top 10 bezienswaardigheden

de beste bezienswaardigheden per bestemming

bezienswaardigheden van Praag,Tsjechië

Tsjechië
top 10 bezienswaardigheden:

České Budějovice
Český Krumlov
Lipnomeer
Pilsen (Plzeň)
Praag
Tsjechië

Overzicht
Top 10 bezienswaardigheden
categorieën:
 
bezienswaardigheden alle bestemmingen
bezienswaardigheden bezienswaardigheden
bezienswaardigheden top 10 specials

Praktische informatie
Alles over het weer, het klimaat en de veiligheid van deze bestemming vind je op de volgende websites:
 
klimaat & weer klimaatinfo Praag
reisadvies reisadvies Tsjechië

... meer handige websites

 

Praag by nightDe Tsjechische hoofdstad Praag wordt gezien als één van de mooiste steden van Europa. Niet voor niets is het na Londen, Parijs, Rome, Madrid en Berlijn de nummer zes op de lijst van meest bezochte steden van Europa. Praag heeft de bijnaam De Gouden Stad. Het historisch centrum van Praag staat sinds het jaar 1992 als geheel op de Unesco-werelderfgoedlijst. Wie Praag wil bezoeken zal ongetwijfeld gecharmeerd raken van deze prachtige stad. De diverse architectuurstijlen maken van Praag een fraai geheel. Het autoluwe centrum biedt volop bezienswaardigheden waar je gemakkelijk een lang weekend mee kan vullen. Wie Praag wil bezoeken die zal er rekening mee moeten houden dat het vooral in het late voorjaar en vroege najaar erg druk kan zijn. Behalve de duizenden toeristen is Praag dan ook drukbezocht door scholieren die hun schoolreis naar Praag maken.

Kortingskaart

Met de Prague Card heb je gratis toegang tot meer dan 50 top bezienswaardigheden van Praag (inclusief de Praagse Burcht), kun je gratis gebruik maken van het openbaar vervoer in Praag, kun je gratis gebruik maken van de vliegveld bus naar het centrum, krijg je tot 50% korting in restaurants en kun je de de lange wachtrijen overslaan bij de drukste attracties van Praag. Je kunt de Prague-kaart kopen voor 2, 3 of 4 dagen. Vooraf via internet bestellen doe je hier.

 


Top 10 bezienswaardigheden van
Praag

bezienswaardigheid nummer 1 Karelsbrug / Karlův most
Eigenlijk kan je er niet omheen wanneer je Praag bezoekt. De prachtige gotische Karelsbrug heeft een zeer prominente plaats in deze prachtige historische stad. De brug heeft een rijke geschiedenis die wel zeker 600 jaar terug in de tijd gaat. De bijzonder mooie beelden van heiligen en religieuze taferelen die de brug sieren, waren ooit bedoeld om de mensen terug in de kerk te krijgen. Er wordt gefluisterd dat als je een wens doet bij het koperen kruis halverwege de brug, hij vervult zal worden! Als de brug ‘s avonds is verlicht lijk5 het geheel nog sfeervoller.
www.steden.net/tsjechie/praag/karelsbrug/
   
bezienswaardigheid nummer 2 Het Oude Stadsplein / Staroměstskě námĕstí
Het is volledig tot zijn recht om dit oude Stadsplein hét centrum van de gehele stad Praag te noemen. Het plein is maar liefst 9.000 m˛ groot en huisvest een stadhuis, paleizen, Sint-Nicolaaskerk en heel veel bewonderaars. Met name de klokkentoren trekt veel belangstelling en dat is niet onterecht.
www.steden.net/tsjechie/praag/staromestske-namesti/
   
bezienswaardigheid nummer 3 De Praagse Burcht / Pražský hrad
Op de heuvel en burchtwijk Hradĉany ligt het grootste burchtgebied ter wereld. De burcht Pražský hrad is gebouwd in de 9e eeuw en is met zijn oppervlakte van 7,5 ha de grootste burcht ter wereld. De omgeving van deze burcht neemt je mee terug in tijd. Er zijn binnenpleinen, paleizen en kerken te bewonderen. Hier staat tevens de grote Sint Vituskathedraal. Als ‘s avonds de lichten ontwaken heeft de hele omgeving een sprookjesachtige uitstraling.
www.steden.net/tsjechie/praag/hradcany/
   
bezienswaardigheid nummer 4 Sint-Vituskathedraal / Katedrála sv Víta
De zeer indrukwekkende kathedraal op de Hradčany heuvel is een bezienswaardigheid die zeker niet mag worden overgeslagen. Er is maar liefst 600 jaar gebouwd om deze kathedraal de uitstraling te geven die het nu heeft. De zeer gedetailleerde bouw is en kunstig staaltje architectuur. Er is een koninklijke crypte, Wenceslaskapel, koninklijk oratorium, kroonjuwelen en een hoogaltaar. Let vooral op het beschilderde glas in lood in de kapel.
www.bijzondereplaatsen.nl/tsjechie/praag/sint-vituskathedraal.htm
   
bezienswaardigheid nummer 5 Nationaal Theater / Národní divadlo
In het jaar 1868 werd er in Praag gebouwd aan het meest bekende theater van Tsjechië, het Nationaal Theater. Pas in 1883 werd de eerste voorstelling ten gehore gebracht. Dit was de opera Libuše van Bedřich Smetana. Het zal je verbazen over hoe mooi de zaal is gedecoreerd en wat een majestueuze uitstraling het heeft. Je vindt dit Nationaal Theater in de “Nieuwe Stad”.
   
   
bezienswaardigheid nummer 6 Josefov
Ten noorden van de “Oude Stad” van Praag ligt de Joodse wijk Josefov. Vele jaren waren de joden van de stad Praag gecentreerd in dit deel van de stad. Nu zijn daar nog heel veel herinneringen van overgebleven in de vorm van monumenten, synagogen en de joodse begraafplaats. Het geboortehuis van de beroemde schrijver Franz Kafka is hier in de Josefov wijk te vinden. Breng ook eens een bezoek aan Pinkasova synagoga, Starý židovský hřbitov (oude joodse begraafplaats) en de Staronová synagoga. Delen van de wijk Josefov zijn rond 1900 verwoest omdat er een idee was ontstaan om de wijk in te richten zoals Parijs. Dit initiatief is goed terug te zien aan de “Parijse Boulevard” Pařížská třida.
www.steden.net/tsjechie/praag/josefov/
   
bezienswaardigheid nummer 7 Nationaal Museum / Národní muzeum
Aan het Wenceslausplein in het centrum van de “nieuwe” stad, ligt het prachtige Nationale Museum van Praag. Je vindt dit museum aan de zuidoostzijde van dit immens grote plein. In dit belangrijkste museum van Praag is een collectie van maar liefst 14 miljoen objecten te vinden. De verschillende afdelingen waarover deze objecten zijn verdeeld zijn archeologie, diergeneeskunde, prehistorie, munten en theater.
   
bezienswaardigheid nummer 8 Het Gemeentehuis / Obecní dům
Vele mensen beschouwen het gemeentehuis in de Staré Město (oude stad) van Praag tot het mooiste 20e eeuws gebouw van de stad. Het is een druk bezocht gebouw doordat er naast een gemeentehuis ook een cafe, concertzaal en wat restaurants in zitten. Het gebouw heeft veel kunstschilderingen binnen maar ook buiten en prachtige glas in lood ramen.
   
bezienswaardigheid nummer 9 Petřin Uitkijktoren
In één van de oudste wijken van de stad Praag, Malá Strana, staat een kleine kopie van de Eiffeltoren. Dit is de 60 meter hoge Petřin uitkijktoren. Vroeger werd deze toren op de Petřin heuvel gebruikt als observatietoren en zendmast. Nu vandaag is het een belangrijke toeristische attractie als mooiste uitzichtpunt over de stad.
   
bezienswaardigheid nummer 10 Het Dansende Huis / Tančicí dům
Een bijzonder stukje architectuur vind je in de Nové Město (Nieuwe Stad) van Praag. Dit stuk is niet echt nieuw, maar valt buiten de stadsmuren van het oude (Staré Město) deel. Hier staat het ‘Dansende Huis’. Eigenlijk had dit gebouw een andere naam gekregen, namelijk Ginger en Fred wat afgeleid is van de dansers Ginger Rogers en Fred Astaire. Als je goed naar het gebouw kijk, dan lijkt het ook op een dansend stel. Het valt behoorlijk op door zijn uiterlijk, maar ook omdat het tussen barok en Art Nouveau panden staat.
www.steden.net/tsjechie/praag/dansende-huis/
   
  TIP: Betaal niet teveel voor je hotel

De afgelopen jaren zijn er tientallen hotelboekingssites gekomen die je online hotels laten boeken in steden zoals Praag. Wil je in één keer alle aanbieders met elkaar vergelijken en de voordeligste kamer vinden? Ga dan naar Trivago Praag. Daar kun je per hotel meteen zien waar je op dat moment de goedkoopste kamers kunt boeken voor jouw reisdata!

Meer informatie over Praag:

bijzondere plaatsen in Praag
Praag als budgetbestemming
Praag informatie
Praag informatie
Praag tips
Praag top 10
Praag voor beginners
waar overnachten in Praag

  ...meer handige websites
   

 voorpagina top 10 bezienswaardigheden.nl over deze site top 10 bezienswaardigheden van alle bestemmingen privacy en cookies