top 10 bezienswaardigheden

de beste bezienswaardigheden per bestemming

bezienswaardigheden van het Lipnomeer,TsjechiŽ

TsjechiŽ
top 10 bezienswaardigheden:

Českť Budějovice
Českż Krumlov
Lipnomeer
Pilsen (Plzeň)
Praag
TsjechiŽ

Overzicht
Top 10 bezienswaardigheden
categorieŽn:
 
bezienswaardigheden alle bestemmingen
bezienswaardigheden bezienswaardigheden
bezienswaardigheden top 10 specials

Praktische informatie
Alles over het weer, het klimaat en de veiligheid van deze bestemming vind je op de volgende websites:
 
klimaat & weer klimaatinfo Lipnomeer
reisadvies reisadvies TsjechiŽ

... meer handige websites

 

Accommodaties aan het Lipnomeer tijdens een winerse dag in decemberHet Lipnomeer is een stuwmeer in de regio Zuid-Bohemen in TsjechiŽ. Het meer werd in de jaren vijftig van de vorige eeuw aangelegd en is het grootste meer van het land. De omgeving van de meer is een belangrijke toeristische bestemming, zowel in de zomer als in andere maanden. Op het meer zelf worden allerlei watersporten aangeboden en wie zin heeft om te relaxen die kan dat op ťťn van de vele strandjes langs het meer doen. De plaats Lipno nad Vltavou is het toeristisch centrum van het Lipnomeer. De vakantieparken Landal Lipno Marina en Lipno Lake Resort trekken jaarlijks duizenden toeristen die vooral ook uit Nederland afkomstig zijn. In de wintermaanden komt men hier vooral voor de wintersport. Gedurende ongeveer drie maanden kun je met ski's of snowboards de berg Kramolin afdalen.

 


Top 10 bezienswaardigheden van
het Lipnomeer

bezienswaardigheid nummer 1 Nationaal Park äumava
Vlakbij het Lipnomeer ligt het grootste nationale park van TsjechiŽ. Het park heeft een oppervlakte van ongeveer 69.000 hectare. Veel van het park is al eeuwen goed bewaard kunnen blijven, omdat het tot 1990 alleen toegankelijk was voor grenswachten. Tegenwoordig kan iedereen genieten van dit prachtige stuk natuur. Als je meer wilt weten over dit stuk Bohemer Woud dan is er in het park een informatiecentrum aanwezig.
www.npsumava.cz
   
bezienswaardigheid nummer 2 Českż Krumlov
Deze oude historische stad ligt aan de kolkende rivier de Moldau. Českż Krumlov is al vroeg in de middeleeuwen ontstaan. De prachtige burcht en het indrukwekkende kasteel zijn prominent in het stadsbeeld aanwezig. Vele toeristen vinden dan ook hun weg naar deze majestueuze bouwwerken. De gezellige smalle straatjes met verschillende geveltjes behouden veel sfeer in de stad. Langs het kronkelende water zijn diverse terrasjes te vinden. Opmerkelijk zijn de hoeveelheid houten speelgoed winkeltjes met marionetten poppen.
top 10 bezienswaardigheden van Českż Krumlov
   
bezienswaardigheid nummer 3 Kasteel HlubokŠ in HlubokŠ nad Vltavou
Al van ver weg zie je dit sprookjesachtige kasteel opdoemen. Het behoort dan ook tot ťťn van de mooiste kastelen van TsjechiŽ. Het is gebouwd rond 1840. Daarvoor stond op deze plaats een kleiner kasteel. De Oostenrijkse diplomaat Johann Adolf I. zu Schwarzenberg gaf samen met zijn vrouw prinses Eleonore von und zu Liechtenstein de opdracht het meer romantisch te maken. Later heeft het zelfs model gestaan voor het Engelse Windsor Castle. Het kasteel is regelmatig te bezoeken. Tijdens een rondleiding is het mogelijk om ongeveer twintig van de 140 tellende vertrekken te bezichtigen. Je ziet er onder andere wandtapijten, meubels, schilderijen, wapens en andere decoratieve stukken.
www.zamek-hluboka.eu
   
bezienswaardigheid nummer 4 Skigebied Kramolin
Aan het Lipnomeer ligt het wintersportgebied Kramolin. Het ligt naast het dorpje Lipno nad Vltavou en het meer. Het skigebied is voornamelijk geschikt voor de beginnende en gematigde skiŽr. Er is in totaal ongeveer 8,3 km aan skipistes waarvan het merendeel blauw is. Voor kinderen is er een speciale ingerichte oefenplaats met een skicarrousel en vier kinderliften. Onderaan de eerste piste is zijn wat eet- en drinkgelegenheden, skiverhuur, supermarkt en appartementen te vinden. Wie van langlaufen houdt kan prima terecht in Kramolin. Er is namelijk een veertig kilometer tellend loipes pad. Deze brengt je door het prachtige berggebied van äumava. Verder is het mogelijk om te schaatsen, zwemmen, een sledehondentocht te maken of te gaan ijsvissen.
www.lipnoservis.cz
   
bezienswaardigheid nummer 5 Lipno nad Vltavou
Dit dorp ligt naast het meer en het skigebied Kramolin. Het bestaat uit een aantal winkeltjes, restaurants, vakantiewoningen, hotels en wat uitgaansgelegenheden. De omgeving leent zich prima voor lange wandel- en of fietstochten. In de zomer is er in en om het Lipnomeer van alles te beleven op watersport gebied en vis mogelijkheden. Het meer zit namelijk vol met snoek, baars en forel.
www.mooistedorpjes.nl/tsjechie/zuid-bohemen/lipno-nad-vltavou/
   
   
bezienswaardigheid nummer 6 Frymburk
Dit meest bekende en oudste dorpje aan het Lipnomeer heeft nog een deel van het historische uiterlijk bewaard. Zoals het in een oude dorpskern betaamt is hier bijvoorbeeld een marktplein te vinden met gezellige eet- en drinkgelegenheden. Verder is er nog een oude kerk en de hoognodige middenstanders als een apotheek, tankstation, zwembad en supermarkten.
www.mooistedorpjes.nl/tsjechie/zuid-bohemen/frymburk
   
bezienswaardigheid nummer 7 Klooster van Vyööi Brod
In het dorp Vyööi Brod ligt een zeer groot cisterciŽnzerklooster werd in 1259 gesticht door Petr Vok. Diverse personen uit zijn invloedrijke familie, Roěmberk, liggen begraven in de kloosterkerk. De vele bijzondere kunstwerken, schilderijen en de prachtige bibliotheek lokken vele toeristen naar deze imposante kerk die ommuurd is door het klooster. De monniken uit dit klooster besteedden veel aandacht aan de grond rondom de kerk en het klooster. Zo ontstonden hier boerderijen en landgoed welke voor veel inkomsten zorgden.
   
bezienswaardigheid nummer 8 Jachthaven Marina Lipno
Bij de jachthaven aan het Lipnomeer ligt een groot open bungalowpark en een zwembad. Langs de kade zijn verschillende speeltuintjes, trampolines en midgetgolfbanen en wat horecagelegenheden te vinden. In de winter biedt het meer volop schaats en slee mogelijkheden en mogelijkheden om te ijsvissen. In de zomer zijn er volop watersporten vertegenwoordigd zoals kajakken. Ook is er voldoende ruimte om langs het water te picknicken of zonnebaden.
   
bezienswaardigheid nummer 9 Roěmberk nad Vltavou
Deze plaats is vooral bekend om zijn forse ridderkasteel met de naam Ďkasteel Roěmberkí. Vanuit het dorp loopt een smal en stijl pad omhoog die je naar dit fraaie kasteel voert. Het middeleeuwse kasteel heeft zoals zovelen door de jaren heen diverse aanpassingen en verbouwingen ondervonden. Vandaar dat je tijdens een wandeling door het kasteel diverse bouwstijlen zult ervaren. Het pronkstuk is de ridderzaal uit de 16e eeuw.
   
bezienswaardigheid nummer 10 ZlatŠ Koruna
Het prachtige cisterciŽnzerklooster ZlatŠ Koruna vind je tussen de plaatsen Českť Budějovice en Českż Krumlov aan de voet van de Kletí berg. Dit gebied staat ook wel bekend als Blanskż les, een natuurgebied. Het ZlatŠ Koruna klooster heeft de bijnaam ĎGouden Krooní. Deze bijnaam is gegeven door Koning Ottokar II nadat hij van Lodewijk de Heilige een doorn uit de doornenkroon van Jezus Christus had ontvangen. Om deze goed te kunnen bewaren had hij dit klooster opgericht. Naast het klooster staat een domkerk waarin het lichaam van Koning Ottokar II ligt.
   
  Meer informatie over het Lipnomeer:

Lipnomeer informatie
Lipnomeer informatie
Lipno voor beginners

  ...meer handige websites
   

 voorpagina top 10 bezienswaardigheden.nl over deze site top 10 bezienswaardigheden van alle bestemmingen privacy en cookies