top 10 bezienswaardigheden

de beste bezienswaardigheden per bestemming

bezienswaardigheden van Madrid: Retiro Park

Madrid
top 10 bezienswaardigheden:

De meest indrukwekkende, mooie en interessante bezienswaardigheden van Madrid vind je hier.

Overzicht
Bezienswaardigheden in andere landen en plaatsen:
 
bezienswaardigheden alle bestemmingen
bezienswaardigheden bezienswaardigheden
bezienswaardigheden top 10 specials

Praktische informatie
Alles over het weer, het klimaat en de veiligheid van deze bestemming vind je op de volgende websites:
 
klimaat & weer klimaatinfo Madrid

... meer handige websites

© teksten: top10bezienswaardigheden.nl
© foto: Silver Media.nl
alle rechten voorbehouden

Retiro Park in Madrid

Het bezoeken van een wereldstad als Madrid vraagt om enige voorbereiding. Helemaal als je maar een paar dagen hebt om deze hoofdstad van Spanje te verkennen. Madrid heeft namelijk heel veel leuke plekjes, bezienswaardigheden en activiteiten te bieden. Om snel wat over de geschiedenis van een stad te leren, kun je er voor kiezen om een fietstocht te boeken. Onder leiding van een gids krijg je in redelijk korte tijd een goed zicht op de infrastructuur, de geschiedenis van de stad en waar je moet zijn qua bezienswaardigheden, lekker eten en/of om te shoppen. Alles kan namelijk in het mooie Madrid. Elke wijk van de stad lijkt een eigen identiteit te hebben. Zo staat het stadsdeel La Latina, wat onderdeel is van ‘El Madrid de los Austrias’, bekend om de tapasbarretjes, het gezellige nachtleven en de zondagse El Rastro vlooienmarkt. De wijk Chueca heeft een moeilijke periode achter de rug en staat nu bekend als hippe en trendy wijk van Madrid. Je treft hier uiteenlopende boetiekjes, een gezellige rooftopbar, goede restaurants en knusse terrassen. Het nachtleven staat hier bekend als ‘openminded’. De meest bezochte wijk van Madrid is uiteraard ‘Puerta del Sol’, wat als plein ook het hart van de stad kenmerkt. Uiteenlopende winkelketens zijn hier voorzien van een plekje en ook de horeca is er goed vertegenwoordigd. Op het plein ‘Puerta del Sol’, wat ‘poort van de Zon’ betekent, tref je een groot fontein, metrostations, Real Casa de Correos met grote klok en een standbeeld van een beer met aardbeienboom wat het symbool van Madrid is.

Het prachtige stadspark 'Retiro'

Op ongeveer twintig minuten wandelen vanaf Puerta del Sol in het centrum ligt het uitgestrekte Retiro Park van Madrid. Oorspronkelijk behoorde dit park toe aan het voormalige paleis van Filips IV. De brede lanen laten zien dat het voorheen vooral gebruikt werd om per paard en wagen te verkennen. Pas in de tweede helft van de achttiende eeuw werd het deels als stadspark opengesteld voor het publiek. ‘Parque del Buen Retiro’ is een uitgestrekt, goed onderhouden stadspark met charmante hofjes, waterpartijen, verschillende historische bezienswaardigheden, musea en ander vertier. Eén van de mooiste bezienswaardigheden is het monument van koning Alfonso XII aan het kunstmatige meer. Een romantisch boottochtje behoort hier tot de mogelijkheden. Andere bezienswaardigheden die zeker de moeite van een bezoekje waard zijn, zijn Palacio de Cristal, Palacio De Velázquez en het fontein van de gevallen engel ‘Fuente del Angel Caido. De paleizen zijn inmiddels onderdeel van het beroemde museum ‘Museo Reina Sofia’.

 
Meer informatie over het Retiro Park:

Retiro Park
Retiro Park

...meer handige websites
...alle bezienswaardigheden op top10bezienswaardigheden.nl

 voorpagina top 10 bezienswaardigheden.nl over deze site top 10 bezienswaardigheden van alle bestemmingen privacy en cookies