top 10 bezienswaardigheden

de beste bezienswaardigheden per bestemming

bezienswaardigheden van Sevilla, Spanje

Spanje
top 10 bezienswaardigheden:

Spanje

Plaatsen in Spanje:
Alicante
Arrecife
Barcelona
Bilbao
Cádiz

Córdoba
Gerona
Granada
Jerez de la Frontera
Las Palmas de Gran Canaria
Madrid
Malaga
Palma de Mallorca
Ronda
San Sebastian
Segovia
Sevilla

Toledo
Valencia
Zaragoza

Eilanden in Spanje:
Canarische Eilanden
Formentera
Fuerteventura
Gran Canaria

Ibiza
La Palma
Lanzarote

Mallorca
Menorca

Tenerife

Provincies & streken in Spanje:
Andalusië
Costa Blanca
Costa Brava
Costa del Sol
Costa Dorada

Overzicht
Top 10 bezienswaardigheden
categorieën:
 
bezienswaardigheden alle bestemmingen
bezienswaardigheden bezienswaardigheden
bezienswaardigheden top 10 specials

Praktische informatie
Alles over het weer, het klimaat en de veiligheid van deze bestemming vind je op de volgende websites:
 
klimaat & weer klimaatinfo Sevilla
reisadvies reisadvies Spanje

... meer handige websites

 

De Spaanse stad Sevilla is in meerdere opzichten een bijzondere stad. Niet alleen is het volgens velen de mooiste stad van Spanje, ook behoort Sevilla tot de heetste steden van Europa. Opvallend detail in het straatbeeld van Sevilla zijn dan ook de doeken in de historische straten in het centrum van Sevilla. Deze doeken moeten voor schaduw zorgen, waardoor het gedurende de hete zomermaanden nog een beetje uit te houden is in de stad. Sevilla wordt wel eens een groot openluchtmuseum genoemd. Eigenlijk is de stad op zich al een grote bezienswaardigheid. Het Spanje zoals je dat uit andere steden herkent is hier gemengd met Arabische invloeden. Dat stamt uit de tijd dat de Moren de macht hadden in Sevilla. Sevilla is verder de stad van de tienduizenden sinaasappelbomen, de stad waar de flamenco ooit ontstaan is en de stad waar je tot middernacht van de heerlijke lokale keuken kunt genieten in de vele tapasrestaurants. Wie Sevilla bezoekt zal ongetwijfeld vallen voor de charmes van deze hoofdstad van Andalusië en het voorgoed in het hart sluiten.

 


Top 10 bezienswaardigheden van
Sevilla

bezienswaardigheid nummer 1

Alcázar van Sevilla
De nummer 1 bezienswaardigheid van Sevilla is het Real Alcazar. Dit historische koninklijk paleis van Sevilla is een groot voorbeeld van de Mudejar architectuur. Nog altijd wordt het koninklijk paleis Alcázar deels gebruikt door de huidige koninklijke familie. De rest is voor het publiek toegankelijk, zo ook de indrukwekkende binnenplaats ‘patio de las Doncellas’ en de tuinen. Regelmatig zijn er verschillende exposities te bezichtigen.

Meer info over het Real Alcazar

TIP: vermijd de wachtrijen en koop vooraf skip-the-line tickets voor het Alcázar.

   
bezienswaardigheid nummer 2 Giralda
De klokkentoren Giralda staat tussen de kathedraal Maria de la Sede en het groene plein ‘patio de los Naranjos’ in. ‘s Avonds is de toren goed te zien omdat hij dan verlicht is. In de 16e eeuw is het bovenste gedeelte toegevoegd aan deze toren. Er hangen maar liefst 25 klokken in de toren. Via een hellend pad zonder treden is het mogelijk boven in de toren te genieten van een spectaculair uitzicht over de stad. De Giralda is tevens het symbool voor de stad Sevilla.
   
bezienswaardigheid nummer 3 Kathedraal Maria de la Sede
De gotische kathedraal van Sevilla heeft een lengte van 127 meter en is 83 meter breed. Dit is met recht een grote kathedraal te noemen. Volgens kenners zou dit het grootste gotische kerkgebouw van de wereld zijn. Het interieur is zelf nog indrukwekkender dan de buitenkant doet vermoeden. Verschillende glasschilderingen, altaarstukken, grafmonumenten, schilderijen en diverse meesterlijke houtsnijwerken sieren deze magistrale kathedraal.

Meer info over de kathedraal van Sevilla

   
bezienswaardigheid nummer 4 Santa Cruz
De meest bekende en toeristische wijk is de joodse wijk ‘Santa Cruz’. In deze wijk staat de belangrijke kathedraal van Sevilla met de Giralda klokkentoren. Veel bezienswaardigheden liggen op loopafstand, waaronder de Real Alcázar, Calle Santa Maria La Blanca en de Jardines de Murillo. In de smalle knusse straten van deze wijk zie veel huizen in de Andalusische bouwstijl. In de buurt zijn genoeg terrasjes en restaurantjes om je wandeling zo nu en dan met veel plezier te onderbreken.
www.sevillatop10.nl/santa-cruz.htm
   
bezienswaardigheid nummer 5 Plaza de España
Eén van de meest bekende en belangrijke pleinen van Sevilla is het Plaza de España. Het plein heeft de vorm van een halve cirkel met in het midden een fontein. Aan de rand staan verschillende historische gebouwen. Hiervan is het meeste in gebruik door de overheid. Rondom het middenplein loopt een strook water, wat het plein een gezellige uitstraling geeft. Doormiddel van wat bruggen is het middenplein verbonden met de gebouwen aan de zijkant. Door zijn overweldigende voorkomen is dit plein in verschillende film gebruikt als decor. Een goed voorbeeld hiervan is de film ‘The Attack of the Clones’ van Star Wars II.
www.bijzondereplaatsen.nl/spanje/sevilla/plaza-de-espana.htm
   
   
bezienswaardigheid nummer 6 Torre del Oro
De vertaling van Torre del Oro verteld dat het gaat om een toren van goud. Deze toren is samen met de Giralda opgericht in de 12e eeuw. Het heeft zijn naam te danken aan de tijd dat hier vroeger veel goederen werden gelost, afkomstig van schepen uit de Amerikaanse koloniën. Later heeft de toren andere functies vervuld. Zo diende het als een opslagplaats, gevangenis en kapel. Tegenwoordig is er het maritiem museum gevestigd.
   
bezienswaardigheid nummer 7 Museo Arqueológico
Het archeologisch museum van Sevilla biedt veel kunst en cultuur. Ongeveer alle facetten uit de oudheid komen aan bod. Delen van ruïnes zijn achter glas te bewonderen, juwelen uit de 6e eeuw en zelfs delen van huizen uit de 5e eeuw met mozaïekvloeren. Er zijn verschillende rondleidingen waarbij je eventueel door een gids begeleid kunt worden.
www.museosdeandalucia.es/cultura/museos/MASE/index.jsp?redirect=S2_3_1.jsp
   
bezienswaardigheid nummer 8 Museo de Bellas Artes
Het Museum voor Schone Kunsten in Sevilla laat veel mooi kunstwerken zien uit de geschiedenis, maar ook van kunstenaars van nu. Er is met name wat werk te zien van de Spaanse meesters Velázques, Murillo en Zurbarán. Het museum zit in een voormalig klooster met de naam ‘Convento de la Merced Calzada’.
www.museodebellasartesdesevilla.es
   
bezienswaardigheid nummer 9 La Maestranza
Een andere naam voor La Maestranza is Plaza de Toros, wat betekent ‘plein van de stieren’. Dit is de plaats waar de traditionele stierengevechten plaatsvinden. Het zeer grote complex biedt zitplaatsen voor vele duizenden mensen. In de arena bevindt zich ook een kapel waar de stierenvechters ‘matadors’ kunnen bidden voor een goede afloop.
   
bezienswaardigheid nummer 10 Parken
De groene stad Sevilla heeft een aantal mooie parken en hofjes. Eén van de mooiste parken is toch wel het Parque de Maria Luisa. Plaza de España hoort ook bij dit zeer grote park. Twee van de meest bekende musea liggen eveneens in dit park. Dit zijn het Museo Arqueológico en het Museo de Artes y Costumbres Populares. Door het sprookjesachtige uiterlijk van dit park vergeet je al snel de drukte van de stad Sevilla. Mooie oude bruggen over de waterpartijen en oude prachtige gebouwen zijn veelvuldig te vinden in Parque de Maria Luisa.
   
  Meer informatie over Sevilla:

5x zien & doen in Sevilla
beste reistijd voor Sevilla
Sevilla foto's
Sevilla in één dag
Sevilla informatie
Sevilla informatie
Sevilla top 10
Sevilla voor beginners
Sevilla tips
bijzondere plaatsen in Sevilla
goedkoop naar Sevilla
waar overnachten in Sevilla

  ...meer handige websites
   

 voorpagina top 10 bezienswaardigheden.nl over deze site top 10 bezienswaardigheden van alle bestemmingen privacy en cookies