top 10 bezienswaardigheden

de beste bezienswaardigheden per bestemming

bezienswaardigheden van Gran Canaria, Spanje

Spanje
top 10 bezienswaardigheden:

Alicante
Andalusië
Arrecife
Barcelona
Bilbao
Cádiz
Canarische Eilanden
Córdoba
Costa Blanca
Costa Brava
Costa del Sol
Costa Dorada
Formentera
Fuerteventura
Gerona
Gran Canaria
Granada
Ibiza
Jerez de la Frontera
La Palma
Lanzarote
Madrid
Malaga
Mallorca
Menorca
Palma de Mallorca
San Sebastian
Segovia
Sevilla
Spanje
Tenerife

Toledo
Valencia
Zaragoza

Overzicht
Top 10 bezienswaardigheden
categorieën:
 
bezienswaardigheden alle bestemmingen
bezienswaardigheden bezienswaardigheden
bezienswaardigheden top 10 specials

Praktische informatie
Alles over het weer, het klimaat en de veiligheid van deze bestemming vind je op de volgende websites:
 
klimaat & weer klimaatinfo Gran Canaria
reisadvies reisadvies Spanje

... meer handige websites

 

Cathedral de Santa Ana in Las Palmas, Gran CanariaGran Canaria is onder Nederlanders één van de meest populaire vliegbestemmingen als het gaat om zonvakanties. Gran Canaria behoort tot de Canarische Eilanden, een archipel ten westen van de kust van Marokko. Het aangename subtropische klimaat zorgt ervoor dat je hier het hele jaar terecht kunt voor een strandvakantie. De meeste toeristen komen daarom terecht in het gebied dat men Costa Canaria noemt. Dit is het aaneenschakeling van badplaatsen en urbanisaties die duidelijk maar een doel voor ogen hebben: massatoerisme. Wie de moeite neemt om het eiland zelf te gaan verkennen die zal ontdekken dat er volop mooie bezienswaardigheden te zien zijn die vooral te maken hebben met de vulkanische oorsprong van Gran Canaria en de manier waarop men daar door de eeuwen heen mee om is gesprongen. Fraai zijn de vele bergen, valleien en grotten die zo kenmerkend zijn voor het eiland.

 

Top 10 bezienswaardigheden van Gran Canaria

bezienswaardigheid nummer 1 La Vegueta
Deze historische wijk in hoofdstad Las Palmas herbergt enkele van de fraaiste gebouwen van de stad, zoals de Santa Ana kathedraal, het Casa de Colón en het Casa Consistorial. Het plein voor de kathedraal, Plaza de Santa Ana, biedt dankzij de fraaie gebouwen en de acht bronzen beelden van verschillende honden een aantal mooie fotomomenten. Het huis van Columbus (Casa de Colón) is één van de fraaiste musea van heel Gran Canaria.
www.casadecolon.com

Tip: met de hop-on-hop-off bus van Citysightseeing kun je alle bezienswaardigheden van Las Palmas bezoeken. Deze toeristenbus rijdt langs de belangrijkste attracties van las Palmas.
Tickets kun je vooraf via internet boeken.

   
bezienswaardigheid nummer 2

Roque Nublo
Na een wandeling van ongeveer een half uur kom je oog in oog te staan met een tachtig meter hoge basaltrots. Deze Roque Nublo wordt gezien als hét symbool van Gran Canaria. Nog fraaier is het overweldigende uitzicht dat je op zo’n achttienhonderd meter hoogte van hieraf hebt over het eiland Gran Canaria. In de verte kun je bij goed weer Tenerife ook zien liggen.
www.allesovergrancanaria.nl/roquenublo.htm
informatie over Roque Nublo

   
bezienswaardigheid nummer 3

Teror
Bedevaartplaats Teror wordt door de meesten gezien als het mooiste dorp van Gran Canaria. Aan het Plaza Nuestre Seńora del Pino staat de indrukwekkende basiliek waar het eeuwenoude beeld van Maria bewaard wordt. Een hoogstandje van Canarische architectuur zie je in de Calle Real de la Plaza, waar historische gekleurde woningen met houten balkons een fraai plaatje vormen. Op zondag wordt in Teror een grote weekmarkt gehouden. Deze drukbezochte markt behoort tot de beste van het eiland.
www.mooistedorpjes.nl/spanje/gran-canaria/teror

   
bezienswaardigheid nummer 4 Gáldar
Dit authentieke dorp aan de noordzijde van Gran Canaria biedt een prachtig centraal plein (Plaza de Santiago) met een aantal sfeervolle tapasbars, een fraaie kerk en op zondag een kleinschalige markt waar je nog echt lokale producten koopt. In het archeologisch museum Cueva Pintada is een archeologische site te bekijken en een unieke grot met oude muurschilderingen.
www.allesovergrancanaria.nl/galdar.htm
   
bezienswaardigheid nummer 5 Pico de Bandana
Op 594 meter hoogte kijk je zo de grootste krater van Gran Canaria in. Het uitzichtpunt biedt daarnaast de mogelijkheid om Las Palmas vanuit de lucht te zien liggen en de weinige wijnvelden van Gran Canaria te zien liggen. De krater zelf kun je door middel van een wandeling van ongeveer een uur afdalen. Je kunt hierbij duidelijk de verschillende lagen lavastromen zien, waarmee de vulkanische afkomst van Gran Canaria bewezen wordt.
www.allesovergrancanaria.nl/picodebandama.htm
   
   
bezienswaardigheid nummer 6 Dunas de Maspalomas
De duinen van Maspalomas worden omringd door de badplaatsen Costa Meloneras/Maspalomas en Playa del Inglés. Binnen deze toeristische zone vormen de deels begroeide zandduinen een prachtig stukje rustige natuur. Het beschermde natuurgebied loopt aan de westelijke kant over in het strand van Maspalomas. In het oosten gaat het over in Playa del Inglés. De duinen zijn op hun mooist ongeveer een uur voor zonsondergang, als de zon een fraai licht over de welvende duinen gooit.
www.allesovergrancanaria.nl/dunasdemaspalomas.htm
   
bezienswaardigheid nummer 7 Santa Lucía de Tirajana
Het in de Barranco de Tirajana gelegen dorp Santa Luciá is één van de vele fraaie dorpjes die het eiland Gran Canaria telt. Santa Luciá heeft mede door haar fraaie ligging in de vruchtbare vallei iets magisch.
www.allesovergrancanaria.nl/santalucia.htm
   
bezienswaardigheid nummer 8 Dolfijnentocht
Puerto Rico is het vertrekpunt voor diverse dolfijnentochten. Je vaart dan richting het leefgebied van dolfijnen om deze geweldige zoogdieren in het wild te gaan spotten. De kans is groot dat de dolfijnen naast of rondom de boot komen zwemmen.
www.allesovergrancanaria.nl/dolfijnen.htm
   
bezienswaardigheid nummer 9 Puerto de las Nieves
Dit kleine vissersdorp bij Agaete is uitgegroeid tot een populaire toeristische wit/blauwe. Hier komen lokale mensen om vis te eten en te zonnen op het zwarte kiezelstrand. Fraai bouwwerk is de witte Ermita de las Nieves. Je kunt deze kerk alleen in het weekeinde bezoeken.
www.mooistedorpjes.nl/spanje/gran-canaria/puerto-de-las-nieves
   
bezienswaardigheid nummer 10 Barranco de Mogán
De weg tussen Puerto de Mogán en het tien kilometer landinwaarts liggende Mogán voert je door de Barranco de Mogán. Dit vruchtbare dal laat je een grote diversiteit aan fauna in het vulkaanlandschap zien. Onderweg passeer je één van de fraaiste windmolens van Gran Canaria: Molino de Viento.
   
 

Vakantie naar Gran Canaria

Wil je een vakantie naar Gran Canaria boeken? Kijk dan bij de Gran Canaria vakanties van TUI.nl voor de beste Gran Canaria vakantie-aanbiedingen! Je boekt bij TUI mét SGR-garantie!

Meer informatie over Gran Canaria:

alles over Gran Canaria
beste reistijd voor Gran Canaria
Gran Canaria in 24 foto's
Gran Canaria informatie
Gran Canaria tips
Gran Canaria top 10
Gran Canaria voor beginners
Gran Canaria zonkalender
mooiste dorpjes op Gran Canaria

  ...meer handige websites
   

 voorpagina top 10 bezienswaardigheden.nl over deze site top 10 bezienswaardigheden van alle bestemmingen privacy en cookies