, is een vlindertuin te bezoeken. De medewerkers zijn zeer begaan en staan je graag te woord met de uitleg over het proces van pop tot vlinder. De serre waarin de vlinders zich bevinden is ingericht met kleurrijke bloemen, planten en watervallen. Behalve de meer dan vijftig verschillende vlindersoorten, zijn er ook nog exotische vogels te bewonderen.
www.keywestbutterfly.com
   
bezienswaardigheid nummer 4 Southernmost Point
Het merendeel van de bezoekers van Key West staat op de foto met de rood/zwart met geel gekleurde boei die zich op de hoek van South Street en Whitehead Street bevindt. Het monument, wat het meest zuidelijk punt van de Verenigde Staten weergeeft, is tevens het symbool van het eiland. Vanaf hier ben je slechts negentig mijl (145 km) verwijderd van Cuba. De betonnen en verankerde boei werd in 1983 geplaatst.
www.steden.net/verenigde-staten/key-west/southernmost-point/
http://southernmostpointusa.com/
   
bezienswaardigheid nummer 5 Mallory Square
Dit kruispunt in het oude deel van Key West is altijd druk bezocht. Niet alleen komen de cruiseschepen hier aan in de haven, je bent namelijk tevens op de plek waar elke avond de zonsondergang uitbundig wordt gevierd. Vooral tegen de avond zijn hier veel straatartiesten en muzikanten te vinden die het publiek maar wat graag entertainen.
www.mallorysquare.com/discover-mallory-square
   
   
bezienswaardigheid nummer 6 Harry S. Truman Little White House
Wanneer de drieëndertigste president van de Verenigde Staten, Harry S. Truman, in 1946 tijdens zijn tweede termijn merkt dat hij uitgeput raakt, besluit hij een tijdje rust te nemen. Hij kiest voor de Florida Keys en verblijft een periode in de ‘Little White House’ aan Front Street. Vanaf 1948 werd het huis gebruikt om er bijeenkomsten te organiseren voor het ministerie van defensie en andere politieke bijeenkomsten. Sinds 1987 is het huis openbaar en ingericht als museum. Je kunt er zien waar president Truman woonde, werkte en hoe hij zijn weekend doorbracht.
www.trumanlittlewhitehouse.com
   
bezienswaardigheid nummer 7 Key West Shipwreck Museum
Met een bezoek aan dit museum maak je meteen een stap terug in de tijd. Je gaat terug naar het jaar 1856 waarin het Amerikaanse koopvaardijschip Isaac Allerton in de buurt van Saddlebunch Keys verging. Tijdens een orkaan raakte het schip in de problemen en werd het grotendeels verwoest. Tijdens de hoogtijdagen in deze periode werd de haven van Key West veelvuldig bezocht om handel te drijven. Er passeerden soms wel 100 schepen op één dag. Het museum heeft heel wat spannende verhalen hierover te vertellen. Key West Shipwreck Museum is leuk voor jong en oud.
www.keywestshipwreck.com
   
bezienswaardigheid nummer 8 Duval Street
In het historische centrum van Key West is Duval Street het meest populair. De lange straat loopt dan ook vanaf noorden naar het zuiden en split hiermee het centrum in tweeën. In het noorden komen de cruiseschepen binnen en in het zuiden bevindt zich de vlindertuin met vlakbij het meest zuidelijke punt van de Verenigde Staten. Aan de Duval Street vind je veel sfeervolle terrassen, leuke boetieks en gezellige bars. Tijdens het Fantasy Fest in de laatste week van oktober trekt er door de Duval Street een parade met bontgekleurde feestgangers.
www.fantasyfest.com
   
bezienswaardigheid nummer 9 Ernest Hemingway House
De Amerikaanse schrijver Ernest Hemingway is onlosmakelijk verbonden aan het eiland Key West. Hij schreef zijn romans en non-fictie verhalen onder andere vanuit zijn huizen in Key West, Cuba en Idaho. Tegen het einde van zijn carrière won hij de Pulitzerprijs en de Nobelprijs voor de Literatuur. Het Ernest Hemingway House staat aan de Whitehead Street. De schrijver woonde en werkte hier van 1931 tot 1939. Het huis, wat in 1851 werd gebouwd, is sinds 1968 toegankelijk voor publiek. Eerst als boekhandel en later als museum. Op en rondom het landgoed zijn opmerkelijk veel katten te bespeuren. De liefde voor deze wezens zijn door de zoon van Ernest Hemingway voortgezet. Het speciale ras heeft een bijzonder kenmerk, ze hebben namelijk zes of zeven tenen aan de voorpoten.
www.hemingwayhome.com
   
bezienswaardigheid nummer 10 African Cemetery
Deze historische begraafplaats van Key West is gelegen bij Higgs Beach. Het beslaat een donkere bladzijde in de geschiedenis waarbij miljoenen Afrikaanse mensen als slaven zijn gestorven. Zij verbleven jaren op schepen waar zij werkten en woonden. Sinds de ontdekking van deze plek in 2002 is er een museum ontstaan (Mel Fisher Museum) die de geschiedenis van deze personen en hun leven tentoonstelt.
www.africanburialgroundathiggsbeach.org
   
  TIP: Betaal niet teveel voor je hotel

De afgelopen jaren zijn er tientallen hotelboekingssites gekomen die je online hotels laten boeken in steden zoals Key West. Wil je in één keer alle aanbieders met elkaar vergelijken en de voordeligste kamer vinden? Ga dan naar Trivago Key West. Daar kun je per hotel, appartement, motel en B&B meteen zien waar je op dat moment de goedkoopste kamers kunt boeken voor jouw reisdata!

Meer informatie over Key West:

Key West tips
Key West informatie
Key West informatie
Key West startpagina
rondreis Florida incl. Key West
winterzon in Key West

  ...meer handige websites
   

 voorpagina top 10 bezienswaardigheden.nl over deze site top 10 bezienswaardigheden van alle bestemmingen privacy en cookies