top 10 bezienswaardigheden

de beste bezienswaardigheden per bestemming

bezienswaardigheden van de Canarische Eilanden, Spanje

Spanje
top 10 bezienswaardigheden:

Spanje

Plaatsen in Spanje:
Alicante
Arrecife
Barcelona
Bilbao
Cádiz

Córdoba
Gerona
Granada
Jerez de la Frontera
Las Palmas de Gran Canaria
Madrid
Malaga
Palma de Mallorca
Ronda
San Sebastian
Segovia
Sevilla

Toledo
Valencia
Zaragoza

Eilanden in Spanje:
Canarische Eilanden
Formentera
Fuerteventura
Gran Canaria

Ibiza
La Palma
Lanzarote

Mallorca
Menorca

Tenerife

Provincies & streken in Spanje:
Andalusië
Costa Blanca
Costa Brava
Costa del Sol
Costa Dorada

Overzicht
Top 10 bezienswaardigheden
categorieën:
 
bezienswaardigheden alle bestemmingen
bezienswaardigheden bezienswaardigheden
bezienswaardigheden top 10 specials

Praktische informatie
Alles over het weer, het klimaat en de veiligheid van deze bestemming vind je op de volgende websites:
 
klimaat & weer klimaatinfo Can. Eil.
reisadvies reisadvies Spanje

... meer handige websites

 

Genieten van de bezienwaardigheden op de Canarische Eilanden.De Canarische Eilanden vormen een archipel die in de Atlantische Oceaan ligt, ten westen van de Marokkaanse kust. De eilanden vormen al decennia lang een populaire vakantiebestemming waar het het hele jaar door goed vertoeven is. Het heerlijke klimaat en de vele stranden zorgen ervoor dat het vooral zon liefhebbers zijn die naar de Canarische Eilanden afreizen. Er is echter veel meer te doen en te zien. De vulkanische oorsprong zorgt voor prachtige natuur en bezienswaardigheden. Verder zijn er een aantal fraaie authentieke dorpen die zeker de moeite van het bezoeken waard zijn. Op deze pagina hebben we tien van onze favoriete bezienswaardigheden op de Canarische Eilanden op een rijtje gezet.

 


Top 10 bezienswaardigheden van
de Canarische Eilanden

bezienswaardigheid nummer 1

Nationaal Park Timanfaya
Wanneer je het westelijk gelegen Nationaal Park Timanfaya op het eiland Lanzarote betreedt, lijkt het als of je een geheel andere wereld binnenstapt. Het woest gevormde en kale landschap heeft een bizar, doch prachtig uiterlijk. Je kunt het park op verschillende manieren ontdekken. Dit kan wandelend, per bus, maar ook op de rug van een dromedaris. De tocht loopt dwars door de Montañas del Fuego. In het bezoekerscentrum kun je naast het verzamelen van informatie ook even bijkomen in het restaurant. Buiten het centrum is een gids aanwezig die regelmatig wat trucs met de natuur uithaalt. Deze laat duidelijk zien waartoe de vulkaan is staat is.
www.top10bezienswaardigheden.nl/spanje/lanzarote-nationaalparktimanfaya.htm
www.allesoverlanzarote.nl/timanfayanationaalpark.htm

Wil je een georganiseerde bustour naar Nationaal Park Timanfaya maken? Deze kun je vooraf via internet reserveren. Je wordt bij je hotel opgehaald en hebt alleen maar een elektronisch ticket op je mobiele telefoon nodig. Omdat er geen hostess tussen zit die commissie krijgt is deze tour naar Timanfaya en wijngebied La Geria vaak goedkoper dan als je via een host(ess) van een touroperator tussen zit.
Bekijk de tour en boek als je wilt meteen online

   
bezienswaardigheid nummer 2 Pico del Teide & El Teide Nationaal Park
Deze nummer 1 attractie van Tenerife mag je zeker niet overslaan tijdens je bezoek aan dit eiland. Het haast bizar gevormde uiterlijk van dit grootste park van de Canarische Eilanden is ontstaan nadat de vulkaan voor het laatst in 1909 uitbarstte. De lager gelegen gebieden hebben inmiddels al weer begroeiing gekregen. De planten die er groeien kunnen de moeilijke omstandigheden die de lava bodem met zich meebrengt prima aan. Het beschermde natuurgebied van El Teide Nationaal Park, met daarop de 3718 meter hoge El Teide, is op verschillende manieren te ontdekken. Er zijn goede doch soms pittige wandel- en fietspaden aangelegd en je kunt per auto of bus er doorheen. Voor het allermooiste uitzicht pak je natuurlijk de kabelbaan. Er zijn drie haltes: route 10 is bij de krater van el Teide, route 11 stopt bij La Fortaleza Vantage Point en route 12 gaat door tot Pico Viejo Vantage Point. Voor de liefhebbers is er na de laatste halte nog een stuk te beklimmen om de hoogste top van de berg te bereiken. Hier dient men echter wel een vergunning voor aan te vragen.
www.telefericoteide.com/en
www.allesovertenerife.nl/teide-nationaal-park.htm
   
bezienswaardigheid nummer 3 Betancuria
Op het prachtige en knusse eiland Fuerteventura ligt het even knusse dorpje Betancuria. Hoewel het dorp niet veel meer heeft dan wat toeristische winkeltjes, een kerk, een museum en wat restaurants, trekt het toch bijzonder veel toeristen aan. Met name de Iglesia Santa Maria kerk mag daarbij veel aandacht genieten. Met een spectaculair uitzicht vanaf de Mirador Betancuria over de bergachtige omgeving, heeft deze voormalige hoofdstad echt iets bijzonders te bieden.
www.allesoverfuerteventura.nl/betancuria.htm
   
bezienswaardigheid nummer 4 Roque Nublo
De tachtig meter tellende rots van Gran Canaria is voor vele hét symbool van het eiland. Roque Nublo is een monoliet wat vlakbij het dorp Tejeda ligt. Wanneer je Roque Nublo bezoekt moet je rekening houden met een wandeling vanaf de parkeerplaats die ongeveer een half uur duurt. Eenmaal aangekomen word je getrakteerd op een overweldigend uitzicht over de weide omgeving van het eiland. www.top10bezienswaardigheden.nl/spanje/grancanaria-roquenublo.htm
   
bezienswaardigheid nummer 5 Cueva de los Verdes
Voor een beetje spanning en avontuur moet je beslist een bezoek brengen aan de mooiste grotten van Lanzarote. De Cueva de los Verdes hebben zeker iets bijzonders te bieden. Het bijna zeven kilometer tellende gangenstelsel in het noordoosten van Lanzarote laat je genieten van de erfenis die de lavastromen hebben achtergelaten. De hierdoor soms oogstrelende vormgegeven ruimtes zijn opmerkelijk te noemen. Een goed geïnformeerde gids verteld je tijdens de wandeling over boeiende en informatieve feiten. In de gecreëerde concertzaal Jameos Grande worden regelmatig opvoeringen getoond. Tijdens de soms erg warme dagen op het eiland Lanzarote is een wandeling in de Cueva de los Verdes grot een ware verademing. De temperatuur is namelijk heel wat graden koeler dan boven de grond.
www.bijzondereplaatsen.nl/spanje/lanzarote/cueva-de-los-verdes.htm
   

   

 
bezienswaardigheid nummer 6 El Cotillo
Als mooiste dorp van het eiland Fuerteventura mag El Cotillo veel aandacht genieten. De prachtige stranden, knusse baaien en de verse vis die hier dagelijks bij de restaurants wordt afgeleverd, zorgen voor veel toeristen die de plaats maar wat graag bezoeken. El Cotillo wordt ook graag bezocht door watersportliefhebbers. De omstandigheden zoals wind en golven zijn hier uitermate geschikt voor het beoefenen van surfen, kitesurfen en boogyboarders.
www.allesoverfuerteventura.nl/elcotillo.htm
   
bezienswaardigheid nummer 7 Mirador del Rio
Het allermooiste uitzicht van Lanzarote is te vinden bij Mirador del Rio. Zoals zo veel op het eiland, werd ook het gebouw op deze plek ontworpen door de kunstenaar César Manrique. Het El Mirador del Rio ligt op een hoogte van 474 meter in het noorden van Lanzarote op de berg Risco de Famara. Op heldere dagen rijkt het uitzicht tot aan de eilanden La Graciosa, Isla de Montaña Clara, Roque del Infierno O del Oeste en Isla de Alegranza.
www.allesoverlanzarote.nl/miradordelrio.htm
   
bezienswaardigheid nummer 8 Pirámides de Güímar
Hoewel de piramides van Güímar een stuk minder indrukwekkend zijn dan de piramides die je treft in Yucatán Mexico, zijn ze zeker een bezoekje waard. De zogenoemde trappiramiden van Güímar zijn te bezoeken op het Canarische Eiland Tenerife. Allerlei archeologen en onderzoekers, waaronder de antropoloog Thor Heyerdahl, hebben uiteenlopende theorieën over het ontstaan en de functie van deze piramiden. In het op het park gelegen museum is meer informatie beschikbaar over allerlei onderzoeken en de uitkomst hiervan.
www.piramidesdeguimar.es/en-US/elparque/informacionGeneral.aspx
www.allesovertenerife.nl/piramides-de-guimar.htm
   
bezienswaardigheid nummer 9 Grandes Playas de Corralejo
Zowel de plaats Corralejo als de stranden in deze omgeving zijn het vermelden waard. De langgerekte stranden met het heldere blauwe water van de Atlantische Oceaan hebben hun aantrekkingskracht op de vele toeristen die deze prachtige streek van Fuerteventura graag bezoeken. De witte zandstranden zijn een mooie afwisseling voor de zwarte stranden zoals je die op het Canarische eiland Lanzarote kunt treffen. Corralejo Viejo is met een lengte van 195 meter het grootste strand. El Charco de Bristol wat iets verder ligt is kleiner en heeft een goudkleurig strand. De kleine baai bij Las Clavellinas is uitermate geschikt voor kleine kinderen. De branding is erg rustig en het strand is overzichtelijk. Playa del Muelle guy Corralejo is bijna net zo groot als het stand van Corralejo Viejo. Het water is lang ondiep en heeft een rustige branding.
www.allesoverfuerteventura.nl/parque-natural-de-corralejo.htm
   
bezienswaardigheid nummer 10 Caldera de Taburiente
Dit nationale park op het kleine eiland La Palma is bekend om zijn krater. Het hoogste punt van de krater (caldera) is gemeten bij Roque de los Muchachos. Deze betreft 2423 meter hoog. De doorsnede van de caldera is maar liefst acht kilometer. Het ruige landschap wat door de jaren heen erin is ontstaan kenmerkt zich door verschillende waterstromen, groene heuvels en grimmig gevormde bergtoppen. Vooral met laaghangende bewolking is de Caldera de Taburiente erg mystiek te noemen.
   
  Meer informatie over de Canarische Eilanden:

beste reistijd voor de Canarische Eilanden
Canarische Eilanden informatie
Canarische Eilanden informatie
Canarische Eilanden nieuws en tips
Canarische Eilanden voor beginners
goedkoop naar de Canarische Eilanden

  ...meer handige websites
   


 

 voorpagina top 10 bezienswaardigheden.nl over deze site top 10 bezienswaardigheden van alle bestemmingen privacy en cookies