top 10 bezienswaardigheden

de beste bezienswaardigheden per bestemming

bezienswaardigheden van Malaga, Spanje

Spanje
top 10 bezienswaardigheden:

Alicante
Andalusië
Arrecife
Barcelona
Bilbao
Cádiz
Canarische Eilanden
Córdoba
Costa Blanca
Costa Brava
Costa del Sol
Costa Dorada
Formentera
Fuerteventura
Gerona
Gran Canaria
Granada
Ibiza
Jerez de la Frontera
La Palma
Lanzarote
Madrid
Malaga
Mallorca
Menorca
Palma de Mallorca
San Sebastian
Segovia
Sevilla
Spanje
Tenerife

Toledo
Valencia
Zaragoza

Overzicht
Top 10 bezienswaardigheden
categorieën:
 
bezienswaardigheden alle bestemmingen
bezienswaardigheden bezienswaardigheden
bezienswaardigheden top 10 specials

Praktische informatie
Alles over het weer, het klimaat en de veiligheid van deze bestemming vind je op de volgende websites:
 
klimaat & weer klimaatinfo Malaga
reisadvies reisadvies Spanje

... meer handige websites

 

De Spaanse stad Málaga is gelegen in Andalusië, het meest zuidelijke deel van Spanje. Samen met plaatsen als Marbella, Torremolinos en Granada wordt ook Málaga veel bezocht door toeristen die oude bouwwerken, de nostalgische pleinen en vooral de Spaanse cultuur kunnen waarderen. Málaga ligt aan de Middellandse Zee in de Costa del Sol, wat bekend staat om zon, zee, strand en heerlijke zomerse temperaturen. Behalve gezellige horeca gelegenheden, mooie stranden en leuke winkels, heeft Málaga ook nog een stukje cultuur te bieden. Het rijke historische centrum heeft een aantal prachtige pareltjes uit het verleden te bieden en ook qua musea kun je hier uitstekend terecht.

 


Top 10 bezienswaardigheden van
Malaga

bezienswaardigheid nummer 1

Alcazaba
Omstreeks de elfde eeuw werd dit fort, met de Arabische naam Alcazaba, gebouwd op een strategische plek in Málaga. Doordat het op heuvel Gibralfaro ligt steekt het boven de rest van het dorp uit en heb je duidelijk zicht op de haven. De vesting Alcazaba was voornamelijk gebouwd om het paleis te bewaken. Castillo de Gibralfao, die bereikbaar is via de poort ‘Puerta de los Cuartos de Grananda’, is namelijk binnen de verdedigingsmuren van Alcazaba gelegen. Zowel Alcazaba als het kasteel Gibralfao zijn dagelijks te bezoeken.
www.bijzondereplaatsen.nl/spanje/malaga/alcazaba-de-malaga.htm

   
bezienswaardigheid nummer 2 Museo Picasso
Als geboortestad van Pablo Picasso kon een museum over deze meester van de schilderkunst in Málaga natuurlijk niet uitblijven. Het Museo Picasso Málaga aan de Calle San Agustin werd in 2003 geopend door koning Juan Carlos I en diens vrouw koningin Sofia. Het is gevestigd in het Buenavista Palace wat in de zestiende eeuw werd gebouwd. Onder de werken bevinden zich topstukken als ‘Madre y niño en Mosquetero con espada’. Veel van zijn kunstwerken zijn geschonken vanuit de familie. Ook in wereldsteden als New York zijn bijzondere werken te bewonderen van Pablo Picasso. Een prachtig voorbeeld is het schilderij ‘Les Demoiselles d’Avignon’ wat in het Museum of Modern Art hangt.
http://museopicassomalaga.org
   
bezienswaardigheid nummer 3 Kathedraal van Málaga
De prachtige en sierlijke kathedraal van Málaga werd al in de zestiende, zeventiende en deels in de achttiende eeuw gebouwd. De duur van de bouw had vooral te maken met geld. Regelmatig werd de bouw stilgelegd omdat er geen financiële middelen waren. Hierdoor is zelfs een deel nooit afgemaakt, waar het uiteindelijk de bijnaam van manke dame ‘La Manquita Catedral de Málaga’ voor heeft ontvangen. In het bouwwerk zijn duidelijke barokke en renaissance kenmerken te bespeuren. Zowel binnen als buiten is er veel aandacht besteed aan verschillende details. Met name het koor en het gotische altaarstuk in de Kapel van Santa Barbara kunnen vaak op veel belangstelling rekenen.
www.bijzondereplaatsen.nl/spanje/malaga/catedral-de-la-encarnacion.htm
   
bezienswaardigheid nummer 4 Teatro Romano
Vlak naast Alcazaba is een Romeins theater gelegen. Het werd gebouwd in de eerste eeuw voor Christus en heeft vervolgens voor vele eeuwen synoniem gestaan voor uiteenlopende voorstellingen. Ergens in de achtste en negende eeuw is Teatro Romano bedolven geraakt onder steen en puin doordat fort Alcazaba en Castillo Gibralfaro er vlak naast werden gebouwd. Uiteindelijk is het theater pas weer in de twintigste eeuw ontdekt en werden er opgravingen gestart. In het bezoekerscentrum ‘Centro de Interpretación’ kun je verder in gaan op de geschiedenis van deze zeer bijzondere plek.
   
bezienswaardigheid nummer 5 Calle Marqués de Larios
De belangrijkste winkelstraat van Málaga is onbetwist de Calle Marqués de Larios. Voor sommige is het beter bekend als Calle Larios. De autovrije straat is gelegen in het historische centrum van de stad Málaga. Tijdens de soms erg hete zomerse dagen zijn veel winkelstraten en dus ook Calle Marqués de Larios, afgedekt met witte doeken. Zo heb je nog enigszins wat schaduw tijdens het winkelen. Bekende ketens in de Calle Larios zijn Desigual, Mango en Zara.
   
   
bezienswaardigheid nummer 6 Sea Life Benalmádena
Het schitterende zee aquarium van Málaga is een leuk uitje voor jong en oud. Allerlei exotische en soms zelfs gevaarlijke exemplaren uit de diepe zee zijn hier immers van heel dichtbij te bewonderen. En behalve dat, kun je er ook boeiende tours boeken waarbij je een kijkje achter de schermen mag nemen. Hierbij worden er allerlei leuke details verteld die je anders misschien nooit te weten had gekomen. En wist je dat Sea Life Benalmádena ook zeehonden, dolfijnen en soms zeeschildpadden redt? Deze worden daarna intensief verzorgd en weer terug in de natuur gezet. Een bezoek is dus niet alleen heel leerzaam, je helpt er ook gewonden dieren in nood mee.
www.visitsealife.com/benalmadena/en
   
bezienswaardigheid nummer 7 Museo de Málaga
Met het samenvoegen van het provinciaal Museum voor Schone Kunsten en het provinciaal Archeologisch Museum is in 1973 Museo de Málaga ontstaan. Op de afdeling voor schone kunsten zijn vooral werken te zien van schilders als Manuel Ángeles Ortiz, Jose Nogales Sevilla, Antonio del Castillo en Leon Bonnat. De archeologische afdeling heeft meer werken uit de oudheid in huis. Hier kun je bijvoorbeeld ivoren plaquette uit Romeinse theaters bewonderen of de botten van een Neanderthaler van dichtbij bekijken. Kortom, een boeiend en leerzaam museum met uiteenlopende voorwerpen. Onlangs is het Museo de Málaga gevestigd in Palacio de la Aduana. Dit prachtige neoklassieke bouwwerk aan de haven van Málaga heeft door de eeuwen heen verschillende functies gehad. Aan het eind van de achttiende eeuw werd er gestart aan het ontwerp en begon men aan de bouw. Het heeft dienst gedaan als douanekantoor, als tabaksfabriek, als stadskantoor en nu dus als museum voor schone kunsten.
www.museosdeandalucia.es/culturaydeporte/museos
   
bezienswaardigheid nummer 8 Museo de Arte Flamenco
Wie aan Spanje denkt, denkt aan vakantie, tapas, mooi weer en vaak ook de verleidelijke doch trotse dans de flamenco. De flamenco is een combinatie van Spaanse volksmuziek en dans waarvan de oorsprong in Andalusië ligt. Het is dank ook niet zo gek dat er een speciaal museum over is geopend in Málaga. In dit museum aan de Calle Ramon Franquelo kun je een collectie bewonderen wat bestaat uit ongeveer vijfduizend stukken die op de één of andere manier iets met de flamenco van doen hebben. Denk hierbij aan de kleding, gitaren, posters en oude grammofoonplaten. Op maandag is het museum gesloten.
www.museoflamencojuanbreva.com
   
bezienswaardigheid nummer 9 Plaza del Obispo
Recht tegenover de entree van de kathedraal van Malaga is het plein van de bisschop gelegen. Plaza del Obispo heeft in het midden een prachtig oud fontein uit 1785. Bovenop is een ananas waaruit voorheen water stroomde wat afkomstig was van het aquaduct van San Telmo. Het plein straalt ondanks verschillende opknapbeurten een nostalgische en koloniale sfeer uit. Plaza del Obispo is een ideaal punt om even tot rust te komen bij een heerlijk kopje koffie.
   
bezienswaardigheid nummer 10 Paseo de España
Als heerlijk schaduwrijk rustpuntje van Málaga kunnen we het van harte aanbevelen om een wandeling te maken door Paseo de España. Een andere veelgebruikte naam voor dit park wat al in 1897 werd geopend is Parque de Málaga. De vele palmbomen en andere exotische planten zorgen voor veel schaduw en sfeer. Langs de doorgaande wegen in het park zijn historische panden te bezichtigen als Banco de España en Palacio de la Aduana. Verder zijn er in het park verschillende sculpturen en monumenten te bezichtigen. In de Jardines de Pedro Luis Alonso is een sculptuur te bewonderen van Biznaguero en in het speeltuintje staat een bronzen ezel genaamd Platero.
   
  TIP: Betaal niet teveel voor je hotel

De afgelopen jaren zijn er tientallen hotelboekingssites gekomen die je online hotels laten boeken in steden zoals Malaga. Wil je in één keer alle aanbieders met elkaar vergelijken en de voordeligste kamer vinden? Ga dan naar Trivago Malaga. Daar kun je per hotel meteen zien waar je op dat moment de goedkoopste kamers kunt boeken voor jouw reisdata!

Meer informatie over Malaga:

beste reistijd voor Malaga
bijzondere plaatsen in Malaga
Malaga in één dag
Malaga informatie
Malaga informatie
Malaga voor beginners

  ...meer handige websites
   

 voorpagina top 10 bezienswaardigheden.nl over deze site top 10 bezienswaardigheden van alle bestemmingen privacy en cookies