top 10 bezienswaardigheden

de beste bezienswaardigheden per bestemming

Top 10 dierentuinen in Nederland & BelgiŽ

Overzicht
Top 10 bezienswaardigheden
categorieŽn:
 
bezienswaardigheden alle bestemmingen
bezienswaardigheden bezienswaardigheden
bezienswaardigheden top 10 specials

Praktische informatie
Alles over het weer, het klimaat en de veiligheid van deze bestemming vind je op de volgende websites:
 
klimaat & weer klimaatinfo & weer
reisadvies reisadvies & veiligheid

... meer handige websites

 

 

Een dierentuin bezoeken is voor de meeste mensen een populair uitje. Jong en oud kunnen zich immers goed vermaken tussen de verschillende dierenverblijven, speeltuinen en shows. Met name de apen kunnen steevast op veel bekijks rekenen. Daar waar de meesten toch vaak voor de bekende weg kiezen is het voor sommige juist leuk om telkens een andere dierentuin te bezoeken. We hebben dan ook best veel leuke en boeiende dierentuinen in Nederland. Maar ook onze zuiderburen hebben dierentuinen die we je toch niet willen onthouden. Onze top 10 van dierentuinen bevatten daarom ook enkele dierenparken in BelgiŽ. Zeker Pairi Daiza is een echte aanrader te noemen, ondanks de redelijk grote reisafstand vanaf Nederland. De manier waarop ze het park ingericht hebben is uniek binnen de Benelux.

 


Top 10
dierentuinen in Nederland & BelgiŽ

bezienswaardigheid nummer 1 Pairi Daiza
Dit prachtige dierenpark is gelegen in BelgiŽ op een kleine 110 kilometer ten zuiden van Antwerpen. In de ruim vijfenvijftig hectare tellende dierentuin zijn behalve vele dieren ook nog indrukwekkende ruines, Aziatische (tuin) architectuur, een tambermadorp uit het grensgebied tussen Togo en Benin en tempels uit China. Het is een zeer afwisselend park waarbij je veel indrukken op kunt doen. Maar het meest bijzondere zijn misschien wel de reuzenpandaís die je hier sinds 2014 verblijven.
www.pairidaiza.eu
www.allesoverbelgie.nl/bezienswaardigheden/natuur-dieren/pairi-daiza.htm
   
bezienswaardigheid nummer 2 Diergaarde Blijdorp
Al heel wat jaren is de dierentuin van Rotterdam aan het uitbreiden en verbeteren. Allerlei werelddelen worden in dit dierenpark tot in de puntjes uitgewerkt om de dieren zo een prachtig verblijf te kunnen bieden. En voor de kinderen zijn er verschillende speelgelegenheden zoals de indoor speeltuin Biotopia en de kinderjungle. Vergeet vooral niet om het oceanium te bezoeken, waar de haaien heel dicht boven je hoofd zwemmen. www.diergaardeblijdorp.nl
   
bezienswaardigheid nummer 3 Safaripark Beekse Bergen
Trek goede loopschoenen aan, zet een hoed op en wandel met een kompas in de hand door dit schitterende park. Je waant je als het ware in Afrika waar je zomaar oog in oog komt te staan met een neushoorn of een gorilla. Daarna kun je per boot nog een deel van het park bewonderen of trek je met je eigen auto of de safaribus door een gebied waar de leeuwen rusten, de giraffen nieuwsgierig op je raam kloppen of een zebra je de weg verspert. Safaripark Beekse Bergen is een avontuurlijk park met vele mogelijkheden.
www.safariparkbeeksebergen.com
   
bezienswaardigheid nummer 4 Artis
Midden in het centrum van Amsterdam is de oudste dierentuin van Nederland te bezoeken. Al in 1838 werd een kleine tuin ingericht als Zoologisch Genootschap Natura Artis Magistra, met als doel om de liefde tussen mens en natuur te stimuleren. Tegenwoordig is deze tuin uitgegroeid tot een veertien hectare tellend historisch park met uiteenlopende dierensoorten. In het planetarium kun je een reis door de ruimte maken, in Lemurenland loop je tussen de halfapen en in de MicroZOO kom je alles te weten over de onzichtbare micro-organismen.
www.artis.nl
   
bezienswaardigheid nummer 5 Planckendael
Vraag aan een gemiddelde Vlaming welke dierentuin zij in Vlaanderen het liefste zien, dan krijg je vooral Planckendael als antwoord. ZOO Planckendael is een zogenaamde landschapsdierentuin die gelegen is vlak bij de Belgische stad Mechelen. Met een oppervlakte van 46 hectare is ZOO Planckendael nog groter dan de Nederlandse topdierentuinen Blijdorp en Artis bij elkaar. Planckendael is op basis van continenten ingedeeld. Ook ons eigen Europa heeft zijn eigen deel binnen deze aantrekkelijk aangelegde dierentuin. In het gebied AziŽ bevindt zich een wandelparcours door de boomkruinen. Door het aanmaken van routes (een circulatieplan) kun je efficiŽnt door Planckendael lopen, zonder dat je iets hoeft te missen.
www.zooplanckendael.be/nl/
   
   
bezienswaardigheid nummer 6 Burgerís Zoo
In het oosten van Nederland bij de plaats Arnhem is Burgerís Zoo gelegen. Met een overdekte jungle, een safaripark, mangrove en een zeeaquarium krijg je een bijzondere kijk in de wereld van vele prachtige dieren. Voor de kinderen is er een binnenspeeltuin waar ze zich in een Zuid-Amerikaans dorp wanen. En in de maand december is er zelfs een tropische kerstmarkt te bezoeken.
www.burgerszoo.nl
   
bezienswaardigheid nummer 7 Wildlands Adventure Zoo
Jarenlang was Dierenpark Emmen een traditionele dierentuin. In 2016 werd het roer omgegooid en is er sprake van een dierenpark waar de dieren niet in kleine kooien zitten, maar de ruimte hebben om vrij te bewegen. Het nieuwe concept gaat sindsdien als Wildlands Adventure Zoo door het leven. De meningen over de transformatie zijn verdeeld. Sommige bezoekers vinden dat je teveel moeite moet doen om dieren te zien terwijl anderen het prijzen hoe de dieren de ruimte krijgen binnen een paar grote zones.
www.wildlands.nl
Center Parcs bij Wildlands
   
bezienswaardigheid nummer 8 Zoo Antwerpen
Direct naast het treinstation van de Belgische stad Antwerpen is de dierentuin te vinden. Het park is niet zo heel groot, maar wel goed ingericht. Een wandeling brengt je langs een overdekte vlindertuin, buitenverblijven met dromedarissen, olifanten, giraffen en apen. Enkele overdekte terreinen geven je de kans om kennis te maken met tropische dieren zoals giftige kikkers uit regenwouden, slangen, krokodillen en heel veel meer. En ook het apenhuis kan dagelijks op vele bezoekers rekenen. De capriolen die de Javaanse langoor apen uithalen blijven erg vermakelijk om te zien.
www.zooantwerpen.be
   
bezienswaardigheid nummer 9 GaiaZoo
In het gezellige Limburgse Kerkrade kun je meer dan honderd verschillende diersoorten ontdekken. Het park is verdeeld in vier gebieden met daarbij behorende diersoorten. Zo kun je op bezoek in een regenwoud, tussen de toendra en de steppe inTaiga, op de Afrikaanse savanne en in Limburg natuurlijk. In het Dino Speelpark kun je klimmen en glijden tussen de bomen en tijdens de roofvogelpresentatie laten de valken en gieren hun vliegkunsten zien.
www.gaiazoo.nl
   
bezienswaardigheid nummer 10 Ouwehands Dierenpark
In de provincie Utrecht bij de plaats Rhenen is Ouwehands Dierenpark gelegen. De dierentuin werd omstreeks 1932 opgericht door de sigarettenfabrikant Cor Ouwehand. Wat ooit begon met een paar kippen is uitgegroeid tot een volwaardige dierentuin met leeuwen, olifanten, apen en nog heel veel meer. In het Berenbos kun je bruine beren van heel dichtbij bekijken. Veel van deze beren mogen na een leven in een circus of als dansbeer waar ze stelselmatig werden mishandeld nu hun dagen hier in alle rust slijten.
www.ouwehand.nl
   
  Handige sites:

alle Nederlandse dierentuinen
dierentuinen en pretparken in Nederland

  ...meer handige websites
   

 voorpagina top 10 bezienswaardigheden.nl over deze site top 10 bezienswaardigheden van alle bestemmingen privacy en cookies