top 10 bezienswaardigheden

de beste bezienswaardigheden per bestemming

bezienswaardigheden van Montevideo, Uruguay

Uruguay
top 10 bezienswaardigheden:

Montevideo
Uruguay

Overzicht
Top 10 bezienswaardigheden
categorieën:
 
bezienswaardigheden alle bestemmingen
bezienswaardigheden bezienswaardigheden
bezienswaardigheden top 10 specials

Praktische informatie
Alles over het weer, het klimaat en de veiligheid van deze bestemming vind je op de volgende websites:
 
klimaat & weer klimaatinfo Montevideo
reisadvies reisadvies Uruguay

... meer handige websites

 

Als hoofdstad van Uruguay vervult de stad Montevideo een belangrijke rol op cultureel, politiek en economisch gebied. Het bestuurlijk orgaan van Uruguay bevindt zich hier in het Palacio Legislativo. En de gemakkelijke verbinding met Buenos Aires en Porto Alegre, alsmede de goed uitgeruste haven, hebben hen economisch gezien goed op de kaart gezet. Tegenwoordig levert het toerisme ook behoorlijk wat inkomsten op. Inwoners uit buurlanden Argentinië, Chili en Brazilië mogen de stad dan ook graag bezoeken. Met ongeveer anderhalf miljoen aan inwoners, mag de stad zich meten met steden als Milaan en Montreal. Het is onlangs zelfs verkozen tot meest leefbare Latijns Amerikaanse stad. De meeste historische gebouwen van Montevideo bevinden zich in het oude centrum ‘Ciudad Vieja’. Met name aan en rondom het grote plein ‘Plaza Independencia’ zijn veel architectonische stijlen uit het verleden te bewonderen. In een stad als Montevideo kun je alle kanten op. Elke wijk lijkt zijn eigen karakter te hebben. In Carrasco zijn het vooral chique huizen die de straten sieren en in de wijk Capurro staan het groene stadspark ‘Parque Capurro en de haven centraal. De stad Montevideo heeft een gezellig centrum, leuke winkels, een prachtig mooi zandstrand, boeiende en culturele musea en daarnaast een uitgebreid aanbod van goede restaurants. Wat ons betreft een uitermate geschikte bestemming voor een mooie stedentrip.

 


Top 10 bezienswaardigheden van
Montevideo

bezienswaardigheid nummer 1 Plaza Independencia
Het levendige plein ‘Plaza Independencia’ ligt in het oude stadsdeel ‘Ciudad Vieja’. Dit onafhankelijkheidsplein is het belangrijkste plein van de stad Montevideo. Hier bevinden zich dan ook prachtige bouwwerken waarin hét theater, het kantoor van de president en het Artigas Mausoleum zijn gevestigd. Midden op het plein staat eveneens een monument voor deze José Gervasio Artigas, een groot strijder voor de onafhankelijkheid van Uruguay. Vanuit het Plaza Independencia kun je tevens de populaire hoofdstraat 18 de Julio avenue bereiken.
   
bezienswaardigheid nummer 2 Mercado del Puerto
De meest gezellige gastronomische markt van Montevideo is Mercado del Puerto. Het is vergelijkbaar met de Mercado San Miguel in het Spaanse Madrid of de Markthal in Rotterdam. Mercado del Puerto werd omstreeks 1866 gebouwd. Het was meteen de bedoeling op er een markthal te realiseren. Tegenwoordig tref je er meer eet- en drinkgelegenheden aan, dan dat er nog authentieke marktkramen met koopwaar zijn opgesteld. Meer dan eens is er ook live muziek te horen en laten verschillende kunstenaars er hun vakkundigheid zien. Mercado del Puerto is gelegen aan de Piedras 237 te Montevideo.
www.mercadodelpuerto.com
   
bezienswaardigheid nummer 3 Pocitos Beach
Op een kleine tien minuten wandelen van het centrum van de stad, bevindt zich het strand van Montevideo. Zeker tijdens de weekenden is Pocitos Beach ‘the place to be’. Het prachtige zandstrand van Montevideo ligt in de wijk Pocitos aan de Rambla boulevard, waar vooral in het weekend en ‘s avonds flink geflaneerd wordt. Regelmatig wordt er door de jeugd een balletje getrapt of zijn er andere sportieve activiteiten te bespeuren. In de directe omgeving van het strand Playa Pocitos, zijn verschillende leuke restaurants en winkels gelegen.
   
bezienswaardigheid nummer 4 Avenida 18 de Julio
Vanuit het belangrijkste plein van de stad Montevideo, Plaza Independencia, loop je zo de hoofdstraat ‘Avenida 18 de Julio’. De straat die vernoemt is naar de dag dat de grondwet van Uruguay is geschreven, is bijzonder fraai om doorheen te lopen. Er is in ieder geval genoeg te ontdekken. Denk hierbij aan afwisselende architectuur, mooie winkels, fonteinen en interessante musea. Opvallend zijn de in Art-deco stijl opgetrokken gebouwen, zoals Edificio Lapido. Palacio Salvo en het stadhuis ‘Palacio Municipal’ zijn ook zeker een bezoek waard. Bij de laatst genoemde kun je namelijk vanaf de tweeëntwintigste verdieping genieten van een mooi uitzicht over de stad Montevideo.
   
bezienswaardigheid nummer 5 Juan Manuel Blanes Museum
In de wijk Prado aan de Avenida Millan van Montevideo, ligt het mooie museum ‘Museo de Bellas Artes Juan Manuel Blanes’. Het kunstmuseum is gewijd aan de Uruguayaanse kunstenaar Juan Manuel Blanes, die bekend staat om zijn realistische historische schilderijen en portretten. Het Juan Manuel Blanes Museum is gevestigd in een historische villa uit 1930. Het behoorde eens toe aan Dr. Juan Bautista Raffo. Hoewel de villa een tikje Italiaans aandoet, is de tuin vooral de Franse stijl toe te schrijven.
http://blanes.montevideo.gub.uy
   
   
bezienswaardigheid nummer 6 Palacio Salvo
Aan het prachtige plein Plaza Independencia, bevindt zich het schitterende gebouw ‘Palacio Salvo’. Het paleis staat op de hoek waar de Avenue 18 de Julio begint. Het mag met recht een paleis worden genoemd, aangezien de uitstraling er niet voor onder doet. Het eclectische ontwerp is afkomstig van de Italiaanse architect Mario Palanti. Oorspronkelijk werd het ontworpen als hotel. Deze plannen kwamen echter niet goed van de grond. Palacio Salvo is tegenwoordig in gebruik als woon- en kantoorgebouw. Op de begane grond zijn enkele winkels te vinden.
   
bezienswaardigheid nummer 7 National Museum of Visual Arts
Behalve de schitterende werken van Juan Manuel Blanes, tref je in het National Museum of Visual Arts (MNAV) ook kunstwerken van schilders als Carlos Federuci Sáez, Pedro Figari en Rafael Barradas. In het museum zijn tevens historische rondleidingen te volgen waarbij je meer uitleg kunt verwachten over de kunstenaars en hun werken. In de tuin zijn nog enkele fraaie kunstwerken
ontdekken, met ieder hun eigen verhaal. Het National Museum of Visual Arts is gelegen op de hoek van Julio Herrera y Reissig en Avenida Tomás Giribaldi.
http://mnav.gub.uy/cms.php
   
bezienswaardigheid nummer 8 Palacio Taranco
Direct aan de Plaza Zabala in Montevideo, is een paleis uit de twintigste eeuw te bewonderen. Palacio Taranco werd namelijk omstreeks 1908 gebouwd op de plek waar ooit het eerste theater van de stad zich bevond. De gebroeders Felix Jose en Hermenegildo Ortiz de Taranco kochten de oude theaterruïne om er een eigen villa te bouwen. Voor deze klus benaderden zij de Franse architecten Charles Louis Girault en Jules Léon Chifflot. Tegenwoordig is het Palacio Taranco ingericht als museum van decoratieve kunsten. Je kunt nu met eigen ogen het historische pand en de uiterst smaakvolle collectie decoratieve kunstvoorwerpen en de stijlvolle inrichting bewonderen.
www.mec.gub.uy/museoartesdecorativas
   
bezienswaardigheid nummer 9 Solis Theatre
Al in de eerste helft van de negentiende eeuw werd er opdracht gegeven tot het bouwen van het Solis Theatre. De Italiaanse architect Carlo Zucchi krijgt de eer toebedeeld en kwam met het neoclassicistische ontwerp zoals we dat nog steeds mogen aanschouwen. Om aan de financiële en economische behoefte van de stad te voldoen, is het destijds nog wel wat aangepast door de architect Francisco Javier de Garmendia. Natuurlijk werd voor de realisatie de beste plaats uitgekozen. Het Solis Theatre werd gebouwd aan het belangrijke Plaza Independencia. Tijdens de reconstructies aan het eind van de twintigste eeuw, werd niemand minder dan beroemde Franse ontwerper Philippe Starck benaderd.
www.teatrosolis.org.uy
   
bezienswaardigheid nummer 10 Catedral Metropolitana
De huidige monumentale kathedraal Metropolitana werd al in de achttiende eeuw gebouwd. De inhuldiging vond plaats in 1804. Door de eeuwen heen hebben er al heel wat ceremonies plaats gevonden in de Catedral Metropolitana. Het gebedshuis is er populair voor bruiloften en begrafenissen. Vooraanstaande personen als Antionio Maria Barnieri, de eerste kardinaal van Uruguay en voormalige president Joaquín Suárez zijn hier zelfs begraven. Wanneer er geen diensten zijn, is de kathedraal gratis toegankelijk voor bezoekers.
   
  TIP: Betaal niet teveel voor je hotel

De afgelopen jaren zijn er tientallen hotelboekingssites gekomen die je online hotels laten boeken in steden zoals Montevideo. Wil je in één keer alle aanbieders met elkaar vergelijken en de voordeligste kamer vinden? Ga dan naar Trivago Montevideo. Daar kun je per hotel, appartement en B&B meteen zien waar je op dat moment de goedkoopste kamers kunt boeken voor jouw reisdata!

Meer informatie over Montevideo:

wikipedia

  ...meer handige websites
   

 voorpagina top 10 bezienswaardigheden.nl over deze site top 10 bezienswaardigheden van alle bestemmingen privacy en cookies