top 10 bezienswaardigheden

de beste bezienswaardigheden per bestemming

bezienswaardigheden van Alaska, Verenigde Staten

Verenigde Staten
top 10 bezienswaardigheden:

Alaska
Arizona
Boston
Californië
Chicago
Colorado
Dallas
Denver
Detroit
Florida
Hawaii
Idaho
Key West
Las Vegas
Los Angeles
Miami
Miami Beach
Montana
New York City
Orlando
Philadelphia
Salt Lake City
San Diego
San Francisco
Seattle
Utah
Verenigde Staten
Washington
Washington DC
Wyoming
Yellowstone N.P.

Overzicht
Top 10 bezienswaardigheden
categorieën:
 
bezienswaardigheden alle bestemmingen
bezienswaardigheden bezienswaardigheden
bezienswaardigheden top 10 specials

Praktische informatie
Alles over het weer, het klimaat en de veiligheid van deze bestemming vind je op de volgende websites:
 
klimaat & weer klimaatinfo Alaska
reisadvies reisadvies V.S.

... meer handige websites

 

Dit voormalige Russische gebied behoort sinds 1867 toe aan de Verenigde Staten. Sindsdien is het de minst bevolkte en tevens grootste staat van de VS. Veel inwoners zijn afstammelingen van de Eskimo’s en Indianen. Het gebied van Alaska kenmerkt zich door besneeuwde bergtoppen, blauwe gletsjers, water en groene landschappen. Het leent zich dan ook prima voor allerlei vormen van sport en activiteiten zoals klimmen, kajakken, rafting, skiën, vissen en wandelen. Op de grens met Canada na wordt het gehele gebied omsloten door water. De meeste bezienswaardigheden bevinden zich in de grootste stad van Alaska, namelijk Anchorage. Maar ook de plaatsen als Nome waar vroeger goud werd gevonden, trekken jaarlijks duizenden toeristen aan.

 


Top 10 bezienswaardigheden van
Alaska

bezienswaardigheid nummer 1 Alyeska Aerial Tram
Voor een adembenemend uitzicht over de uitgestrekte gebieden van Alaska heeft het de aanbeveling dit vanuit de lucht te doen. Een redelijk betaalbare en ontspannen manier is met de Alyeska Aerial Tram. Deze kabelbaan in een bekend skigebied heeft een rit van enkele minuten waarin je vanuit een gesloten cabine over bergketens, gletsjers en mogelijk wat bruine beren kijkt. Bovenaan is een resort waar je heerlijk kunt lunchen of wat kunt drinken.
www.alyeskaresort.com
   
bezienswaardigheid nummer 2 Katmai National Park
Dit park in het zuiden van Alaska is alleen per boot of vliegtuig te bereiken. Het ligt namelijk op een schiereiland. Met een totale omvang van vijf miljoen hectare behoort dit park tot één van de grootste beschermde natuurgebieden van Alaska. Er zijn zo’n vijftien vulkanen te spotten waarvan de bekendste de Katmai en Novarupta zijn. Omdat de wateren goed gevuld zijn met forel en zalm, zijn er ook veel beren in dit gebied te bespeuren. Enige voorbereiding en informatie is daarom niet geheel onbelangrijk. Kijk voor meer info op de website.
www.nps.gov/katm/planyouvisit/index.htm
   
bezienswaardigheid nummer 3 Hondensleeën
Zowel in de zomer als in de winter is het mogelijk om een rit te maken met de hondenslee. In de zomer rijdt deze op wieltjes en in die winter door de sneeuw. Met zo’n rit ben je volledig samen met de natuur op de best mogelijke manier. Vaak worden deze ritten aangeboden in combinatie met een rondleiding, demonstraties of workshops.
www.aksleddogtours.com
   
bezienswaardigheid nummer 4 Portage Glacier
De meest bekende gletsjer van Alaska is de Portage Glacier. De voormalige Portage Valley is honderden jaren geleden gevuld met water afkomstig van deze gletsjer. Voor een schitterend zicht op de Portage Glacier heeft het de aanbeveling om een boottocht te maken. In het bezoekerscentrum Boggs Visitor Center is meer informatie te vinden over deze gletsjer en het Chugach National Forest waarin het zich bevindt. Het is tevens mogelijk om er een wandeling te maken langs de oever van het meer waarbij je van dichtbij naar ijsbergen en brokstukken kunt kijken.
   
bezienswaardigheid nummer 5 Alaska Native Heritage Center
In de plaats Anchorage is dit culturele en informatieve centrum te vinden. Alles omtrent de geschiedenis van de staat Alaska als zijn inheemse bevolking is hier beleven. In ‘the hall of culture’ zijn allerlei gebruiksvoorwerpen en kleding tentoongesteld die op de één of andere manier met de cultuur van Alaska te maken hebben. Verder zijn er regelmatig wisselende tentoonstellingen te bezoeken.
www.alaskanative.net
   
   
bezienswaardigheid nummer 6 Tenakee Hot Springs
De vrij kleine gemeenschap Tenakee Springs mag niet ontbreken in de top 10 bezienswaardigheden van Alaska. Dit plaatsje is namelijk vrij goed bekend om zijn warme natuurlijke baden. Deze warme bronnen bevinden zich in een badhuis in het centrum van de plaats Tenakee Springs. Het water heeft een temperatuur van gemiddeld veertig graden (105F). Het gebied rondom Tenakee Springs leent zich verder prima voor lange wandeltochten, hiking, kajakken, zeilen en Walvis spotting.
   
bezienswaardigheid nummer 7 Anchorage Museum
In het centrum van Alaska’s grootste stad Anchorage staat het gelijknamige museum. De onderwerpen geschiedenis, wetenschap en kunst staan hier centraal. Vanaf de opening in 1968 blijft het museum gestaag groeien. Door de steeds wisselende tentoonstellingen blijft de belangstelling voor dit museum groot. Het wordt ook steeds vaker als onderzoekers centrum gebruikt.
www.anchoragemuseum.org
   
bezienswaardigheid nummer 8 Liarsville Gold Rush
Voor een bijzondere ervaring adviseren wij om de Liarsville Gold Rush te bezoeken. Met een knipoog naar de Klondike Gold Rush of Yukon Gold Rush word je meegenomen terug in tijd. De goudkoorts die hier woedde tussen 1896 en 1899 brachten veel goudzoekers deze kant van Alaska op. Het kamp ligt aan de voet van de White Pass Alaska. Naast een maaltijd van verse zalm is het mogelijk om het kamp te besnuffelen en van een show te genieten. Een stukje geschiedenis over de authentieke goudwinning wordt middels een tentoonstelling gepresenteerd.
   
bezienswaardigheid nummer 9 Aurora Ice Museum
Dit wel heel bijzonder te noemen museum ligt ten noorden van Anchorage in de plaats Fairbanks. Waar de huisvesting eerst diende als één van de eerste ijshotels van de Verenigde Staten, is dat nu een museum waar je allerlei bijzondere ijsvormen en sculpturen kunt tegenkomen. Sommige bewerkte ijskristallen zijn van de hand van de meervoudige wereldkampioen Ice Art Steve Brice. Na je bezoek aan het museum kun je nippen aan een gevormd ijs-martini-glas in de Aurora Ice Bar. Door speciale technologie is het Aurora Ice Museum het gehele jaar te bezoeken, zodat ook in de zomer een stukje winter in Alaska te vinden is.
www.icemuseum.com
   
bezienswaardigheid nummer 10 Alaska Zoo
Met ruim 200.000 bezoekers per jaar is deze dierentuin niet over te slaan in het rijtje van top 10 bezienswaardigheden. Onder de vele dieren bevinden zich prachtige soorten zoals de Siberische Tijgers, Kamelen, Yaks, beren en sneeuwluipaarden. De dierentuin is omstreeks 1969 opgericht met olifantje ‘Annabelle’ en een paar andere dieren. Langzaam maar zeker is de dierentuin gaan uitbreiden tot wat het vandaag is.
www.alaskazoo.org
   
  Meer informatie over Alaska:

Alaska officiële site
wikipedia

  ...meer handige websites
   

 voorpagina top 10 bezienswaardigheden.nl over deze site top 10 bezienswaardigheden van alle bestemmingen privacy en cookies