top 10 bezienswaardigheden

de beste bezienswaardigheden per bestemming

bezienswaardigheden van Chicago, Verenigde Staten

Verenigde Staten
top 10 bezienswaardigheden:

Alaska
Arizona
Boston
Californië
Chicago
Colorado
Dallas
Denver
Detroit
Florida
Hawaii
Idaho
Key West
Las Vegas
Los Angeles
Miami
Miami Beach
Montana
New York City
Orlando
Philadelphia
Salt Lake City
San Diego
San Francisco
Seattle
Utah
Verenigde Staten
Washington
Washington DC
Wyoming
Yellowstone N.P.

Overzicht
Top 10 bezienswaardigheden
categorieën:
 
bezienswaardigheden alle bestemmingen
bezienswaardigheden bezienswaardigheden
bezienswaardigheden top 10 specials

Praktische informatie
Alles over het weer, het klimaat en de veiligheid van deze bestemming vind je op de volgende websites:
 
klimaat & weer klimaatinfo Chicago
reisadvies reisadvies V.S.

... meer handige websites

 

In het land van de onbegrensde mogelijkheden ligt deze stad die zeker zoveel uitdagingen biedt. De bruisende stad, die ook wel ‘Windy City’ wordt genoemd heeft heel veel musea, een uitbundig nachtleven en imponerende architectuur. De in de staat Illinois gelegen wereldstad heeft een zeer breed scala aan excursies en zelfs heuse cruises. De schoonheid van de stad trekt niet voor niets jaarlijks miljoenen bezoekers uit alle regionen.

 


Top 10 bezienswaardigheden van
Chicago

bezienswaardigheid nummer 1 Navy Pier
De kilometer lange pier aan de oever van Lake Michigan is de nummer 1 attractie van de stad. Hier is altijd wat te beleven. Toen de pier in 1914 werd gebouw was dit bedoeld voor zowel de scheepvaart als voor entertainment. Je vindt er een groot reuzenrad, een kindermuseum met veel activiteiten, een IMAX theater, een museum en regelmatig zijn er tentoonstellingen of vuurwerkshows te bewonderen. Tijdens kerstmis en Halloween wordt de pier sfeervol aangekleed.
   
bezienswaardigheid nummer 2 Adler Planetarium & Astronomy Museum
Dit oudste planetarium van het westelijk halfrond werd in 1930 opgericht en gebouwd door Max Adler en Philip Fox. Samen met het Shedd Aquarium en het Field Museum of Natural History behoort het tot Chicago’s Museum Campus. In het museum zijn drie theaters te vinden waar men naar voorstellingen over de hemel en hemellichamen kan kijken. Verder is er nog een Definiti Space Theater en zijn er een aantal sculpturen te vinden.
www.adlerplanetarium.org
   
bezienswaardigheid nummer 3 Field Museum of Natural History
In dit natuurhistorische museum zijn maar liefst 21 miljoen stukken over dit onderwerp opgeslagen. Helaas is er niet alles van de bewonderen. Het museum is opgesplitst in een aantal tentoonstellingen, waaronder die over dinosaurussen, opgezette dieren en voorwerpen van indianen. Het pand op zich is al een bezichtiging waard. Het museum is onderdeel van Chicago’s Museum Campus.
www.fieldmuseum.org
   
bezienswaardigheid nummer 4 The Shedd Aquarium
Dit overdekte publieke aquarium werd geopend in 1930. Hier zijn zeker meer dan 25.000 vissen en andere waterdieren te bezichtigen. Daarnaast zijn er ook wat zoogdieren, vogels, slangen, amfibieën en insecten aanwezig. Samen met de bovenstaande musea behoren deze bij Chicago’s Museum Campus in het Lakefront Park
www.sheddaquarium.org
   
bezienswaardigheid nummer 5 Willis Tower
Deze wolkenkrabber in de stad had voor 25 jaar de status van hoogste gebouw ter wereld. De bouw werd in 1973 voltooid, waarna het tot één van de meest populaire attracties van de stad behoorde. Het observatiedek ‘skydeck’ ligt op de 103e verdieping, wat zo’n 412 meter boven de grond is. Het uitzicht is natuurlijk fantastisch.
www.theskydeck.com
   
   
bezienswaardigheid nummer 6 Water Tower
Een zeer opvallende verschijning is de Water Tower aan de Michigan Avenue. De watertoren werd gebouwd in 1869 om onder ander water te kunnen vasthouden voor brandbestrijding. Zeer bijzonder is zijn kasteel-achtige uiterlijk tussen de hoge gebouwen van de stad. Het gebouw is dan ook een symbool van de stad Chicago.
   
bezienswaardigheid nummer 7 Michigan Avenue
Dit is de meest bekende straat van Chicago. Een deel van deze straat wordt ook wel ‘The Magnificent Mile’ genoemd. Hier vind je veel luxe winkels, goede restaurants, kantoren en hotels. Bezienswaardigheden in de buurt zijn Water Tower en bijbehorende winkelcentrum, Palmolive building, het John Hancock Centre en het fraaie Drake Hotel. Alle grote merknamen zijn hier met een winkel vertegenwoordigd.
www.themagnificentmile.com
   
bezienswaardigheid nummer 8 Chicago Loop
Dit gebied van de stad staat bol van de mogelijkheden op entertainment gebied. Dit historisch en commerciële centrum van de stad is ‘the place to be’ als het gaat om het bezoeken van een musical, opera of kunstmusea. Het gebied is eigenlijk een wijk die in het noorden en westen wordt begrenst door de Chicago River, in het oosten door Lake Michigan en in het zuiden door Roosevelt Road.
   
bezienswaardigheid nummer 9 Parken
De stad Chicago heeft best veel stadsparken. Het grootste groene hart van de stad is te vinden in het Millennium Park. Het park was opgericht om het millennium te vieren. Hier wordt veel georganiseerd zoals concerten, festivals, exposities en heel veel meer. Het Lincoln Park is een ander mooi park wat grenst aan Lake Michigan. Je vindt er onder andere Lincoln Park Zoo, een openlucht theater en het historische museum. Tussen Cottage Grove Avenue en Martin Luther King Drive ligt het Washington Park. Het park is zeer interessant om zijn bezienswaardigheden als het museum over Afrikaans-Amerikaanse geschiedenis in het DuSable Museum, de beeldentuin en zijn vele sportevenementen.
   
bezienswaardigheid nummer 10 Hop On Hop Off Trolley Tour
Wie tijdens een anderhalf uur durende tocht vanuit een authentieke San Francisco-style bus de stad wil verkennen, doet er goed aan om deze tour te boeken. De Trolley stopt bij de meest bijzondere bezienswaardigheden van de stad. Zo kom je langs Water Tower, Wringley Building, Fort Dearborn, Museum Campus en nog heel veel meer.
www.chicagotours.us
   
  TIP: Betaal niet teveel voor je hotel

De afgelopen jaren zijn er tientallen hotelboekingssites gekomen die je online hotels laten boeken in steden zoals Chicago. Wil je in één keer alle aanbieders met elkaar vergelijken en de voordeligste kamer vinden? Ga dan naar Trivago Chicago. Daar kun je per hotel, appartement, motel en B&B meteen zien waar je op dat moment de goedkoopste kamers kunt boeken voor jouw reisdata!

Meer informatie over Chicago:

wikipedia

  ...meer handige websites
   

 voorpagina top 10 bezienswaardigheden.nl over deze site top 10 bezienswaardigheden van alle bestemmingen privacy en cookies