top 10 bezienswaardigheden

de beste bezienswaardigheden per bestemming

bezienswaardigheden van Tenerife, Spanje

Spanje
top 10 bezienswaardigheden:

Spanje

Plaatsen in Spanje:
Alicante
Arrecife
Barcelona
Bilbao
Cádiz

Córdoba
Gerona
Granada
Jerez de la Frontera
Las Palmas de Gran Canaria
Madrid
Malaga
Palma de Mallorca
San Sebastian
Segovia
Sevilla

Toledo
Valencia
Zaragoza

Eilanden in Spanje:
Canarische Eilanden
Formentera
Fuerteventura
Gran Canaria

Ibiza
La Palma
Lanzarote

Mallorca
Menorca

Tenerife

Provincies & streken in Spanje:
Andalusië
Costa Blanca
Costa Brava
Costa del Sol
Costa Dorada

Overzicht
Top 10 bezienswaardigheden
categorieën:
 
bezienswaardigheden alle bestemmingen
bezienswaardigheden bezienswaardigheden
bezienswaardigheden top 10 specials

Praktische informatie
Alles over het weer, het klimaat en de veiligheid van deze bestemming vind je op de volgende websites:
 
klimaat & weer klimaatinfo Tenerife
reisadvies reisadvies Spanje

... meer handige websites

 

Het eiland Tenerife is één van de Canarische Eilanden, een eilandengroep die op zo’n tweehonderd kilometer ten westen van de Marokkaanse kust ligt. Tenerife is vooral populair onder zonliefhebbers, wat te danken is aan het milde subtropische klimaat dat vooral aan de zuidelijke kust zorgt voor uitstekend vakantieweer. Tenerife is echter ook vrij populair onder actieve mensen, die het eiland bezoeken om te wandelen, te fietsen of om aan allerlei vormen van watersport te doen. Verder kent het eiland indrukwekkende vulkaanlandschappen met als letterlijk en figuurlijk hoogtepunt de Pico del Teide. Een verblijf op Tenerife is echter ook vrij populair onder actieve mensen, die het eiland bezoeken om te wandelen, te fietsen of om aan allerlei vormen van watersport te doen.

 


Top 10 bezienswaardigheden van
Tenerife

bezienswaardigheid nummer 1 Pico del Teide
De top van vulkaan El Teide is met 3718 meter het hoogste punt van heel Spanje. Hoewel deze vulkaan officieel slapend is sluiten experts niet uit dat het tot nieuwe uitbarstingen kan komen. Een hele belevenis is om op de Teide naar boven te gaan. Met de kabellift kun je tot een hoogte komen van 3550 meter (mits de lift vanwege harde wind niet gesloten is), wie tot de krater wil komen op een hoogte van 3718 meter heeft daarvoor een speciale vergunning nodig die je vooraf dient te regelen.
   
bezienswaardigheid nummer 2

Piramides van Güímar
Bij het aan de oostkust gelegen plaatsje Güímar vind je de Piramides van Güímar, een zestal piramides bestaan uit stenen die in rechthoekige vormen op elkaar gestapeld zijn. Opvallend is dat de stenen niet uit de directe omgeving komen, maar dat het uit lavagesteente van elders op het eiland bestaat. Tot heden is nog steeds niet met honderd procent zekerheid bepaald wanneer en door wie de piramides gebouwd zijn.

   
bezienswaardigheid nummer 3

Nationaal Park Del Teide
Vulkaan El Teide en het omringende gebied is een nationaal park met een grote variatie aan landschappen. In het westen tref je gitzwart vulkaangesteente aan, net onder de Pico del Teide heb je een prachtig uitzichtpunt (‘mirador’) over fraai gevormde vulkanische rotsen en meteen ten oosten van de piek zie je landschappen die door zwavel op zo’n manier groen gekleurd zijn dat je je op een andere planeet waant.

   
bezienswaardigheid nummer 4

Las Aguilas del Teide
Een ecologisch park met een oppervlakte van maar liefst 75 duizend vierkante meter is het Parque Ecologico aan de weg naar Arona. In het prachtige tropische landschap kun je genieten van losvliegende arenden, papegaaienshows, krokodillen en nijlpaarden.
www.aguilasjunglepark.com

   
bezienswaardigheid nummer 5

Musea
Tenerife telt een redelijk hoog aantal musea, waarbij de meeste musea kunstcollecties herbergen. Enkele andere musea die de moeite waard zijn zijn het Museum van Dimas Coello in Candelaria, gewijd aan één van de grootste kunstenaars die het eiland gekend heeft, het Museo de la Naturaleza y el Hombre in Santa Cruz en het archeologisch museum in Puerto de la Cruz.

   
   
bezienswaardigheid nummer 6

Garachico
Eén van de meest authentieke plaatsen op het eiland is het aan de noordkust gelegen Garachico, waar het straatbeeld mede bepaald wordt door historische gebouwen zoals de kerk, enkele kloosters en traditionele woningen.

   
bezienswaardigheid nummer 7

Masca
Het piratendorp Masca is een populaire excursie op Tenerife. Gekoppeld aan een bezoek aan dit bergdorp met een prachtig panoramisch uitzicht is meestal een afdaling waarbij je wandelend een hoogteverschil van zo’n zeshonderd meter overbrugt. De wandelroute die voor een deel door de Mascakloof gaat eindigt na zo’n drie tot vier uur op een klein rotsenstrand. Van hieruit kun je per boot naar Los Gigantes varen.

   
bezienswaardigheid nummer 8

Loro Parque
Een prachtige tropische tuin met een grote collectie aan papegaaien, tropische planten en diverse tropische dieren. Dat is het Loro Park in Puerto de la Cruz. Wie wil die kan gratis met het treintje vanuit het centrum van Puerto de la Cruz naar het park gaan. Vanuit SeaWorld San Antonio zijn er orka’s ingevlogen naar Tenerife die nu in Loro Park te zien zijn.
www.loroparque.com

   
bezienswaardigheid nummer 9

Carnaval
Feestliefhebbers moeten Tenerife in het voorjaar bezoeken als het carnaval met name in de steden Santa Cruz en Puerto de la Cruz uitbundig gevierd wordt. Vooral de carnavalsoptocht in Santa Cruz vol praalwagens, dansers en muzikanten is zeer de moeite waard.

   
bezienswaardigheid nummer 10

Aqualand Costa Adeje
Dit spectaculaire waterpark ligt langs snelweg TF-1 ter hoogte van Costa Adeje. Waterglijbanen met indrukwekkende namen zoals Tornado, Twister en Kamikaze vermaken het publiek dat hier alle dagen van het jaar terecht kan voor waterpret. Voor wie het allemaal niet zo hard hoeft te gaan is er de rustige Congo River waar je over een lengte van vijfhonderd meter relaxed op een luchtband kunt genieten van de zon. In het dolfinarium op het park kun je dagelijks genieten van de dolfijnenshow.
www.aqualand.es

   
 

Vakantie naar Tenerife

Wil je een vakantie naar Tenerife boeken? Kijk dan bij de Tenerife vakanties van TUI.nl voor de beste Tenerife vakantie-aanbiedingen! Je boekt bij TUI mét SGR-garantie!

Meer informatie over Tenerife:

5x zien & doen op Tenerife
alles over Tenerife
beste reistijd voor Tenerife
Tenerife informatie
Tenerife top 10

Tenerife tips
Tenerife voor beginners
waar overnachten op Tenerife

  ...meer handige websites
   

 voorpagina top 10 bezienswaardigheden.nl over deze site top 10 bezienswaardigheden van alle bestemmingen privacy en cookies