top 10 bezienswaardigheden

de beste bezienswaardigheden per bestemming

bezienswaardigheden van Madrid, Spanje

Spanje
top 10 bezienswaardigheden:

Spanje

Plaatsen in Spanje:
Alicante
Arrecife
Barcelona
Bilbao
Cádiz

Córdoba
Gerona
Granada
Jerez de la Frontera
Las Palmas de Gran Canaria
Madrid
Malaga
Palma de Mallorca
Ronda
San Sebastian
Segovia
Sevilla

Toledo
Valencia
Zaragoza

Eilanden in Spanje:
Canarische Eilanden
Formentera
Fuerteventura
Gran Canaria

Ibiza
La Palma
Lanzarote

Mallorca
Menorca

Tenerife

Provincies & streken in Spanje:
Andalusië
Costa Blanca
Costa Brava
Costa del Sol
Costa Dorada

Overzicht
Top 10 bezienswaardigheden
categorieën:
 
bezienswaardigheden alle bestemmingen
bezienswaardigheden bezienswaardigheden
bezienswaardigheden top 10 specials

Praktische informatie
Alles over het weer, het klimaat en de veiligheid van deze bestemming vind je op de volgende websites:
 
klimaat & weer klimaatinfo Madrid
reisadvies reisadvies Spanje

... meer handige websites

 

Madrid bezienswaardighedenDe centraal in Spanje gelegen hoofdstad Madrid vormt met zo'n zes miljoen inwoners in de metropool Madrid één van de grootste steden van Europa. Madrid is het economisch, politiek en zakelijk hart van Spanje. De importantie van de stad is merkbaar in de enorme verkeerschaos die in het centrum van de stad en op de toegangswegen merkbaar is. Ook merk je dat het leven in Madrid sneller is met een meer zakelijke inslag. De lange geschiedenis van Madrid heeft ervoor gezorgd dat de stad tal van bezienswaardigheden telt die het voor toeristen aantrekkelijk maakt om een weekendje of een paar dagen naar Madrid te komen.

Wie bang is om in een enorm drukke stad terecht te komen waar je een beetje in verloren raakt, die kunnen we gerust stellen. Madrid is in bepaalde opzichten groot en groots, maar op heel veel plekken juist weer erg sfeervol en zelfs dusdanig relaxed dat je vaak het gevoel hebt dat je in een middelgrote stad bent in plaats van in een metropool waar miljoenen mensen wonen.

TIP: de Madrid Pass

Met de Madrid Pass heb je een pakket van de essentiële dingen in Madrid in handen. Zo word je bij de luchthaven opgehaald door een privétransfer, ontvang je skip-the-line tickets voor het Prado Museum, kun je via skip-the-line tickets deelnemen aan de Real Madrid Stadium Tour en mag je 24 uur gebruik maken van de hop-on-hop-off bussen in Madrid. Op andere tickets en excursies ontvang je 20% korting. De Madrid Pass is alleen maar via internet te koop. Je ontvangt de vouchers via e-mail.
Bekijk de prijzen en bestel je Madrid Pass online.

 


Top 10 bezienswaardigheden van
Madrid

bezienswaardigheid nummer 1

Het Koninklijk Paleis
Palacio Real is het koninklijk paleis van Madrid. Dit werkpaleis van de koning van Spanje telt maar liefst 3418 kamers en is na Versailles in Frankrijk het grootste koninklijk paleis van Europa. In het paleis is nog altijd veel pracht en praal uit de voorgaande eeuwen. Diverse kroonluchters sieren de verschillende zalen in dit paleis. Trek gerust een uur of twee uit om het koninklijk paleis te ontdekken en vergeet vooral niet om ook een bezoekje te brengen aan het Wapenmuseum, dat zich binnen het terrein van het paleis in een apart gebouw bevindt.

Meer info over het Koninklijk Paleis van Madrid

   
bezienswaardigheid nummer 2

Museo del Prado
Dit wonderschone museum is één van de grootste en beroemdste kunstmusea ter wereld. Het museum biedt meer dan 5000 tekeningen, 1000 munten en medailles, 700 beelden, 8600 schilderijen en 2000 andere vormen van kunst. Verschillenden namen van grootheden in de kunst komen voorbij, zoals El Greco, Bartolome Esteban Murillo, Rembrandt, Jheronimus Bosch, Peter Paul Rubens, Velázquez, Titiaan en Joachim Patinir.

Meer info over het Prado Museum

Vermijd de wachtrij!
Wil je van de indrukwekkende collectie van het Prado museum genieten zonder eerst in een lange rij bij de kassa te staan? Koop dan je entreekaarten voor dit museum vooraf via internet.
Koop skip-the-line tickets voor Museo del Prado

   
bezienswaardigheid nummer 3

Museo Nacional Centro de Arte Reina Sofía
Dit museum is heel belangrijk voor de moderne en hedendaagse kunst in Spanje. Afgekort spreekt men over ‘Museo Reina Sofía’. Het museum vormt samen met Museo del Prado en Museo Thyssen-Bornemisza de zogenaamde gouden driehoek, vlakbij de boulevard Paseo del Prado. Het meesterwerk van dit museum is zonder twijfel “Guernica” van Pablo Picasso uit 1937. Het museum heeft een zeer grote verzameling kunst van uiteenlopende kunstenaars.
www.museoreinasofia.es

   
bezienswaardigheid nummer 4

Real Madrid stadion
Het Santiago Bernabeu Stadion, de thuisbasis van de legendarische voetbalclub Real Madrid, is zeker een bezoekje waard tijdens uw verblijf in Madrid, zeker als je van voetbal houdt. In het Bernabeu Stadion heeft menig topvoetballer op het veld gestaan, zoals natuurlijk Cristiano Ronaldo, Ruud van Nistelrooy, David Beckham en Zinedine Zidane. Tijdens een stadiontour kun je het station van binnen bekijken en ook het Real Madrid Museum bezoeken. Vooraf kaarten via internet kopen is aan te raden vanwege de drukte die vaak heerst bij de kassa's.

Meer info over het Bernabéu Stadion

[TIP] Vermijd de wachtrijen en reserveer je Bernabeu stadion tour vooraf via internet

   
bezienswaardigheid nummer 5

Retiropark
In dit zeer grote stadspark ‘Parque del Buen Retiro’ van Madrid is het goed vertoeven. Madrilenen maken veelvuldig gebruik van dit waanzinnig mooie Retiropark. In de weekenden wordt er van alles georganiseerd voor jong en oud. Het is ook mogelijk om een bootje te huren en alles vanaf het water te aanschouwen. Er zijn 130 bomen, die geplant zijn ter nagedachtenis van de slachtoffers na de aanslagen in Madrid. 

Meer info over het Retiro Park

   
   
bezienswaardigheid nummer 6

Puerta de Alcalá
Dit monument is waarschijnlijk de meest bekende van Madrid. Het poortgebouw is in neo-klassieke stijl gebouwd en diende als vervanging voor een veel kleiner poortgebouw. Nadat in 1869 de stadsmuur werd afgebroken, had de poort verder geen functie en is het huidige plein ontstaan ‘Plaza de la Independencia’ (plein van de onafhankelijkheid).

   
bezienswaardigheid nummer 7

Almudena Kathedraal
Deze kathedraal Almudena is gebouwd in 1883. Hoewel er eerst gekozen was voor een gotische bouwstijl, is dit later veranderd in de neoclassicistische stijl. Deze keuze werd gemaakt om het beter te laten aansluiten bij het koninklijk paleis. De binnenkant van deze kathedraal is zeker een bezoekje waard.
www.bijzondereplaatsen.nl/spanje/madrid/kathedraal-van-madrid.htm

   
bezienswaardigheid nummer 8

Vlooienmarkt El Rastro
Elke zondag is er in de wijk El Rastro een hele grote markt, verdeeld over heel veel kronkelende straten. In de hoofdstraat van deze markt is voornamelijk kleding te koop. Maar wie af en toe eens in een zijstraat afslaat, vindt daar meer bijzondere goederen. Denk hierbij aan kunst, antiek, boeken, meubels en ambachten. Als je begint bij Plaza Mayor en de weg vervolgt naar Puerta de Toledo, heb je de juiste looprichting voor deze gezellige maar drukke markt. Onderweg zijn er voldoende bars en terrasjes om te genieten van een lekker drankje met een tapa.
www.bijzondereplaatsen.nl/spanje/madrid/el-rastro.htm

   
bezienswaardigheid nummer 9

Templo de Debod
Een Egyptische tempel in het hart van Spanje? Dat kan zomaar, omdat de Egyptenaren de Tempel van Debod vorige eeuw aan Madrid schonken nadat de Spanjaarden hen geholpen hadden om belangrijke archeologische schatten te redden bij een enorme overstroming. De Templo de Debod is in Egypte afgebroken en aan de westkant van Madrid weer opgebouwd. Je kunt de tempel gratis bezoeken.
www.madridtop10.nl/templo-de-debod.htm

   
bezienswaardigheid nummer 10

Plaza Mayor
Dit vrij grote, indrukwekkende en levendige plein wordt vaak gebruikt door straatartiesten om hun talenten te laten zien. Rondom het plein vind je diverse winkeltjes achter de pilaren van de gebouwen. Vroeger vonden hier ridder- en stierengevechten plaats. Nu worden er geregeld grote evenementen gehouden. De enorme oppervlakte en de vorm van het plein maken van Plaza Mayor een ideale plek voor allerlei optredens, feesten en manifestaties.

   
  TIP: Betaal niet teveel voor je hotel

De afgelopen jaren zijn er tientallen hotelboekingssites gekomen die je online hotels laten boeken in steden zoals Madrid. Wil je in één keer alle aanbieders met elkaar vergelijken en de voordeligste kamer vinden? Ga dan naar Trivago Madrid. Daar kun je per hotel meteen zien waar je op dat moment de goedkoopste kamers kunt boeken voor jouw reisdata!

Meer informatie over Madrid:

5x zien & doen in Madrid
beste reistijd voor Madrid
Madrid in één dag
Madrid in 24 foto's
Madrid informatie
Madrid informatie
Madrid top 10
Madrid voor beginners
bijzondere plaatsen in Madrid
fotoreportage van Madrid
goedkoop naar Madrid
waar overnachten in Madrid

  ...meer handige websites
   

 voorpagina top 10 bezienswaardigheden.nl over deze site top 10 bezienswaardigheden van alle bestemmingen privacy en cookies