top 10 bezienswaardigheden

de beste bezienswaardigheden per bestemming

bezienswaardigheden van Jerez de la Frontera, Spanje

Spanje
top 10 bezienswaardigheden:

Spanje

Plaatsen in Spanje:
Alicante
Arrecife
Barcelona
Bilbao
Cádiz

Córdoba
Gerona
Granada
Jerez de la Frontera
Las Palmas de Gran Canaria
Madrid
Malaga
Palma de Mallorca
Ronda
San Sebastian
Segovia
Sevilla

Toledo
Valencia
Zaragoza

Eilanden in Spanje:
Canarische Eilanden
Formentera
Fuerteventura
Gran Canaria

Ibiza
La Palma
Lanzarote

Mallorca
Menorca

Tenerife

Provincies & streken in Spanje:
Andalusië
Costa Blanca
Costa Brava
Costa del Sol
Costa Dorada

Overzicht
Top 10 bezienswaardigheden
categorieën:
 
bezienswaardigheden alle bestemmingen
bezienswaardigheden bezienswaardigheden
bezienswaardigheden top 10 specials

Praktische informatie
Alles over het weer, het klimaat en de veiligheid van deze bestemming vind je op de volgende websites:
 
klimaat & weer klimaatinfo Jerez
reisadvies reisadvies Spanje

... meer handige websites

 

Ten zuiden van Portugal ligt de Spaanse provincie Cadiz, met daarin de plaats Jerez de la Frontera. De stad staat goed bekend als sherry hoofdstad, het Andalusische paardenras en om de traditionele flamenco dans. En ook het klimaat van Jerez de la Frontera is uitermate aangenaam te noemen. Dit samen maakt van Jerez de la Frontera een prima vakantiebestemming voor jong en oud. In het voorjaar viert men uitbundig de ‘Feria del Caballo’. Deze paarden jaarmarkt brengt iedereen op de been en vaak ook nog in klederdracht. Er worden allerlei shows opgevoerd door ruiters te paard en er wordt veel gedronken, muziek gemaakt, gelachen en gegeten. Het wordt dan ook gezien als belangrijkste feest van Cadiz. Aan het eind van de zomer staat de plaats geheel in het teken van de oogst voor het maken van de heerlijke sherry. Dit wordt gevierd met het ‘Wine Harvest Festival’ die gepaard gaat met leuke markten en zelfs een kermis. In de stad zie je dan veel traditioneel geklede mensen die druiven met de voeten platstampen, ter paard een voorstelling geven, de flamenco dansen of op andere wijze een stukje uit de Spaanse cultuur laten zien. Daarnaast kun je in Jerez de la Frontera een leuke dierentuin bezoeken, de wijncultuur beleven in één van de vele bodega’s of verkies je liever een museum waarmee je je meer in de geschiedenis van de regio kunt verdiepen. Jerez de la Frontera heeft in ieder geval genoeg te bieden.

 


Top 10 bezienswaardigheden van
Jerez de la Frontera

bezienswaardigheid nummer 1 Alcázar
Het paleisachtige Alcázar van Jerez de la Frontera behoort tot één van de meest belangrijke monumenten van de stad. De architectuur uit de twaalfde eeuw laat zich het best omschrijven als Almohaden of Arabo-Andalusische stijl zoals je die heel veel terug ziet in Marokko. Het huidige uiterlijk werd vooral verkregen tijdens de achttiende eeuw. Het fort was dusdanig verwaarloost dat er een behoorlijke verbouwing plaats moest vinden om het weer toonbaar te maken. De opdracht hiertoe was afkomstig van de edelman Lorenzo Fernandez de Villavicencio en Benitez. Het Alcázar van Jerez de la Frontera bestaat uit een minaret, een moskee, Arabische baden, het Royal Pavilion, een voormalige apotheek, het paleis, een binnenplaats en de omliggende tuinen. Het Alcázar is opengesteld voor bezoekers.
   
bezienswaardigheid nummer 2 Real Escuela Andaluza de Arte Ecuestra
De Andalusische paarden ‘Caballo andaluz’ zijn wereldwijd beroemd. Het behoort zelfs tot de oudste racepaarden rassen ter wereld. Veel rassen zijn ook afgeleid van deze Andalusische paarden. Het is dan ook niet zo gek dat de paardenrijschool ‘Real Escuela Andaluza de Arte Ecuestra’ een prominente plek in de samenleving heeft. De rijschool werd omstreeks 1973 opgericht en verkreeg zelfs in 1987 de koninklijke titel. Regelmatig worden er internationale dressuurwedstrijden gehouden op hoog niveau. Maar de meeste bezoekers komen er voor de shows die er worden opgevoerd. De ruiters zijn dan veelal gekleed in achttiende eeuwse kledij en de muziek is veelal klassiek georiënteerd. De paarden leren er zelfs te dansen. In de twee musea van Real Escuela Andaluza de Arte Ecuestra kun je met eigen ogen op innovatieve wijze de geschiedenis van het paardenras, de uitrusting, de rijschool en kunst met paarden ontdekken.
https://www.realescuela.org/en
   
bezienswaardigheid nummer 3 Cathedral Jerez de la Frontera
De schitterende rooms-katholieke kathedraal van Jerez de la Frontera werd gebouwd in de twaalfde eeuw. In de zeventiende en achttiende eeuw hebben er nog behoorlijke restauraties plaatsgevonden. De titel van kathedraal werd verkregen in de jaren ’80 van de vorige eeuw. De kathedraal van Jerez de la Frontera is opgetrokken in gotische stijl. De voorgevel is voorzien van een drievoudige deur met daarop beelden en barokke motieven. In de kathedraal zijn verschillende religieuze kunststukken te bewonderen, zoals het beeld van ‘La Virgen Niña’ van Zurbarán. De koepel van deze kathedraal is aan de binnenzijde rijkelijk gedecoreerd en aan de buitenzijde is deze voorzien van meerdere sculpturen. Vanuit de toren heb je een meer dan prachtig uitzicht over de stad.
   
bezienswaardigheid nummer 4 Museo de Relojes
In het paleis van de tijd ‘Palacio del Tiempo’, is een indrukwekkend klokken museum gevestigd. Dankzij de Andrés de Ribera Foundation is de uitermate waardevolle collectie inmiddels uitgebreid naar meer dan driehonderd klokken die afkomstig zijn uit binnen- en buitenland. De collectie is dan ook verdeeld over zeven kamers met titels als: Patio Bienvenida, Salon Luis XV, Sala Azul, Sala Oro, Sala Púrpura, Sala Verde en Sala Aturo Paz. Daarnaast zijn er verschillende andere kunstvoorwerpen en kun je er workshops volgen. In het hotel van het museum worden regelmatig beurzen en feesten georganiseerd. Tevens kun je er de geschiedenis van de sherry ontdekken.
   
bezienswaardigheid nummer 5 Bodega's
In Jerez de la Frontera zijn erg leuke en aangename bodega’s te bezoeken. Het drinken van een glaasje Sherry is dan ook onderdeel van de cultuur in dit deel van Andalusië. Alleen de wijn uit deze streek mag zich sherry noemen. De naam is eigenlijk afgeleid van Jerez. Het is een aanbeveling waard om de bodega van Gonzalez Byass te bezoeken. Middels een anderhalf uur durende tour krijg je een kijkje in de keuken van een sherry producent die al heel wat jaren meedraait. Al in het begin van de negentiende eeuw behoorde Jerez tot de top van de wijnindustrie. Omstreeks 1835 begon de familie Gonzalez Byass als wijnproducent en groeide uit tot leider in de export van Tío Pepe Sherry. Het terrein van deze familie bestaat inmiddels uit een bodega met onder andere een gebouw die door Gustav Eiffel werd ontworpen. Hierin rijpen verschillende sherry’s die bedoeld zijn om te exporteren. In weer een ander gebouw wordt het productieproces stap voor stap uitgelegd. En uiteindelijk kom je in een sfeervolle ruimte waar je uiteindelijk ook de heerlijke sherry mag proeven. De tour eindigt natuurlijk geheel in stijl, namelijk in de shop.
www.bodegastiopepe.com/en/
   
   
bezienswaardigheid nummer 6 Flamenco
De flamenco dansstijl is diep geworteld in de Spaanse cultuur. Met name die in de Andalusische cultuur. In Jerez de la Frontera zijn meerdere dansscholen waar je de deel kunt nemen voor één of meerdere lessen. Tijdens het Festival de Jerez in februari/maart zie je zelfs op meerdere plaatsen in de stad deze uitbundige dans uitgevoerd worden. Als je graag een Flamenco show wilt bijwonen dan zijn er ook mogelijkheden genoeg. La Taberna Flamenco, Tablao Flamenco Puro Arte en Bodega Casa del Marqués zijn uitstekende uitgangspunten. Optioneel kun je natuurlijk tijdens de voorstelling genieten van heerlijke tapas met daarbij misschien een glaasje sherry.
www.puroarteflamencojerez.com
   
bezienswaardigheid nummer 7 Estadio Municipal de Chapín
Het stadion van Jerez de la Frontera is een geliefd multifunctioneel sportcomplex. Het werd in 1988 ingehuldigd met een wedstrijd tussen Xerez CD en Real Madrid CF. Estadio Municipal de Chapín wordt onder andere gebruikt voor voetbal wedstrijden, ruitersport evenementen, voor concerten en voor vele andere sporten. Het biedt plaats aan meer dan twintigduizend toeschouwers die vaak uit de regio afkomstig zijn. Estadio Chapin is tevens de thuisbasis van voetbalclub Xerez CD.
 
bezienswaardigheid nummer 8 Museo Arqueológico Municipal de la Frontera
Direct aan de Plaza del Mercado bevindt zich het mooiste museum van de stad. Museo Arqueológico Municipal de la Frontera is een archeologisch museum met culturele tentoonstellingen, voorwerpen en schilderijen die afkomstig zijn uit bijvoorbeeld de neolithische periode, het Romeinse Rijk en Islamitische en middeleeuwse voorwerpen.
   
bezienswaardigheid nummer 9 Circuito Permanente de Jerez
Formule I liefhebbers moeten beslist een kijkje nemen bij Circuito Permanente de Jerez. Dit race circuit ligt ten midden van het sherry gebied van Jerez de la Frontera. Voorheen werden er meerdere keren Formule I wedstrijden gereden. Ook wordt de baan door veel teams als testcircuit gebruikt. Daarnaast strijden er ook motorrijders en wielrenners op de baan. Kijk voor de meest actuele agenda op de onderstaande link.
www.circuitodejerez.com
   
bezienswaardigheid nummer 10 Montes de Propio de Jerez
Het natuurgebied Parque Natural de Los Alcornocales is voor het grootste deel gelegen in de provincie Cadiz. Het zeven hectare tellende Montes de Propio de Jerez is hier een klein onderdeel van en is gelegen in Jerez de la Frontera. Onderzoeken hebben uitgewezen dat dit natuurgebied meerdere medicinale planten bevat en andere botanische waarden. Het gebied leent zich uitstekend voor het maken van mooie en avontuurlijke wandelingen.
   
  TIP: Betaal niet teveel voor je hotel

De afgelopen jaren zijn er tientallen hotelboekingssites gekomen die je online hotels laten boeken in steden zoals Jerez de la Frontera. Wil je in één keer alle aanbieders met elkaar vergelijken en de voordeligste kamer vinden? Ga dan naar Trivago Jerez de la Frontera. Daar kun je per hotel, appartement en B&B meteen zien waar je op dat moment de goedkoopste kamers kunt boeken voor jouw reisdata!

Meer informatie over Jerez de la Frontera:

bezienswaardigheden en attracties in Jerez de la Frontera
wikipedia

  ...meer handige websites
   

 voorpagina top 10 bezienswaardigheden.nl over deze site top 10 bezienswaardigheden van alle bestemmingen privacy en cookies