top 10 bezienswaardigheden

de beste bezienswaardigheden per bestemming

bezienswaardigheden van Gerona, Spanje

Spanje
top 10 bezienswaardigheden:

Spanje

Plaatsen in Spanje:
Alicante
Arrecife
Barcelona
Bilbao
Cádiz

Córdoba
Gerona
Granada
Jerez de la Frontera
Las Palmas de Gran Canaria
Madrid
Malaga
Palma de Mallorca
Ronda
San Sebastian
Segovia
Sevilla

Toledo
Valencia
Zaragoza

Eilanden in Spanje:
Canarische Eilanden
Formentera
Fuerteventura
Gran Canaria

Ibiza
La Palma
Lanzarote

Mallorca
Menorca

Tenerife

Provincies & streken in Spanje:
Andalusië
Costa Blanca
Costa Brava
Costa del Sol
Costa Dorada

Overzicht
Top 10 bezienswaardigheden
categorieën:
 
bezienswaardigheden alle bestemmingen
bezienswaardigheden bezienswaardigheden
bezienswaardigheden top 10 specials

Praktische informatie
Alles over het weer, het klimaat en de veiligheid van deze bestemming vind je op de volgende websites:
 
klimaat & weer klimaatinfo Gerona
reisadvies reisadvies Spanje

... meer handige websites

 

De mediterrane stad Gerona ligt in het noorden van Spanje in de regio Catalonië. Door de ligging die iets verder van de kust is, geniet de stad van aangename temperaturen. Het oude stadsdeel ‘Barri Vell’ heeft de meest waardevolle bezienswaardigheden te bieden. Hier vind je het prachtige plein Plaça de la Independència, de kathedraal van Gerona, oude stadsmuren en enkele originele Arabische badhuizen. In het geschiedenis museum kom je alles te weten over de lange en boeiende geschiedenis van de stad en het verhaal achter gebouw waarin dit museum gevestigd is. Aan de kade van de rivier de Onyar is een bond geheel van kleine en soms statige panden te vinden die de sfeer van de stad benadrukken. De bruggen van de stad die het oversteken van de rivieren mogelijk maken zorgen voor buitengewoon mooie uitzichten.

 


Top 10 bezienswaardigheden van
Gerona

bezienswaardigheid nummer 1

Kathedraal van Gerona
La Catedral de Santa Maria is zeer belangrijk voor de stad Gerona. Door de hogere ligging prijkt het hoog boven alles uit. Het zeer grote bouwwerk heeft een aantal eeuwen in beslag genomen om uiteindelijk in de achttiende eeuw tot voltooid te kunnen worden verklaard. De overwegend gotische bouwstijl is wat het bouwwerk zo imposant maakt. De barokke gevel typeert zich door de beelden die erin verwerkt zijn. De kathedraal heeft zijn eigen museum met enkele waardevolle stukken zoals een kist uit de tiende eeuw en sieraden uit de dertiende tot de vijftiende eeuw.
www.catedraldegirona.org

   
bezienswaardigheid nummer 2 Museu d’Història de Girona
In het geschiedenis museum van Gerona ‘Museu d’Història de Girona’ is veel terug te vinden over de lange geschiedenis van de stad. Men gaat helemaal terug tot aan de prehistorie tot aan het heden. Het museum is gevestigd in een oud klooster wat in 1762 door kapucijner monniken werd gebouwd.
www.girona.cat/museuhistoria/cat/index.php
   
bezienswaardigheid nummer 3 Sant Pere de Galligants
Het archeologische museum van Gerona (MAC) is gevestigd in het voormalig klooster ‘Sant Pere de Galligants’. Het klooster, waarvan men vermoed dat het al in de twaalfde eeuw werd gebouwd, heeft een typisch Catalaans Romaans uiterlijk. Mede dankzij een aantal opgravingen en gevonden voorwerpen, wordt er een indrukwekkend beeld geschetst over de periode van de eerste mensen tot aan de Romeinse tijd.
www.mac.cat/Seus/Girona/Presentacio
   
bezienswaardigheid nummer 4 Baños Árabes
Hoewel ze pas later zijn gebouwd in de twaalfde eeuw, houden de Arabische badhuizen van Gerona de gedachten levendig aan het Moorse verleden van de stad. Er zijn verschillende ruimtes, waaronder een frigidarium als koude ruimte, de apodyterium als kleedruimte en een caldarium waar de warme baden zich bevonden. Deze Latijnse benamingen werden gebruikt in Romeinse badhuizen. Precies hetgeen deze badhuizen verwoorden. Romeinse baden in een Arabisch jasje.
www.girona.cat/turisme/esp/monuments_banysarabs.php
   
bezienswaardigheid nummer 5 El Call
De Joodse wijk van Gerona ligt aan de rechter oever van de rivier de Onyar. Het gebied kenmerkt zich met smalle steegjes, karaktervolle woningen en trappen die je weer leiden naar sfeervolle pleintjes. Het prachtige voormalige Agullana paleis wordt gezien als mooiste onderdeel van de wijk. Het werd gebouwd tussen de veertiende en de zeventiende eeuw. In de straten Carrer de la Força en Carrer dels Ciutadans zijn prachtige huizen te bewonderen die deze wijk zeer de moeite waard maken. In het Joods museum staan de middeleeuwse Joodse gemeenschappen van Catalonië centraal.
www.girona.cat/call/eng/museu.php
   
   
bezienswaardigheid nummer 6 Portal de Sobreportes
Deze oude Romeinse toegangspoort bood in het verleden de toegang tot de stad Gerunda. Eenmaal eronder door kom je uit op het bekende plein ‘Plaça de la Catedral’. De torens aan de Portal de Sobreportes diende als verdedigingstorens. Waar de torens tegenwoordig rond zijn, waren ze oorspronkelijk vierkant. De naam Sobreportes is terug te leiden naar de welgestelde familie Sobreportes aan wie dit eens toebehoorde.
   
bezienswaardigheid nummer 7 Passeig Arqueològic
Als je op zoekt bent naar een mooie karakteristieke wandeling door Gerona, moet je zeker het pad van Passeig Arqueològic kiezen. De wandeling gaat langs de oude stadsmuren en laat je af en toe genieten van bijzonder fraaie uitzichten. Ondertussen kom je op plaatsen zoals de Jardins dels Alemanys en beklim je de trappen van Torre de Sant Domenec voor wederom een mooi uitzicht.
   
bezienswaardigheid nummer 8 La Rambla de la Libertad
Op de rechter oever en paralel aan de rivier de Onyar is de leukste en gezelligste winkelstraat van Gerona gelegen. De la Rambla de la Libertad heeft leuke kleine boetieks, gezellige terrassen en aangename schaduwrijke plekjes in de zomer. Andere leuke straten om te winkelen zijn Cort Reial, Plaza Catalunya, Carrer de Santa Clara, Ronda Sant Antoni Maria Claret en Carrer d’Emili Grahit.
   
bezienswaardigheid nummer 9 Mercado de las Ribes del Ter
Elke dinsdag- en zaterdagochtend is er een grote markt te vinden in het ‘Piscina Municipal de La Devesa’ aan de oevers van de rivier de Ter van Gerona. Meer dan tweehonderd kramen proberen hun handelswaar aan de man te brengen op deze ‘Mercado de las Ribes del Ter’. Naast groente en fruit worden er ook goederen als kleding, sieraden, parfum en ander handelswaar aangeboden. Het is vooral een gezellige markt in een mooie omgeving.
   
bezienswaardigheid nummer 10 Salvador Dalí
De veelzijdige Spaanse kunstenaar Salvador Dalí werd geboren in het jaar 1904 in de plaats Figueres niet ver van Gerona. In Figueres is het mooiste museum van deze meester van de kunst gelegen. Salvador Dalí is vooral bekend geworden om zijn surrealistische kunstwerken. Zijn meesterstukken zijn te zien in het Dalí museum van Figueres, maar ook in musea als het Guggenheim, Museum of Modern Art te New York en Tate Modern in Londen.
www.salvador-dali.org/museus/figueres/en_index.html
   
  TIP: Betaal niet teveel voor je hotel

De afgelopen jaren zijn er tientallen hotelboekingssites gekomen die je online hotels laten boeken in steden zoals Gerona. Wil je in één keer alle aanbieders met elkaar vergelijken en de voordeligste kamer vinden? Ga dan naar Trivago Gerona. Daar kun je per hotel, appartement en B&B meteen zien waar je op dat moment de goedkoopste kamers kunt boeken voor jouw reisdata!

Meer informatie over Gerona:

beste reistijd voor Gerona
Gerona informatie
Gerona voor beginners
waar overnachten in Girona

  ...meer handige websites
   

 voorpagina top 10 bezienswaardigheden.nl over deze site top 10 bezienswaardigheden van alle bestemmingen privacy en cookies