top 10 bezienswaardigheden

de beste bezienswaardigheden per bestemming

bezienswaardigheden van Bilbao, Spanje

Spanje
top 10 bezienswaardigheden:

Spanje

Plaatsen in Spanje:
Alicante
Arrecife
Barcelona
Bilbao
Cádiz

Córdoba
Gerona
Granada
Jerez de la Frontera
Las Palmas de Gran Canaria
Madrid
Malaga
Palma de Mallorca
Ronda
San Sebastian
Segovia
Sevilla

Toledo
Valencia
Zaragoza

Eilanden in Spanje:
Canarische Eilanden
Formentera
Fuerteventura
Gran Canaria

Ibiza
La Palma
Lanzarote

Mallorca
Menorca

Tenerife

Provincies & streken in Spanje:
Andalusië
Costa Blanca
Costa Brava
Costa del Sol
Costa Dorada

Overzicht
Top 10 bezienswaardigheden
categorieën:
 
bezienswaardigheden alle bestemmingen
bezienswaardigheden bezienswaardigheden
bezienswaardigheden top 10 specials

Praktische informatie
Alles over het weer, het klimaat en de veiligheid van deze bestemming vind je op de volgende websites:
 
klimaat & weer klimaatinfo Bilbao
reisadvies reisadvies Spanje

... meer handige websites

 

In het noorden van Spanje in de regio Baskenland, ligt de heerlijke stad Bilbao. Heerlijk, want deze streek staat bekend om zijn culinaire lekkernijen. Hier eet je tapas (of pintxos) zoals het ooit bedoeld is. Aan het eind van de dag kom je hier bij een plaatselijke bar tot rust met een glaasje wijn en één van de vele huis gemaakte hapjes van het etablissement. Maar er is meer. Wat te denken van de kans om het wereldberoemde Guggenheim Museum te bezoeken of één van de andere musea die ook de moeite meer dan waar zijn? Winkelen doe je rondom de straten Indautxi en Ensanche en uitgaan in de wijk Abando. Het goede metro netwerk van de stad wat werd ontworpen door Norman Foster en biedt je de gelegenheid om veel op een dag te kunnen zien. De historische hoogtepunten liggen echter goed centraal in de ‘oude stad’ ook wel Las Siete Calle genoemd.

 


Top 10 bezienswaardigheden van
Bilbao

bezienswaardigheid nummer 1 Museo Guggenheim de Bilbao
Als men spreekt over een exceptioneel bijzonder vormgegeven museum, is dat alsnog een understatement voor wat betreft het Guggenheim in Bilbao. Doormiddel van het gebruik van materialen als glas, titanium en kalksteen is hier een creatie van architect Frank O. Gehry weggezet wat meer dan zeventig miljoen euro heeft gekost. Er wordt voornamelijk beeldende kunst tentoongesteld uit de twintigste en éénentwintigste eeuw, maar natuurlijk wel op een zeer creatieve manier.
www.bilbaovoorbeginners.nl/guggenheim-bilbao.htm 

Meer info over het Guggenheim Bilbao

   
bezienswaardigheid nummer 2 Casco Viejo
De officiële naam van dit oudste stadsdeel van Bilbao is ‘Las Siete Calle’. Hier vind je de meest mooie oude geveltjes, smalle straten en kerken zoals de kathedraal van Santiago, San Nicolás, Santos Juanes, San Anton en nog heel veel meer. De oudste zeven straten van de wijk zijn Barrencalle Barrena, Berrencalle, Carnicería Vieja, Belosticalle, Tendería, Artecalle en Somera. Je vindt hier leuke eetgelegenheden, barretjes met de beroemde heerlijke (echte) tapas en het Arriaga Theater. Vergeet hier vooral niet om een klein glaasje van het overheerlijke ‘Chiquitos’ te drinken.
www.bilbaotop10.nl/casco-viejo.htm
   
bezienswaardigheid nummer 3 Kathedraal van Santiago de Bilbao
Het begin van de bouw van deze Santiago kathedraal dateert van omstreeks eind veertiende eeuw en duurde maar liefst tot het begin van de zestiende eeuw. Daarna hebben er nog enkele aanpassingen plaatsgevonden. Pas in 1949 werd de voormalige katholieke kerk tot kathedraal verklaard. Een kijkje in deze niet al te grote kathedraal is zeker de moeite waard.
   
bezienswaardigheid nummer 4 Plaza Nueva
Onder de bogen aan het monumentale plein ‘Plaza Nueva’ zijn verschillende restaurants, winkels en barretjes al dan niet met terrassen te vinden. Ook wordt het plein gebruikt voor rommelmarkten, concerten of allerlei festivals. Met name op zondag is het er dan een drukte van belang. Je vindt dit plein ten noorden van de kathedraal van Santiago de Bilbao tussen de straten Calle Correo en Calle Askao.
   
bezienswaardigheid nummer 5 Teatro Arriaga
Het prachtige theater ‘Teatro Arriaga’, wat is vernoemd naar de Spaanse componist Juan Crisóstomo Arriaga, is gebouwd aan het eind van de negentiende eeuw. Deze componist had de bijnaam ‘Spaanse Mozart’. Regelmatig is het pand ten deel gevallen aan branden en overstromingen. Desalniettemin is men er in geslaagd het telkens zo authentiek mogelijk op te knappen. Binnen ervaar je nog altijd de grote allure die je mag verwachten van zo’n historisch theater.
www.teatroarriaga.com
   
bezienswaardigheid nummer 6 Palacio Chávarri
In het zeer fraaie gebouw Palacio Chávarri, aan het Moyúa plein, bevindt zich de zetel van de overheid. Hoewel het lijkt op een zeer oud gebouw uit de tijd van de Renaissance, is het werkelijk aan het begin van de twintigste eeuw gebouwd. De maker van het schilderij ‘Samson en Delila’ wat in het Museum voor Schone Kunsten te Bilbao hangt, is tevens verantwoordelijk voor de inrichting van enkele kamers in dit paleis.
   
bezienswaardigheid nummer 7 Zubizuri
De witte loopbrug van Bilbao Zubizuri noemt men ook wel Puente del Campo Volantin. Door zijn strakke vormgeving valt de brug die over de Nervión rivier loopt, erg op binnen het dagelijks leven van de stad. Hij wordt ook veelvuldig gebruikt. Naar ontwerp van de Spaanse architect Santiago Calatrava is het tussen 1994 en 1997 gebouwd. Niet alle inwoners waren erg gecharmeerd van het ontwerp.
bezienswaardigheid nummer 8 Stadhuis
Aan de Plaza Ernesto Erkoreka is het historische stadhuis (Ayuntamiento) van Bilbao te vinden. De bouwstijl typeert zich als eclectisch, wat wil zeggen dat er verschillende stijlen zijn gebruikt. Prachtige details zoals fraai gevormde beelden, een mooie klokkentoren en een uitzonderlijke inrichting met onder andere een Arabische ruimte.
   
bezienswaardigheid nummer 9 Mercado de la Ribera
Op de ruim tienduizend vierkante meter tellende overdekte markt ‘Mercado de la Ribera’ in Bilbao is werkelijk alles te vinden waarvan men denkt dat het op een markt thuis hoort. Door zijn unieke lokatie, midden in het hart van het centrum en aan het water, trekt het dagelijks duizenden bezoekers. Vergeet tijdens een bezoek vooral niet te letten op de schitterende glas-in-lood ramen.
   
bezienswaardigheid nummer 10 Abando
De wijk Abando ligt aan de oude binnenstad van Bilbao. Als je op zoekt bent naar het leuke uitgaansleven met of zonder de overheerlijke beroemde tapas/pintxos van Bilbao, moet je hier zijn. Uiteenlopende clubs, bars en restaurant staan er garant voor een gezellig avondje uit. Voor live muziek ga je naar Kafe Antozokia.
   
  TIP: Betaal niet teveel voor je hotel

De afgelopen jaren zijn er tientallen hotelboekingssites gekomen die je online hotels laten boeken in steden zoals Bilbao. Wil je in één keer alle aanbieders met elkaar vergelijken en de voordeligste kamer vinden? Ga dan naar Trivago Bilbao. Daar kun je per hotel meteen zien waar je op dat moment de goedkoopste kamers kunt boeken voor jouw reisdata!

Meer informatie over Bilbao:

beste reistijd voor Bilbao
Bilbao in één dag
Bilbao tips
Bilbao top 10
Bilbao voor beginners
bijzondere plaatsen in Bilbao

waar overnachten in Bilbao

  ...meer handige websites
   

 voorpagina top 10 bezienswaardigheden.nl over deze site top 10 bezienswaardigheden van alle bestemmingen privacy en cookies