top 10 bezienswaardigheden

de beste bezienswaardigheden per bestemming

bezienswaardigheden van Costa del Sol, Spanje

Spanje
top 10 bezienswaardigheden:

Spanje

Plaatsen in Spanje:
Alicante
Arrecife
Barcelona
Bilbao
Cádiz

Córdoba
Gerona
Granada
Jerez de la Frontera
Las Palmas de Gran Canaria
Madrid
Malaga
Palma de Mallorca
Ronda
San Sebastian
Segovia
Sevilla

Toledo
Valencia
Zaragoza

Eilanden in Spanje:
Canarische Eilanden
Formentera
Fuerteventura
Gran Canaria

Ibiza
La Palma
Lanzarote

Mallorca
Menorca

Tenerife

Provincies & streken in Spanje:
Andalusië
Costa Blanca
Costa Brava
Costa del Sol
Costa Dorada

Overzicht
Top 10 bezienswaardigheden
categorieën:
 
bezienswaardigheden alle bestemmingen
bezienswaardigheden bezienswaardigheden
bezienswaardigheden top 10 specials

Praktische informatie
Alles over het weer, het klimaat en de veiligheid van deze bestemming vind je op de volgende websites:
 
klimaat & weer klimaatinfo Costa del Sol
reisadvies reisadvies Spanje

... meer handige websites

 

De Costa del Sol is de zuidelijke kuststrook van Spanje. Letterlijk betekent Costa del Sol zonnekust, wat geheel te danken is aan het overwegend zonnige weerbeeld dat hier het hele jaar door heerst. Nergens in Spanje duurt het zomerseizoen zo lang als aan de Costa del Sol. Dat heeft geresulteerd in een groot aantal drukke badplaatsen, waarvan Marbella ongetwijfeld de meest bekende is. De Costa del Sol biedt vooral strand en vertier op het water. Voor golfliefhebbers zijn er hier een ontelbaar aantal prachtige golfbanen waar een balletje geslagen kan worden.

 


Top 10 bezienswaardigheden van
Costa del Sol

bezienswaardigheid nummer 1 Granada
In de stad Granada is één van de wereldberoemde monumenten van Spanje te vinden. Dit is het ontzettend grote magistrale Alhambra paleizencomplex. Het is zo bijzonder, dat UNESCO heeft bepaald dat er maar een aantal bezoekers per dag binnen mogen. Granada heeft een aantal prachtige tuinen. Met name de tuin waarin het mooie Parador van Granada staat. Een Parador is een tot staatshotel omgebouwd historisch stuk erfgoed als oude kastelen en kloosters. Het oudste stadsdeel van Granada ‘Albayzín’ geeft een heerlijk gevoel van Andalusische gezelligheid.
www.granadavoorbeginners.nl

Let op!
Het Alhambra is de absolute topattractie van Spanje. Jaarlijks bezoeken grote aantallen mensen dit enorme middeleeuwse paleis en fort. Wil je het Alhambra bezoeken dan kun je het beste skip-the-line tickets vooraf kopen. Bij het Alhambra staan wachtrijen met een gemiddelde wachttijd van 1 tot 2 uur. Op drukke dagen kan dit nog verder oplopen en bestaat zelfs de kans dat je helemaal niet binnenkomt. Dit heeft vooral te maken met de limiet van het aantal mensen dat per tijdslot van een half uur naar binnen mag: dat zijn slechts 300 personen. Met de Alhambra Card mag je de wachtrijen zo voorbij lopen en naar binnen gaan. Daarnaast kun je ook andere bezienswaardigheden in Granada gratis bezoeken en vijf ritten maken met het openbaar vervoer in de stad.
Meer info over 'skip the line' tickets voor het Alhambra en de Alhambra Card

   
bezienswaardigheid nummer 2 Ronda
Deze stad heeft drie bekende bruggen die over de rivier Guadaleví en diepe kloof El Tajo lopen. De beroemde bruggen zijn: de Puente Romano ook wel bekend als Puente San Miguel, de Puente Viejo ook bekend als Puente Arabe en de Puente Nuevo. Doordat Ronda tot één van de oudste steden van Spanje behoort, heeft de stad enorm veel cultuur en geschiedenis. Beroemde grotten als ‘Cueva de la Pileta en archeologische bevindingen en musea zoals het stedelijk museum, zijn er genoeg te vinden. Maar ook kerken, tempels en een arena voor stierengevechten.
www.steden.net/spanje/ronda
   
bezienswaardigheid nummer 3 Cordoba
Het historische centrum van de stad Cordoba staat sinds 1984 op de werelderfgoedlijst van UNESCO. En dat is niet voor niets. Zo staat er een moskee waarvan men in 785 is begonnen met de bouw. Het heeft een oppervlakte van zo’n 23.000 m². Deze Mezquita is uniek in haar soort. De ruïnes van Medina Azahara zijn indrukwekkend omdat het een paleisstad betreft. En zo zijn er nog tientallen bijzondere bezienswaardigheden in deze top culturele bestemming. Het wereldberoemde gerecht uit Cordobo ‘Rabo de Toro’ staat onder culinaire liefhebbers bekend als topgerecht. Het is een soort stoofpot wat voornamelijk bestaat uit stierenstaart en andere ingrediënten.
www.cordobavoorbeginners.nl
   
bezienswaardigheid nummer 4 Málaga
De grote stad Málaga ligt ongeveer een honderd kilometer van de Straat van Gibraltar. Deze op één na grootste stad van Andalusië heeft voor de toerist genoeg te bieden. Zo vind je er meer dan voldoende musea, historische gebouwen, parken en winkels. Wat je zeker niet mag overslaan is het Arabische Fort ‘Alcázaba’. Dit mooie verdedigings fort van Málaga ligt wat hoger dan de stad, waardoor je een prachtig uitzicht hebt. Binnen in het fort is een archeologisch museum gevestigd. De kathedraal van Málaga, de levendige haven en Jardin de la Conceptión vormen een rijtje van highlights die je gezien moet hebben. Museo Picasso, Museo de Artes y Tradiciones (museum voor populaire tradities) en Museo Municipal de Málaga zijn musea die er uitspringen om bezocht te worden. Met een bezoek aan deze gezellige stad, merk je dat het nog heel veel meer te bieden heeft.
www.malagavoorbeginners.nl 
   
bezienswaardigheid nummer 5 Marbella
De stad Marbella wordt nog steeds gezien als chique badplaats in de Costa del Sol. Er zijn veel elegante restaurants en luxe winkels. Doordat er veel welgestelde mensen wonen of op vakantie gaan in Marbella, zij er veel prestigieuze villa’s en grote appartementen te vinden. Wie graag een balletjes slaat op de golfbaan, heeft keuze genoeg in Marbella. De golfbanen van Aloha Golf, Rio Golf, Santa Clara Golf en Santa Maria Golf & Country Club zijn bijzonder mooi. Wie eens wat anders wil doen heeft ook keuze genoeg in deze fantastische badplaats. Denk eens aan een Buggy Safari of bezoek het oude historische centrum van Marbella. Om kunst en cultuur te snuiven is het aan te bevelen de volgende bezienswaardigheden te bezoeken: het Museo del Grabado Español Contemporáneo met zijn grafische kunst, de jachthaven Puerto Banús, Av. del Mar met de bronzen beelden van Salvador Dalí en het Almeda Park met zijn bijzondere banken.
www.steden.net/spanje/marbella
   
   
bezienswaardigheid nummer 6

Nerja
Vooral voor de waterport is Nerja een prima bestemming. Er zijn zeker dertien stranden te vinden waarvan Torrcilla en Burriana tot de populairste behoren. De promenade in het centrum staat bekend als ‘het balkon van Europa’, omdat je vanaf een klif over de zee kijkt. Even buiten Nerja liggen de beroemde grotten waar veel archeologische bevindingen zijn gedaan. De druipsteengrotten ‘Cueva de Nerja’ zijn zelfs uit het Paleolithische tijdperk.

   
bezienswaardigheid nummer 7 Estepona
Tussen de bergen en de zee ligt de stad Estepona. Met maar liefst 21 kilometer aan kustlijn, biedt deze plaats veel gezellige en mooie stranden. Er zijn veel historische overblijfselen te vinden in Estepona zoals de Clock Tower, kerk Sta. María de los Remedios, San Luis Castle en de oude vissershaven. Estepona heeft niet veel clubs en discotheken voor het nachtleven, maar wel veel gezellige restaurants en bars. Grote winkelcentra hoef je niet te zoeken in Estepona. Je vindt er meer kleine knusse winkels en veel lokale producten. Op ongeveer 20 minuten rijden van Estepona ligt een fraai Amerikaans safari park ‘Selwo Safari Park’.
   
bezienswaardigheid nummer 8 Almuñécar
Dit stukje van de Costa del Sol is iets minder bekend. Almuñécar vormt samen met La Herradura de hoofdstad van de Costa Tropical, wat tussen de Costa del Sol en de kust van Almería ligt. Het gebied heeft wat meer ruwe bergen en een heerlijk subtropisch klimaat. Het San Miguel kasteel is het symbool van Almuñécar. Het Majuelo Park is een heerlijk rustpunt om te vertoeven met een goed boek. Langs de kust zijn veel wachttorens en forten te vinden.
   
bezienswaardigheid nummer 9 Torremolinos
Deze hele bekende badplaats van de Costa del Sol was eens een echte ‘jetset’ bestemming. Nu trekt het nog steeds ontzettend veel toeristen, maar al lang niet alleen maar rijke en bekende mensen. Flaneren langs de gezellige boulevard is nog altijd even populair. De naam Torremolinos (torenmolens) geeft aan dat hier vroeger veel windmolens stonden. Nu is er nog één over, wat inmiddels een restaurant is. Het 6 kilometer lange strand heeft alles te bieden wat je zoekt tijdens een strandvakantie. In de buurt is een krokodillenpark, Aqualand, Sea Life en pretpark Tivoli World. Het Castillo de Colomares moet zeker bezocht worden als je in Málaga bent. Dit prachtige kasteel, wat gebouwd is als ode aan Christoffel Columbus, is nog vrij nieuw. Tussen 1987 en 1994 is het gebouwd door Dr. Stephen Martin. In de wijk La Carihuela vind je wat meer van het authentieke Torremolinos terug. Er zijn veelal kleine visrestaurantjes, smalle straten en leuke winkeltjes.
   
bezienswaardigheid nummer 10 Fuengirola
Stranden als Playa del Bajondillo, Playa de la Carihuela en Playa Mar maken van deze badplaats een gewilde bestemming. In Fuengirola is een prachtig Arabisch kasteel ‘Castillo Sohail’ uit de 10e eeuw en een gezellige haven met veel vertier wat natuurlijk niet mag ontbreken in een bruisende badplaats als deze. Verder is er een dierentuin ‘Zoologico de Fuengirola’ een Romeinse Ruïne en een hele gezellige boulevard. Het biopark van Fuengirola is een nieuw soort dierentuin waar ze pretenderen nog meer naar de oorspronkelijk leefomgeving van de dieren te kijken en dat proberen te evenaren.
   
  Meer informatie over de Costa del Sol:

Costa del Sol informatie
Costa del Sol voor beginners
beste maanden voor een zonvakantie aan de Costa del Sol
beste reistijd voor de Costa del Sol

  ...meer handige websites
   

 voorpagina top 10 bezienswaardigheden.nl over deze site top 10 bezienswaardigheden van alle bestemmingen privacy en cookies