top 10 bezienswaardigheden

de beste bezienswaardigheden per bestemming

bezienswaardigheden van San Sebastian, Spanje

Spanje
top 10 bezienswaardigheden:

Spanje

Plaatsen in Spanje:
Alicante
Arrecife
Barcelona
Bilbao
Cádiz

Córdoba
Gerona
Granada
Jerez de la Frontera
Las Palmas de Gran Canaria
Madrid
Malaga
Palma de Mallorca
Ronda
San Sebastian
Segovia
Sevilla

Toledo
Valencia
Zaragoza

Eilanden in Spanje:
Canarische Eilanden
Formentera
Fuerteventura
Gran Canaria

Ibiza
La Palma
Lanzarote

Mallorca
Menorca

Tenerife

Provincies & streken in Spanje:
Andalusië
Costa Blanca
Costa Brava
Costa del Sol
Costa Dorada

Overzicht
Top 10 bezienswaardigheden
categorieën:
 
bezienswaardigheden alle bestemmingen
bezienswaardigheden bezienswaardigheden
bezienswaardigheden top 10 specials

Praktische informatie
Alles over het weer, het klimaat en de veiligheid van deze bestemming vind je op de volgende websites:
 
klimaat & weer klimaatinfo San Sebastian
reisadvies reisadvies Spanje

... meer handige websites

 

De wat minder bekende maar zeker niet minder bezochte plaats San Sebastian ligt in de regio Baskenland van Spanje. Doordat het wat noordelijker ligt dan plaatsen als Sevilla en Barcelona is het er in de zomer minder heet en dus wat aangenamer qua temperatuur. Donostia-San Sebastián zoals de officiële benaming is, ligt in een baai en staat bekend als een familiebadplaats. Er zijn veel winkels te vinden, waaronder een aantal zeer chique. San Sebastian wordt daarom ook wel een mondaine badplaats genoemd. Het oude stadsdeel (parte vieja) kenmerkt zich door smalle straten, huizen met balkonnetjes en de vele Pintxos barretjes waar je onder het genot van een drankje heerlijke hapjes krijgt geserveerd. Het leven speelt zich veelal buiten af en ‘s avonds ontmoet men elkaar het liefst in het oude centrum. Deze zeer gastronomische stad heeft veel te bieden voor de van het leven genietende toerist.

 


Top 10 bezienswaardigheden van
San Sebastian

bezienswaardigheid nummer 1

Plaza de la Constitución
Met een bezoek aan het Plaza de la Constitución zal het je opvallen dat de balkons vergezeld zijn van sfeervolle luiken en een nummer. Dit komt voort uit de tijd de stierengevechten die hier vroeger plaats vonden zeer geliefd waren. De enorme hoeveelheid balkons werden daarom verhuurd per nummer. Zo had men een eerste klas uitzicht op het bloederige festijn. Nog altijd geldt dit plein als belangrijkste en gezelligste plein van de Parte Vieja (oude stad).

   
bezienswaardigheid nummer 2 Santa María del Coro
De prachtige gebouwde Basilica de Santa María del Coro dateert uit omstreeks 1750. Het werd gebouwd op de plaats van een voormalige Romaanse kerk. Het barokke uiterlijk past geheel in de sfeer die San Sebastian over het algemeen uitstraalt. Ook binnen zijn kosten noch moeite bespaard gebleven. Let vooral op de kleine details zoals in het voorportaal.
   
bezienswaardigheid nummer 3 Monte Urgull en Monte Igueldo
De berg Monte Urgull is eigenlijk niet te missen door zijn dertig meter hoge Christusbeeld bovenop. Dit enorme beeld op Castillo de la Mota draagt de naam ‘Sagrado Corazón’ wat het heilige hart betekend. De berg is ongeveer 123 meter hoog en leent zich prima voor een rustige wandeling. Aan de andere kant van de baai van San Sebastian is een andere berg te vinden met de naam Monte Igueldo. Op deze berg is een leuk attractiepark te vinden met attracties als ‘Casa del Terror’. Het park is iet wat gedateerd maar zeker leuk. Je kunt er in de botsauto’s, op de trampoline, met een treintje mee of een tochtje over het water maken.
www.monteigueldo.es
   
bezienswaardigheid nummer 4 Castillo de Santa Cruz de la Mota
Waarschijnlijk staat dit kasteel op mooiste plek van San Sebastian. Door de verhoogde ligging op de berg Urgull heeft het in ieder geval een schitterend uitzicht op zee en het landschap er omheen. Koning Don Sancho heeft in twaalfde eeuw opdracht gegeven tot het bouwen van het begin van Castillo de Santa Cruz de la Mota. Het bestond destijds uit niet veel meer dan een wachttoren met een muur eromheen. Later in de zestiende eeuw is het kasteel een groot deel van zijn huidige uiterlijk gaan verkrijgen in opdracht van Vespasianus Colonna. Door de jaren heen heeft het vele gevechten en oorlogen weten te overwinnen, maar desondanks zijn er verschillende aanpassingen gedaan. Het beeld van Christus ‘Sagrado Corazón’ wat bovenop het kasteel staat is vanuit heel San Sebastian te bewonderen.
   
bezienswaardigheid nummer 5 Playa de la Concha
Dit prachtige en tevens grootste strand van San Sebastian is in de wijde omgeving zeer geliefd. Zoals het in een baai meestal is, vormt het strand een halve maan. Playa de la Concha wordt keurig onderhouden ondanks dat het druk wordt bezocht. Ook qua watersporten kent het veel animo. In de avond is de langslopende Boulevard een geliefde plaats voor een romantische wandeling. Andere stranden van San Sebastian zijn Ondarreta en Zurriola.
www.bijzondereplaatsen.nl/spanje/san-sebastian/la-concha-strand.htm
   
   
bezienswaardigheid nummer 6 Parte Vieja
De oude binnenstad (parte vieja) ligt aan de voet van de Urgull berg. Alle historische bezienswaardigheden liggen op loopafstand van elkaar. Zo bevinden zich er de basiliek van Santa Maria del Cor, de kerk San Vincente en het San Telmo Museum. Aan het Plaza de la Constitution plein is het vrijwel altijd druk. Als er iets te doen is in San Sebastian, dan is dat vaak hier. De smalle straten in dit oude deel van de stad zijn goed gevuld met winkels, kleine boetiekjes en natuurlijk de heerlijke tapas barretjes.
www.bijzondereplaatsen.nl/spanje/san-sebastian/parte-vieja.htm
   
bezienswaardigheid nummer 7 Iglesia de Vicente
Vlakbij de rivier Urumea, aan de voet van de Urgull berg staat de zeer fraaie kerk Iglesia de Vincente. Al in het begin van de zestiende eeuw werd deze authentieke Baskische kerk opgetrokken om vervolgens later nog verder te worden uitgebreid. Als laatste werd de doopkapel aangebouwd. Het altaarstuk van Ambrosius van Bengoechea en Juanes de Iriarte vertalen een aantal verhalen over de lijdensweg van Christus. De kerk is vaak tussen 13.00 en 17.00 uur gesloten.
   
bezienswaardigheid nummer 8 Museo de San Telmo
In dit stedelijke museum van San Sebastian wordt de geschiedenis van de stad bloot gelegd. Middels historische, artistieke en archeologische voorwerpen krijg je een goed beeld over zijn geschiedenis en de weg die het heeft bewandeld om de mondaine plaats te worden die het vandaag de dag is. Het gebouw waarin het San Telmo museum is gevestigd is bijzonder te noemen. Het is namelijk een oud Dominicaans klooster uit de zestiende eeuw. Architecten zijn er wonderbaarlijk goed in geslaagd om het aan te passen naar de wensen van tegenwoordig, maar zonder veel van de oorspronkelijke uitstraling te verliezen.
www.santelmomuseoa.com
   
bezienswaardigheid nummer 9 Aquarium van San Sebastian
Aan de gezellige haven van San Sebastian staat een monumentaal pand waarin het Aquarium van de stad zich bevindt. Miljoenen liters water vullen het bassin in dit Palacio del Mar waarin de diepe oceaan wordt nagebootst. Via een wandeling door een tunnel die onder het water doorloopt waan je je soms echt op de bodem van de oceaan. Haaien, roggen en andere kleurrijke tropische zwemmen rustig voorbij. Het Aquarium van San Sebastian houdt zich verder bezig met allerlei maritieme onderzoeken zoals die over tonijn.
www.aquariumss.com
   
bezienswaardigheid nummer 10 Paleis Miramar
Sommige beweren dat de populariteit van San Sebastian is begonnen na de bouw van het paleis Miramar. Koningin María Christina en andere koninklijke leden bewoonden deze zomerresidentie vanaf 1887. Voor de landhuisachtige bouwstijl zijn Engelse architecten in dienst genomen. Het paleis heeft een zeer bijzonder uitzicht over de zee, de stranden en het eilandje Santa Clara.
   
  TIP: Betaal niet teveel voor je hotel

De afgelopen jaren zijn er tientallen hotelboekingssites gekomen die je online hotels laten boeken in steden zoals San Sebastian. Wil je in één keer alle aanbieders met elkaar vergelijken en de voordeligste kamer vinden? Ga dan naar Trivago San Sebastian. Daar kun je per hotel, appartement en B&B meteen zien waar je op dat moment de goedkoopste kamers kunt boeken voor jouw reisdata!

Meer informatie over San Sebastian:

beste reistijd voor San Sebastian
bijzondere plaatsen in San Sebastian
San Sebastian in één dag
San Sebastian tips
San Sebastian voor beginners

  ...meer handige websites
   

 voorpagina top 10 bezienswaardigheden.nl over deze site top 10 bezienswaardigheden van alle bestemmingen privacy en cookies