top 10 bezienswaardigheden

de beste bezienswaardigheden per bestemming

bezienswaardigheden van Antalya, Turkije

Turkije
top 10 bezienswaardigheden:

Antalya
Bodrum
Istanbul
Marmaris
Side
Turkse Rivièra
Turkije

Overzicht
Top 10 bezienswaardigheden
categorieën:
 
bezienswaardigheden alle bestemmingen
bezienswaardigheden bezienswaardigheden
bezienswaardigheden top 10 specials

Praktische informatie
Alles over het weer, het klimaat en de veiligheid van deze bestemming vind je op de volgende websites:
 
klimaat & weer klimaatinfo Antalya
reisadvies reisadvies Turkije

... meer handige websites

 

Eén van de populairste vakantiebestemmingen in Turkije is onbetwist Antalya. Deze grote stad van Turkije aan de Middellandse Zee is geliefd om zijn mooie Konyaalti strand, de prachtige boulevard met wuivende palmen en de historische knusse binnenstad. Natuurlijk kun je in deze heerlijke badplaats aan de Turkse Riviera ook voortreffelijk eten of genieten van een drankje op één van de vele terrassen. De Byzantijnse, Romeinse en Ottomaanse geschiedenis heeft in Antalya behoorlijk wat geschiedenis achtergelaten. Je kunt hier dan ook genieten van allerlei waardevolle historische bezienswaardigheden uit de oudheid. Denk hierbij aan eeuwenoude stadsmuren, torens, moskeeën en ruines. Ook voor een gezellig feestje kun je uitstekend terecht in Antalya. Jaarlijks wordt de stad door duizenden bezoekers bezocht die graag aanwezig zijn bij festivals als Antalya Golden Orange Film Festival, Mediterranean International Music Festival of het Antalya Festival in september.

 


Top 10 bezienswaardigheden van
Antalya

bezienswaardigheid nummer 1 Kaleiçi
Het historische centrum van de stad Antalya wordt aangeduid met Kaleiçi. Voorheen werd dit stadsdeel volledig omringt door een stadsmuur. Samen met de naast gelegen jachthaven leent dit gebied zich uitstekend voor een heerlijke wandeling door de oude kronkelende smalle straatjes. Zo kom je vanzelf langs leuke boetiekjes, pittoreske plekjes en de beroemde Yivli Minare Moskee.
www.bijzondereplaatsen.nl/turkije/antalya/oude-stad-antalya.htm
   
bezienswaardigheid nummer 2 Watervallen van Düden
Net even buiten Antalya in de omgeving van Lara zijn de prachtige Düden watervallen te bewonderen. Het water dendert hier meters naar beneden en zorgt voor de meest prachtige vakantiekiekjes. Maar het allerleukste is een wandeling die je langs de achterzijde van de waterval leidt. Achter de waterval is een grot gelegen. Andere mooie watervallen in de buurt van Antalya zijn de Kursunlu Watervallen. Deze bevinden zich zo’n tien kilometer ten noorden van de stad.
   
bezienswaardigheid nummer 3 Yivli Minare Moskee
De meest beroemde moskee van Antalya is tevens het symbool van de stad. De achtendertig meter hoge Yivli Minare Moskee / Yivliminare Moskee wordt door de inwoners ook wel Ulu Cami genoemd. Dit betekend niet veel meer dan Grote Moskee. Natuurlijk ligt deze moskee in het oude stadsdeel Kaleiçi. Al in de dertiende eeuw werd er op deze plek een gebedshuis gebouwd. De huidige vorm werd echter een eeuw later verkregen. Tegenwoordig is de moskee voor iedereen te bezoeken en kun je er verschillende voorwerpen uit de Turkse geschiedenis en het alledaagse leven bewonderen.
www.bijzondereplaatsen.nl/turkije/antalya/yivliminare-moskee.htm
   
bezienswaardigheid nummer 4 Konyaalti Strand
Het mooiste strand van Antalya is volgens velen het Konyaalti strand. Het fijne kiezelstrand, het heldere water en de goede voorzieningen staan garant voor een relaxte dag aan zee. Er worden allerlei boottochten en rides aangeboden, zodat je je nooit hoeft te vervelen. En wanneer je de dag wilt onderbreken voor een smaakvolle lunch, hoef je niet ver te zoeken. Het aanbod van restaurants en bars lijkt oneindig.
www.steden.net/turkije/antalya/konyaalti-beach
   
bezienswaardigheid nummer 5 Hıdırlık Kulesi
Midden op de verdeling tussen de haven en het Karaalioğlu Park ligt de Hıdırlık toren. Men vermoed dat de funderingen van de uitkijktoren zijn gebouwd in de tweede eeuw. Welke functies de kleine toren daarna heeft gehad, kan men enkel naar gissen. Doordat er verschillende fresco’s aan de binnenzijde zijn te bewonderen, vermoed men dat het ook een graf kan zijn geweest. Voor nu is dit oudste monument van Antalya in ieder geval een mooi stukje historische architectuur op een prachtige locatie. En het uitzicht tijdens het ondergaan van de zon is fenomenaal.
   
   
bezienswaardigheid nummer 6 Poort van Hadrianus
Als eerbetoon aan de Romeinse Keizer Hadrianus, die de stad rond het jaar 130 bezocht, werd er in de tweede eeuw een toegangspoort naar hem vernoemd. De drie triomfbogen met Korinthische zuilen werden gecreëerd uit wit marmer. Oorspronkelijk had de poort nog een extra verdieping. De naastgelegen torens zijn later gebouwd.
www.bijzondereplaatsen.nl/turkije/antalya/poort-van-hadrianus.htm
   
bezienswaardigheid nummer 7 Haven van Antalya
Eén van de mooiste monumenten uit de oudheid van Antalya is gelegen in de prachtige Romeinse haven. De oude stadsmuren en de Poort van Hadrianus zijn stukjes uit de bewogen geschiedenis van de stad en het land. Maar de jachthaven op zich is al een bezoekje waard. Vanuit de haven van Antalya zijn tegenwoordig verschillende uitstapjes te maken. Allerlei plezierjachten bieden uiteenlopende excursies aan al dan niet met ondergaande zon.
www.antalyayatturu.com/antalya-yat-turu.asp
   
bezienswaardigheid nummer 8 Atatürk Museum
Dit nationale museum van Antalya, wat werd opgericht in 1922, is geheel gewijd aan de Turkse legerofficier Mustafa Kemal Atatürk. Gezien zijn aandeel tijdens de Turkse Onafhankelijkheidsoorlog wordt hij gezien als de oprichter van de republiek Turkije. Het museum is een replica van het huis waarin de legerofficier verbleef tijdens zijn bezoek aan Antalya. Sinds de opening in 1972 kun je een blik werpen op verschillende documentatie, foto’s, muntencollecties en verschillende persoonlijke bezittingen van Mustafa Kemal Atatürk.
www.antalyamuzesi.gov.tr/en
   
bezienswaardigheid nummer 9 Karaalioğlu Park
Het groene hart van de Turkse stad Antalya is direct naast de haven gelegen in het Karaalioğlu Park. Jong en oud vertoeft graag in dit park aan zee, waar je op de zeer warme dagen heerlijke verkoeling kunt zoeken. Met name in de weekenden en in de avond wordt het park veelvuldig bezocht door families. Sommige om te relaxen, andere om te sporten, maar veelal om te genieten van elkaar en de mooie uitzichten.
   
bezienswaardigheid nummer 10 Ruïnes
De meest indrukwekkende ruïnes zijn net even buiten Antalya gelegen. Ongeveer vijftien kilometer ten oosten van Antalya bij Perge is een archeologische site te bezoeken met een theater, een tempel van Artemis en een Palaestra (soort openbare gymnasia). Een ander bijzondere plek met ruïnes is te vinden bij Side. De Romeinse bevindingen hier betreffen onder andere de tempel van Apollo en Dionysus, Vespasianus poort en delen van een oud amfitheater.
   
 

Vakantie naar Antalya

Wil je een vakantie naar Antalya boeken? Kijk dan bij de volgende aanbieders voor alle Antalya vakanties:
Antalya vakanties bij Corendon
Antalya vakanties bij TUI.nl

Meer informatie over Antalya:

Antalya tips
Antalya voor beginners
beste reisperiode voor zonvakantie in Antalya
bijzondere plaatsen in Antalya
winterzon in Antalya

  ...meer handige websites
   


 

 voorpagina top 10 bezienswaardigheden.nl over deze site top 10 bezienswaardigheden van alle bestemmingen privacy en cookies