top 10 bezienswaardigheden

de beste bezienswaardigheden per bestemming

bezienswaardigheden van Abu Dhabi, Verenigde Arabische Emiraten

V.A.E.
top 10 bezienswaardigheden:

Abu Dhabi
Al Ain
Dubai
Verenigde Arabische Emiraten

Overzicht
Top 10 bezienswaardigheden
categorieën:
 
bezienswaardigheden alle bestemmingen
bezienswaardigheden bezienswaardigheden
bezienswaardigheden top 10 specials

Praktische informatie
Alles over het weer, het klimaat en de veiligheid van deze bestemming vind je op de volgende websites:
 
klimaat & weer klimaatinfo Abu Dhabi
reisadvies reisadvies Emiraten

... meer handige websites

 

gigantische kunstwerken in het centrum van Abu DhabiAbu Dhabi is één van de zeven Arabische Emiraten. De gelijknamige stad is de hoofdstad van het emiraat en van de Verenigde Arabische Emiraten. Net als Dubai maakt ook Abu Dhabi een stormachtige ontwikkeling door. Vanwege het meer conservatieve beleid dat Abu Dhabi altijd gevolgd heeft, is er een achterstand op Dubai die in rap tempo ingehaald wordt. Onder het bewind van de pro-westerse sjeik Khalifa bin Zayed is er een nieuws koers ingeslagen. Rondom de oude stad worden tal van moderne projecten weggezet die ervoor moeten zorgen dat Abu Dhabi ook op de kaart gezet wordt als toeristische bestemming.

Abu Dhabi hop-on-hop-off toeristenbus

Een goede manier om Abu Dhabi te verkennen is door middel van een zogenaamde hop-on-hop-off bus. Dit zijn toeristische bussen die je langs de hoogtepunten van Abu Dhabi brengen. Tickets kun je vooraf via deze site kopen.

 


Top 10 bezienswaardigheden van
Abu Dhabi

bezienswaardigheid nummer 1 Sheikh Zayed Mosque
De grootste moskee van de Verenigde Arabische Emiraten is de Sjeik Zayed Moskee. Deze fraai vormgegeven witte moskee heeft Moorse, Mongoolse en Arabische invloeden. De moskee biedt plaats aan maar liefst veertig duizend moskeegangers. Indrukwekkende elementen in de moskee zijn het grootste tapijt ter wereld (5627 vierkante meter) en de grootste kroonluchter ter wereld.
www.bijzondereplaatsen.nl/verenigde-arabische-emiraten/sjeikzayedmoskee.htm

Wil je de Sheikh Zayed Moskee vanuit Dubai bezoeken? Boek dan de dagtour vanuit Dubai waarbij je de hoogtepunten van Abu Dhabi bezoekt, inclusief een bezoek aan Sheikh Zayed Moskee incl. rondleiding. Je wordt bij je hotel in Dubai opgepikt en hier einde van de dag weer afgezet.
Bekijk de dagtour vanuit Dubai naar Abu Dhabi incl. Sheikh Zayed Moskee

   
bezienswaardigheid nummer 2 Louvre Abu Dhabi
Na een aanloop van vele jaren is in november 2017 het Louvre Abu Dhabi geopend. Dit kunstmuseum heeft een dermate interessante collectie aan kunstwerken dat het zich meteen tot de topmusea in de wereld mag rekenen. Zo kun je onder andere werken van Matisse, Monet, Leonardo da Vinci en Vincent van Gogh bewonderen in het Louvre. Het museum is gevestigd in een prachtig gebouw dat een staaltje van toparchitectuur is. De kosten van de bouw bedroegen om en nabij de honderd miljoen euro.
www.louvreabudhabi.ae

[TIP] VERMIJD DE WACHTRIJ
Wil je de wachtrijen bij het Louvre Abu Dhabi vermijden en direct het museum bezoeken? Bestel dan je entreetickets voor het Louvre simpelweg online!
Reserveer tickets voor het Louvre Abu Dhabi

   
bezienswaardigheid nummer 3 Emirates Palace
Nadat Dubai het Burj Al Arab opende wilde Abu Dhabi ook een zelfbenoemd zevensterrenhotel hebben. Waar men in Dubai koos voor een moderne vormgeving, daar heeft men in Abu Dhabi juist gekozen voor een typisch Arabische stijl. Het in 2005 geopende Emirates Palace Hotel is in de vorm van een echt Arabisch paleis gebouwd. Het beslaat een oppervlakte van maar liefst 850.000 vierkante meter waarbinnen er 302 kamers en maar liefst 92 suites te vinden zijn. Wie de lobby van het hotel bezoekt zal overweldigd worden door het vele goud en natuursteen dat toegepast is.
www.emiratespalace.com
info over Emirates Palace
   
bezienswaardigheid nummer 4 Ferrari World
Liefhebbers van sportauto’s en snelheid moeten Ferrari World Abu Dhabi zeker bezoeken. Dit vrijwel geheel overdekte themapark is geheel gewijd aan het fameuze Italiaanse automerk Ferrari. De kleur Ferrarirood domineert dan ook aan de binnenkant en buitenkant van het pretpark.
www.ferrariworldabudhabi.com
www.steden.net/verenigde-arabische-emiraten/abu-dhabi/ferrari-world/
voorkom wachtrijen en koop je Ferrari World tickets vooraf online met korting
   
bezienswaardigheid nummer 5 Yas Marina Circuit
Het Yas Marina Circuit is een racecircuit gelegen op Yas Island. Aan de racebaan ligt een jachthaven waar je niet zelden zeer dure jachten zult aantreffen. Het circuit heeft ongeveer een miljard dollar gekost en is daarmee het duurste F1-circuit ter wereld. Een aanzienlijk deel van de kosten is gaan zitten in de aanleg van het futuristisch vormgegeven Yas Viceroy Hotel. Dit is het enigste hotel ter wereld dat deels over een Formule-1 circuit is gebouwd.
www.yasmarinacircuit.com
   
   
bezienswaardigheid nummer 6 Guggenheim
In 2020 zal het grootste Guggenheim Museum ter wereld haar deuren openen in Abu Dhabi. Het ruim veertigduizend vierkante meters tellende museum zal gehuisvest worden in een gebouw dat bestaat uit een hoogstaand stukje architectuur. Het gebouw wordt vormgegeven door Frank Gehry die ook verantwoordelijk is voor het imposante Guggenheim museum in het Spaanse Bilbao. Het Guggenheim Abu Dhabi krijgt een opvallende plek op Saadiyat Island.
www.guggenheim.org/abu-dhabi
   
bezienswaardigheid nummer 7 Marina Mall
Het aantal grote shopping malls dat voor toeristen interessant is, is in Abu Dhabi (nog) vrij beperkt. Aanrader is zeker de Marina Mall, die op een kunstmatig schiereiland ligt bij Corniche Road.
www.marinamall.ae
   
bezienswaardigheid nummer 8 Corniche Road
Een van de belangrijkste straten van het oorspronkelijke Abu Dhabi is Corniche Road. Deze straat loopt parallel aan de kust. Langs Corniche Road vind je een fraaie wandelboulevard en stranden. De totale boulevard is ongeveer zeven kilomeetr lang.
www.steden.net/verenigde-arabische-emiraten/abu-dhabi/corniche-road/
   
bezienswaardigheid nummer 9 Abu Dhabi Heritage Village
Deze reconstructie van traditionele oasewoningen laat een glimp zien van het vroegere leven in Abu Dhabi. Hier worden ook regelmatig culturele evenementen gehouden.
   
bezienswaardigheid nummer 10 Emirates National Auto Museum
Ten zuiden van Abu Dhabi, op ongeveer een uur rijden, ligt het Emirates National Automuseum. Je kunt hier de privécollectie van Sjeik Hamad Al Nahyan bekijken die in totaal zo’n 200 auto’s omvat. De meeste automobielen stammen uit de tweede helft van de vorige eeuw.
www.enam.ae
   
  TIP: Betaal niet teveel voor je hotel

De afgelopen jaren zijn er tientallen hotelboekingssites gekomen die je online hotels laten boeken in steden zoals Abu Dhabi. Wil je in één keer alle aanbieders met elkaar vergelijken en de voordeligste kamer vinden? Ga dan naar Trivago Abu Dhabi. Daar kun je per hotel meteen zien waar je op dat moment de goedkoopste kamers kunt boeken voor jouw reisdata!

Meer informatie over Abu Dhabi:

Abu Dhabi voor beginners
Abu Dhabi informatie
Abu Dhabi informatie
beste maanden voor zonvakantie naar Abu Dhabi
bijzondere plaatsen in Abu Dhabi
goedkoop naar Abu Dhabi
winterzon vakantie in Abu Dhabi

  ...meer handige websites
   

 voorpagina top 10 bezienswaardigheden.nl over deze site top 10 bezienswaardigheden van alle bestemmingen privacy en cookies