top 10 bezienswaardigheden

de beste bezienswaardigheden per bestemming

bezienswaardigheden van Lanzarote: Fundación de César Manrique

Lanzarote
top 10 bezienswaardigheden:

De meest indrukwekkende, mooie en interessante bezienswaardigheden van Lanzarote vind je hier.

Overzicht
Bezienswaardigheden in andere landen en plaatsen:
 
bezienswaardigheden alle bestemmingen
bezienswaardigheden bezienswaardigheden
bezienswaardigheden top 10 specials

Praktische informatie
Alles over het weer, het klimaat en de veiligheid van deze bestemming vind je op de volgende websites:
 
klimaat & weer klimaatinfo Lanzarote

... meer handige websites

© teksten: top10bezienswaardigheden.nl
© foto: Silver Media.nl
alle rechten voorbehouden

Fundación de César Manrique

Het heerlijke eiland Lanzarote bevindt zich in de Atlantische oceaan voor de kust van Marokko en de Sahara. Lanzarote is onderdeel van de Canarische eilanden die samen een autonome regio van Spanje vormen. Het aangename klimaat van het vulkanische eiland Lanzarote wordt grotendeels bepaald door de alom aanwezige wind. Met name op het ruigere deel in het zuidwesten bij ‘Parque National de Timanfaya’ kan de wind er lustig op los slaan. Het vulkanische landschap in dit natuurgebied is ontstaan door een vulkaanuitbarsting in 1730. Vlakbij het restaurant is nog altijd enige vulkanische activiteit te aanschouwen. Onder leiding van een gids wordt dat een paar keer per dag getoond. De meeste toeristen die Lanzarote bezoeken, trekken naar badplaatsen als Puerto del Carmen aan de zuidkust van het eiland. Maar ook Teguise en Playa Blanca kunnen steevast op veel toeristen rekenen. Lanzarote is een eiland waar genoeg te zien en te beleven is. Zo kun je er de indrukwekkende grotten van ‘Cueva de los Verdes’ en Jameos del Agua bezoeken. Een kamelensafari maken in het nationale park Timanfaya. Of een bezoek brengen aan het knusse dorpje Haría in het ‘Dal van de duizend palmen’. Aan Plaza León y Castillo tref je daar op zaterdag een markt waar allerlei heerlijkheden uit de regio worden aangeboden. Het allermooiste uitzicht heb je vanuit ‘Mirador del Río’ in het noorden aan de kliffen van Risco de Famara.

Het Fundación de César Manrique is een uniek museum

Het eiland Lanzarote is onlosmakelijk verbonden met de in Arrecife geboren kunstenaar César Manrique. Deze alleskunner wordt omschreven als kunstschilder, beeldhouwer, architect en bouwadviseur. Zijn werk kom je dan ook op verschillende plaatsen op het eiland Lanzarote tegen. Zo is menig rotonde opgeleukt met kunstwerken van deze beroemdheid. In bijna al zijn werk heeft Manrique geprobeerd om de natuur van het eiland te integreren in zijn werk. Als betrokken activist was hij zich bewust dat het toerisme de toekomst had, maar hij wilde ook het eiland beschermen voor de toestroom aan toeristen die het populaire eiland jaar na jaar aantrok.

Zowel in de vorm als in kleur staat het eiland Lanzarote in vrijwel al zijn werk als kunstenaar centraal. Het mooiste voorbeeld hiervan is zijn huis. Het huis van César Manrique werd omstreeks 1986 gebouwd in de plaats Haría. Hij woonde hier slechts zes jaar. Hij overleed namelijk in 1992 naar aanleiding van een verkeersongeval niet ver van zijn woning. Om zijn visie niet verloren te laten gaan, werd er een stichting opgezet die van het huis van Manrique een museum maakte. Liefhebbers kunnen vandaag met eigen ogen het levenswerk en visie van deze sociale kunstenaar bewonderen in ‘Fundación de César Manrique’.

 
Meer informatie over het Fundación de César Manrique:

Fundación de César Manrique
Fundación de César Manrique

...meer handige websites
...alle bezienswaardigheden op top10bezienswaardigheden.nl

 voorpagina top 10 bezienswaardigheden.nl over deze site top 10 bezienswaardigheden van alle bestemmingen privacy en cookies