top 10 bezienswaardigheden

de beste bezienswaardigheden per bestemming

bezienswaardigheden van Boston, Verenigde Staten

Verenigde Staten
top 10 bezienswaardigheden:

Alaska
Arizona
Boston
Californië
Chicago
Colorado
Dallas
Denver
Detroit
Florida
Hawaii
Idaho
Key West
Las Vegas
Los Angeles
Miami
Miami Beach
Montana
New York City
Orlando
Philadelphia
Salt Lake City
San Diego
San Francisco
Seattle
Utah
Verenigde Staten
Washington
Washington DC
Wyoming
Yellowstone N.P.

Overzicht
Top 10 bezienswaardigheden
categorieën:
 
bezienswaardigheden alle bestemmingen
bezienswaardigheden bezienswaardigheden
bezienswaardigheden top 10 specials

Praktische informatie
Alles over het weer, het klimaat en de veiligheid van deze bestemming vind je op de volgende websites:
 
klimaat & weer klimaatinfo Boston
reisadvies reisadvies V.S.

... meer handige websites

 

Boston wordt niet voor niets het nieuwe New York genoemd. Naast het feit dat Boston één van de oudste steden van Amerika is, is het tegelijkertijd ook de rijkste. De stad is compact, overzichtelijk en vooral bruisend. Daarnaast biedt Boston veel bezienswaardigheden met belangrijke historische waarde. De Freedom Trail die door het centrum van de stad loopt, geeft je een perfect zicht op allerlei hoogstandjes. Helaas merk je de toenemende populariteit van Boston wel in de prijzen voor hotelkamers en op de menukaarten van de betere restaurants. De stad is uitgegroeid tot één van de duurdere stedentripbestemmingen binnen de Verenigde Staten.

Breng een bezoek aan Faneuil Hall Marketplace of beleef de rijkdom in Beacon Hill. Ook een bezoek aan de Boston Common, Quincy Market en het historische State House zijn een echte aanrader tijdens je vakantie in Boston. Om alles uit je verblijf in de hoofdstad van Massachusetts te kunnen halen, hebben we de mooiste bezienswaardigheden voor je op een rij gezet.

 
 


Top 10 bezienswaardigheden van
Boston

bezienswaardigheid nummer 1 Freedom Trail
Tijdens een bezoek aan Boston is het belopen van de Freedom Trail echt een aanrader. Deze bezienswaardigheid kun je op eigen gelegenheid doen en voert je langs vele hoogtepunten met historische waarde. De route heeft een lengte van ongeveer 4 kilometer. Onderweg doe je districten aan zoals Financial District, North End, Downtown Crossing en Charlestown. De Freedom Trail volg je middels een rode lijn op het trottoir. De route begint in Boston Common. Dit is het oudste park van Amerika. Daarnaast neemt de Freedom Trail je mee langs onder andere Faneuil Hall, Massachusetts State House, Paul Revere House en vele andere bijzondere historische gebouwen en plaatsen. Goed om te weten dat bijna alle bezienswaardigheden van de Freedom Trail kosteloos toegankelijk zijn, mits nadrukkelijk aangegeven.
   
bezienswaardigheid nummer 2 Faneuil Hall Marketplace
Een vakantie in Boston is niet compleet zonder een bezoek aan Faneuil Hall Marketplace. Deze omgeving staat ook wel bekend als Quincy Market naar de oprichter Josiah Quincy. De Marketplace is een bruisende plek die naast vele restaurants, winkels en terrasjes ook bestaat uit 5 bouwwerken. Het centrale gedeelte bestaat uit drie gebouwen en wordt ook wel de Food Court genoemd. Hier kun je genieten van de meest uiteenlopende gerechten van over de hele wereld. Natuurlijk is er hier ook gedacht aan winkeltjes met leuke souvenirs en hebbedingetjes. Aan de Zuid en Noordzijde van Faneuil Hall Marketplace vind je tevens een kleurrijke bloemenmarkt en enkele traditionele eetgelegenheden. De Marketplace is bruisend en vol met vertier. Een leuke bezienswaardigheid in Boston die je eigenlijk niet mag missen.
   
bezienswaardigheid nummer 3 The Mapparium
Het Mapparium in Boston is absoluut de moeite van het bezichtigen waard. De indrukwekkende grote wereldbol telt maar liefst drie verdiepingen en wordt in het centrum verbonden met een 30 meter lange brug. Je vindt het Mapparium in de Mary Baker Eddy Library. De grote glas-in-lood-wereldbol toont je de wereld zoals die in deze tijd was. Daarnaast kun je bekijken hoe de landen van de wereld in geografische verbintenis staan met elkaar. Daarbij bevind jij je als het ware aan de binnenzijde van de wereld. Het Mapparium brengt je een unieke visuele ervaring tijdens je vakantie in Boston. Door de vormgeving heerst er een fantastische en opmerkelijke akoestiek. Zo kun je aan het begin van de brug iets fluisteren terwijl andere mensen dit 30 meter verderop vlot kunnen horen. The Mapparium in Boston is daarmee een echte must-do tijdens je bezoek aan Boston.
   
bezienswaardigheid nummer 4 Beacon Hill
Voor een dagje rijkdom en historie ga je natuurlijk naar Beacon Hill. Deze historische wijk vind je vlakbij het oudste park van Amerika, Boston Common. Als je in Noordelijke richting loopt, ontdek je al snel de charme van deze gewilde woonwijk. De smalle straten kenmerken zich door de aanwezigheid van prachtige panden in Victoriaanse stijl. Beacon Hill dankt zijn naam aan de bakens die er vroeger te vinden waren. De wijk is dan ook gebouwd op een heuvel. Met deze bakens werden mensen gewaarschuwd voor dreigende situaties. Nu wordt de stadswijk vooral bewoond door vooraanstaande Amerikanen en sterren. Uma Thurman, David Lee Roth en John Kerry zijn voormalige bewoners van de wijk. De meest bekende straat van Beacon Hill is Acorn Street. Deze wordt dan ook veelvuldig gefotografeerd door de vele toeristen die jaarlijks op de bezienswaardigheid afkomen.
   
bezienswaardigheid nummer 5 Museum of Fine Arts
Het Museum of Fine Arts in Boston is prima geschikt voor een goed gevulde dagtrip. Zeker als je een liefhebber bent van het impressionisme of de renaissance mag een bezoek aan dit museum niet ontbreken. Daarnaast vind je er ook diverse kunstwerken en verzamelingen uit de Europese, Amerikaanse en niet-westerse kunstgeschiedenis. Je kunt er genieten van kunst relikwieën van Rubens, Titiaan, Veronese en vele andere beroemde kunstenaars. Absolute hoogtepunten van een bezoek aan het Museum of Fine Arts in Boston zijn Donatello's Madonnareliëf en natuurlijk het slavenschip van Turner. Leuke wetenswaardigheid is dat dit museum een grote collectie Monet kunstwerken bezit. Daarmee is de collectie, op Frankrijk na, de grootste ter wereld. Ook met kinderen is een bezoek aan het museum een prima dagbesteding. Ze kunnen een ontdekkingsreis per route door het museum maken of deelnemen aan één van de gratis rondleidingen.
   
   
 
bezienswaardigheid nummer 6 Fenway Park
Als je een liefhebber bent van honkbal, dan ben je in Fenway Park precies op de juiste plaats. Dit historische stadion is namelijk de thuishaven van de Boston Red Sox. Wedstrijden die er gespeeld worden zijn dan ook altijd drukbezocht. Fenway Park is daarnaast ook leuk om te bezoeken als er geen sportwedstrijden gepland staan. Je kunt er zelfs deelnemen aan interessante rondleidingen waardoor je alles te weten komt over het stadion zelf, en de clubs die er regelmatig spelen. In het stadion kun je standbeelden van sterspelers bewonderen, maar ook muurschilderingen met een historische waarde bekijken. Het stadion ademt een intieme sfeer uit en is meer dan een bezoekje waard. Fenway Park vind je in het centrum van de stad en is het beste te bereiken met de bus of de metro.
   
bezienswaardigheid nummer 7 Old State House
Het Old State House in Boston vind je midden in het financiële district. De uitstraling van het oude gebouw tekent dan ook uniek af tegen de nieuwe futuristische gebouwen. Het Old State House werd vroeger als zetel voor de koloniale regering gebruikt door Britse kolonisten. De invloeden daarvan zijn nog duidelijk waarneembaar aan het pand zelf. Het witte torentje op het gebouw is daar een goed voorbeeld van. Het Old State House herbergt nu een expositie over de Bostonian Society. In dit prachtige gebouw kan er tevens getrouwd worden. Bij een bezichtiging kun je dan ook zomaar getuige zijn van een Amerikaanse trouwerij. Aan de buitenzijde van het gebouw, onder het balkon, is een cirkel te zien in de kasseien. Hier vond in 1770 de Boston Massacre plaats die door Britse soldaten is opgeëist. Hier vond een groep Bostonianen de dood. Het Old State House is tevens één van de bezienswaardigheden tijdens de Freedom Trail in Boston.
   
bezienswaardigheid nummer 8 Boston Tea Party Ships & Museum
Het goed bezochte Boston Tea Party Ships & Museum vertegenwoordigt drie prachtige zeilschepen met de namen Eleanor, Dartmouth en Beaver. Ze nemen je mee terug naar december 1773. Memorabel, want op deze dag werden er maar liefst 342 kisten met thee overboord gegooid in de haven van Boston. Dit protest tegen de belasting stond aan de voet van de Amerikaanse Revolutie. De drie schepen herbergen nu een prachtig museum met veel voorstellingen die je mee terugnemen in de tijd. Daarnaast bevatten de Boston Tea party Ships & Museum een heus theater genaamd Minuteman. Natuurlijk kun je aan boord ook terecht voor een heerlijke kop thee, koloniale souvenirs en leuke handwerkjes. Een bezoek aan de schepen en het museum is goed te combineren met bezienswaardigheden zoals Boston Common of Faneuil Hall. Deze liggen namelijk op loopafstand van de Boston Tea Party Ships & Museum.
   
bezienswaardigheid nummer 9 Skywalk Observatory
Als je geen last hebt van hoogtevrees, is een bezoek aan de Skywalk Observatory een beslist hoogtepunt tijdens je verblijf in Boston. De Skywalk vind je op de 50e verdieping van de Prudential Tower. Met een hoogte van 749 voet kun je je voorstellen dat het uitzicht vanaf hier letterlijk adembenemend is. De Skywalk Observatory geeft je een mooi zicht op Fenway Park, de Universiteit van Harvard en natuurlijk de Charles River. Ook de tegenovergelegen wolkenkrabber Hancock Tower is vanaf deze positie goed te aanschouwen. En ben je hongerig geworden van deze grote hoogte? Bezoek dan restaurant Top of the Hub op de 52e verdieping. Tijdens een heerlijke maaltijd geniet je nogmaals van een geweldig zicht dat op heldere dagen wel 100 mijl kan zijn. Je vindt het Skywalk Observatory in de hippe wijk Black Bay.
   
bezienswaardigheid nummer 10 Paul Revere House
Het Paul Revere House is de oudste woning van Boston. Je vindt dit prachtige huis in North End. Het brengt je alleen bij het bezichtigen van de buitenzijde al terug naar de koloniale tijd van 1680. De woning doet nu dienst als herdenkingsplek voor Paul Revere. Hij waarschuwde de leiders Adams en Hancock in 1775 voor het naderende gevaar uit Britse hoek. Het Paul Revere House is daarmee één van de eerste museums in Amerika met een grote historische waarde. Bezichtig de woning waar je een uniek kijkje krijgt in het koloniale leven van weleer. Het Paul Revere House heeft tevens een indrukwekkende binnenplaats die ruimte geeft aan een grote klok. Deze is vervaardigd door de van origine zilversmid zijnde Paul Revere. Een bezoek aan dit museum is dan ook meer dan de moeite waard als je op vakantie bent in Boston.
   
  TIP: Betaal niet teveel voor je hotel

De afgelopen jaren zijn er tientallen hotelboekingssites gekomen die je online hotels laten boeken in steden zoals Boston. Wil je in één keer alle aanbieders met elkaar vergelijken en de voordeligste kamer vinden? Ga dan naar Trivago Boston. Daar kun je per hotel, appartement, motel en B&B meteen zien waar je op dat moment de goedkoopste kamers kunt boeken voor jouw reisdata!

Meer informatie over Boston:

Boston toerisme

  ...meer handige websites
   

 voorpagina top 10 bezienswaardigheden.nl over deze site top 10 bezienswaardigheden van alle bestemmingen privacy en cookies