top 10 bezienswaardigheden

de beste bezienswaardigheden per bestemming

bezienswaardigheden van Bangkok, Thailand

Thailand
top 10 bezienswaardigheden:

Bangkok
Chiang Mai
Koh Samui
Pattaya
Phuket
Thailand

Overzicht
Top 10 bezienswaardigheden
categorieën:
 
bezienswaardigheden alle bestemmingen
bezienswaardigheden bezienswaardigheden
bezienswaardigheden top 10 specials

Praktische informatie
Alles over het weer, het klimaat en de veiligheid van deze bestemming vind je op de volgende websites:
 
klimaat & weer klimaatinfo Bangkok
reisadvies reisadvies Thailand

... meer handige websites

 

Maar liefst vijftien miljoen inwoners telt Bangkok, de hoofdstad van het Aziatische land Thailand. Deze enorme hoeveelheid mensen binnen de agglomeratie leidt tot veel drukte, uitlaatgassen en smog. Niet voor niets zie je mensen op straat met mondkapjes rondlopen of hun werk uitvoeren. Het chaotische verkeer in Bangkok zorgt ervoor dat de reistijd tussen de verschillende bezienswaardigheden soms flink op kan lopen. Zelfs de relatief wendbare tuktuk's lopen regelmatig vast in het verkeer. Voor Thailand-bezoekers is een bezoek aan Bangkok eigenlijk bijna obligaat. De stad heeft een aantal hoogtepunten te bieden die je elders in het land niet terugvindt, zoals de tempel met de liggende Boeddha.

 


Top 10 bezienswaardigheden van
Bangkok

bezienswaardigheid nummer 1

Tempels
Bangkok heeft een flink aantal boeddhistische tempels, die men in Thailand ‘Wat’ noemt. Doordat het Boeddhisme nog altijd een een belangrijke rol speelt onder de Thaise bevolking, worden er zelfs af en toe nieuwe tempels bijgebouwd. De meeste tempels hebben mooie gouden puntdaken en zijn rijkelijk versierd zowel van buiten als van binnen. Eén van de oudste tempels van Bangkok is de ‘Wat Pho’. Dit is de tempel met de liggende Boeddha en daardoor ook de meest bekende. Deze liggende Boeddha is het grootste Boeddha beeld in heel Thailand. Andere bekende tempels zijn: Wat Phra Kaew bij het koninklijke paleis, Wat Arun, Wat Saket, Wat Traimit en Wat Pathum Wanaram. Er zijn verschillende “tempel-tours” te boeken.

   
bezienswaardigheid nummer 2 Koninklijk Paleis van Bangkok
Het koninklijk paleis van Bangkok heeft de naam ‘Phra Borom Maha Ratcha Wang’. De bewoners van dit imposante paleis waren de voormalige koningen van Thailand uit de 18e eeuw. Nog altijd wordt het paleis gebruikt voor koninklijke rituelen en plechtigheden. De bijzondere bouw en vele gouden accenten maken dit paleis tot een fenomenale bezienswaardigheid. Binnen de koninklijke muren bevindt zich ook de tempel ‘Wat Phra Kaew’.
   
bezienswaardigheid nummer 3 Drijvende markt
Bangkok had vele kanalen die in Thailand ‘Khlong’ worden genoemd. Hierdoor had Bangkok de bijnaam “Venetië van het Oosten”. Je leest het goed, had. Steeds meer van deze ‘Khlong’ worden namelijk dicht gegooid met beton zodat men er straten kan bouwen. Vaak waren deze kanalen gevuld met bomvolle bootjes waarin allerlei kleurige en geurige producten werden aangeboden. Gelukkig zijn er nog altijd een paar van deze drijvende markten te vinden. Bijvoorbeeld net buiten Bangkok is er de ‘Amphoe Damnoen Saduak’ markt die zeer de moeite waard is.
   
bezienswaardigheid nummer 4 Chatuchakmarkt
De Chatuchakmarkt wordt genoemd als grootste markt van Bangkok en misschien wel van de wereld. Plaatselijk onder de bevolking wordt deze markt ook wel ‘JJ’ genoemd. Het ligt dan ook dichtbij de J.J. Mall. Wat ook heel vlakbij ligt is het openbare Chatuchak Park met zijn vele bruggetjes en een treinmuseum. Op de markt duizenden kramen, vind je veel locale producten, kunst, levende dieren, boeken, muziek en bloemen. Op zaterdag en zondag is deze markt te bezoeken.
www.bijzondereplaatsen.nl/thailand/bangkok/chatuchak-weekend-market.htm
   
bezienswaardigheid nummer 5 Lumphini Park
In de jaren vanaf 1920 is dit grote stadspark ‘Lumphini Park’ aangelegd op koninklijk terrein. Toen behoorde dit gebied tot één van de buitenwijken van Bangkok. Nu ligt het park in centrum van het zakelijke district. In de vroege ochtenduren is er al veel beweging in het park. Mensen beoefenen er bijvoorbeeld Tai Chi, een Chinese vechtkunst of joggen het park rond. In de avond zijn er wederom bezigheden in de vorm van onder andere collectieve aerobics lessen. In het park staat een beeld van koning Rama VI, die dit park aan de mensen schonk. Vogel spotters kunnen in het Lumphini Park meer dan dertig verschillende vogels spotten. In dit park vind je ook een oudere ontmoetingscentrum, bibliotheek, centrum voor straatkinderen, eetgelegenheden en een jongeren sportcentrum. Zoals in vele stadsparken, worden hier regelmatig muziek- en andere opvoeringen tentoongesteld.
www.bijzondereplaatsen.nl/thailand/bangkok/lumpini-park.htm
   
   
bezienswaardigheid nummer 6 CentralWorld
Bangkok heeft voldoende winkelcentra aan te bieden. Eén van de grootste is CentralWorld. CentralWorld is een mega groot winkelcentrum in Bangkok, wat voorheen de naam ‘World Trade Centre’ droeg. Je vindt dit winkelcentrum aan de straten Rama I en Ratchadamri. Het gebouw telt 7 verdiepingen met uiteenlopende winkels. In het complex zijn ook bioscopen te vinden.
www.centralworld.co.th
   
bezienswaardigheid nummer 7 Vimanmekpaleis
Vimanmek Palace is een voormalig koninklijk paleis, wat geheel verkregen is uit teakhout. Het ligt in het Dusit district, vlakbij de ‘Dusit Zoo’. Vandaag is het paleis een museum met persoonlijke foto’s, kunst en handwerk van koning Rama V. Verder is er een klok museum, souvenirwinkels, restaurant, oude koetsen en prachtige tuinen. Het paleis staat ook bekend als grootste gouden teakhout herenhuis ter wereld.
   
bezienswaardigheid nummer 8 Dream World
Dream World is een attractiepark in Bangkok met verschillende zones als Dream World Plaza, Dream Tuinen, Fantasy Land en Adventure Land. De hoofdingang doet je onmiddellijk denken aan Disneyland’s Main Street. Verschillende achtbanen, spookhuizen, sprookjes thema’s en rafting attracties sieren dit gezellige familiepark.
   
bezienswaardigheid nummer 9 Uitgaansleven
Bangkok kent een zeer gevarieerd uitgaansleven. De Thai zelf is van mening dat het leven plezierig moet zijn en dat zie je terug. Vele bars, restaurants, karaoke tenten, opera’s en verschillende clubs maken Bangkok tot een pretpark qua uitgaansleven. Je vindt deze bars en clubs in de Sukhumvisitstraat en Khao Sanstraat. Maar eigenlijk heeft elke wijk wel zijn eigen uitgaansgebied. Prostitutie is een veelvuldig voorkomend gebeuren in Bangkok. Helemaal zielig is het te weten, dat dit voornamelijk arme plattelandsmeisjes treft, die soms letterlijk zijn ontvoerd om in de prostitutie geld op te gaan leveren. In de uitgaansstraten van de wijk Silom, bij Nana Plaza en Soi Cowboy zie je meisjes genummerd en al de aandacht trekken van de voorbij struinende mannen. Silom is ook bekend in de homoscène. In de wijk Patong zijn vele go-go bars te vinden.
www.bijzondereplaatsen.nl/thailand/bangkok/khao-san-road.htm
   
bezienswaardigheid nummer 10 Chinatown
De wijk Chinatown is een druk bezochte attractie in Bangkok. In de smalle straten van dit gebied gebeurt van alles. Vele kleine winkeltjes, Chinese tempels, marktkramen, restaurants, eetkraampjes, geneeskundige winkels en goud winkels maken Chinatown tot wat het is. Een uniek en kleurrijke smeltkroes. In Chinatown ligt aan het einde van Yaowarat Road de ‘Wat Trimit’ tempel. Hier is de vijf meter hoge gouden Boeddha te bezichtigen. ‘s Avonds is het het drukst in Chinatown. Het uitgaansleven begint dan, wat ook weer vele toeristen aantrekt.
www.bijzondereplaatsen.nl/thailand/bangkok/chinatown.htm
   
  TIP: Betaal niet teveel voor je hotel

De afgelopen jaren zijn er tientallen hotelboekingssites gekomen die je online hotels laten boeken in steden zoals Bangkok. Wil je in één keer alle aanbieders met elkaar vergelijken en de voordeligste kamer vinden? Ga dan naar Trivago Bangkok. Daar kun je per hotel, appartement en hostel meteen zien waar je op dat moment de goedkoopste kamers kunt boeken voor jouw reisdata!

Meer informatie over Bangkok:

Bangkok voor beginners
Bangkok in één dag
Bangkok in 24 foto's
Bangkok informatie
Bangkok informatie
bijzondere plaatsen in Bangkok

  ...meer handige websites
   

 voorpagina top 10 bezienswaardigheden.nl over deze site top 10 bezienswaardigheden van alle bestemmingen privacy en cookies