top 10 bezienswaardigheden

de beste bezienswaardigheden per bestemming

bezienswaardigheden van La Palma, Spanje

Spanje
top 10 bezienswaardigheden:

Spanje

Plaatsen in Spanje:
Alicante
Arrecife
Barcelona
Bilbao
Cádiz

Córdoba
Gerona
Granada
Jerez de la Frontera
Las Palmas de Gran Canaria
Madrid
Malaga
Palma de Mallorca
Ronda
San Sebastian
Segovia
Sevilla

Toledo
Valencia
Zaragoza

Eilanden in Spanje:
Canarische Eilanden
Formentera
Fuerteventura
Gran Canaria

Ibiza
La Palma
Lanzarote

Mallorca
Menorca

Tenerife

Provincies & streken in Spanje:
Andalusië
Costa Blanca
Costa Brava
Costa del Sol
Costa Dorada

Overzicht
Top 10 bezienswaardigheden
categorieën:
 
bezienswaardigheden alle bestemmingen
bezienswaardigheden bezienswaardigheden
bezienswaardigheden top 10 specials

Praktische informatie
Alles over het weer, het klimaat en de veiligheid van deze bestemming vind je op de volgende websites:
 
klimaat & weer klimaatinfo La Palma
reisadvies reisadvies Spanje

... meer handige websites

 

La Palma is één van de Canarische Eilanden. In tegenstelling tot de meeste andere eilanden is La Palma geen eiland vol massatoerisme, maar een plek waar mensen voor de rust en natuur komen. Van de eilandengroep is La Palma volgens velen de meest authentieke Canarische bestemming. Net als grote broers Gran Canaria en Tenerife heeft ook La Palma een natte groene kant aan het noorden terwijl het zuiden duidelijk zonniger en droger is.

 


Top 10 bezienswaardigheden van
La Palma

bezienswaardigheid nummer 1

Caldera de Taburiente
In het prachtige gebied Caldera de Taburiente ligt het even mooie natuurpark ‘Parque Nacional de la Caldera de Taburiente. Het gebied leent zich prima voor wandelingen met een waanzinnig uitzicht op de Roque de los Muchachos, wat het hoogste punt van het eiland is. De caldera (komvormige krater) heeft domineert de noordelijke zijde van het eiland met zijn doorsnede van ongeveer 10 kilometer. Er zijn zelfs wandelingen mogelijk in de erosiekrater. Hier vlakbij is een internationale sterrenwacht te vinden. Dit is het observatorium Roque de los Muchachos.
www.iac.es

   
bezienswaardigheid nummer 2 La Zarza
Wie graag eens een sprookjesachtige wandeling wil maken, moet zeker een bezoek brengen aan laurierbossen op het eiland La Palma. Deze bossen bevinden zich in het noord-oosten van het eiland op ongeveer tussen de 600 en 1200 meter hoogte. Onderweg kom je waarschijnlijk langs de Nogales kloof. Er zijn ook mogelijkheden om wandelingen te maken naar de warmwaterbronnen Marcos en Cordero. In het culturele park de la Zarza zijn rotstekeningen te bewonderen van de oorspronkelijke bewoners ‘de Benahorieten’. In het informatiecentrum wordt er meer verteld over hun leven en werkwijzen.
   
bezienswaardigheid nummer 3 Mirador del Time
Het allermooiste en meest adembenemende uitzicht op het eiland La Palma vind je op het uitkijkpunt Mirador del Time. Je vindt dit langs de route van Los Llanos naar Puntagorda. Het panoramische uitzicht is vooral in het donker prachtig om te zien. Je kijkt over Los Llanos, El Paso, de vallei van Aridane, de Cumbres, Pico Bejenado en natuurlijk de schitterende Atlantische Oceaan.
   
bezienswaardigheid nummer 4 Fuencaliente de la Palma
In het zuiden van het Canarische eiland La Palma vind je de geneeskrachtige warmwaterbronnen Fuencaliente de la Palma. Dit zuidelijke stuk van het eiland staat ook wel bekend om de vulkanen San Antonio en Teneguia. Verder zijn er nog veel bananen- en wijnplantages te vinden. Het zeer pittoreske dorpje Los Canarios is zeker een bezoekje waard. Hier zijn de houten balkons weer het kenmerk van het eiland. Op het uiterste zuidpunt staat een vuurtoren uit 1967 bij de zoutpannen. Tegenwoordig is dit een museum met exposities over het leven in de zee. Met een beetje helder weer is er zicht op de eilanden El Hierro en La Gomera.
   
bezienswaardigheid nummer 5 Los Llanos de Aridane
De gezellige stad Los Llanos de Aridane heeft een leuke historische binnenstad met sfeervolle terrasjes. Er zijn rondom de plaats nog veel bananenplantages te vinden. Het grote plein bij de kerk is ‘s avonds een belangrijke ontmoetingsplaats. Lokale bevolking vertoeft er graag en er zijn een paar terrasjes te vinden. Op ongeveer een kwartier afstand liggen de stranden en zijn er voldoende mogelijkheden voor heerlijke wandelingen. Wie wat meer wil weten over de cultuur en geschiedenis, moet zeker eens langs gaan in het archeologisch museum Benahoarita in Los Llanos
   
   
bezienswaardigheid nummer 6 San Andrés
De vroegere havenplaats San Andrés is een trekpleister in het noordwesten van het eiland. Het dorp heeft de herkenbare Canarische kinderkoppen steegjes en typische herenhuizen. Rondom het Plaza de San Andrés worden de terrasjes goed bezocht. Heel bijzonder zijn de zwembaden die door rotsen aan de kust zijn gevormd en gevuld zijn met zeewater.
   
bezienswaardigheid nummer 7 Garafia
Eén van de mooiste wandelgebieden van La Palma vind je in het noorden bij Garafia. Het is er vrij rustig, maar zeer mooi. Het gebied staat vol met amandelbomen, drakenbomen gecombineerd met kloven, diepe ravijnen en steile kusten. In het plaatsje Santo Domingo is een etnografisch museum te vinden met informatie over tradities in en om de boerderijen en andere wetenswaardigheden van het platteland. In het zijdemuseum in El Paso zie je wat er allemaal mogelijk met creaties van deze mooie stof.
   
bezienswaardigheid nummer 8 Santa Cruz de la Palma
De stad Santa Cruz de la Palma, die door de inwoners “La Palma” wordt genoemd, is de hoofdstad van het het eiland. Kenmerkend voor de stad zijn de kleurige geveltjes met houten balkon die je veel terug ziet komen in het straatbeeld. Het gezellige en knusse centrum heeft smalle straatjes die af en toe worden onderbroken met mooie pleintjes. De terrassen en cafe’s zijn goed verspreid over het centrum en de boulevard. Het is hier wel minder aanwezig dan op buureilanden Tenerife en Gran Canaria. Er zijn veel oude gebouwen en herenhuizen waarbij je regelmatig wordt verrast door de bijzondere accenten in zo’n gebouw. Denk hierbij aan mooie plafondbeschilderingen of prachtige oude trappenhuizen. De haven van Santa Cruz de la Palma krijgt regelmatig bezoek van cruiseschepen. Aan het prachtige plein ‘Plaza de la Alameda’ ligt een replica van het schip van Columbus, wat nu een maritiem museum. Vlakbij Santa Cruz de la Palma ligt de badplaats Los Cancajos.
   
bezienswaardigheid nummer 9 Puerto Naos
Aan de westkust van La Palma ligt de badplaats Puerto Naos. Het is een vrij rustige badplaats met hier en daar wat terrasjes en restaurants, maar geen massatoerisme. De uitgaansgelegenheden zijn voornamelijk wat bars. Langs de kust loopt een promenade met wat palmbomen en andere begroeiing. Er zijn wat minder fraaie gebouwen met voornamelijk appartementen en grote hotels te vinden.
   
bezienswaardigheid nummer 10 Los Cancajos
De knusse badplaats Los Cancajos ligt aan een vulkanisch strand. Het strand is een paar honderd meter lang en wordt af en toe onderbroken door rotspartijen. Er is een gezellige wandelpromenade met hier en daar wat bankjes om te rusten. Omdat Los Cancajos een vrij nieuw dorp is met voornamelijk hotels, is er verder weinig cultuur te vinden.
   
  Meer informatie over La Palma:

beste reistijd voor La Palma
La Palma informatie

  ...meer handige websites
   

 voorpagina top 10 bezienswaardigheden.nl over deze site top 10 bezienswaardigheden van alle bestemmingen privacy en cookies