top 10 bezienswaardigheden

de beste bezienswaardigheden per bestemming

bezienswaardigheden van Lanzarote, Spanje

Spanje
top 10 bezienswaardigheden:

Spanje

Plaatsen in Spanje:
Alicante
Arrecife
Barcelona
Bilbao
Cádiz

Córdoba
Gerona
Granada
Jerez de la Frontera
Las Palmas de Gran Canaria
Madrid
Malaga
Palma de Mallorca
Ronda
San Sebastian
Segovia
Sevilla

Toledo
Valencia
Zaragoza

Eilanden in Spanje:
Canarische Eilanden
Formentera
Fuerteventura
Gran Canaria

Ibiza
La Palma
Lanzarote

Mallorca
Menorca

Tenerife

Provincies & streken in Spanje:
Andalusië
Costa Blanca
Costa Brava
Costa del Sol
Costa Dorada

Overzicht
Top 10 bezienswaardigheden
categorieën:
 
bezienswaardigheden alle bestemmingen
bezienswaardigheden bezienswaardigheden
bezienswaardigheden top 10 specials

Praktische informatie
Alles over het weer, het klimaat en de veiligheid van deze bestemming vind je op de volgende websites:
 
klimaat & weer klimaatinfo Lanzarote

... meer handige websites

 

Lanzarote bezienswaardigheden top 10

Het eiland Lanzarote is één van de Canarische Eilanden; een eilandengroep die op zo’n tweehonderd kilometer ten westen van de Marokkaanse kust ligt. Dankzij het milde klimaat trekt Lanzarote gedurende het hele jaar veel toeristen. Die verblijven vooral in de grote badplaatsen Puerto del Carmen, Playa Blanca en Costa Teguise. Behalve zon en strand biedt het eiland ook redelijk wat interessante bezienswaardigheden. Zo is het unieke vulkaanlandschap een bijzondere bezienswaardigheid op zich. Het vulkanisme manifesteert zich op verschillende manieren. De Vuurbergen (Montañas del Fuego) behoren misschien wel tot de beste plekken binnen Europa waar je kunt zien hoe vulkanische activiteit heeft geleid tot desolate ruige landschappen.

De meeste excursies die je op Lanzarote kunt maken zijn gebaseerd op de in onze ogen prachtige landschappen, bijzondere natuurverschijnselen en dé kunstenaar van het eiland César Manrique. Omdat het eiland niet te groot is en de wegen van prima kwaliteit zijn, kun je gemakkelijk meerdere bezienswaardigheden op één dag bezoeken. Met een huurauto is dat het meest efficiënt. Wie zelf rijden niet prettig vindt, die kan een georganiseerde excursie boeken.

Als je geen tijd of zin hebt om tijdens je vakantie op Lanzarote de hele top 10 bezienswaardigheden van Lanzarote te gaan bezoeken, dan zouden wij aanraden om in ieder geval een bezoek aan het Nationaal Park Timanfaya in te plannen en daarnaast een van de door César Manrique gecreëerde bezienswaardigheden te bezoeken. Dan heb je in ieder geval twee van de belangrijkste elementen van Lanzarote ontdekt. Als we puur kijken naar onze eigen smaak, dan zou een bezoek aan het Lago Verde hier aan toegevoegd kunnen worden. Deze groene lagune zorgt voor een bijna surrealistische setting.

 


Top 10 bezienswaardigheden van
Lanzarote

bezienswaardigheid nummer 1

Nationaal Park Timanfaya

Het absolute hoogtepunt van Lanzarote wordt gevormd door het Nationaal Park Timanfaya. Dit nationale park beslaat een ruim vijfduizend hectare gebied in het westelijke deel van het eiland. Het is gesitueerd rondom de vulkaan Timanfaya. Het vulkanische land dat hier gevormd is, is het resultaat dan een dagenlang durende vulkaanuitbarsting in het jaar 1730. De vulkanische oorsprong van Lanzarote is hier op de best mogelijke manier zichtbaar. De Vuurbergen (Montañas del Fuego) laten door middel van hun kleuren zien dat er tijdens een vulkaanuitbarsting verschillende elementen vanuit onze planeet naar buiten komen, zoals stromende lava en asregens.

De manier om het Nationaal Park Timanfaya te ontdekken is door middel van de touringcars die vanaf het bezoekerscentrum vertrekken. Je kunt niet zelf door het Nationaal Park Timanfaya rijden, met uitzondering van het stukje vanaf de entree tot aan het bezoekerscentrum. De rondrit zit inbegrepen in de entreeprijs.

Meer informatie over Nationaal Park Timanfaya

Wil je een georganiseerde bustour naar Nationaal Park Timanfaya maken? Deze kun je vooraf via internet reserveren. Je wordt bij je hotel opgehaald en hebt alleen maar een elektronisch ticket op je mobiele telefoon nodig. Omdat er geen hostess tussen zit die commissie krijgt is deze tour naar Timanfaya en wijngebied La Geria vaak goedkoper dan als je via een host(ess) van een touroperator tussen zit.

Bekijk de georganiseerde tour naar Timanfaya

Nationaal Park Timanfaya

   
bezienswaardigheid nummer 2

Fundación de César Manrique

Het eiland Lanzarote is onlosmakelijk verbonden met de in Arrecife geboren kunstenaar César Manrique. Deze alleskunner wordt omschreven als kunstschilder, beeldhouwer, architect en bouwadviseur. Zijn werk kom je dan ook op verschillende plaatsen op het eiland Lanzarote tegen. Zo is menig rotonde opgeleukt met kunstwerken van deze beroemdheid. In bijna al zijn werk heeft Manrique geprobeerd om de natuur van het eiland te integreren in zijn werk. Als betrokken activist was hij zich bewust dat het toerisme de toekomst had, maar hij wilde ook het eiland beschermen voor de toestroom aan toeristen die het populaire eiland jaar na jaar aantrok.

Het voormalige huis van de kunstenaar Manrique is opengesteld voor publiek. Deze in een lavagrot gebouwde woning toont hoe het verblijf en de natuur bijna één geheel vormen, waarbij iedere ruimte op fantastische wijze is vormgegeven. Binnen de woning vind je diverse kunstwerken van Manrique.

Meer info over het Fundacion de Cesar de Manrique

Fundación de César Manrique

   
bezienswaardigheid nummer 3

Lago Verde

Iets ten zuiden van het westelijk gelegen dorp El Golfo bevindt zich een groen gekleurd meer: het Lago Verde. Wie vanaf de parkeerplaats aankomt, kan een smal wandelpad volgen die je vanzelf naar dit groene meer leidt. Omdat erosie alom aanwezig is, komt het soms voor dat de toegangsweg is afgesloten. Lago Verde is door een zwart strand gescheiden van zee. Rondom het groene meer zijn door lavastroom gecreëerde rotsformaties te vinden. Lago Verde krijgt hierdoor een wat surrealistisch uiterlijk. Het water in dit groene meer blijft altijd op peil, aangezien het van onderuit de grond op natuurlijke wijze wordt aangevoerd.

De groene kleur wordt veroorzaakt door een flinke dosis zout en algen die in het water leven. Het meer Lago Verde is afgezet met touw. Het is dus niet de bedoeling dat men er een duik in neemt. Het strand en de zee zijn verder wel toegankelijk. De zee kan behoorlijk ruw zijn aan deze kant van het eiland. Als je het wandelpad verder blijft volgen, kom je vanzelf bij een grote grot uit. Dit alles is een overblijfsel uit de restanten van de vulkaan El Golfo.

Meer info over het Lago Verde

Lago Verde

   
bezienswaardigheid nummer 4

Cueva de los Verdes

De volgende bezienswaardigheid op Lanzarote is ook een bijzonder natuurfenomeen. De Cueva de los Verdes vormen een grottenstelsel dat je met een gids kunt bezoeken. Het zijn geen groene grotten. De naam ‘Verdes’ wordt door sommigen wel zo geïnterpreteerd. Dat is echter de naam van een familie die eigenaar is geweest van de grotten. Tijdens de bezichtiging zal de begeleidende gids je iets fenomenaals tonen. Wat dat is, zullen we hier verder niet toelichten. Dat zou het verrassingseffect wegnemen. Verder zul je stalagmieten en stalactieten in alle soorten en maten aantreffen in de Cueva de los Verdes. Binnen de grotten is er een natuurlijke concerthal gebouwd met een ongekende akoestiek.

Cueva de los Verdes

   
bezienswaardigheid nummer 5

Jardín de Cactus

Botanische tuinen, subtropische tuinen en cactustuinen zijn bezienswaardigheden die je op redelijk wat vakantiebestemmingen aan zult treffen. De cactustuin op Lanzarote onderscheidt zich echter op twee manieren van veel andere soortgelijke attracties. Allereerst is de locatie zelf vrij bijzonder, omdat de cactustuin aangelegd is in de vorm van een amfitheater. Ten tweede is ook Jardín de Cactus een creatie van César Manrique wat geresulteerd heeft in een soms zeer eigenzinnige wijze van het presenteren van de planten en het verwerken van kunstwerken binnen de tuin. Wij vinden Jardín de Cactus bezienswaardig genoeg om het zeker een plekje in onze top 10 hoogtepunten voor Lanzarote te geven.

Jardín de Cactus

   

   
bezienswaardigheid nummer 6

Mirador del Rio

Op de noordelijke punt van Lanzarote, ten westen van Órzola, vind je een prachtig door César Manrique vormgegeven uitzichtpunt: Mirador del Rio. Vanaf deze lokatie heb je vanaf een hoogte van ongeveer 475 meter een prachtig uitzicht over het eiland La Graciosa. Tenminste, mits de weersomstandigheden dat toelaten. Want de ligging aan de noordkant van Lanzarote zorgt ervoor dat er door opstuwende lucht bewolking kan ontstaan. Die kan soms vrij hardnekkig zijn. Het aride klimaat van Lanzarote zorgt ervoor dat je een groot deel van de tijd een prima uitzicht hebt.

Je moet entree betalen om Mirador del Rio de bezoeken. Dan heb je behalve het fenomenale uitzicht ook toegang tot de door César Manrique gecreëerde ruimtes. Binnen het aangelegde cafetaria kun je dan genieten van een drankje of een typisch Canarische lekkernij. Het cafetaria is op zich al een bezienswaardigheid. Wil je gratis op La Graciosa uitkijken? Dat kan ten westen van het uitzichtpunt. Nog beter is de gratis uitzichtplek Mirador de Guinate, dat op enkele minuten rijden van Mirador del Rio ligt (bekijk locatie op Google Maps).

Mirador del Rio

   
bezienswaardigheid nummer 7

Playas del Papagayo

Soms denken mensen dat je op de Canarische Eilanden alleen maar donkere vulkanische stranden hebt. Dat is niet zo. De meeste eilanden, inclusief Lanzarote, tellen een aantal prachtige stranden. In het geval van Lanzarote mag je Playas del Papagayo zelfs tot de belangrijkste bezienswaardigheden van het eiland rekenen. Soms kom je de namen Playa Papagayo of Papagayo Beach tegen, maar die namen zijn een beetje misleidend. Het gaat immers om meerdere stranden die op de zuidelijke punt van Lanzarote liggen, in plaats van het het één strand betreft.

De grootste stranden die hier liggen zijn Playa del Papagayo, Playa de la Cera, Playa del Pozo en Playa Mujeres. Het zijn stuk voor stuk prachtige witte zandstranden die aan een vrij intens blauw gekleurde zee liggen. De combinatie met de vulkanische rotsen zorgen voor een prachtige plek om te zonnebaden en te zwemmen. Het mooiste van alles is dat deze bijzondere plek op Lanzarote niet ontsierd wordt door hotels, winkelcentra of grootschalige horeca. De enige voorzieningen worden gevormd door twee bij elkaar gelegen restaurants. Daar kun je koud drinken halen, iets eten of naar het toilet gaan.

Om het gebied te bezoeken moet je een paar euro tol betalen bij de entree die langs de enige toegangsroute staat. Het geld wordt gebruikt om het gebied te onderhouden en schoon te houden.

Playas del Papagayo

   
bezienswaardigheid nummer 8

Wijngebied La Geria

Dankzij de vruchtbare vulkanische bodem en het vrij warme klimaat op Lanzarote is La Geria een succesvolle wijnstreek. Op zeer specifieke wijze verbouwt men hier druiven: de druiven worden in putten verbouwd met een klein muurtje er omheen. Op die manier worden de vruchten tegen de wind beschermd en anderzijds zorgt het ervoor dat er voldoende vocht uit de grond opgenomen wordt. De wijnvelden zelf zijn al een bijzonder plaatje, de wijnen zelf zijn ook zeer de moeite waard. De reden dat we de wijnen van Lanzarote in de Nederlandse winkels niet aantreffen is dat er te weinig geproduceerd wordt om ook nog te kunnen exporteren. De lokale markt heeft alle wijnen nodig. Bij een aantal bodega's, zoals Malvasia en El Grifo, kun je wijnen proeven en een rondleiding krijgen.

Wijngebied La Geria

   
bezienswaardigheid nummer 9

Pittoreske dorpen

In het binnenland van Lanzarote liggen een aantal schilderachtige dorpjes op je te wachten. Het mooiste dorp van Lanzarote is Teguise. Niet te verwarren met de aan de kust gelegen urbanisatie Costa Teguise is het in het binnenland gelegen dorp Teguise. Het dorp is in sfeervolle Andalusische stijl vormgegeven. Op zondag wordt hier de drukbezochte markt gehouden, waar je naast streekproducten helaas ook in toenemende mate kraampjes met (namaak)tassen, zonnebrillen en andere meuk aantreft.

Een dorp dat meestrijdt om de titel 'mooiste dorp van Lanzarote' is Yaiza. De combinatie van onberispelijk onderhouden witte huizen, die helemaal horen bij de architectuur ban Lanzarote, en de van schitterende palmen voorziene straten zorgen voor een idyllisch sfeerplaatje binnen het vulkanische landschap van Lanzarote.

Een derde plaatsje dat we graag willen noemen is Haría. Het unieke aan dit in het noorden van Lanzarote gelegen dorp zit hem vooral in de ligging temidden van meer dan duizend palmen. Deze plek heeft niet voor niets de sprookjesachtige naam 'Dal der Duizend Palmen' gekregen. Wil je Haría in alle rust ontdekken dan kun je de zaterdag beter vermijden. De wekelijkse markt zorgt dan voor een extra toestroom van locals en toeristen.

Pittoreske dorpen

   
bezienswaardigheid nummer 10

Kamelenrit

Lanzarote is de enige plek in Europa waar kameelachtigen in het wild voorkomen. De op dit eiland levende Majorero-dromedaris wordt vooral ingezet voor zogenaamde kamelentochten, hoewel er echter geen sprake is van kamelen omdat deze beesten slechts één bult hebben. Eigenlijk is het dus een dromedaristocht Je kunt een kamelentocht doen in het Timanfaya Nationaal Park of buiten het park, waar je binnen een tocht van ongeveer een half uur door het prachtige landschap van Lanzarote trekt.

Het aantal mogelijkheden om de kamelentocht online ergens te reserveren is zeer beperkt. Bij Get Your Guide kun je een dagtour boeken waarbij het het zuiden van Lanzarote gaat ontdekken en een kamelenrit er optioneel bij kunt doen.

Kamelenrit

   
 

Vakantie naar Lanzarote

Wil je een vakantie naar Lanzarote boeken? Kijk dan bij de Lanzarote vakanties van TUI.nl voor de beste Lanzarote vakantie-aanbiedingen! Je boekt bij TUI mét SGR-garantie!

Auto huren

Wil je een auto huren op Lanzarote? Let dan op waar je je auto huurt. Een huurauto moet betrouwbaar zijn en aan alle verwachtingen voldoen. Verder wil je goed verzekerd zijn, geen eigen risico hebben en niet voor onverwachte extra kosten komen. Sunny Cars is al jarenlang een berouwbare en betaalbare partner op het gebied van huurauto's op Lanzarote. Dankzij hun all-in autoverhuur kom je niet voor onaangename verrassingen te staan. Zoek naar een huurauto op Lanzarote bij Sunny Cars en ontdek de mooiste plekjes op Lanzarote!

Meer informatie over Lanzarote:

5x zien en doen op Lanzarote
alles over Lanzarote
beste reistijd voor Lanzarote
bijzondere plaatsen op Lanzarote
coronaregels en reisadvies voor Lanzarote
Lanzarote informatie
Lanzarote tips
Lanzarote voor beginners
mooiste dorpjes op Lanzarote
waar overnachten op Lanzarote

  ...meer handige websites
   

 voorpagina top 10 bezienswaardigheden.nl over deze site top 10 bezienswaardigheden van alle bestemmingen privacy en cookies