top 10 bezienswaardigheden

de beste bezienswaardigheden per bestemming

bezienswaardigheden van Palma de Mallorca, Spanje

Spanje
top 10 bezienswaardigheden:

Spanje

Plaatsen in Spanje:
Alicante
Arrecife
Barcelona
Bilbao
Cádiz

Córdoba
Gerona
Granada
Jerez de la Frontera
Las Palmas de Gran Canaria
Madrid
Malaga
Palma de Mallorca
Ronda
San Sebastian
Segovia
Sevilla

Toledo
Valencia
Zaragoza

Eilanden in Spanje:
Canarische Eilanden
Formentera
Fuerteventura
Gran Canaria

Ibiza
La Palma
Lanzarote

Mallorca
Menorca

Tenerife

Provincies & streken in Spanje:
Andalusië
Costa Blanca
Costa Brava
Costa del Sol
Costa Dorada

Overzicht
Top 10 bezienswaardigheden
categorieën:
 
bezienswaardigheden alle bestemmingen
bezienswaardigheden bezienswaardigheden
bezienswaardigheden top 10 specials

Praktische informatie
Alles over het weer, het klimaat en de veiligheid van deze bestemming vind je op de volgende websites:
 
klimaat & weer klimaatinfo Palma
reisadvies reisadvies Spanje

... meer handige websites

 

Palma de MallorcaPalma de Mallorca is de hoofdstad van het eiland Mallorca maar ook van de autonome eilandengroep de Balearen. Het is tevens de grootste stad van deze eilandengroep. Het is een oude stad die al ver voor de jaartelling bewoond was. Van deze oude Romeinse stad is echter niet veel bewaard gebleven. Wel zijn er nog enkele overblijfselen te zien uit de tijd dat de Moren het hier voor het zeggen hadden. De meeste gebouwen in Palma de Mallorca stammen echter uit de late middeleeuwen toen de stad samen met Perpignan de hoofdstad was van het koninkrijk Mallorca. Tegenwoordig is Palma de Mallorca een populaire bestemming voor toeristen die op Mallorca op vakantie zijn. De meeste toeristen die de stad aandoen zijn dagjesmensen die met de bus of de trein de stad bezoeken. Jezelf verplaatsen in de stad kun je het beste doen met de bus of de metro aangezien de verschillende bezienswaardigheden vrij ver uit elkaar liggen.

Palma de Mallorca toeristenbus

In Palma de Mallorca rijden de bekende hop-on-hop-off bussen van Citysightseeing rond. Deze toeristische dubbeldekkerbus rijdt langs de belangrijkste attracties en bezienswaardigheden van Palma. Je mag onderweg zo vaak in- en uitstappen als je wilt. Er zijn maar liefst 16 haltes. Onderweg krijg je via de audioguide van alles te horen over wat je onderweg ziet. Je kunt de kaarten voor deze toeristenbus vooraf via internet bestellen.
Koop kaarten voor de Hop on Hop off Bus Mallorca

 

 


Top 10 bezienswaardigheden van
Palma de Mallorca

bezienswaardigheid nummer 1

Kathedraal La Seu
De Kathedraal La Seu is zonder twijfel het mooiste gebouw van Palma de Mallorca. De kerk is tussen de dertiende en de zeventiende eeuw gebouwd ter ere van de Maagd Maria. Het bijzondere aan de kathedraal is zijn reflectie die vroeger te zien was in de Middellandse zee en tegenwoordig in de vijver van het Parc de la Mar. In het begin van de twintigste eeuw is het interieur van de kathedraal gedeeltelijk gerenoveerd door de Catalaanse architect Antoni Gaudi. Het rijk gekleurde roosvenster en de kroonluchter zijn van zijn hand. Een bezoek aan de Kathedraal La Seu kan gezien worden als het hoogtepunt van een bezoek aan Palma de Mallorca.
www.bijzondereplaatsen.nl/spanje/mallorca/kathedraal-la-seu.htm

   
bezienswaardigheid nummer 2 Palau March
Palau March is zonder twijfel het mooiste museum van Palma de Mallorca. Alleen al voor het uitzicht en de beelden op het binnenplein is het museum een bezoek waard. Je hebt namelijk vanaf dit plein een prachtig uitzicht over Palma de Mallorca. Op het plein zijn meerder prachtige beelden te vinden waaronder een torso van Auguste Rodin. In het museum worden meerdere kunstcollecties tentoongesteld. Op de bovenverdieping van het museum zijn een aantal stijlkamers te vinden die nog de oude rijkdom van het gebouw uitademen.
www.steden.net/spanje/palma-de-mallorca/palau-march/
   
bezienswaardigheid nummer 3 Castell Bellver
Het Bellver kasteel is een gotisch kasteel drie kilometer ten noordwesten van Palma de Mallorca. Het kasteel is in de veertiende eeuw gebouwd op een heuvel vanaf het kasteel heb je een prachtig uitzicht over de Middellandse Zee en Palma de Mallorca. Het is één van de weinige ronde kastelen ter wereld. De architect van het gebouw zou geïnspireerd zijn door het Herodion een paleizencomplex ten zuiden van Jeruzalem. Het kasteel heeft lang dienst gedaan als militair complex. Tegenwoordig is het Historisch museum van Palma de Mallorca in het kasteel gevestigd. Castell Bellver is één van de drukst bezochte bezienswaardigheden in Palma de Mallorca. Het kasteel kan vrij gemakkelijk bereikt worden met de bus.
www.steden.net/spanje/palma-de-mallorca/bellver/
   
bezienswaardigheid nummer 4 Arabische Baden of Banys Arabs
De Arabische baden van Palma de Mallorca zijn één van de weinige overblijfselen van de Arabische overheersing op Mallorca. De baden waren onderdeel van een oud Moors kasteel dat vroeger op deze plaats gestaan heeft. De baden zijn hier het enige overblijfsel van. De Arabische baden van Palma de Mallorca bestaan uit twee ruimtes waarvan er één versierd is met zuilen. Je komt de baden tegen als je vanaf de Kathedraal La Seu naar het historische centrum van Palma loopt. De baden zijn tegen een kleine vergoeding te bezoeken.
www.steden.net/spanje/palma-de-mallorca/arabische-badenbanys-arabs/
   
bezienswaardigheid nummer 5 Parc de la Mar
Het Parc de la Mar is in de jaren zestig van de vorige eeuw aangelegd toen er een nieuwe rondweg langs Palma de Mallorca gebouwd moest worden. Door de komst van de rondweg zou de kathedraal La Seu zijn spiegelbeeld in de zee kwijtraken. Door de komst van het park met de vijver is het spiegelbeeld van de kathedraal bewaard gebleven. Het park is een fijne rustige plek in de stad waar in alle rust even bij kan komen van alle hectiek in het historische centrum van Palma de Mallorca. De Catalaanse kunstenaar Joan Mìro heeft een grote kunstwerk gemaakt op één van de muren van het park.
   
   
bezienswaardigheid nummer 6 Tapas
Net zoals in heel Spanje zijn er in Palma de Mallorca genoeg leuke barretjes en restaurants te vinden waar je heerlijk tapas kan eten. Of dit nou aan de bar is tussen de andere Spanjaarden of gezellig op een terras terwijl je geniet van zon, de tapas smaken er altijd heerlijk. Je kunt hier net als in de rest van Spanje kiezen uit een groot assortiment tapas. De tapas die uit vis bestaan zijn met name erg populair in Palma de Mallorca.
   
bezienswaardigheid nummer 7 Plaza Mayor
Het mooiste en gezelligste plein van de stad is zonder twijfel het Plaza Mayor. Het Plaza Mayor in Palma de Mallorca is een replica van de Plaza Mayor in de Spaanse hoofdstad Madrid. Het plein staat vol met gezellige terrassen waar het heerlijk vertoeven is in de heerlijke Spaanse zon. Op de drukste dagen van het jaar zijn er op het plein veel straatartiesten te vinden. Van levende standbeelden tot jongleurs je komt ze hier allemaal tegen. Het plein bevindt zich centraal in het oude centrum van Palma de Mallorca en verbindt meerdere winkelstraten met elkaar.
www.steden.net/spanje/palma-de-mallorca/plaza-mayor/
   
bezienswaardigheid nummer 8 Paleis van Almudaina
Het Paleis van Almudaina of het Koninklijke paleis van Palma de Mallorca staat naast de kathedraal van La Seu. Het Paleis van Almudaina is gebouwd in de veertiende eeuw door de Moorse gouverneurs die in deze periode het bestuur van Mallorca in hun macht hadden. Grote delen van het paleis stammen nog uit deze periode. Er zijn echter wel kleine aanpassingen gedaan om het gebouw leefbaar te maken. Het paleis wordt namelijk nog steeds gebruikt door de Spaanse Koninklijke familie die minimaal één week per jaar in het paleis verblijven. In het gebouw kan tegen een entree bezocht worden. In het gebouw hangen Vlaamse wandtapijten en vele zestiende- en zeventiende-eeuwse kunstwerken.
www.steden.net/spanje/palma-de-mallorca/paleis-van-almudaina/
   
bezienswaardigheid nummer 9 Museum Can Morey de Santmartí
Het Museum Can Morey de Santmartí is een museum dat in zijn geheel gewijd is aan de Spaanse kunstenaar Salvador Dali. In het museum zijn verschillende etsen te bewonderen van deze bijzondere kunstenaar. De collectie van het museum is samengebracht door de Duitse kunsthandelaar Wolfgang Hörnke. Het is een vrij nieuw museum dat in 2012 voor het eerst zijn deuren opende. De werken van Dali worden tentoongesteld in drie verschillende kamers van het museum. In de entree van het museum zijn wisselende exposities te zien van overwegend Spaanse kunstenaars.
   
bezienswaardigheid nummer 10 Passeig de Born
De Passeig del Born is één van de gezelligste straten van het historische centrum van Palma de Mallorca. De straat bestaat uit twee wegen met daartussen een brede middenstrook met grote bomen. Tussen deze grote bomen staan meerdere terrassen die met name in de avonduren erg druk bezocht worden. Aan de Passeig del Born vindt je restaurants, barretjes, kledingwinkels en galeries. Er zijn in de Passeig de Born in de zomermaanden allerlei verschillende soorten straatartiesten te vinden.
   
  TIP: Betaal niet teveel voor je hotel

De afgelopen jaren zijn er tientallen hotelboekingssites gekomen die je online hotels laten boeken in steden zoals Palma de Mallorca. Wil je in één keer alle aanbieders met elkaar vergelijken en de voordeligste kamer vinden? Ga dan naar Trivago Palma de Mallorca. Daar kun je per hotel, appartement en B&B meteen zien waar je op dat moment de goedkoopste kamers kunt boeken voor jouw reisdata!

Meer informatie over Palma de Mallorca:

Palma de Mallorca informatie

  ...meer handige websites
   

 voorpagina top 10 bezienswaardigheden.nl over deze site top 10 bezienswaardigheden van alle bestemmingen privacy en cookies