top 10 bezienswaardigheden

de beste bezienswaardigheden per bestemming

Top 10 kerstmarkten in Duitsland

Overzicht
Top 10 bezienswaardigheden
categorieën:
 
bezienswaardigheden alle bestemmingen
bezienswaardigheden bezienswaardigheden
bezienswaardigheden top 10 specials

Praktische informatie
Alles over het weer, het klimaat en de veiligheid van deze bestemming vind je op de volgende websites:
 
klimaat & weer klimaatinfo & weer
reisadvies reisadvies & veiligheid

... meer handige websites

 

 

Kerstmarkten in DuitslandVeel Nederlanders onder ons kunnen niet wachten tot de avonden korter worden, de kaarsjes op tafel aan kunnen en we langzaam de kerstperiode tegemoet gaan. Verschillende organisaties adverteren met reizen richting verschillende Duitse steden die geroemd worden om hun kerstmarkten. Want ja, onze oosterburen kunnen er wat van. Sommige steden als Oberhausen en Düsseldorf zijn met een paar uur of minder bereikbaar en andere liggen iets verder uit de grens. Maar vrijwel allemaal hebben ze iets bijzonders te bieden. Steden als Berlijn en Keulen zijn bijvoorbeeld ook uitermate geschikt als weekendtrip. Bij dit soort steden is het erg leuk om verschillende bezienswaardigheden te combineren met een bezoek aan de kerstmarkt. En je hebt zo meteen de mogelijkheid om de culinaire kant van Duitsland te onderzoeken. Er is namelijk veel meer lekkers te ontdekken dan alleen maar bratwurst en glühwein.

 


Top 10
kerstmarkten in Duitsland

bezienswaardigheid nummer 1 Kerstmarkt Düsseldorf
Direct aan de rivier de Rijn op nog geen drie uur rijden vanuit Amsterdam ligt de Duitse stad Düsseldorf. De stad die bekend staat om zijn fantastische winkels, gezellig uitgaansgebied en het culturele leven, heeft nog veel meer bieden. De kerstmarkt van Düsseldorf trekt namelijk ieder jaar opnieuw duizenden bezoekers. Verschillende delen van het centrum zoals de Marktplatz, de Heinrich-Heine Platz, de Gustaf Grundgens Platz, de Schadowplatz, de Stadtbruckchen en de Flingerstrasse worden omgetoverd tot een winters sprookjesparadijs. Omdat deze pleinen goed met elkaar in verbinding staan is het meteen een heerlijke wandeling door het prachtige Düsseldorf. De kerstmarkt van Düsseldorf begint vaak al in november.
www.dusseldorfvoorbeginners.nl/kerstmarkten.htm
   
bezienswaardigheid nummer 2 Kerstmarkt Keulen
In de bruisende stad Keulen of Köln heeft men naast bezienswaardigheden als de Dom van Keulen en Wallraf-Richartz Museum ook leuke festiviteiten zoals het uitbundige gevierde Carnaval. Maar het allerleukste en meest spectaculaire evenement is echter de kerstmarkt van Keulen. Elk jaar opnieuw weten de Keulenaren er weer iets bijzonders van te maken. Rondom de Dom van Keulen worden sprookjesachtige taferelen gecreëerd die door heel veel bezoekers enthousiast worden bezocht. De kerstmarkt van Keulen is dan ook één van de drukst bezochte kerstmarkten van Europa. Met name aan en rondom de Dom, op de Alter Markt, op de Rudolfplatz en aan de Heumarkt zijn gezellige kramen met uiteenlopende goederen te bezichtigen. De kerstmarkt van Keulen begint eind november.
www.keulenvoorbeginners.nl/kerstmarkten.htm
   
bezienswaardigheid nummer 3 Kerstmarkt Oberhausen
Ongeveer halverwege de maand november staat de binnenstad van Oberhausen in het teken van kerst. De stad die bekend staat om zijn Gasometer waarin opmerkelijke tentoonstellingen gehouden worden, heeft heel wat ondernemers die er omstreeks november hun professionele kramen en chalets opbouwen om daarin hun koopwaar tentoon te stellen. Met name in de Altstadt van Oberhausen weten ze het winterse sfeertje uitstekend te benadrukken. Maar ook net buiten het centrum rondom het overdekte winkelcentrum CentrO is een kerstmarkt te vinden die verdeeld is in drie onderdelen. De Bergkerstmarkt doet je denken aan de besneeuwde Alpen, in Santa Village tref je vooral veel lekkernijen en met de hand gemaakte producten en aan de Kaboutermarkt zullen vooral de kinderen in hun nopjes zijn. Allerlei knipperende lichtjes, glinsteringen, kerstbomen en heerlijke geuren prikkelen je zintuigen. Daarnaast biedt het winkelcentrum CentrO nog eens 220 winkels, een bioscoop en verschillende restaurants die zijn verdeeld over twee verdiepingen.
www.oberhausencity.de/index.php?id=weihnachtswald
   
bezienswaardigheid nummer 4 Kerstmarkt Münster
Maar liefst vijf markten worden er tijdens de kerstmarkt van Münster omgetoverd tot een romantisch decor. Allerlei lichtjes, geurende glühwein en sfeervolle muziek zorgen voor dat speciale kerstgevoel, zoals je dat alleen in Münster kunt ervaren. Aan de Aegidiimarkt staat een kerststal met kribbe, rondom de Lambertikerk staan gezellig ingerichte kerstkramen en direct voor de Überwasserkirche op het historische plein is misschien wel de mooiste kerstmarkt van Münster gelegen, de Giebelüüskesmarkt. Deze jongste markt biedt vooral ambachtswerk, cadeau artikelen en culinaire lekkernijen.
http://xn--giebelhskesmarkt-pzba.de
www.muenster.de/stadt/weihnachtsmarkt
   
bezienswaardigheid nummer 5 Christkindlesmarkt Neurenberg
De Beierse stad Neurenberg of Nürnberg weet zijn bezoekers aardig te bekoren tijdens de kerstperiode. De binnenstad is eind november klaar om iedereen in winterse sferen te ontvangen. De kerstmarkt van Neurenberg wordt steevast geopend met de Christkindlesmarkt op de Hauptmarkt. Voor de kleintjes is er een carrousel, kun je een rit in een postkoets maken, bak je je eigen peperkoek of geniet je van de lekkernijen die her en der staan uitgestald. Aan de Grote Markt kun je genieten van heerlijke glühwein, koop je handgemaakte bijenwas kaarsen of andere prachtige geschenken. Een bezoek aan de voorstelling ‘Feuerzangenbowle’ is tijdens de kerstmarkt een ware traditie in Neurenberg.
www.christkindlesmarkt.de
   
   
bezienswaardigheid nummer 6 Berlijn
In de Duitse hoofdstad Berlijn zijn veel leuke en boeiende bezienswaardigheden te ontdekken. Natuurlijk is er veel geschiedenis die niet altijd erg rooskleurig is geweest. Maar de stad heeft ook een duidelijk modern aanzicht gekregen. Het Rijksdaggebouw is bijvoorbeeld erg fraai gerestaureerd zonder de oude elementen verloren te laten gaan. Checkpoint Charlie laat ons niet vergeten over de splitsing tussen West- en Oost Berlijn en
het moderne Potsdamer Platz laat ons zien dat Berlijn een metropool is die niet onder doet voor wereldsteden als Londen en Parijs. De kerstmarkten van Berlijn zijn net zo divers als de stad zelf. Verdeeld in het centrum kun je kerstmarkten bezoeken aan de Gedächtniskirche, aan de Richardplatz, aan de Gerndermenmarkt, aan de Potsdamer Platz en aan de Alexander Platz. Maar ook in andere delen van de stad, zoals in Charlottenburg, Spandau en bij Zehlendorf zijn leuke kerstmarkten te vinden.
www.berlin.de/weihnachtsmarkt 
   
bezienswaardigheid nummer 7 Aken
Dicht tegen de Nederlandse grens in het zuiden van Limburg ligt de Duitse stad Aken (Aachen). De stad is voorzien van bijzondere historische gebouwen zoals de Dom van Aken, het veertiende eeuwse stadhuis en het Couvenmuseum. De middeleeuwse straten in het centrum van Aken zijn uitstekend geschikt als decor tijdens de jaarlijkse kerstmarkt. Vooral het gebied rondom de Dom en het Rathaus zijn gevuld met sfeervolle kramen, allerlei lekkernijen, fonkelende lichtjes en bijpassende muziek. Niet voor niets komen er elk jaar opnieuw zo’n 1,5 miljoen bezoekers naar Aken om de charmante kerstmarkt te bezoeken.
   
bezienswaardigheid nummer 8 Trier
Aan de oevers van de rivier de Moezel ligt één van de oudste steden van Duitsland, namelijk Trier. Vanaf Amsterdam ligt Trier zo’n 385 kilometer richting het zuiden, nabij de grens met Luxemburg. Als kenmerkende bezienswaardigheden heeft de stad een aantal prachtige kerken, de Dom van Trier, een gezellige Grote Markt, een Romeins amfitheater en een oude stadspoort ‘Porta Nigra’. Maar heel veel bezoekers, waaronder veel Nederlanders, kennen de stad Trier vooral om de kerstmarkt. Elk jaar opnieuw vertrekken er volle bussen naar deze Duitse stad om ze te laten smullen van alle kerstrituelen die de stad rijk is. Zo’n honderd houten chalets, duizenden lichtjes en honderden bomen sieren de binnenstad rondom de Dom en aan de Grote Markt en zorgen voor dat o zo charmante winterse uiterlijk.
www.trierer-weihnachtsmarkt.de
   
bezienswaardigheid nummer 9 Weimar
In de oostelijk gelegen Duitse stad Weimar zijn een aantal culturele erfgoederen te bewonderen die een grote rol hebben gespeeld in de Duitse geschiedenis. De stad staat bol van interessante musea, zoals het Goethe-Nationalmuseum. Gezellige pleinen als de Marktplatz, de Theaterplatz en de Herderplatz hebben al heel wat eeuwen een belangrijke functie gediend. Zo ook tijdens de kerstmarkt. Elk jaar opnieuw wordt er van dit evenement een groot feest gemaakt. Zelfs in het hoofdgebouw van de Bauhaus Universiteit Weimar zijn de bezoekers welkom. Op het theaterplein is een grote ijsbaan waar je al je kunsten kunt vertonen. Toeschouwen met een lekkere glühwein in de hand is hier beslist geen straf.
   
bezienswaardigheid nummer 10 Bremen
Met een schitterend stadhuis en daarnaast de statige kathedraal St. Petri heeft de historische Hanzestad Bremen een prachtige achtergrond voor de jaarlijkse traditionele kerstmarkt. Verschillende stadsmuzikanten zorgen voor bekende liederen en de ondernemers op de kerstmarkt zorgen voor sfeervolle kramen met even sfeervolle handelswaar. Regelmatig verteld de Kerstman een verhaal op het podium aan de Hanseatenhof en wordt het publiek op een leuke manier betrokken. Middeleeuwse kroegen zorgen voor een knapperend vuurtje buiten en de gezelligheid is voelbaar. Ook langs de wandelpromenade de Schlachte aan de Weser is er volop vertier.
Het culturele hart van Bremen is nog altijd voelbaar, ook tijdens de kerstperiode.
www.bremer-weihnachtsmarkt.de
   
  Handige sites:

kerstmarkten

  ...meer handige websites
   

 voorpagina top 10 bezienswaardigheden.nl over deze site top 10 bezienswaardigheden van alle bestemmingen privacy en cookies