top 10 bezienswaardigheden

de beste bezienswaardigheden per bestemming

bezienswaardigheden van Madrid: Koninklijk Paleis

Madrid
top 10 bezienswaardigheden:

De meest indrukwekkende, mooie en interessante bezienswaardigheden van Madrid vind je hier.

Overzicht
Bezienswaardigheden in andere landen en plaatsen:
 
bezienswaardigheden alle bestemmingen
bezienswaardigheden bezienswaardigheden
bezienswaardigheden top 10 specials

Praktische informatie
Alles over het weer, het klimaat en de veiligheid van deze bestemming vind je op de volgende websites:
 
klimaat & weer klimaatinfo Madrid

... meer handige websites

© teksten: top10bezienswaardigheden.nl
© foto: Silver Media.nl
alle rechten voorbehouden

Het Koninklijk Paleis in Madrid

In het centrum van de bruisende stad Madrid lijkt van alles samen te komen. Als hoofdstad van Spanje trekt de stad dan ook een zeer breed publiek aan. Madrid ontvangt het hele jaar door toeristen. En dat kan ook. Naast een aangenaam klimaat, waarin de winters geen echte vorst kennen, heeft de hoofdstad van Spanje genoeg te bieden. Je kunt er uitermate aangenaam winkelen, goede musea bezoeken, gastronomische gerechten nuttigen of gewoon een wandel of fietstocht maken door de verschillende wijken en parken die deze stad zo interessant maken. Hoewel Madrid echt een grote stad is, voelt het niet direct zo. Veel bezienswaardigheden, zoals Puerta del Sol, Plaza Major, Mercado de San Miguel, Museo Nacional Centro de Arte Reina Sofía, Fuente de Cibeles en Parque de El Retiro liggen immers op loopafstand van elkaar vandaan. Wil je echter het lopen beperken, dan kun je altijd overwegen om gebruik te maken van het zeer betaalbare metrosysteem. Op die manier zijn wijken als Argüelles met Parque del Oeste, de studentenwijk Malasaña of het chique Salamanca ook heel goed bereikbaar tijdens je bezoek aan Madrid.

Palacio Real

Het werkpaleis van de koning van Spanje staat beter bekend als ‘Palacio Real’. Zoals in vrijwel elk koninklijk paleis wappert ook hier de vlag als de koning present is. De koning van Spanje, Felipe VI, gebruikt het paleis alleen om er te werken en om er belangrijke gasten te ontvangen. Het koninklijke paleis van Madrid is te vinden in het westen aan de Calle de Bailén in de wijk Centro, niet ver van Plaza Mayor. Palacio Real werd ergens halverwege de achttiende eeuw gebouwd in opdracht van koning Filip V. Het moest het afgebrande Alcázar vervangen. Hoewel er inmiddels verschillende decoratieve aanpassingen hebben plaatsgevonden aan het huidige paleis, is het nog altijd goed duidelijk dat het oorspronkelijke ontwerp in overwegend barokke stijl werd opgetrokken. Voor het ontwerp zijn destijds de Italiaanse architecten Filippo Juvarra en diens leerling Juan Baptist Sachetti persoonlijk benaderd. Ruim zes-en-twintig jaar werd er driftig gebouwd aan een paleis met meer dan drieduizend kamers. Het interieur van het koninklijke paleis was een project op zich. Hiervoor werden allerlei kunstenaars en beeldhouwers ingeschakeld, waaronder Sabatini. Het landgoed van het koninklijke paleis ‘Campo del Moro’ en ‘Jardines de Sabatini’ zijn werkelijk schitterend te noemen. Als bezoeker van de stad Madrid heb je de gelegenheid om het paleis en de tuinen te bezoeken. Het paleis wordt doormiddel van een groot hek gescheiden van de stad en haar mensen. Met de aanschaf van een toegangskaartje mag je hier voorbij en kun je een kijkje nemen bij de Spaanse adel.

 
Meer informatie over het Koninklijk Paleis:

Koninklijk Paleis

...meer handige websites
...alle bezienswaardigheden op top10bezienswaardigheden.nl

 voorpagina top 10 bezienswaardigheden.nl over deze site top 10 bezienswaardigheden van alle bestemmingen privacy en cookies