top 10 bezienswaardigheden

de beste bezienswaardigheden per bestemming

bezienswaardigheden van Vaticaanstad: Vaticaanse Musea

Vaticaanstad
top 10 bezienswaardigheden:

De meest indrukwekkende, mooie en interessante bezienswaardigheden van Vaticaanstad vind je hier.

Overzicht
Bezienswaardigheden in andere landen en plaatsen:
 
bezienswaardigheden alle bestemmingen
bezienswaardigheden bezienswaardigheden
bezienswaardigheden top 10 specials

Praktische informatie
Alles over het weer, het klimaat en de veiligheid van deze bestemming vind je op de volgende websites:
 
klimaat & weer klimaatinfo Vaticaanstad

... meer handige websites

© teksten: top10bezienswaardigheden.nl
© foto: Silver Media
alle rechten voorbehouden

De Vaticaanse Musea

Grenzend aan de Italiaanse hoofdstad Rome ligt het kleinste land ter wereld, namelijk Vaticaanstad. Door velen wordt Vaticaanstad gezien als een bedevaartsoord waar je eens in je leven geweest moet zijn. Het wordt dan ook als het hedendaagse epicentrum van het christendom gezien. Vaticaanstad is oorspronkelijk ontstaan op de plaats waar de apostel Petrus het leven lied. Op die bewuste plek verrees in de vierde eeuw in opdracht van keizer Constantijn de Grote de eerste Sint-Pieterskerk. De officiële stichting van Vaticaanstad wordt echter pas in 1929 voltrokken, nadat het Verdrag van de Lateranen tussen paus Pius XI en Mussolini werd gesloten. Hiermee werd de onafhankelijkheid en soevereiniteit van de Heilige Stoel gewaarborgd en de grens tussen Vaticaanstad en Italië bepaald.

Vandaag de dag is Vaticaanstad een top bezienswaardigheid voor toeristen. Met of zonder gids kun je alle historische wetenswaardigheden ontdekken die Vaticaanstad hebben gemaakt tot wat het vandaag is. Wie het boek ‘Het Bernini Mysterie’ van Dan Brown heeft gelezen, kan zich al wel een voorstelling maken. Als bezoeker kun je onder andere de Sint-Pietersbasiliek aan het beroemde Sint-Pietersplein bezoeken. Dit plein is ontworpen door de kunstenaar Gian Lorenzo Bernini. Elk jaar wordt hier met Pasen de bekende zin ‘Ubi et Orbi’ uitgesproken door de paus. Aan de ingangen van deze ministaat tref je de Zwitserse garde in vol ornaat. Zij zorgen al sinds de zestiende eeuw voor de veiligheid van de paus. Ander bezienswaardigheden zijn de Sixtijnse Kapel, de Vaticaanse Musea en de Vaticaanse tuinen ‘Gardini Vaticani’, die eigenlijk meer een park vormen. In die tuinen bevinden zich verschillende beelden, fonteinen, musea, een kerkje, Torre San Giovanni en Villa Pia. Het fontein ‘Fontana dell’Aquilone’ is erg bijzonder.

Vaticaanse Musea

In de pauselijke Apostolische paleizen bevinden zich de Vaticaanse Musea ‘I Museum Vaticani’. De kunstschatten die er te bewonderen zijn, zijn afkomstig vanuit de gehele wereld. Onder de aanwezige kunst bevinden zich tientallen sculpturen van dieren, die eeuwen geleden gemaakt zijn op basis van herinneringen die ooit met het oog zijn waargenomen. De kleinste details die er in terug te vinden zijn mogen oprecht opmerkelijk worden genoemd. De Sixtijnse Kapel is eveneens onderdeel van het Vaticaanse museum. Het werd ooit in de vijftiende eeuw gebouwd als huiskapel van de paus. Dankzij de door de kunstenaars Rafaël en Michelangelo gecreëerde kunst heeft het inmiddels een soort sterrenstatus ontvangen. In het plafond worden uiteenlopende onderwerpen met betrekking tot filosofie, theologie, recht en poëzie op kunstzinnige wijze tentoongesteld. Een ander bijzondere ruimte is de ‘Stanza della Segnatura’, de voormalige bibliotheek van paus Julius II. Op de wanden zijn eveneens fresco’s van Rafaël te bewonderen.

 
Meer informatie over de Vaticaanse Musea:

Vaticaanse Musea

...meer handige websites
...alle bezienswaardigheden op top10bezienswaardigheden.nl

 

 voorpagina top 10 bezienswaardigheden.nl over deze site top 10 bezienswaardigheden van alle bestemmingen privacy en cookies