top 10 bezienswaardigheden

de beste bezienswaardigheden per bestemming

bezienswaardigheden van Lanzarote, Spanje

Spanje
top 10 bezienswaardigheden:

Alicante
Andalusië
Arrecife
Barcelona
Bilbao
Cádiz
Canarische Eilanden
Córdoba
Costa Blanca
Costa Brava
Costa del Sol
Costa Dorada
Formentera
Fuerteventura
Gerona
Gran Canaria
Granada
Ibiza
Jerez de la Frontera
La Palma
Lanzarote
Madrid
Malaga
Mallorca
Menorca
Palma de Mallorca
San Sebastian
Segovia
Sevilla
Spanje
Tenerife

Toledo
Valencia
Zaragoza

Overzicht
Top 10 bezienswaardigheden
categorieën:
 
bezienswaardigheden alle bestemmingen
bezienswaardigheden bezienswaardigheden
bezienswaardigheden top 10 specials

Praktische informatie
Alles over het weer, het klimaat en de veiligheid van deze bestemming vind je op de volgende websites:
 
klimaat & weer klimaatinfo Lanzarote
reisadvies reisadvies Spanje

... meer handige websites

 

LanzaroteHet eiland Lanzarote is één van de Canarische Eilanden, een eilandengroep die op zo’n tweehonderd kilometer ten westen van de Marokkaanse kust ligt. Dankzij het milde klimaat trekt Lanzarote gedurende het hele jaar veel toeristen naar zich toe, die vooral in de grote badplaatsen Puerto del Carmen, Playa Blanca en Costa Teguise verblijven. Behalve zon en strand biedt het eiland ook redelijk wat interessante bezienswaardigheden. De meeste excursies die je kunt maken zijn vooral gebaseerd op prachtige landschappen, natuurverschijnselen en dé kunstenaar van het eiland César Manrique. Omdat het eiland niet te groot is en de wegen van prima kwaliteit zijn, kun je gemakkelijk meerdere bezienswaardigheden op één dag bezoeken. Een vakantie naar Lanzarote hoeft helemaal niet duur te zijn en is online te boeken bij diverse reisorganisaties.

 


Top 10 bezienswaardigheden van
Lanzarote

bezienswaardigheid nummer 1 Nationaal Park Timanfaya
De vulkanische oorsprong van Lanzarote is vooral zichtbaar in Parque Nacional de Timanfaya, waar de vuurbergen (Montañas del Fuego) zorgen voor een bijna surrealistisch landschap dat zo door zou kunnen gaan voor een maanlandschap. Het indrukwekkende lavagebied bezoeken kan per bus, op een dromedaris of (alleen op aanvraag twee maanden vooraf) met gids te voet. Bij het bezoekerscentrum laten de gidsen zien dat er nog steeds vulkaanactiviteit is en in het bijbehorende restaurant wordt op vulkanische warmte gekookt.
informatie over Nationaal Park Timanfaya

Wil je een georganiseerde bustour naar Nationaal Park Timanfaya maken? Deze kun je vooraf via internet reserveren. Je wordt bij je hotel opgehaald en hebt alleen maar een elektronisch ticket op je mobiele telefoon nodig. Omdat er geen hostess tussen zit die commissie krijgt is deze tour naar Timanfaya en wijngebied La Geria vaak goedkoper dan als je via een host(ess) van een touroperator tussen zit.
Bekijk de tour en boek als je wilt meteen online

   
bezienswaardigheid nummer 2

Cueva de los Verdes
Geen groene grotten (‘Verdes’ wordt door sommigen wel zo geïnterpreteerd, is echter de naam van een familie die eigenaar is geweest van de grotten), maar een prachtige verzameling vulkanische grotten. De gids die je tijdens de bezichtiging mee zal nemen in de grotten zal je iets fenomenaals tonen, wat we hier verder niet toe zullen lichten omdat het verrassingseffect dan weg is. Binnen de grotten is er een natuurlijke concerthal gebouwd met een ongekende akoestiek.
www.bijzondereplaatsen.nl/spanje/lanzarote/cueva-de-los-verdes.htm

   
bezienswaardigheid nummer 3

Fundación de César Manrique
Het voormalige huis van de kunstenaar Manrique is opengesteld voor publiek. Deze in een lavagrot gebouwde woning toont hoe het verblijf en de natuur bijna één geheel vormen, waarbij iedere ruimte op fantastische wijze is vormgegeven. Binnen de woning vind je ook diverse kunstwerken van Manrique.

Meer info over het Fundacion de Cesar de Manrique

   
bezienswaardigheid nummer 4

Jardín de Cactus
Botanische tuinen, subtropische tuinen en cactustuinen zijn bezienswaardigheden die je op redelijk wat vakantiebestemmingen aan zult treffen. De cactustuin op Lanzarote onderscheid zich echter op twee manieren van veel andere soortgelijke attracties. Allereerst is de locatie zelf vrij bijzonder, omdat de cactustuin aangelegd is in de vorm van een amfitheater. Ten tweede is ook Jardín de Cactus een creatie van César Manrique wat geresulteerd heeft in een soms zeer eigenzinnige wijze van het presenteren van de planten en het verwerken van kunstwerken binnen de tuin.

   
bezienswaardigheid nummer 5

Papagayo Beach
De mooiste stranden van Lanzarote liggen tussen Playa Blanca en El Papagayo, in het zuidelijkste puntje van het eiland. Met de auto kun je (via een tolpunt) niet helemaal tot de stranden komen, maar wie het stuk lopen voor lief neemt komt op een prachtige verzameling stranden uit. Op de meer verlaten gedeeltes komt ook naaktrecreatie voor.
www.bijzondereplaatsen.nl/spanje/lanzarote/playas-de-papagayo.htm

   

   
bezienswaardigheid nummer 6

Mirador del Rio
Op de noordelijke punt van Lanzarote, ten westen van Órzola, vind je een prachtig door César Manrique vormgegeven uitzichtpunt: Mirador del Rio. Vanaf deze lokatie heb je vanaf een hoogte van ongeveer 475 meter een prachtig uitzicht over het eiland La Graciosa.
www.bijzondereplaatsen.nl/spanje/lanzarote/mirador-del-rio.htm

   
bezienswaardigheid nummer 7

Lago Verde
De groene lagune op een zwart lavastrand bij El Golfo is bijzonder om te zien. Wie vroeg gaat kijken is de stroom aan toeristenbussen voor en kan prachtige foto’s maken van het bijna gifgroene water.

Meer info over het Lago Verde

   
bezienswaardigheid nummer 8

La Geria
Dankzij de vruchtbare vulkanische bodem en het vrij warme klimaat op Lanzarote is La Geria een succesvolle wijnstreek. Op zeer specifieke wijze verbouwt men hier druiven: de druiven worden in putten verbouwd met een klein muurtje er omheen. Op die manier worden de vruchten tegen de wind beschermd en anderzijds zorgt het ervoor dat er voldoende vocht uit de grond opgenomen wordt. De wijnvelden zelf zijn al een bijzonder plaatje, de wijnen zelf zijn ook zeer de moeite waard. De reden dat we de wijnen van Lanzarote in de Nederlandse winkels niet aantreffen is dat er te weinig geproduceerd wordt om ook nog te kunnen exporteren. De lokale markt heeft alle wijnen nodig. Bij een aantal bodega's, zoals Malvasia en El Grifo, kun je wijnen proeven en een rondleiding krijgen.
www.bijzondereplaatsen.nl/spanje/lanzarote/la-geria.htm

   
bezienswaardigheid nummer 9

Teguise
Niet te verwarren met de aan de kust gelegen urbanisatie Costa Teguise is het in het binnenland gelegen dorp Teguise. Het dorp is in sfeervolle Andalusische stijl vormgegeven. Op zondag wordt hier de drukbezochte markt gehouden, waar je naast streekproducten helaas ook in toenemende mate kraampjes met (namaak)tassen, zonnebrillen en andere meuk aantreft.

   
bezienswaardigheid nummer 10

Dromedarisrit
Lanzarote is de enige plek in Europa waar kameelachtigen in het wild voorkomen. De op dit eiland levende Majorero-dromedaris wordt vooral ingezet voor zogenaamde kamelentochten, hoewel er echter geen sprake is van kamelen omdat deze beesten slechts één bult hebben. Je kunt een kamelentocht doen in het Timanfaya Nationaal Park of buiten het park, waar je binnen een tocht van ongeveer een half uur door het prachtige landschap van Lanzarote trekt.

   
 

Vakantie naar Lanzarote

Wil je een vakantie naar Lanzarote boeken? Kijk dan bij de Lanzarote vakanties van TUI.nl voor de beste Lanzarote vakantie-aanbiedingen! Je boekt bij TUI mét SGR-garantie!

Meer informatie over Lanzarote:

5x zien en doen op Lanzarote
alles over Lanzarote
beste reistijd voor Lanzarote
bijzondere plaatsen op Lanzarote
goedkoop naar Lanzarote
Lanzarote informatie
Lanzarote top 10

Lanzarote tips
Lanzarote voor beginners
mooiste dorpjes op Lanzarote

  ...meer handige websites
   

 voorpagina top 10 bezienswaardigheden.nl over deze site top 10 bezienswaardigheden van alle bestemmingen privacy en cookies