top 10 bezienswaardigheden

de beste bezienswaardigheden per bestemming

bezienswaardigheden van Bodrum, Turkije

Turkije
top 10 bezienswaardigheden:

Antalya
Bodrum
Istanbul
Marmaris
Side
Turkse Rivièra
Turkije

Overzicht
Top 10 bezienswaardigheden
categorieën:
 
bezienswaardigheden alle bestemmingen
bezienswaardigheden bezienswaardigheden
bezienswaardigheden top 10 specials

Praktische informatie
Alles over het weer, het klimaat en de veiligheid van deze bestemming vind je op de volgende websites:
 
klimaat & weer klimaatinfo Bodrum
reisadvies reisadvies Turkije

... meer handige websites

 

Bodrum behoort al jarenlang tot de meest populaire toeristische bestemmingen van Turkije. De mondaine badplaats ligt in het zuidwesten van Turkije aan de Golf van Gökova. De stad kent een lange historie die ergens in de zevende eeuw voor Christus begonnen is. Bodrum heeft periodes gekend dat het tot Griekenland behoorde. Dit is tegenwoordig nog terug te zien in een aantal bezienswaardigheden zoals het Grieks theater. Het toerisme in Bodrum is vooral op gang gekomen door de lokale jetset, die hier bakken met geld uit kwamen geven. Nog steeds behoren de restaurants en clubs in Bodrum tot de hipste hangouts langs de Turkse kust. De groei van het toerisme heeft ervoor gezorgd dat ook vakantiegangers uit Europa de stad massaal begonnen te ontdekken, waardoor Bodrum inmiddels een normale badplaats geworden is waar gezinnen massaal door de sfeervolle straten in het centrum struinen.

 


Top 10 bezienswaardigheden van
Bodrum

bezienswaardigheid nummer 1 Haven
De haven van Bodrum is voor dit voormalige vissersdorp van groot belang geweest. Nu is er vooral veel vertier te vinden. Veel Turkse jetset en vele toeristen weten de hotels, restaurants, winkels en mooi strand bij deze haven goed te vinden. In de haven zijn ook verschillende excursies te boeken of een overtocht te maken naar het Griekse eiland Kos.
   
bezienswaardigheid nummer 2 Mausoleum van Halicarnassus
Dit Mausoleum behoort officieel tot de zeven klassieke wereldwonderen. Vrij vertaald betekent mausoleum graftombe. In dit mausoleum zit de urn met de as van Mausollos en de graftombe met de overblijfselen van zijn echtgenote en zuster Artemisia. Door zijn bijzonder mooi uiterlijk zijn vele bezoekers er door gefascineerd.
   
bezienswaardigheid nummer 3 Kasteel van Bodrum
Het kasteel van Sint Petrus in Bodrum ligt op een schiereiland voor de haven. Zijn functie was vroeger om de haven van Bodrum te beschermen tegen piraterij. Nu is de middeleeuwse burcht, wat tevens symbool is van de stad, te bezichtigen en is het mogelijk het onderwater-archeologisch museum of een ander museum in het kasteel te bezoeken. Daar vind je ondermeer het Schip van Uluburun waarin een grote hoeveelheid glas werd gevonden en verder zijn er vondsten uit de prehistorie en het graf van de Karische prinses Ada van Karië.
   
bezienswaardigheid nummer 4 Grieks Theater
Op de Goktepe heuvel ligt dit zeer oude Griekse theater van Bodrum. Dit antieke theater is waarschijnlijk gebouwd in 330 voor Chr. in de Hellenistische tijd. Het theater heeft plaats voor zo’n 10.000 mensen en heeft een orkest ruimte. Nog altijd is het in gebruik, maar dan alleen voor concerten.
   
bezienswaardigheid nummer 5 Zeki Müren Museum
Het Zeki Müren museum is geheel gewijd aan de bekende Turkse zanger. Zijn eerste album is gelanceerd in 1951 gevolgd door een gouden plaat in 1955. Later is hij ook gaan acteren, muziek gaan schrijven en gaan schilderen. Ook is hij een belangrijk persoon geweest voor de acceptatie van homoseksuelen in Turkije. Na zijn dood in 1996 hebben duizenden mensen zijn begrafenis bijgewoond. In 2000 is er dit heel succesvol museum geopend.
   
   
bezienswaardigheid nummer 6 Dedeman Aquapark
Dit zeer grote waterpark was het eerste en grootste waterpark van Turkije. Alle attracties die je bij een waterpark verwacht komen aan bod. Je vindt er zo’n 24 glijbanen, crazy river, golven zwembad, kinderclub zone en restaurants en terrasjes.
www.aquaparkdedeman.com
   
bezienswaardigheid nummer 7 Nachtleven
Vlak bij de boulevard van Bodrum, richting het stadscentrum is een doolhof van straatjes waar je veel uitgaansgelegenheden kunt vinden. Heel bijzonder is de drijvende discotheek Catamaran Club Bodrum. Het heeft een grote glazen dansvloer, waardoor het lijkt dat je letterlijk op het water danst. Erg populaire is de grote openlucht discotheek Harlikarnas. Zeker 5000 mensen kunnen hier onder de sterrenhemel genieten van alles wat de avond brengt.
   
bezienswaardigheid nummer 8 Shoppen
Als je zou willen, kan je in Bodrum werkelijk dag en nacht shoppen. In het centrum zijn vele verschillende grote en kleine winkels te vinden. Hier kun je volop namaakartikelen kopen zoals nep merkkleding en dure horloges voor een prikkie. Wil je echt het beste van alles, dan moet je in het OASIS Shopping Cultuur & Entertainment Center zijn. Sinds 1998 vind je hier de meest luxe winkels van Bodrum. Voor de kleintjes is hier Adventureland te vinden, waar veel avonturen te beleven zijn.
   
bezienswaardigheid nummer 9 Gümbet
Gümbet is een kleine badplaats, wat de laatste jaren eigenlijk een beetje vast gesmolten is aan de grotere badplaats Bodrum. Het wordt ook wel gezien als uitgaansgebied van Bodrum. De smalle hoofdstraat van Gümbet wordt ook wel ‘Bar Street’ genoemd. Veel uitgaansgelegenheden bevinden zich hier.
   
bezienswaardigheid nummer 10 Torba
Wie graag even de drukte van Bodrum wil ontwijken, kan heel gemakkelijk met het openbaar vervoer naar het dichtbij gelegen Torba rijden. Dit pittoreske plaatsje met zijn groene baai ligt aan de noordkust van Bodrum. Het heeft kleine kiezelstranden en een authentiek haventje.  
   
 

Vakantie naar Bodrum

Wil je een vakantie naar Bodrum boeken? Kijk dan bij de volgende aanbieders voor alle Bodrum vakanties:
Bodrum vakanties bij Corendon
Bodrum vakanties bij TUI.nl

Meer informatie over Bodrum:

Bodrum voor beginners
Bodrum informatie
Bodrum informatie
Bodrum bezoeken vanaf Kos
beste reisperiode voor zonvakantie in Bodrum
winterzon informatie over Bodrum

  ...meer handige websites
   

 voorpagina top 10 bezienswaardigheden.nl over deze site top 10 bezienswaardigheden van alle bestemmingen privacy en cookies