top 10 bezienswaardigheden

de beste bezienswaardigheden per bestemming

bezienswaardigheden van Lanzarote: Lago Verde

Lanzarote
top 10 bezienswaardigheden:

De meest indrukwekkende, mooie en interessante bezienswaardigheden van Lanzarote vind je hier.

Overzicht
Bezienswaardigheden in andere landen en plaatsen:
 
bezienswaardigheden alle bestemmingen
bezienswaardigheden bezienswaardigheden
bezienswaardigheden top 10 specials

Praktische informatie
Alles over het weer, het klimaat en de veiligheid van deze bestemming vind je op de volgende websites:
 
klimaat & weer klimaatinfo Lanzarote

... meer handige websites

© teksten: top10bezienswaardigheden.nl
© foto: Silver Media.nl
alle rechten voorbehouden

Het Lago Verde op Lanzarote

Toeristen hoeven zich op het Canarische eiland Lanzarote geen dag te vervelen. Lanzarote staat namelijk bekend om zijn prachtige zwarte stranden, azuurblauwe zee, charmante dorpen, spectaculaire vulkanische landschappen, gezellige badplaatsen, uiteenlopende watersport mogelijkheden, heerlijke wandel- en fietsroutes, mysterieuze grotten, boeiende musea en heel veel ander vertier. De uiteenlopende bezienswaardigheden liggen grotendeels verdeeld over het gehele eiland. Bij grote badplaatsen als Puerto del Carmen, Costa Teguise en Playa Blanca is alles erop ingesteld, dat het de bezoekers aan niets zal ontbreken. Natuurliefhebbers moeten beslist een bezoek brengen aan het noordelijk gelegen ‘Parque natural del Arcipiélago Cinijo’ op het eiland La Graciosa. Dit bijna tweehonderd vierkante kilometer tellende park is namelijk het grootste beschermde zeereservaat van Europa. Vergeet dus vooral je snorkelset niet mee te nemen. Vele zee- en roofvogels maken gebruik van dit nationale park om er hun nest bouwen. Andere parken die zeker de moeite van een bezoekje waard zijn, zijn ‘Parque Nacional de Timanfaya’ en ‘Los Volcanes Natural Park’, die zich aan de westkust van Lanzarote bevinden. In beide parken wordt snel duidelijk wat een vulkanische uitbarsting teweeg kan brengen en hoe het landschap daardoor drastisch is veranderd. Door het desolate landschap waan je je op sommige momenten misschien zelfs even op de maan.

Lago Verde: het gifgroene meer

Iets ten zuiden van het westelijk gelegen dorp El Golfo bevindt zich een groen gekleurd meer. Wie vanaf de parkeerplaats aankomt, kan een smal wandelpad volgen die je vanzelf naar dit groene meer leidt. Omdat erosie alom aanwezig is, komt het soms voor dat de toegangsweg is afgesloten. Lago Verde is door een zwart strand gescheiden van zee. Rondom het groene meer zijn door lavastroom gecreëerde rotsformaties te vinden. Lago Verde krijgt hierdoor een wat surrealistisch uiterlijk. Het water in dit groene meer blijft altijd op peil, aangezien het van onderuit de grond op natuurlijke wijze wordt aangevoerd. De groene kleur wordt veroorzaakt door een flinke dosis zout en algen die in het water leven. Het meer Lago Verde is afgezet met touw. Het is dus niet de bedoeling dat men er een duik in neemt. Het strand en de zee zijn verder wel toegankelijk. De zee kan behoorlijk ruw zijn aan deze kant van het eiland. Als je het wandelpad verder blijft volgen, kom je vanzelf bij een grote grot uit. Dit alles is een overblijfsel uit de restanten van de vulkaan El Golfo. Wie van wandelen houdt, kan zichzelf uitdagen door via de kust helemaal naar het dorpje El Golfo wandelen.

 
Meer informatie over het Lago Verde:

Lago Verde
Lago Verde bij El Golfo

...meer handige websites
...alle bezienswaardigheden op top10bezienswaardigheden.nl
 

 voorpagina top 10 bezienswaardigheden.nl over deze site top 10 bezienswaardigheden van alle bestemmingen privacy en cookies