top 10 bezienswaardigheden

de beste bezienswaardigheden per bestemming

bezienswaardigheden van Hawaii, Verenigde Staten

Verenigde Staten
top 10 bezienswaardigheden:

Alaska
Arizona
Boston
Californië
Chicago
Colorado
Dallas
Denver
Detroit
Florida
Hawaii
Idaho
Key West
Las Vegas
Los Angeles
Miami
Miami Beach
Montana
New York City
Orlando
Philadelphia
Salt Lake City
San Diego
San Francisco
Seattle
Utah
Verenigde Staten
Washington
Washington DC
Wyoming
Yellowstone N.P.

Overzicht
Top 10 bezienswaardigheden
categorieën:
 
bezienswaardigheden alle bestemmingen
bezienswaardigheden bezienswaardigheden
bezienswaardigheden top 10 specials

Praktische informatie
Alles over het weer, het klimaat en de veiligheid van deze bestemming vind je op de volgende websites:
 
klimaat & weer klimaatinfo Hawaii
reisadvies reisadvies V.S.

... meer handige websites

 

Hawaii is een bestemming die bij velen tot de verbeelding spreekt. Deze vulkanische eilanden zijn vooral bekend als vakantiebestemming met prachtige stranden en luxe hotels. De hoogste berg ter wereld ‘Mauna Kea’ ligt op het grootste eiland van Hawaï. Deze slapende vulkaan telt een hoogte van 10.230 meter, waarvan het grootste gedeelte onder de zeespiegel ligt. Op de top van deze vulkaan is het Mauna Kea observatorium te vinden. Hawaï bestaat uit 137 eilanden. Echter de meest bekende en bewoonbare eilanden zijn er maar acht: Hawaï, Maui, Kaho’olawe, Lanai, Molokai, Oahu, Kauai, Niihau. Doordat het klimaat er vrij stabiel is, trekt deze vijftigste staat van de Verenigde Staten jaarlijks miljoenen bezoekers. Nog altijd zijn er vele rituelen en gebruiken te bespeuren, waarvan de Huladans en de bloemenkrans toch wel de meest bekende zijn.

 


Top 10 bezienswaardigheden van
Hawaii

bezienswaardigheid nummer 1 Eiland Oahu
Waarschijnlijk wordt dit eiland het meest bezocht door toeristen. Zeer bekend is de Pearl Harbor met zijn nationale historische monument. Surfers genieten hier van de perfecte omstandigheden voor het beoefenen van hun favoriete sport. Cultuur is hier genoeg te vinden. Zo kun je een bezoek brengen aan het Iolani Paleis met al haar pracht en praal waar vele Hawaïaanse vorsten van hebben genoten. Of breng eens een bezoek aan de hoofdstad Honolulu en ga op ontdekking uit.
   
bezienswaardigheid nummer 2 Hawaï Volcanoes National Park
Dit nationale park ligt op het eiland Hawaï. Op het park wat zo’n 1348 km² telt, is meer dan dertig miljoen jaar aan vulkanische geschiedenis te vinden. De meest bekende vulkanen binnen dit gebied zijn: Mauna Loa en Kilauea. Verschillende gidsen kunnen je tijdens een rondleiding verschillende aspecten belichten en je meer vertellen over bijvoorbeeld de biodiversiteit in dit gebied.
www.nps.gov/havo/index.htm
   
bezienswaardigheid nummer 3 Akaka Falls
Op zo’n achttien kilometer ten noorden van de plaats Hilo, wat op het grote eiland Hawaï ligt, is een park te vinden waar je de overweldigende Akaka waterval kunt bewonderen. Vanuit verschillende richtingen is deze kletterende waterstroom te bezichtigen en/of te fotograferen. De waterval is ongeveer 129 meter hoog
   
bezienswaardigheid nummer 4 Lapakahi State Historical Park
In het noorden van het eiland Hawaï bij Kawaihae zijn ruïnes te vinden van een oud typisch Hawaïaanse vissersdorp. Binnen dit historische park worden alle geheimen verteld over hoe men hier leefden, woonden, wat men at en waar het vandaan kwam. Er wordt bijvoorbeeld verteld hoe men zout maakten en hoe de vis gevangen werd. Vlakbij dit park is een heerlijke plaats om te snorkelen en/of te barbecuen. Dit is bij het Mahukona State Park, wat op loopafstand van het Lapakahi historische park ligt.
www.hawaiistateparks.org/parks/hawaii
   
bezienswaardigheid nummer 5 Eiland Maui
Regelmatig worden de stranden van Maui gebruikt als decor voor een trouwerij. Het is er dan ook paradijselijk. Vooral de flora en fauna is er van ongekende schoonheid. In het Haleakala National Park zijn daar prima voorbeelden van de te vinden. De grootste stranden zijn te vinden bij Makena Beach State Park en de mooiste liggen in het westen bij Kaanapali Beach.
   
   
bezienswaardigheid nummer 6 Honolulu
In deze levendige hoofdstad van Hawaï is veel te doen en te zien. Er zijn veel verschillende musea te bezoeken zoals het Honolulu museum voor kunst en Shangri La. Of bezoek de wijk Waikiki met zijn mooie stranden en veel surf gelegenheden. Tevens is hier de Honolulu Zoo en het Waikiki Aquarium te vinden. Het bruisende nachtleven begint in Waikiki met het ondergaan van de zon.
   
bezienswaardigheid nummer 7 Mauna Kea Observatoria
Op en rondom de top van de hoogste berg ter wereld de ‘Mauna Kea’ zijn in totaal dertien telescopen te vinden. Het gebied beslaat een oppervlakte van ongeveer 2 km². Deze plaats wordt ook wel gezien als hét aansluitingspunt van de aarde met het universum. Astronomen uit elf landen staan in contact met de reusachtige telescopen om hiervandaan de wereld van allerlei informatie te kunnen voorzien. Het observatorium is te bezoeken. Het is verstandig om dan in het bezoekerscentrum te beginnen, zodat je goed geïnformeerd op pad kunt gaan.
www.ifa.hawaii.edu/mko/
   
bezienswaardigheid nummer 8 Eiland Molokai
Over dit eiland wordt gezegd dat er geen gebouw groter is dan een kokosnotenboom. Het pure Hawaïaanse leven is hier nog deels te vinden. Veel van de tradities worden hier nog uitgevoerd en in stand gehouden. Maak bijvoorbeeld eens een rit op een ezel en verken zo het Kalaupapa Nationale Park. De schitterende natuur in de Halawa Vallei zullen je regelmatig de adem benemen. Of bezoek de Kapuaiwa Coconut Grove in Kapuaiwa Coconut Beach Park.
   
bezienswaardigheid nummer 9 Lahaina
Deze historische stad op het eiland Maui staat bekend om zijn walvissen/bultruggen. Het kanaal voor de kust behoort zelfs tot één van de beste plaatsen ter wereld om deze dieren te spotten. Andere bezienswaardigheden van deze stad zijn de vele kunstgalerijen en de historische wijken. Ook de verschillende activiteiten op entertainment gebied zorgen dat veel toeristen deze stad niet snel vergeten.
   
bezienswaardigheid nummer 10 Captain Cook Monument
Ter nagedachtenis aan de ontdekker van de Hawaïaanse eilanden is er in 1878 een witte obelisk opgericht voor Kapitein James Cook. Het is geplaatst op de plek waar hij werd gedood. Deze plaats aan het water had voorheen de naam ‘Kealakekua Bay’ en heet nu ‘Captain Cook’.
   
  Meer informatie over Hawaii:

wikipedia

  ...meer handige websites
   

 voorpagina top 10 bezienswaardigheden.nl over deze site top 10 bezienswaardigheden van alle bestemmingen privacy en cookies